Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Malibutomi #49999 üzenetére

    Egyetértek.
    Ha ez úgy történt volna, hogy október 8-án bedobja az AMD a számokat a 2080Ti-vel szemben (mivel még a 3080 nem létezik), aztán bedob az Nvidia is számokat
    Majd október 28-án megjelenteti az AMD dagadó mellkassal, hogy tádáám, itt van a 2080Ti verő csoda. (Itt akkor még mindig van lehetőség lastminute állítgatni a frekvenciákat) majd október 29-én bejelenti az Nvidia, hogy itt a 3080, és a tier2 kártya (sic!) még mindig 10%-kal gyorsabb mint az AMD flagship - egy ilyen szcenárióban is széles mosollyal és elégedettséggel rohanták volna meg az nvidia vásárlók a boltokat.

    Viszont létezik az a magyázat, hogy a launch és a hozzátartozó 2x szorzók valójában nem a gpu piachoz kellettek, hanem az ARM dealhez, aminek a 2/3-át az NVidia saját részvénnyel fizeti.
    (Én nem követem a nvidia részvényárfolyam alakulását, mert szerintem igen keveset mond - előre - egy cégről, inkább a belévetett spekulatív bizodalom aggregátuma. Ami ugye főleg most a központi bankok által nyomtatott pénz korában inkább egy lufi.)
    De tegyük fel, ha tényleg nem sikerült most jól az Ampere és az AMD nagyon versenyképes, akkor vajon esne az Nvidia részvény árfolyama?

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák