Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Alogonomus #60350 üzenetére

    ->árháború<-

    Szerintem eltúlzod ennek jelentőségét ezzel az erős kifejezéssel.
    Egyrészt már az elejétől lehetett tudni, hogy a 7900XT relatív árazása helytelen, tehát annyira nem nagy lépés, hogy ez a helyére csorgott. Az Ada és RDNA3 bevezető árszintjei, amikről eredetileg azt gondoltuk, hogy prevgen készletkisöprést motiváló árazás, valójában érdemben ezzel még nem változtak. Még csak részleges mozgósításnak sem nevezném. Nem érzem azt se, hogy ettől az Nivida került volna lépéskényszerbe. Ha a 4070Ti és 7900XT egy árban kapható és előbbi RT-ben, utóbbi raszterben jobb, akkor elviekben kiegyenlített az erőviszony (és még így is bizonyára lényegsen több 4070Ti fog fogyni)

    A 7900XTX és XT árából is mondjuk $100-100-nak le kellene jönnie ahhoz, hogy azt merjem gondolni, hogy tényleg elindul valamiféle mozgolódás.

    Ami érdekes az az, hogy a 4070Ti ugye egy 300mm2-es AD104-es lapka és a 7900XT is egy pontosan ekkora N5 lapkára épül + 5db MCD + packaging. Feltételezve, hogy az AMD nem kap kedvezményt a waferre a TSMC-től, ez alapján kevéssé valószínű, hogy pont a 7900XT-vel kezdene további árháborút az AMD a 4070Ti ellen.

    Persze elképzelhető, hogy van még hová lemenni, csak le kell mondani a margóról.
    Nem tudhatjuk, hogy kinek mennyire szorít a cipő az inventory és a megrendelt wafer terén.

    Mindenesetre szerintem még nem ez indult el.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák