Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
van egy olyan érzésem hogy túl szép lenne ez az árazás (mondjuk egy fél éve nem gondoltam volna hogy 250k-t eleve szépnek tartsak egy kártyáért )
Ha akkora lesz a hézag a fiji pro és a fiji xt között mint a 290-290X között, akkor végülis nem vészes.Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
nagyúr
válasz Malibutomi #12146 üzenetére
... hiszen ez a logikus konklúzió - 2-3 hetet igazán lehet várni. Nem? Nem. Az emberek többsége érzelmi alapon dönt, és nem bír várni. Ezért, bár az idézett konklúziókkal egyetértek, nehezen hiszem, hogy az eladások vissza fogják ezeket tükrözni.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Yllgrim
őstag
válasz Menthirist #12151 üzenetére
Fiji xt /xtx 8gb hbm 849$
Ez az egy erdekel jelen allas szerint Ara/teljesitmenye lesz erdekes a TX/Ti-hez, ezen all vagy bukik nalam minden.
AMD nem nagyon tori magat a CF/Dual GPU tamogasan uh ezek ki is estek jelenleg. Az emberek tobbsege DX11-re veszi meg a kartyajat, jovore meg majd VR/DX12-re kell venni, sztem.
(#12152) gbors: Ezen arcedula mellett nem erzelmi alapon dontok hanem ar/teljesitmeny mutato szerint. A penzugyi resze, hogy meg tudom-e venni az nem kerdes, inkabb az egymashoz viszonyitott ar/teljesitmenyuk erdekel, eladom most 290X-et es 2 hetig elvagyok IGP-vel, aztan ha mar mind a ketto a palettan van el tudom donteni mitevo legyek. Igen, meg NV-t is kepes lennek venni ha megfelel az igenyeimnek, de ott van az a DE
szerk: nem 970-re lovok hanem 980Ti vs Fiji Pro 8GB erdekel...
(#12154) -Solt- : azert 4K monitort vennek, meg hat ha hasonlo arban van akkor +2GB RAM Erted, ingyen 2GB RAM? Aztan meg ha eleg VR-re, akkor max veszek meg 1-et, addig csak osszeszedi magat AMD CF teren vagy DX12-ben a programozok...
[ Szerkesztve ]
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
-
-Solt-
veterán
válasz Yllgrim #12153 üzenetére
Ha jövőre a VR-hez úgyis az új széria érdekel, akkor most totál felesleges a 8 GB-s változat... főleg, ha 1080p-n játszol. (szerintem)
(#12156) Menthirist: Asszem én kivárom, hogy mennyi vramot emésztenek 1440p-n, és annak függvényében döntöm el, hogy melyikre csúszok rá...
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
veterán
-
-Solt-
veterán
Hát én 4K monitort tuti nem vennék még... valami FreeSync 27", 1440p még oké, de 4K... korai az még... Az AMD-nek már nem kell összeszednie magát driverek terén, az új APIk-l a fejlesztők térfelén pattog a labda, amiből lesznek is meglepetések szerintem!
(#12159) schawo: Most tuti kiröhögtök, de nekem az is számít, hogy néz ki egy kártya... tudom, hogy úgysem látom csak akkor amikor beteszem a gépbe, de a tudat akkor is fontos! A 780 is azért vett le a lábamról, mert egyszerűen gyönyörű az a kártya... a ref 290X meg bűn ronda volt! No meg nekem idáig bevált az, hogy ami a szépérzékemet kielégíti, az jól is működik...
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
titán
Te érzelmi alapon AMD-t szeretnél. Legfeljebb nem jön össze, ha olyan lesz az ár, vagy a teljesítmény. Nyilván, akkor neked várni érdemes.
Aki érzelmi alapon NV-t szeretne, az meg vásárol.Kevés az, aki összegzi a 10-15 tesztoldal eredményeit, mellé teszi az aktuális árlistákat, mellé a 10-15 oldal zajszintmérésének átlagát, létrehoz egy formulát, ami számára kifejezi a zaj-sebesség-ár érték arányt, és a lista első helyezettjét megveszi. Csak azért írtam, mert én annó tényleg így vettem a 6870 VaporX-et
Az előtt sem, azóta sem, mindig meghagyom benne az érzelmi szálat. Túl nagy meló is volt, és mégsem tudtam igazán szeretni azt a kártyát. Talán azért is mert ennyire szintetikus volt a vásárlási döntéshozatal, nem kötődött hozzám érzelmileg.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
stratova
veterán
válasz zoli7903 #12155 üzenetére
Igen.. ezzel is tisztában vagyok köszönöm.
CodeXL-ben szerepelt Fiji, ez az azonosító viszont nem. Vagy még v7-es, azon viszont mit keresne HBM?.
Emiatt gyanús kicsit a kép, hogy "faék"[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Én szívesen elhiszem mindenkinek egyenként, hogy racionális elvek alapján vásárol (na jó, majdnem mindenkinek ), de 10-ből 8-9 ember akkor is elsősorban érzelmi alapokon dönt, legfeljebb ügyesen racionalizálja magának. Ha pedig több tíz-/százezres inventory-t akarsz mozgatni, akkor a k***a statisztika a fontos, nem a ráció.
Btw. ha a 8GB-os Fiji Pro érdekel, akkor lehet, hogy nem leszel happy customer..."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Geresics
addikt
válasz schawo #12164 üzenetére
Bizony-bizony! Ha így lesz, akkor megint megvan az új AMD kártyám!
Az az igazság, hogy az elmúlt 2 alkalommal, amikor szerettem volna újra nVidiát venni, akkor az AMD mindig bedobott valami jót (3870, majd 6850)! Ráadásul az igazán Best Buy 4850 kimaradt...
Most egy GTX960-nal szemezgetek nagyon, csak a 2GB miatt gondoltam megvárom mit hoz az AMD. Ha a 960 és a 380 ára is 200$/60eFt marad, akkor megint AMD lesz.*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
válasz TESCO-Zsömle #12166 üzenetére
Ne azt nézd, hogy az nettó, hanem azt, hogy a GTX 960 is 200$. Gondolom nem kell linkelnem, hogy mennyiért adják!
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Yllgrim
őstag
-
Geresics
addikt
-
stratova
veterán
válasz Geresics #12170 üzenetére
viszonylag kicsi lapkára épül :
??? / R9 M295X (Tonga Pro -> R9 285, R9 380)
Tonga XT - 28 nm - 5,000 million - 366 mm²HD 7970 / R9 280X (Tahiti Pro -> HD 7950, R9 280)
Tahiti XT - 28 nm - 4,313 million - 352 mm²GTX 960
GM206-300-A1 - 28 nm - 2,940 million - 228 mm²HD 7870 / R9 270X (Pitcairn Pro -> HD 7850, R7 265)
Pitcairn XT - 28 nm - 2,800 million - 212 mm² -
stratova
veterán
-
zoli7903
csendes tag
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Asbee
veterán
válasz FollowTheORI #12177 üzenetére
Mond, hogy ez nem kuapkszedett és alatta pasztázott...?!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Asbee
veterán
válasz FollowTheORI #12179 üzenetére
Annyira nem látszik a széle.
-
nagyúr
válasz Yllgrim #12168 üzenetére
Semmi újdonság - elvileg nem tudnak most 8GB-osat csinálni, mert 1 HBM stack csak 1GB, és 4 lesz belőle. Az utóbbi gyakorlatilag biztosnak tekinthető, az előbbin megy még a fejvakarás, hogy nem talált-e ki az AMD valami trükköt.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
törölt tag
Az egyik/egyetlen (?) trükk ha 8 stacket raknának oda 8x1024 biten, a másik ha valahogy megosztanák a sávészélt 2 stack között aka. Radeon Fury 970
A harmadik meg később HBM2-vel...Én legalábbis így látom, sokan reménykednek a 8 GB-ben, de ez inkább annak tudható be, hogy sokan már többet várnak el mint a ~2 éves 290X szint, és ezen a megítélésen 6 GB-s Ti sem segít...
A HBM1 specifikáció meg már ismertek egy ideje...[ Szerkesztve ]
-
veterán
mondjuk én épp azt latolgattam, hogy mivel én úgyis vr-ra keresek kártyát, a 4 giga még akár nem is feltétlen lesz probléma, elvégre a vive és a rift is 2160x1200-as felbontású, ami kevesebb mint 1440p. Ebből fakadóan a 4 giga elég lehet gond nélkül, mert úgyis a tempónak kell nagynak lennie.
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
törölt tag
Elég nehezen értettem meg hogy mi a szenzáció már megint.
Eddig ez a kép volt közölve:
Ott a négy sarkán a négy HBM.
Most meg kiderül a képen, a pasztás képen is hogy
Nem a négy sarkán van hanem asszimetrikusan.
Hát ez fantörpikus[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Menthirist #12183 üzenetére
Szerintem simán elég a 4GB ehhez a tempóhoz, amíg nem akarsz CF-et építeni belőle. De nem én vagyok a célközönség.
troll on
De vajon DX12 alatt elég lesz-e a 4GB?
troll off"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Crytek
nagyúr
Ezeknek mi a rák lesz az nv ellenfél mert nem tudom feldolgozni?
R9 390x 8gb 399 Gondolom én a 980-at szeretné megszorongatni.
Fiji pro 4gb hbm 599 Ez is?
Fiji xt 4gb hbm 749 980Ti azonos ár miatt?
Fiji xt /xtx 8gb hbm 849 Titan X ellen?
Fiji vr 2x8gb hbm 1399-1499 Ez meg csak hogy ők legyenek a csúcson?Next PC Upgrade: 2022
-
Komplikato
veterán
Múltkor linkelt Fiji beszélgetős videó alatt írt valaki olyasmit, hogy van "dual link interposer", de hogy ez most egy tervezett dolog, egy kísérleti vagy működő nem derült ki, de még az sem, hogy AMD témához tartozik vagy sem. Viszont ha létezik és a stack probléma is valós, akkor azon 8 helyen kéne lennie a ramnak ha jól tévedek.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
Valaki azt írta Chiphell fórumban, hogy AMD NDA lejár 06.03. dátummal. Akkor most a 06.16. az a Fury/Fiji lejárata és a "300-as széria" előbb jár le, vagy most benéztem valamit?
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
törölt tag
Csak aztán nehogy ledöbbenjünk és csak a két magos Fury lesz a VR ready.
Ez a Nvidia AMD táblázat mi mi ellen szerintem kb igaz.Múltkor írtam valamelyik fórumba hogy a Fury olyan mint a Trónok harcában a MÁSOK hogy csak jön jön de sose látjuk meg, na a mások már megjelentek , a Fury még mindig sehol ))
-
veterán
válasz Malibutomi #12195 üzenetére
majd nézd meg 3-4 nappal a bejelentés előtt... lehet el fogja érni a 5 "sosemjön" per percet
Lényeg hogy tudjuk kb mikor mutatják be (júni 24, csak hogy még egyszer itt legyen), addig pedig lehet mantrázni hogy sosem jön, lehet ellőni ugyanazokat a "vicceket". Ettől függetlenül aki ennyire pörög a témán, keressen magának valami hobbit.
Amúgy nem csak a fury vr lesz vr ready. Miért lenne, mikor el lett mondva hogy 970 és 290 körüli az ajánlott (!) gépigény. Ergo a 290/X, 390/X és a fiji-k is rendben lesznek vr-ra, ahogy nv oldalon a 970, 980 980Ti és Titan Z/X is (vagy persze gyengébb kártyák sli/cfx módban). Az újabb kártyák tudni fognak majd pár olyan feature-t ami még jobbá teszi őket vr-ra, de ennyi.
[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
Laja333
őstag
Én se értem ezt. Hónapok óta lehet tudni mikorra várhatóak, de mindig az a "divat", hogy ezt szajkózzák.
-
Geresics
addikt
Kövezzetek meg, de én megértem Őt!
Tegnap megnéztem az új Trónok harcát, és valóban 5 és fél év után végre megjöttek a mások!
Ráadásul ma hajnali 1:19-kor küldött az AMD egy levelet, hogy "It's Coming..."
Nos, aki ezt a két dolgot várja már hosszú-hosszú ideje, annak persze, hogy kattan egyet a fogaskerék!u.i.: a Trónok harcában csak annyira várta a közönség ezt, hogy még a South Park is többrészes epizódban figurázta ki a témát!
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
nagyúr
válasz Komplikato #12190 üzenetére
Hát végül is igen, olyan elméletileg lehet csinálni, hogy multiplexelnek két stacket (ha ezt akarja jelenteni a dual link interposer), de ahhoz tényleg 8 stack kell. Másrészt ennek a technikai kivitelezése nem feltétlen egyszerű a szükséges reakcióidő miatt. Meglássuk.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest