Új hozzászólás Aktív témák

  • iMaverick

    addikt

    válasz WOT-H-A-C #94195 üzenetére

    Napi használatra szerintem nem kell több, mint 4 mag... Kövezzetek meg, de még mindig a MT6589-es (nem a T-s) Amoi N828-at nyomkodom és semmi baja. Jött rá 4.4.2, szóval a szoftver is pipa.

    Viszont amit észrevettem (ez lehet mindegyik MT SOC-ra igaz lehet, de lehet csak nálam jött elő): feltűnt, hogy néha nem tud a GMail app szinkronizálni... Igazából nem is zavart annyira, egész addig a pontig, amíg át nem álltam a céges levelezéssel Exchange alapra (előtte POP3-mal szedegette le a K9Mail).

    No így már 2 postafiókom is volt, amit nem tudok szinkronizálni... :F Elkezdtem vizsgálódni, és elég gyorsan szemet szúrt, hogy a gyári Email app ugye nem frissül, hisz nem a PlayStore-ból származik, hanem az alap Android-dal jött. Oké, elkezdtem túrni a netet és látom, hogy vannak erre (app-ok frissítését figyelő) szakosodott oldalak, nem kellett hozzá sok, hogy találjak Email.apk-t, frissebbet. (Sőt, egész meglepődtem, hogy milyen gyakran frissíti a Google. Illetve a 7.0-s változat óta már mégsem, hisz ez a levelezés funkció teljesen átkerült a GMail app-ba.)

    No ez az Email.apk frissítés sem jött be. :F Oké, akkor valami más is lehet a háttérben. Ekkor döbbentem rá, hogy az Exhange.apk szükséges az Exchange-s levelezéshez, sőt hovatovább ezt kellett frissítenem, hogy a GMail.apk-ban megjelenjen az Exchange-s postafiók hozzáadása funkció. (Csodálkoztam is, hogy a Store-ban, meg a neten ott nyomatták a hírekben, hogy az 5-ös verziótól a GMail.apk tudja az Exchange funkciót, nálam meg nem volt ott, hiába volt lefrissítve a legújabbra.)

    No felraktam a legújabb Exchange.apk-t és ez sem segített... WTF? Na ekkor már kezdtem morfondírozni, hogy a telefont a földhöz vágva "megoldom" a problémát, de... És sajnos ekkor kellett rádöbbennem, hogy a telónak ez az általam korábban már többször "ajnározott" időzített Ki-Bekapcsolás funkciója... Hát izé. Szóval ez a dolog (sőt, még ha "kézzel" állítom le még az is) csak valami "suspend" félébe rakja a telefont, miközben a futó app-okat meg "fagyasztja". Amikor bekapcsol (időzítve, vagy kézzel, mindegy) akkor suspend-ből ki, az app-okat meg felolvasztja, de ez "megöli" az Exchange.app-ot. Így nem tud szinkronizálni sem a GMail.apk sem.

    Megoldás? Hát sajnos ki kellett kapcsolni a ki-bekapcsolást, visszatértem a régi jó bevállt Timerriffic app-hoz és éjszakára Repülő mód, fényerő 10%... Reggel ébresztésnél meg ua. vissza.

    Végülis alig észrevehető a különbség a kikapcsolt állapot, és a repülőmód-os állapot között (mármint az akkura gondolva.)

    (Sorry a hosszúért, de gondoltam leírom, hátha valaki beleszalad hasonlóba.)

    szerk: bocsi, ott lett "gyanús" az időzített ki-bekapcs, hogy ha "tényleg" újraindítottam a telefont, utána "pont" 1 napig minden működött mint az állom... :B

    [ Szerkesztve ]

    "Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)

Új hozzászólás Aktív témák