Új hozzászólás Aktív témák

  • Ghoula

    senior tag

    válasz TTomax #5773 üzenetére

    Nem bonyolultabb szerintem.

    Hogy jön a 28nm-es gyártás ahhoz, hogy smm blokkot csak hozzátartozó backend-el együtt lehet tiltani? 14nm-en már lehet külön is?
    Pont ez a probléma, hogy ez jelen formájában nincs leírva a specifikációban sehol. A sávszél sem, a memória particiók működése, és az ebből fakadó egyéb problémák. Nem látszik, amíg bele nem futsz, ha meg a szoftveres limitációk miatt nem futsz bele, az nem megoldása a problémának, sőt további kérdéseket vet fel.
    Hogy jön ide az ára? Technikai szempontról beszélek, nem gazdasági oldalról. Az ár pofátlan, de a specifikációban nem jegyzett limitációk nem azok?

    A fél évesre pörgetett termékciklusnál mindig megveszitek az aktuális legújabbat, vagy kettőt belőle, ár/érték arányt figyelmen kívül hagyva, és most ti mondjátok, hogy ja ez jó lesz, mert olcsóbb. ( mint a legdrágább nv) Az, hogy biztosítva legyen a következő generáció fejlesztése, máris elfogadható az ár? Az aktuális termék supportja indok jó, azt aláírom, igazad van, de az hogy ebből mennyi a nyeresége a cégnek, hát pont nem releváns felhasználóként. Senki nem mondta, hogy amd oldalon kolbászból van a kerítés, de panaszra nincs ok, köszi, jól megvagyok vele.
    Ha meg AMD is drágán adja a cuccát, akkor hirtelen szempont az ár. ( Bár ha az nv ár magas, azért is a másik oldalt okoljátok) Kérjék is meg az árát, de ha van egy kis eszük, akkor elkezdik ők is gyártóspecifikusra csinálni a saját fejlesztésű technológiákat.

    Vajon miért mentünk el ebbe az irányba, hogy inkább brute force-al növeljük a teljesítményt, ahelyett, hogy a szoftveres korlátok kiütésével az aktuális vasból hozzunk ki többet? Ki az aki burkoltan lassítja a sebességet, hogy a következő generáció létjogosultságát igazolja, vagy akár saját vásárlóit is szivatva lassítja a saját termékeit, csak hogy a konkurencia lassabb legyen ? Ki az aki szándékosan kirekeszti a felhasználókat bizonyos funkciók eléréséből? ( pl hybrid physx, az is bevétel lehetne, de nem, mert inkább szívjon a felhasználó)

Új hozzászólás Aktív témák