Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz Graphics #120335 üzenetére

    Köszi a többiek nevében is a fotókat!
    Valóban vállalható jó képek ezek a mobiltól. Nem rossz a széleken sem, elég jó a színhelyesség és akik a szoftveres részért felelősek, ők sem mentek bele nagy hibákba (túlhúzott színek, túlhúzott élesség, stb.)
    Viszont elég nagy fájlméreteket produkálnak... A hétköznapokban szerintem érdemes nem a legnagyobb felbontásban használni a telót. (szvsz 8mp felett ebben a szegmensben nincs érdemi információtöbblet, inkább csak marketing a nagyobb felbontás.

    Persze, tegyük hozzá, kicsit hazabeszéltél a képekkel :) Jó lett volna ha fotózól valamit fényszegény környezetben is, ahol minden kamera rosszabbul teljesít. Nekem ugye volt egy olyan kérésem, hogy fotózz le szemből egy újságot... Mindegy, hagyjuk, nagyjából látom amit szeretnék. Az a piros-fehér kerítés megteszi.
    Tényleg ne vedd kritikának, csak tanácsolom, hogy ha teszt jelleggel készítesz hasonló fotókat, akkor ha sík felületeket fotózol (pl a kerítés, homlokzat, újság), akkor tedd meg, hogy pontosan szemből is fotózol egyet. Most mindent kicsit oldalról fotóztál. Ha szemből teszed ugyanezt, akkor látszik pár fontos dolog:
    - a sarkokban, széleken milyen a rajzolat és egyformák-e a sarkok?
    - mennyi a geometriai torzítása a lencsének. (hordótorzítás)
    - milyen a képszéli sötétedés

    Ezen kívül érdemes csinálni olyan közeli felvételt is, ami megmutatja, hogy kb. milyen a makrófotózási tudománya a telefonnak. mondjuk egy karóráról, virágról. Az ilyen közeli felvételeknél látszik jól a fókusztávolságon kívül eső részek életlenségének milyensége, amit a fotósok úgy hívnak, hogy bokeh.

    De ezt most nem azért mondtam, hogy újra nekifuss a fotózásnak!! :)

Új hozzászólás Aktív témák