Új hozzászólás Aktív témák

  • fateless

    veterán

    válasz fateless #118273 üzenetére

    Röviden Innos D6000-ről:

    A készülék külseje, formája arányos, megfelelő. Akkora a külső mérete, mint egy átlag 5" készülék.
    A szoftverben nincs magyar nyelv, aki számára ez sorsdöntő, az ne gondolkodjon a készülékben. A nyelv számomra nem zavaró, az viszont igen, hogy képes beragadni egy-egy alkalmazás. Ez azért szomorú, mert az én használatomban teljesen megszokott, hogy 15-20 alkalmazás fut egyszerre, valamint a chrome-ban 25-30 oldal is meg van nyitva egyszerre (bár most bezártam párat, így csak 14 van nyitva). Amennyiben bezárom a progikat használat után, úgy ez nem jelent problémát, na de akkor minek a 3GB RAM.
    A TCL M3g esetén is ez a processzor van a telefonban, ott a vacak szoftver miatt van, hogy másodperceket kell várni. Alkalmanként itt is előfordul hasonló, de jóval rövidebb ideig gondolkodik el ilyenkor a szoftver. Érdekes, hogy pl az Mi4i a MIUI7-tel nem viselkedik így - ebből is látszik, hogy mennyivel fontosabb a szoftver, mint a hardver (LG G3 esetén tudnék mesélni erről...) Messze nem tragikus, nem is problémás dolog mindez, sőt, akik nem használtak korábban MTK-s processzoros készülékeket, azok észre sem veszik az ilyen dolgokat (nem akarok veszekedést, hogy melyik a jobb a két gyártó közül, de tudott már párszor csalódást okozni a Snapdragon)
    A kijelző kifejezetten szép, a FullHD megjelenítő szebbnek hat, mint a meizu m1 note, viszont nem olyan mutatós, mint pl a TCL m3g vagy az Mi4i (nem a ppi miatt).
    A készülék oldalán levő extra gomb szimpatikus kiegészítő, a többi nyomógomb is megfelelő, jól használható, viszont a készülék kicsit csúszós anyagból készült, így nem olyan kellemes minden helyzetben. Ez viszont nem akkora probléma egyfelől azért, mert jól megfogható a mobil, másfelől pedig egy tokkal az ilyen probléma remekül orvosolható. A műanyag ház masszÍv, viszont alkalmanként ki tud adni egy enyhe nyekkenést egy erősebb szorongatás során.
    A kamera kifejezetten jó minőségű képeket készít, viszont érzékeny a kézmozgásra. Nem éri el az LG G3 minőségét, de megközelíti, miközben veri az m1 Note-ot vagy Mi4i-t. A képek 5-6MB-osak, tudnak helyet foglalni.
    Az akku elvileg 3,5k és 2,5k-s, együtt 6.000-es kapacitást jelent. Nálam mindez átlag 2-3 napos használatot biztosított (m1 Note egy nap, nap végére kb 25-30%, LG G3 nem bírt ki egy napot sem, Xiaomi mi4i egy nap, a végén általában 20% körül) Mindez állandóan bekapcsolt wifi, mobilnet, BT, folyamatos szinkronizálás, sok telefonálás, sok email, net, semmi játék. Emellett a használat mellett nekem az LG G3 kb 2,5 órát bírt ki (hogy legyen viszonyítási alap), mi4i 3 óra, m1 Note 3,5-4 óra, a D6000 pedig 6-6,5 óra SoT-t képes elérni. (A G3 topikjában megkaptam, hogy nem vagyok normális felhasználó, ezért nem jön össze több, mint 2,5 óra kijelzőidő)

    Most ennyi. viszont mindezt leírva újra megjött a kedvem a készülékhez, így most a Lumia 640xl egy kicsit pihenni tér, hogy újra visszajöjjön a D6000 (akkor legalább újra emlékezni kezdek a korábbi tapasztalatokra).

    "A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

Új hozzászólás Aktív témák