Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sirdenis
tag
Szerintem meg kb semmi nem elèg egy 4k-s filmhez, ha a madvr-t csutkára húzod.
-
Albertka
csendes tag
válasz Zeratul #22598 üzenetére
A kulcsszó esetemben a Madvr lenne. 4K videót a mostani GTX 960-asommal is le tudnék játszani, de Madvr-ban egy image doubling-ot bekapcsolva kis túlzással két vállra fekszik a kártya (és ahogy olvasom bármit könnyű szerrel térdre lehet kényszeríteni Madvr-ban).
Több helyen olvastam, hogy madvr-ban az AMD kártyák helyzeti előnyből indulnak, mert jobb teljesítményt nyújtanak OpenCL alatt. A compubench tesztek alatt ez részben igazolódik, részben nem, de ezen túlmenően, hogy Madvr-ban mit nyújt a két kártya, arra várnék tippeket200 vs 350 dollár alatt feltételezem a játékélményt árazták be, mert gondolom 99%-ban játékra veszik ezeket a kártyákat, így ebből nem feltétlenül indulnék ki esetemben.
-
Albertka
csendes tag
válasz NandorHUN #22600 üzenetére
Szia,
Azt értem, hogy játékok alatt bőven a 480 felett van a 1070, de én nem is játékokra szeretném használni, hanem csak Madvr-ben képminőséget javítani real time. Pl a video computation teszt a compubench-en, amiben 2% van a két kártya között.
Emiatt vacillálok, hogy megéri-e majdnem a dupláját kiadni a 1070-ért, mert néhány compubench-es OpenCL tesztekben nem tükröződik az árkülönbözet a két kártya között. -
Ren Hoek
veterán
válasz Albertka #22604 üzenetére
Szerintem várd meg mindenképp mire kijön. Engem is nagyon érdekel a 480 Compute teljesítménye és hogy pl hogyan skálázódik rá az órajel. Azért ez függ attól is, hogy a MadVR-t hogyan és mire optimalizálják... Sajnos ez a compute hátránya.
Legjobb ha rákeresel, hogyan működik egy 390/390X de inkább a Fury Nano MadVR alatt 4K-ban. Az hitelesebb képet ad az egészről, mintha tesztek alapján az 1070-el vetnéd össze, mert teljesen más arch.
-
Albertka
csendes tag
válasz NandorHUN #22607 üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek addig a pontig amíg megelégszel azzal a képminőséggel amit a videókártya önmagában képes előállítani. Viszont ha nem elégszel meg vele, akkor dedikált videókártya és a határ a csillagos ég Vagy "videophile" média lejátszók, ahol aztán tényleg elborulnak az árak...
-
Ren Hoek
veterán
válasz Albertka #22608 üzenetére
Az mondjuk mindenképp nehézzé teszi a kérdést, hogy viszonylag kevesek használják ilyenre a VGA-t. A nagyon nagy többségnek még mindig bőven jó, ahogy FHD-n/4K-n kijön a gépből, semmi extra effekt, interpoláció nem kell.Erre viszont tényleg overkill a 480 is. Bár az upscale az más azért. (Ha videófilia, akkor meg inkább egy 4K-s OLED TV-re malacperselyeznék )
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Albertka #22597 üzenetére
ha csak videolejátszás, akkor 950/60. ezek már tudják a hdcp2.2-t, azaz le fogják tudni játszani a 4k jogvédett tartalmakat, pl. 4k bluray, ha valaha megjelenik. ha feltétlenül 14/16nmes kártyát akarsz, akkor ha hdcp2.2-képes, akkor 480, állítólag van pár jó szűrője. én ugyan azkeptikus vagyok, hogy mi olyanra képes egy sub1k usd-s vga, amire a renderfarmok és a nemlineáris nagygépek nem, de végülis ki lehet kapcsolni. ha nem képes hdcp 2.2-re, akkor meg egyértelmű.
madvrhez nem értek.[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
huskydog17
addikt
-
Ren Hoek
veterán
válasz huskydog17 #22611 üzenetére
"Madvr-ban egy image doubling-ot bekapcsolva kis túlzással két vállra fekszik a kártya (és ahogy olvasom bármit könnyű szerrel térdre lehet kényszeríteni Madvr-ban)"
Itt írta mire kell neki: [link]
én lehet kirendereltetném előtte 4K-ban, aztán nem is kell realtime
Inkább off-ba rakom... ez amúgy is MadVR topicba való inkább. Ilyen robbanás előtti fórumot nem kéne terhelni offokkal Tuti idegesítő a +10 hsz, aztán semmi érdemleges leak.[ Szerkesztve ]
-
Honzi
senior tag
XFX RX480 comes with a DP to DVI cable
Kb 40 kép gpu-z vel játékokkal unboxing van minden.Ryzen 3600 & GTX 1080
-
Komplikato
veterán
-
Ren Hoek
veterán
Igen, ez a délelőtti Chiphell leakből van, csak most kiegészítve képekkel.
Nekem hihetőnek tűnik.Valószínűleg tényleg a 150 Wattos TDP limitálja első körben..., második körben pedig a chip. Viszont ha ki lesz engedve a gyeplő custom 2x6 pin 150-200 Watt közé, kíváncsi vagyok mit hoz.
(#22615) Komplikato: Azt én sem értem... szerintem rosszul van profilozva. Simán maxon kéne mennie... Pár %-ot biztosan hozna egy full RPM blower és hűvösebb GPU. Vagy full RPM + 88 fok, de akkor menjen is.
Szerk: Annyi történt szerintem, hogy az XFX elviselhető zajjal akarta megoldani ezt a gyári tuningot, ezért levették a ventiprofilt hagyva 88 fokig melegedve a GPU-t.
Custom megoldja. Efelett már biztosan beindul a kis kereplő hangja...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
FuRiONight
őstag
Azért tény és való, hogy túl sokan sokat várnak ettől a kàrtyától. Sokan az 1070 riválisát látják benne, de azert emberek, ne logjon mar bilibe a kezetek, főleg ennyiért.
-
Ren Hoek
veterán
válasz Yutani #22618 üzenetére
Hát de mit is vártunk? Adtak neki gyárilag egy jó nagy feszt, és meg is van húzva (bár nem túl nagyon mondjuk). Ha mehet a hajszárító, akkor fel lehet tenni 65% fölé is... 80% mondjuk az már 3000 RPM...
Viszont aki alapfeszen, alap clockon hajtja, annak teljesen oké lehet a ref.
(#22622) FuRiONight: Ha lenne egy minimális leak a Vegáról, tényleg csak annyi, hogy kb hová jön, mikor jön és kb mennyiért jön... akkor nem lenne ez. Tényleg nagyon sokan keresnek 970/980/390/390X utódot...ők nyilván reménykednek (feleslegesen) egy erős Polarisban. Főleg akik el is adták a jelenlegit. Talán majd 29-én jön Vega infó is.
[ Szerkesztve ]
-
Komplikato
veterán
válasz Ren Hoek #22623 üzenetére
Mondjuk ez a címke és órajel szerint is OC, csak nekem kicsit soknak tűnik a 110W vs 147W a kemény 128Mhz tuningért cserébe. A ventilátor meg nem jelent semmit a béta driverrel, remélhetőleg az X1000-es firmware balhé vagy a HD4000-es ventilátoros pofára esést csak nem ismétlik meg.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
válasz Ren Hoek #22623 üzenetére
Szerintem azt még az AMD se tudja milyen lesz a végleges Vega pozicionálása és ára. Ha jól tévedek a most ünnepelt Milestone a próbagyártásé volt, ha októberre akarnak vele kijönni. A végleges kihozatali adatok előtt ők se fogják kristálygömbből megjósolni.
[ Szerkesztve ]
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
törölt tag
válasz NandorHUN #22628 üzenetére
A 460 és a 470-ről sincs semmi hír még dobozkép sem szivárgott ki pedig elvileg azok is 3 nap múlva rajtolnak.
(#22630) Ren Hoek a 470 lehet, de itt azt írják a 460-ra, hogy 480-nal egyszerre: [link]
A német gépösszerakó webshop oldalán is már ott van a 460/470/480 is mint választható kártya.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Komplikato #22625 üzenetére
Valószínűleg határon van már a chip, és itt már keményen meg kell fizetni Wattokban a tuningot, főleg fesz emelés miatt. Senki nem mondta, hogy 14(20) nm-eren már 100 Wattot fognak fogyasztani a GPU-k, főleg egy csomó extra feature-ökre elköltött tranzisztoros GPU-nál.
Még ha azt vesszük, hogy 190-200 Wattot (HSM szerint többet) fog enni... mint egy megráncigált 970 (=ref 980), és annál jobb teljesítményt hoz olcsóbban, akkor végülis volt némi előrelépés. Ha a jövőben meg kihasználják az újdonságokat, akkor volt értelme elverni rá a tranzisztorokat - hogy Larrabee 2. jöjjön ki
(#22629) Szaby59: Volt itt valami leak, hogy a 470 később jön csak... nem rajttal egyidőben.
(#22627) myckey: Azért tettem offba...Nem tudjuk... de én is bennevagyok ebben a körben, és szerintem feleslegesen várunk most utódot. Annak ellenére, hogy értéktartás szempontjából simán megéri cserélni egy 970/390-et 480-ra, ha jól eltudtad passzolni még időben. Pl eladsz 70K-ért egy 390-et (még 2-3 napig kb), és kapsz 70K-ból egy 480-at. Az deal.
[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
válasz Ren Hoek #22630 üzenetére
Az a gond, hogy sokan nem kezelik helyén a dolgokat, belelovalják magukat mindenféle sötét látomásba, vagy éppen a messiást várják
Mondjuk ez a törjünk pálcát már az elején mentalitás, tipikus .
Én személy szerint nem is foglalkozom ezekkel a ref megoldásokkal, se a jött ment lékekkel.
Szépen kivárom a soromat, ha kell 1-2 hónapig ( bár remélem erre nem kerül sor ) a megfelelő, számomra szimpatikus megoldásokig, aztán ha azok is csalódást keltően muzsikálnak, akkor utána vissza jövök károgni . ( mer kell a hsz gyűjtés )
de biztos hogy nem csalódok, mivel ha 60-70 között kapok 390 -nek megfelelő kártyát, értékállóbb megoldásokkal, már nem lehet szavam se. szubjektív megítélésem.
[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Ren Hoek
veterán
válasz myckey #22631 üzenetére
Mondjuk nem értem miért nekem írod. Nem törtem pálcát felette, de aki 390(X)-ről lépne felfelé, annak azért elkélne egy 1070/980Ti/(Fury X) körüli ugrás. Ez tény....DE! Nem is az 1070 ellen jön a 480. Ennyit próbáltam leírni. Ugyanakkor a messiást se várom már, valami rumor alapján belengetett 1600 MHz-es szupercsippel.
Realitás (Saját vélemény): Custom OC:1400-1500 MHz, halk, csendes, hűvös, ~150-170 Wattos fogyasztás. 980-390X körüli teljesítmény DX11-ben..., DX12-ben, Vulkan-ban pedig durván fog menni, erre tervezték...Ha DX12 Hitman / AOTs féle játékok lesznek, azokban biztosan menni fog, ahogy kell. Alap clockon és alapfeszen használva pedig a szokásos 100-110 Watt Custom hűtéssel hangtalanul.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz #85552128 #22621 üzenetére
Félre értettél, én nem a nagy oc-t hiányolom, hanem a linkelt "teszben" látottak nem tetszenek.
Hol van ez az eleinte mutogatott 110 watt fogyitól (147W), meg a 62C°-os üzemi hőmérséklettől (88C°), 44% venti fordulat mellett (58%).
Most hagy ne keressem vissza azt a linket, de ez volt eleinte mutogatva.390-ről váltanék vagy erősebbre, vagy erre, ha tudja azokat az értékeket, amivel beharangozták.
A nem létező "BEAST" sem érdekel, azt sem tudom ki kezdte ezt itt el.
Ahogy nézem a vizezés, vagy a hűtő csere sem egyszerű, igen minden fotón ott vannak a csavar matricák, nem sok esélyt hagyva a hűtő cserére.
De ahogy mondják, 3 nap, és mindent megtudunk.
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
Ren Hoek
veterán
válasz tailor74 #22634 üzenetére
A TDP mindig is 150 Watt volt, aztán elkezdte valaki ezt a 110 Watt-os álmot kergetni. Igen, átlag játékban, alapfeszen 1266 MHz-en annyi, halk blowerrel, 62 fokkal. Szerintem ezt az XFX leak se változtatta most meg. Abban viszont nagyon igaza lett azoknak, akik kételkedtek a kis fogyasztásban tuning/feszemelés alatt. Mert ilye jóslások is voltak a 110 Watt-ból kiindulva. Keményen ki kell tolni a TDP limitet és ennyi, akár 225 Wattig is...bár az már túlzás tényleg. (de ez a 2*6 Pin max. 8+6 már: 75+75+150, Az 300 Watt max. Ez már túlzás lenne...)
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Ren Hoek #22635 üzenetére
Harmadszor írom le kb. 3 hét alatt, hogy még mindig nem tudunk szinte semmit biztosan.
A jellemzően 110 watt fogyasztás ugyanolyan biztosan hangzott el, mint a maximálisan 150w tdp. Ebből aztán egyesek eljutottak 1,5-1,6GHz-ig, 180watt fogyasztással.
Ettől függetlenül a fentebb linkelt eredmények nem azok, amiket vártam ettől a kártyától, és nem az oc miatt, ezt hangsúlyozom újból.
de akkor ezt a leak-et is erős fenntartással kezelem, mint az összes többit.
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
Ren Hoek
veterán
válasz tailor74 #22637 üzenetére
Továbbra sem értem akkor mit vársz el? Háromszor is elolvastam de így sem értem. Ez egy OC-s kártya ami kapott egy nagyobb feszt is kb TDP limitig kitolva. Amit elírtam múltkor, a core feszültség emelés (exponenciális helyett négyzetes) fogyasztás emelkedés miatt kb nem lehet jól megjósolni...hiszen még az alapot se ismerjük - csak körvonalakban.
Ezekből kifolyólag, még így is teljesen reális és hihető ez az XFX infó. Ennyi.
(#22638) Malibutomi: Ja igen az meg a másik...58%-os lefojtott blowerrel egy percig nem csodálkozok a 88 fokon.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
Malibutomi
nagyúr
Egyebkent itt jegyeznem meg hogy remlik-e mik szoktak lenni a factory OC kartyak AMD oldalon. Ilyen 1010 meg 1050 mhz-ek, vagyis kb 5%.
Ez is kb annyi. De ha igy kiadtak akkor szinte biztos hogy nem itt van a vege a kartyanak. Nem szoktak ugy kiadni OC kartyat hogy szinte a hataron legyen.
Ha csak annyi OC van a chipben (nem a ref kartyaban) mint a "rossz OC-s" hawaii-ban, akkor mar mennie kellene 1450 korul. -
Ren Hoek
veterán
válasz tailor74 #22641 üzenetére
Lehet az lenne a legjobb,ha nyitna valaki egy 480/470 topicot is, megjelenésig csak releváns infókkal és off moderációval, utána pedig a szokásos tesztek, elemzések, custom hírek, tapasztalatok stb.
(#22643) Malibutomi: Ja, hát TDP limit, 147 Watt, már amennyire hiteles egy ilyen fogyasztásmérő. Ezt azért külső mérővel lenne fontos kitesztelni, mennyit vesz fel a konnektorból (és még annak is van bizonytalansága a teljes rendszer miatt)... ez a belső mérés sokak szerint kb semmire nem való becslés. Már csak ezért se kéne komolyan vennünk.
[ Szerkesztve ]
-
And01
aktív tag
Szerintem a beast-re válogatott gpu megy, így könnyen elképzelhető jó tuning eredmény
aránylag alacsony fogyasztással.
A custom szerintem alap órajelen is megéri az árát (az eddigiek alapján) -
oliba
őstag
Megnézve a képen feszültségeket és az órajeleket, akkor kb ezt látom:
+150mV +150Mhz-et jelent, míg további +50mV további még +50MHz-et. Remélem ez így nem lesz igaz, mert akkor bajosan lesz ez is tuningbajnok. Attól függ, hogy meddig engedik el a feszt. +100mV, akkor +100Mhz és elérjük majdnem az 1400MHz-et. Ha a képen látható kártyába alap feszen volt még benne 50MHz, akkor 1450MHz körül várhatjuk a tuningot.
[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
Én zöldszeműként nem értem ezt a pörgést...úgyis mindig a custom megoldások a jobbak, gyári reffel vegye meg az aki nem kényes sem a hangra, sem a hőértékekre, sem a húzásra, sok ilyen is van. De minden másra szigorúan custom, aki nem tud még várni 1-2-3 hetet...miközben semmi új játék sincs...nem értem.
-
olle
senior tag
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- ASUS ROG GTX 1660 Ti
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest