Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malibutomi
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #11949 üzenetére
A 980kartyak egy reszen is 2x8 pin van, szoval egyelore nem jelent semmit, de nem hiszem hogy sokkal 300 alatt lenne alapbol.
-
CsonkaImo
addikt
válasz Malibutomi #11951 üzenetére
Egy ilyen kártyánál nem érdemes szerintem ezen rugózni. 600+ lóerős autót se a fogyasztás miatt vesznek.
-
veterán
Az én 290X-emen is 2x8-as csati van.
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
törölt tag
Refkártyát a refkártyához hasonlítunk... Titan X-en 1x8 és 1x6 pin van pont annyi, hogy egálban legyen a gyári TDP-vel.
Elvileg a HBM-el spóroltak valamennyit, de akkor a GPU ilyen téren szinte semmit sem fejlődött.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Malibutomi #11956 üzenetére
Ja felhoztátok a custom (oc) kártyákat... Refkártyára mindig a TDP-hez közeli csatlakozókat raknak, ami ez alapján mondjuk 300-350W között, érdekes lesz ez a léghűtős verzióval, vagy az alacsonyabb órajelen jön.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Malibutomi #11958 üzenetére
A te lightning karid könnyedén lehűtötte.
-
stratova
veterán
válasz #85552128 #11957 üzenetére
Legfeljebb léghűtőre most nem egyetlen pörgettyűt tesznek, hanem az OC kártyákhoz hasonlóan 2-3-at.
Sapphire R9 290X Tri-X OC: 8+6pin 253 peak 316 max
PowerColor R9 290X PCS+: 8+6 pin 274 peak 317 max
MSI R9 290X Lightning: 8+8+6pin 293 peak 386 max
ASUS R9 290X DCU2 OC: 8+6pin 251 peak 412 maxVolt már AMD-nek is 3 ventis ref. hűtése, igaz a 2 GPU-s 7990-en
AMD HD 7990 6 GB: 8+8 pin 313 peak 347 max
Powercolor HD 7990 6 GB: 8+8+8 pin 304 peak 551 max[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A Fiji megjelenésèről van valami hiteles időpont?
-
Dtomka
veterán
Tényleg nem nagy...
Pici lesz és folyadékhűtést is kaphat az új AMD csúcskártya -
törölt tag
AMD Radeon 300 series to arrive on June 16th
"According to SweClockers, AMD has forbid AIBs from showing any Radeon 300 graphics card on Computex. Instead, AMD is planning a special event for PC Gamers currently set for E3 expo. This is where these cards will finally be shown to the public."
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hát ha ez tényleg igaz hogy letiltotta a Computexen az AMD a nyilatkozatokat az nagyon gáz, mert ettől függetlenül a 980Ti vel meg tele lesz a Computex és mit fognak mondani ha béreltek egy saját standot ha nem mondanak semmit ?
-
törölt tag
válasz #45185024 #11965 üzenetére
A Fiji-t már tudjuk, hogy az E3-on akarják bemutatni, viszont ha az R300 többi tagja tényleg csak rebrand akkor elég ciki lenne a Computexen felvezetni az "új" szériát főleg a 980 Ti-vel párhuzamosan.
És ezzel eléggé megalapozták azt amit már egy ideje sejteni lehet mégpedig, hogy a többi kártya csak átcímkézés lesz bármiféle fejlesztés nélkül.
E3-on lesz Fiji bejelentés a nagy hype alatt pedig sutyiba elstartol a 300-as széria többi tagja is[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Na de szabi és a dobozok ? Azok a szép új dobozok? Egyiken lesz egy tank a másikon egy bőrbikinis amazon meg sok sárkáány
Így az átcimkézés tényleg inkább csak cikinek tünne... -
törölt tag
válasz Malibutomi #11968 üzenetére
Ahogy jelenleg állunk ebből pozitívat nehéz lesz...
Az E3-al párhuzamosan megrendezett GameShow-n lesz a launch, látszik mire megy ki a játék ez nem következtetés hanem tény, hogy elég negatív dolog ha a full széria rebrand - találgatós topicban úgy gondolom beleférnek az ilyen következtetések...Szerintem még Tonga XT sem lesz csak a sima Tonga.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Malibutomi #11970 üzenetére
"AMD is expected to unveil its "Fiji" based high-end graphics card at E3 (mid-June, 2015), with a product launch a week after."
Ott lesz az E3-on illetve a Gameshown (mi másnak hostolnának egy külön showt ?) egyszerre lesz bemutatva a teljes széria, a boltokban pedig egy héttel később kapható (elvileg), az R300 többi tagja pedig azonnal.
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz #85552128 #11971 üzenetére
Magyarul meg mindig csak talalgatas van.
AMD is expected to unveil its "Fiji" based high-end graphics card at E3 (mid-June, 2015)
Expected.....
A lenyeg egyebkent azon volt hogy mar reg lehetett tudni hogy nem a computexen startol a 300 szeria, miert olyan nagy huha hogy most ez az uj hir hogy nem ott mutatjak be? Csak errol szepen atterelodott a tema fijire.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Malibutomi #11972 üzenetére
Mi másnak csinálna az AMD egy külön PC Gaming Show eventet ?
Szerk.: Nem lehetett biztosra tudni eddig sem, sőt volt olyan is hogy talán kinn lesz most meg az AMD egyenesen megtiltotta a partnereknek, hogy bármit is kivigyenek ami R300.
[ Szerkesztve ]
-
bpatrick
csendes tag
istenem, kit erdekel, h átnevezés vagy nem. a teljesítmény érdekel csak. felőlem elővehetnek egy 10 éves sz*rt, ha tesztben, élesben jól teljesít és hozza amit elvárok tőle, akkor áldásom rá, és nem hiszem, h a potenciális vásárlók 99%-a máshogy van ezzel. Persze majd ha valaki idejön a Milyen vgat vegyek-be kérdezni, majd biztos lesznek akik annyival beszelik le az uj amdrol, hogy az csak rebrand. (vagy en kerek elnezest es az uj radeon szeria halál gázos rebrand...) annyira rohognek, ha vmi alázós kártyákat kidobnanak es az embereknek a torkukon akadna a "rebrand" (álmodik a nyomor....)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #11976 üzenetére
Még mindig értelmesebben szóltam hozzá mint te, ezzel az "építő jellegű" hozzászólással...
[ Szerkesztve ]
-
Crytek
nagyúr
válasz #85552128 #11973 üzenetére
Miért? A tabletes socnak is milyen jó kis alakításokat rittyentettek hogy megy a colin dirt frankón miközben még melozik is a gép a háttérben juj de raj. Látott valaki valaha amd-s táblagépet azokon a bemutatokon kívül? Szóval ilyet bárki tud csinálni.
[ Szerkesztve ]
Next PC Upgrade: 2022
-
Bigemperor
senior tag
-
bpatrick
csendes tag
válasz Bigemperor #11979 üzenetére
Ez igy egy korrekt igeny, de azert a huton csak valtoztatnak. Ugy tudom (nem volt 200-as szeriam), h van normalis hutessel is piacon. Ha meg kiadjak megibt megiint gagyi hutessel es ugyanolyan meleg lesz....minimum nagykepu lenne
-
törölt tag
válasz Bigemperor #11982 üzenetére
~80 °C eléggé normális léghűtéssel, aggódni elég 90 °C fölött... A hang ami irritáló.
[ Szerkesztve ]
-
Bandi79
aktív tag
válasz Bigemperor #11982 üzenetére
290X Vapor X simán hozza egy GTX 970 hőfokait, pedig a TDP-je "picit" magasabb:
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Bandi79 #11984 üzenetére
A hűtést általában az adott kártya TDP-jéhez méretezik nem úgy, hogy minél alacsonyabb legyen a hőmérséklete, hanem hogy szinten tartsa a GPU-t: ha a 970-re kerülne 3 ventis megoldás (Giga) akkor ~10°C-al kevesebb lenne , ha a 290X-re 970-hez hasonló (DC2) akkor jóval magasabb...
Pl. a 260X csak 115W-os mégis ~71°C-ig megy fel a kétventis DC2 hűtéssel.
Ahhoz, hogy az átlagnál alacsonyabb legyen a GPU hőmérséklet jóval erősebb hűtő kell mint a kártya TDP-je.[ Szerkesztve ]
-
Bigemperor
senior tag
válasz #85552128 #11983 üzenetére
Ez lehet csak az én véleményem, de számomra hihetetlen, hogy 80+ fokokon kell mennie egy kártyának komolyabb terhelés alatt. Nanehogymá. Értem én, hogy bírja, meg minden, de szerintem lehetne ez azért alacsonyabb is a mai technikai szinten. Engem jobban zavar, mint hogy 3,28W-al többet fogyaszt valami.
Őszintén szólva sosem értettem, miért jó az, hogy elbírja a 90 fokot is, stb. Nem gondolnám, hogy ez korrekt, üzemszerű működésre vall és biztosan nem tesz jót az élettartamnak, de tudom, tervezett avultatás és hasonló összeesküvés-elméletek.
Ezzel be is fejeztem, csak hihetetlen, hogy egyre magasabb hőtermelést egyre furább (6 km hosszú, sokventis) megoldásokkal "orvosolnak".
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Bigemperor #11986 üzenetére
Nem mennek annyin, 60-80°C között tartja egy jobb custom hűtő, játéktól, szellőzéstől is függ.
Ha neked nem fontos a zaj, akkor feljebb veheted a ventit azzal is lehet pár fokot spórolni.
A 90°C egy nagyon maximum ami fölé tartósán már nem kéne menni, de még nem tesz kárt a GPU-ban.[ Szerkesztve ]
-
Bandi79
aktív tag
válasz #85552128 #11985 üzenetére
Erre a mondatra reagáltam: "a hőfokok nekem még mindig kicsit magasabbak, mint ami ma elvárható lenne."
Arra akartam rávilágítani, hogy a TDP-hez illő hűtésekkel (Vapor-X, Lightning, PCS) a 290X is hűvösen tartható.
A DC2, MSI Gaming (ref ) viszont max elégséges osztályzatot kaphatnak. Tri-X egy jó 4-es
-
Bigemperor
senior tag
válasz #85552128 #11987 üzenetére
Nem, a magasabb zaj sem jobb megoldás, de nem morgolódok tovább. Tudom, vízhűtés, etc.
Részemről nem ragozom tovább.
Ami ON: Már nagyon kíváncsi vagyok azért az új 3xx és csúcskártyára, na meg az áraikra főleg.
Nemrég egy 7970 GHZ Ed-t eladtam, addig bizti nem veszek másikat, amíg ezeket nem láttam. -
veterán
A hőfokokkal és hangerővel lehet játszani. Pl nálam gyárilag default talán 75 fokon akarja tartani magát, és mindig amikor már ennyi lenne, emel egy kicsit a venti sebességen. Ezt a 75 fokot kb 40-45%-os venti mellett tartja, ha erős terhelés éri. Értelemszerűen ha halkabbra vágynék, úgy állítanám hogy 80-85 fokot próbálja tartani, és akkor pár százalékot lassítanék a ventin, ezáltal halkítanék a kártyán.
Mivel viszont az esetek jó részében fülessel tolom (vagy azért hangerőn a hangfalakon), ráadásul egyedül lakok a lakásban, így leszarom[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
Bandi79
aktív tag
válasz Bigemperor #11986 üzenetére
300W fölött is tud enni jócskán a 290X, ehhez megfelelő hűtő kell. Nem atomfizika
Vapor-X-et 70 °C fölé is nehezen kergeted, szóval csak normális hűtés kérdése.
Ha 290X vásárlás mellett döntök (ha a 300-as széria tényleg csak rebrand lesz...), kb ez az egy típus jöhet nálam szóba, mert én sem akarok 90 °C-ot látni az OSD-n... -
bpatrick
csendes tag
En leginkabb arra avgyok kivancsi, h 100-200k kozotti aron mit viritanak.
-
Bigemperor
senior tag
válasz Bandi79 #11991 üzenetére
Nem, ehhez áttervezett (akár újabb) technológia kell, mint amilyennek a Fiji-t (illetve DDR5-öt leváltó HBM-et) várják, kompaktabb méret, ésszerűbb megoldások. Ne mondja nekem senki, hogy jó irány volt az, hogy jöttek az egyre hosszabb, nagyobb kártyák, sokventis megoldások.
-
Bandi79
aktív tag
válasz Bigemperor #11993 üzenetére
Ha újabb technológiát szeretnél, akkor meg kell várnod a 14nm-es kártyákat. 28 nm-em nem várhatóak csodák - sajnos, lásd Titan X: nagyon erős kártya, de referencia léghűtés már azzal is határeset, arra is egy 2-3 ventis "tégla" kellene, vagy vízhűtés.
Ha minden igaz, idén a Fiji lesz az egyetlen igazán új kártya, de az nem az átlag ember pénztárcájához lesz árazva, attól tartok.
-
veterán
Közben befutott a 980 Ti ára (legalábbis ez már éles árnak tűnik), 800 USD MSRP. Tehát 850-900+ euró idehaza, cirka 280-290k. Kb ahova a fiji is várható.
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz Menthirist #11995 üzenetére
Na ma jött újabb email az NVIDIA-tól,azt írták,hogy ez a végleges ára a GTX980TI-nek ami így 240000Ft bruttó véglény ár. Mindenki döntse el,hogy sok vagy kevés....
-
Titanone
tag
Hátha a kis Fiji becsúszik 200 ezer Ft alá, az nem lenne olyan rossz vétel. Bár én még anno amikor elkezdtek pletykálni az új kártyákról (300-as széria), azt gondoltam 150 körül már lesz valami ütős(nem átnevezés).
Bár aztán kitudja.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Titanone #11997 üzenetére
"Kis Fiji"-t egy ideje nem nagyon emlegetnek, a leaked driverben is csak egy "FIJI" bejegyzés van, szóval lehet, hogy az csak pár hónap múlva jön.
Ha kevés a HBM logikusnak tűnik, hogy a drágábbnak tartják meg.nV-nél sem a Ti, hanem a Titan X árával van baj, ha olcsóbban adják akkor az lenne megint, hogy a TX tulajokat rászedték...
Kb. annyival olcsóbb mint amennyivel gyengébb a TX-től. Ha meg az AMD is ennyiért adja és kb. egyszinten lesz vele nem is lesz árcsökkentés...[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
A 980Ti meg a nagy Fiji szerintem kb ugyanannyiba fog kerulni.
Ha lesz kis Fiji az 200-220 lehet akkor. -
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs