Új hozzászólás Aktív témák

  • Upo

    addikt

    válasz Ájvé #132409 üzenetére

    Igen ott tartunk, hogy S660 erősebb lesz az S810-nél, de ehhez kellett 2 év! Ezt valahogy nem veszed figyelembe.
    Szerintem meg írtam, nem annyival többet kérnek az átlag appok mint amennyivel fejlődik a hardver. Egy átlag app 2 évvel ezelőtti verziójához képest a mai nem kér annyival erősebb hardvert. Az akkori snapdragon 600-610-hez képest a 660 meg gyakorlatilag egy kategóriányi ugrás.

    Az is érdekes hogy Goolge kijött ezzel az egyszerűsített Androiddal, belépő szinten gyakorlatilag nem lehet épkézláb telefont letenni az asztalra, mert annyira lassú és használhatatlan lesz az egész.
    Egy mai belépő szint az egy mt6737,snapdragon 430/435, nem kell gyengített android, a normál 7.1 is egészen használható, sokkal jobban mint egy 2 éves belépő az akkori androiddal, most már 2 giga ram is belefér egy belépő készülék árába (persze nem a kukából előrángatott 6570/6580-akról beszélek).
    A 400-as széria következő belépője meg még jobb lesz, és az is még 7.1 esetleg 8-as androiddal lesz, gyakorlatilag a mostani appok teljesítményigényével.
    Persze egy HC gamer a legújabb bloatware játékokkal mindig igényelni fogja a csúcskategóriás telókat, de nagyon sok embernek egy középkategóriás készülék már ma is a gyakorlati igénye felett áll. Gyakorlatilag ha a húzó technológiákat beletennék egy közép telóba, pl. szuper kamera, jóféle gyorstölthető akku, stb. akkor a jóval olcsóbb ára miatt elég sok vevőt kannibalizálna a csúcskategóriából, nem lehetne annyira eladni. Muszáj gyengíteni az egyéb dolgokon emiatt.
    A 660 hol van a 835-höz? Engem különösebben nem érdekel, nem szoktam játszogatni. Simán elegendő a teljesítménye a 600-as szériának, árban meg fele-harmada mint egy 835-ös teló. És kb. annyi hasznom lenne belőle, hogy valami tized másodperccel kevesebbet kellene várnom hogy betöltődjön valami app. Ez nekem lazán nem ér meg ~60-100e körüli plusz pénzt!

    S835-el szerelt telefont lehet nem nagyon tudsz megakasztani jelenleg, de majd pár év múlva ...
    Mivel akasztanám meg pár év múlva? Viberrel vagy messengerrel vagy snapchattel vagy instagrammal? Ne vicceskedjünk már! Sőt, a 2-3 éves csúcs készülékek is igen jól használhatók a mai napig, ha valakinek nincs a hangya a gatyában hogy miért nincs már rá 8-as droid hónapok óta... :N
    Nem egy ismerősöm egyszerűen nem hajlandó lecserélni az akkori csúcs gépet, mert most is abszlút kiszolgálja az igényeit, nem akar hipszterkedni az újonnan divatos készülékekkel, azt mondják, hogy amíg ki nem hullik alóluk addig használják, mert értelmetlen másikért százezreket kicsengetni.
    Persze ők nem rózsaszín nadrágos ecsetfejű metroszexuális kisfiúk, azoknak aláírom hogy megveszi apuka fél évente a csúcsot mert kinézik a társaságból. Meg aki nem tudja hogy hogy mutassa hogy sok pénze van, hozza az arany ájfónhetest, de még csak egy apple fiók se volt regisztrálva a készüléken... :O

    Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

Új hozzászólás Aktív témák