Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabadoslac
tag
Üdv. Urak
Korábban olvastam, hogy a Ryzen tagjai csak win 10 alatt futnak. Mennyire igaz ez? Régebbi verzió teljesen kizárva?Köszi
-
Molyzsa
aktív tag
válasz szabadoslac #7502 üzenetére
Szia!
Megy régebbi rendszerrel is, de a Microsoft letiltotta a rendszer frissítést, ha érzékeli, hogy Ryzen proci van a gépben.
Elvileg meg lehet hegeszteni a win7-et is, hogy működjön a frissítés Ryzen alatt is, de erről nem tudok sokat, mert eleve win10-et használok és nem volt számomra fontos...o.O..
-
dugo_
veterán
Nem frissül a Win7 és 8 Kaby Lake és Ryzen alatt
Itt van rá patch, de ez csak addig fog működni, amíg zeffynek van kedve hónapról hónapra megírnia az új havi összegzőhöz:
https://github.com/zeffy/kb4012218-19Funfact: a 8.1-nek még tart a mainstream supportja, így sikerült alávágnia az MS-nek...
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
Off lesz, de az am4 alaplap topic elég halott...Kéne írni egy rendes összefoglalót a procikról, memóriatámogatásról, ramokról általában. Én is több mint egy hónapja kutatok a legjobb ár/érték arányú lap után, de külföldi fórumokat böngészve csupa ellentmondást találok néhol.
Lényeg, hogy vany egy vrm lista, igaz németül, ami rendszeres időközönként frissül: [alaplapok tápvezérlése]Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
RVR400
veterán
Leöltöd a bios-frissítést tartalmazó fájlt, kicsomagolod egy penre, belépsz a BIOS-ba, kiválasztod az M-flasht, újraindul, és ki tudod tallózni a bios-fájlt.
Én is most raktam össze a cuccot:
MSI B350 PC Mate, Ryzen 5 1600, 2x4GB Hyperx Savage 2400 MHz.
A proci egy enyhe tuningot kapott, 3.6-on megy (OC Genie rulez), a RAM-ok szó nélkül mennek 2666-on.
Néhány képecske:
1. Régi konfig Firestrike eredmény (FX-8350@4.2Ghz, Radeon RX580)
2. Régi konfig memóriasebességek (2x4GB Hyperx Beast 2400MHz DDR3)
3. Új konfig Firestrike (nincs különbség a 2400-as és a 2666-os memóriasebesség között)
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
Off lesz, de az am4 alaplap topic elég halott...Kéne írni egy rendes összefoglalót a procikról, memóriatámogatásról, ramokról általában. Én is több mint egy hónapja kutatok a legjobb ár/érték arányú lap után, de külföldi fórumokat böngészve csupa ellentmondást találok néhol. Ennek ellenére kaptam itt ajánlásokat, el is fogadom őket, de nézzük részletesebben, mire gondolok:
Lényeg, hogy van egy vrm lista, igaz németül, ami rendszeres időközönként frissül: [alaplapok vrm táblázata] Ebből például kiderül, hogy a legtöbb b350 lap 4+2 fázisú, de az asrock "6" fázisa is csupán 3+3 (igaz, némileg több alkatrésszel. As asus prime x370-pro az első alaplap, ami valódi 6 processzorfázissal rendelkezik.
Aztán ott van az alkatrészek minősége: például ott van az msi tomahawk, és az msi pcmate: jómagam az utóbbit választanám, mert nem kell ledfény, a vrm rész kb ugyanaz, kivéve hogy a pcmate lapon gyengébbek a kondik, de ezek is bírják kb 5 évig. Ellenben as asus prime b350 pluson, melyen a legrosszabb talán az alaplapi hang, nincs fém merevítés a pcie sloton, meg úgy elég szegényes lapnak tűnik (de persze világít, mert gémer powa!), jobb MOSFET-ek vannak a többi b350 lapnál. A különbségek azonban minimálisnak tűnnek, mégsem találtam egyértelmű nyertest "olcsó" tuningra.
Memóriatámogatás: ahogy olvastam, a legutóbbi frissítések óta elég jól összeszedték magukat a lapgyártók, de érdekes, hogy az msi lapokon (mármint a "b"-s lapokon) nincs támogatva a corsair vengeance lpx 3000 cl15, míg as asusoknál igen (többnyire a b-s lapokat néztem, a csúcskategóriáról nem tudok nyoilatkozni, azt jobban elemzik külföldön és itthon is). Kiváncsi vagyok, mikor lezs mindegyik lap által támogatva a legtöbb memória.
Procituning: többnyire a saját procim (ryzen 5 1600) után kutakodtam, de találtam elég sok mindent:
A legtöbb proci max 4.4.1 ghz-et bír (hogy víz, vagy lég, annyira nem számít, itt megállnak). A max biztonságos feszültség 1.35 volt sokak szerint, mindennapos használatra (találtam 1.45 voltról is eredményt, de nem tartom biztonságosnak). Ami miatt főleg kutattam, az a fent tárgyalt vrm-ek minősége, van amelyik a 100 fokot is eléri tuning alatt (3-4 fázisúak), amit én nem tartok biztonságosnak, de pontos infót arról, hogy melyik lap, milyen feszültségen, melyik procival mennyit bírt szórványosan olvastam. A legrosszabb, hogy a legtöbb teszt nem nézi a vrm hőfokot. 4 magos procik elvileg minden lapban mehetnek 4 ghz-re, mivel nem kell nekik annyi áram, legtöbb 6 magos is bírja a tuningot a legtöbb lapban, a 8 magosokkal viszont vigyázni kell, illetve az alaplapoknál érdemes hanyagolni a fedetlen vrm-el rendelkezőeket. Ha nincs tuning, kb mindegy, milyen a lap.
Buildzoid készített egy elég ó összefoglalót, én is onnan tájékozódtam főleg: Vrm kurzus(off az offban: például a legtöbb b350 lapon kaki a hang..állítólag, például a msi b350 tomahawkon (amit sokan ajánlanak itt és külföldi fórumokon egyaránt) Realtek® ALC892 Codec van, de pl az asus prime b350 pluson már csak Realtek® ALC887 "8 csatornás nagyfelbontású hangkodek" van (azt hogy ezek milyenek nem tudom, csupán olvastam, jómagam gyakorlati tapasztalattal nem rendelkezem az új platformról-még!).
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
Off lesz, de az am4 alaplap topic elég halott...Kéne írni egy rendes összefoglalót a procikról, memóriatámogatásról, lapokról általában. Én is több mint egy hónapja kutatok a legjobb ár/érték arányú lap után, de külföldi fórumokat böngészve csupa ellentmondást találok néhol. Ennek ellenére kaptam itt ajánlásokat, el is fogadom őket, de nézzük részletesebben, mire gondolok:
Lényeg, hogy van egy vrm lista, igaz németül, ami rendszeres időközönként frissül: [alaplapok vrm táblázata] Ebből például kiderül, hogy a legtöbb b350 lap 4+2 fázisú, de az asrock "6" fázisa is csupán 3+3 (igaz, némileg több alkatrésszel. As asus prime x370-pro az első alaplap, ami valódi 6 processzorfázissal rendelkezik.
Aztán ott van az alkatrészek minősége: például ott van az msi tomahawk, és az msi pcmate: jómagam az utóbbit választanám, mert nem kell ledfény, a vrm rész kb ugyanaz, kivéve hogy a pcmate lapon gyengébbek a kondik, de ezek is bírják kb 5 évig. Ellenben as asus prime b350 pluson jobb MOSFET-ek vannak a többi b350 lapnál, de a legrosszabb talán az alaplapi hang, nincs fém merevítés a pcie sloton, meg úgy elég szegényes lapnak tűnik (de persze világít, mert gémer powa!). A különbségek azonban minimálisnak tűnnek, mégsem találtam egyértelmű nyertest "olcsó" tuningra.
Memóriatámogatás: ahogy olvastam, a legutóbbi frissítések óta elég jól összeszedték magukat a lapgyártók, de érdekes, hogy az msi lapokon (mármint a "b"-s lapokon) nincs támogatva a corsair vengeance lpx 3000 cl15, míg as asusoknál igen (többnyire a b-s lapokat néztem, a csúcskategóriáról nem tudok nyoilatkozni, azt jobban elemzik külföldön és itthon is). Kiváncsi vagyok, mikor lesz mindegyik lap által támogatva a legtöbb memória.
Procituning: többnyire a saját procim (ryzen 5 1600) után kutakodtam, de találtam elég sok mindent:
A legtöbb proci max 3.8-4.1 ghz-et bír (hogy víz, vagy lég, annyira nem számít, itt megállnak). A max biztonságos feszültség 1.35 volt sokak szerint, mindennapos használatra (találtam 1.45 voltról is eredményt, de nem tartom biztonságosnak). Amihez jár, ahhoz elég jó a gyári hűtő, elvileg 3.8-ra el lehet vele evickélni (én nem fogom kipróbálni, ha lesz rendes hűtő, majd akkor húzom). Ami miatt főleg kutattam, az a fent tárgyalt vrm-ek minősége, van amelyik a 100 fokot is eléri tuning alatt (3-4 fázisúak), amit én nem tartok biztonságosnak, de pontos infót arról, hogy melyik lap, milyen feszültségen, melyik procival mennyit bírt szórványosan olvastam. A legrosszabb, hogy a legtöbb teszt nem nézi a vrm hőfokot. 4 magos procik elvileg minden lapban mehetnek 4 ghz-re, mivel nem kell nekik annyi áram, legtöbb 6 magos is bírja a tuningot a legtöbb lapban, a 8 magosokkal viszont vigyázni kell, illetve az alaplapoknál érdemes hanyagolni a fedetlen vrm-el rendelkezőeket. Ha nincs tuning, kb mindegy, milyen a lap.
Buildzoid készített egy elég jó összefoglalót, én is onnan tájékozódtam főleg: Vrm kurzus
Általam jónak talált lapok:
-asus prime b350 plus: jó minőségű tápellátás (4+2), jó memóriatámogatás, de gagyi hang, meg elég fapados, csak 3 venticsatlakozó
-msi b350 tomahawk: jó tápellátás (4+2) gyengébb mosfetekkel as asusnál, de alapvetően jó, fém merevítés a pcie sloton, 6 venticsatlakozó, világítás , kicsit kevésbé gagyi hang, de alapvetően jól néz ki (van "arcticban")
-msi b350 pcmate: kb mint a tomahawk,világítás nélkül, jobb kinézettel (szerintem), usb portok lehet kicsit szegényesebbek, + gyengébb kondik vannak rajta (ami simán jó 5 évig, ahogy olvastam)
-msi b350 pro carbon: szuper vrm, bár a komponensek mint a tomahawknál, de több van belőlük (4+2, de fázisonként dupla annyi alkatrész). Tuningra tuti jó, de drága, cserébe jobb a hang (alc 1220), + elég sok jó cucc van rajta
-asus x370 pro: legjobb tápellátás a többiekhez képest (6+2), alc 1220, x370 chipset (tehát cf+sli oké), meg úgy jó minőségűnek tűnik (képek alapján ), de a legdrágább is (bár alig több, mint a b350 pro carbon).
Felsőkategóriás lapokat nem néztem, asrcockot, gigát nem néztem (gyengébb(?) minőség, főleg a giga, de cáfoljatok meg).Ha valakit érdekel a dolog, megírhatná rendesen: kéne pl egy táblázat, gyakorlati tapasztalatok az alaplapokkal és processzorokkal, hőfokok, stabilitás, memóriatámogatás, stb.
Remélem nem lesz törölve, és nem túl sok a rizsa
(off az offban: például a legtöbb b350 lapon kaki a hang..állítólag, például a msi b350 tomahawkon (amit sokan ajánlanak itt és külföldi fórumokon egyaránt) Realtek® ALC892 Codec van, de pl az asus prime b350 pluson már csak Realtek® ALC887 "8 csatornás nagyfelbontású hangkodek" van (azt hogy ezek milyenek nem tudom, csupán olvastam, jómagam gyakorlati tapasztalattal nem rendelkezem az új platformról-még!).
Hoppá, látom elküldtem félig készen is, kéretik törölni a #7510-es hozzászólást
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
ovics
aktív tag
köszönöm mindenkinek a segítséget, amint gépnél leszek megcsinálom!
egyébként egy összefoglalót nincsen kedve írni valakinek? csak mert egy idő után tuti zavaró hogy az olyanok mint én megkérdezik állandóan az ilyeneket
-
CabalX
aktív tag
-
CabalX
aktív tag
válasz chopin42 #7512 üzenetére
Szerintem a Giga egyáltalán nem gyengébb minőségű mint egy Asus vagy Asrock, sőt... Számomra nagyon szimpatikus a dual biosuk, más gyártó nem is nagyon csinál ilyet - beta bios tesztelésnél nagyon jól jöhet ha valami balul sül el.
Az általad említett Asus x370 prime - al szinte azonos a Gigabyte Aorus Gaming5 - ugyanúgy 6+2 (igazi) fázissal és jó minőségű integrált eszközökkel.
Én megvárom még az Asus Strix x370es lapot és az után döntök - de eddig a fentebb említett Gigabyte lap és az Asus x370 Taichi a favorit.
Gondolkodtam b350esben de a jobban felszereltek nem sokkal olcsóbbak mint a közepes X370-esek ugyanakkor az utóbbiak a jobb VRM miatt talán időtállóbbak lesznek. -
MiZY
tag
Sziasztok!
Lehet kicsit off topic leszek, de megprobalom, hatha tud valaki segiteni, otletet adni.
~2 hete vagyok tulajdonosa egy 1600-nak. Kaptam hozza ugye szep gyari hutot, ami teszi a dolgat. Egyelore csak probalkozgattam pici tuninggal, ami a memoriara terjedt ki foleg, de a procival is szoszmotoltem. Tudom jo huto a gyari, de maradt itthon egy Arctic Freezer 13, ami kompatibilis az AM4 lapokkal. Fel is pakolnam, de ugye van egy bokkeno, es a kerdesem erre iranyulna.
A legkevero merre fujja a levegot? A tapra, vagy a videokartyara? Ugye Intel-nel jo volt, mert siman lehetett ugy felpakolni, hogy kifele fujja a levegot a hazbol, de itt nincs ilyen opcio.Valaszotokat elore is koszonom!
Udv!
-
MiZY
tag
válasz oravecz56 #7521 üzenetére
Koszi! En is valami hasonlora jutottam. A tapventi raadasul tolja kifele a levegot a hazbol, ami egy picit lehet melegiti az alkatreszeket a tapban, de ahogy regebben is nehezegettem, gyarkorlatilag hideg levego tavozott a processzor huto lamellaitol! Nyilvan egy alsotapos megoldas lenne a legjobb, aminek a kereseset mar elkezdtem.
Nem ertem, hogy az AMD mernokei miert nem csinalnak egy olyan felfogatasi rendszert, ahol az alaplapon a furatok tavolsaga egyenlo...
(#7522) apa111
Koszonom neked is a segitseget![ Szerkesztve ]
-
apa111
aktív tag
Asus prime lapokhoz jöttek új driverek /Chipset, Audio,Lan 06.02 kiadású/ ha valakit érdekel frissitse le
-
senior tag
válasz DeckardCain #7526 üzenetére
Én kértem, az egész 10 nap volt márciusban.
És tényleg csak a szállítási költséget kell fizetni, 5€ simán postai levélként, 19,9€ GLS-sel.
Sima postai levélként kértem, nem volt vele gond.
Kétféle lefogató van, van róla kép a honlapjukon. Nekem a True Spirithez az "A" típusú kellett.
Nézd meg hogy neked melyikre van szükséged, és írd be kapásból, megspórolhatsz egy levélváltást.
Ja, és nekem gyárilag nem volt hátlapi merevítő a hűtőhöz, de a lefogatóval küldtek azt isПутин, иди нахуй!
-
BullKoxa
őstag
Be Quiet! lefogató 7 nap alatt nálam volt, ingyen .
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Atti777 #7528 üzenetére
Cooler Master AM4 kitek is elérhetőek végre. 612 ver2 orulni fog neki. 7,5€ postakoltség van csak.
Márk: pedig ez ott előfordulhat hogy nem fog megjelenni, gyári támogatás egyebkent mindig jobb mint az általános.
MiZY: most gondolj bele hogy akinek lent van a táp, az mit csinal.... Felfele jobb, csinaljon légáramot a vrm-eken.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
HSM
félisten
válasz wwenigma #7532 üzenetére
Kicsit ez az orientációs téma túl van reagálva. Anno a 4670K-mon volt vízszintesen a hűtő, a VGA hátuljára fújta a friss levegőt a processzorról, és teljesen jó volt, a VGA-nak is jót tett az extra hűvös levegő, és a környezetében lévő alaplapi cuccoknak is. Egyedül a légcsere lehet így kevésbé hatékony, de az is orvosolható.
[ Szerkesztve ]
-
Cathulhu
addikt
válasz wwenigma #7532 üzenetére
OEM tamogatas legtobbszor nem letezo fogalom, csak a par havonta atellenorzott gyari drivereket kiadjak, mert arra vallalnak supportot. Nagyon nagyon reg volt (olyan jo 20 eve) hogy aktivan hozzanyult volna egy OEM a gyari driverekhez. En is inkabb az AMD oldalan levo drivereket javaslom.
Felso tap meg vicc, hogy beszivja a GPU es a CPU altal 50-60 fokosra futott levegot, amitol o azt hiszi melegszik a tap es elkezd visitani a ventije, holott nem is lenne ra szukseg. Jo helyen van a tap lent, felul meg kell 1-2 rendes, beszabalyozott venti legmozgatasra.
szerk: lehet az OEM kifejezest most rossz kontextusban hasznaltam, a lenyeg, hogy OEM alatt az Asus, Gigabyte stb-re utaltam, mig a gyari alatt termeszetesen az AMD-re
[ Szerkesztve ]
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
HSM
félisten
válasz Cathulhu #7534 üzenetére
Az a probléma, hogy ha 50-60 fokos levegőt szív be a táp, akkor ténylegesen jóval melegebb lesz, hiszen ha magában nem is lenne hőtermelése, akkor is előbb utóbb felfűtené 50-60 fokra a környező levegő, tehát nagyon is jó okkal tekerne benne a ventilátor olyankor hevesebben.
-
Cathulhu
addikt
Ezzel azert nem ertek egyet, mert az nem a tap sajat hoje, azaz arra a tap meg max ratesz par fokot, de a sajat szabalyzo elektornikaja azt hiszi, hogy joval nagyobb terheles alatt van a tap es sokkal jobban fut. De mivel az a ho fokent nem a tapbol jon, igy hiaba tekeri jobban a ventit, huvosebb nem igazan lesz, es maganak a tapnak a sajat hoje elvezetesehez nem is kell akkora fordulat. Ezert szoktak manapsag mar az also tapokat is inkabb lefele forditva beepiteni, teljesen izolalt, kulso levego forrassal.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
HSM
félisten
válasz Cathulhu #7536 üzenetére
Teljesen rossz gondolatmenet. A táp vezérlése egy adott hőfoktartományban próbálja tartani a tápot. A tápnak nincs olyan, hogy saját hője, az elkatrésznek mindegy, magától 100 fokos, vagy azért, mert 100 fokos levegőt szív be. Az alulról szívó táp jópofa gondolat, de megfelelően szellőztetett gépháznál nincs rá szükség. Tény, hogy sokaknál a gépház szellőzése a béka feneke alatt van, ott nyilván jobb alulról szívni a hűvöset, akkor csak a többi alkatrész döglődik a szaunában.
-
Cathulhu
addikt
ha 60 fokos a kornyezeti levegod, akkor mindegy hogy 400-on vagy 4000-en jaratod a ventit, 60 fok ala nem fogsz lemennni. Ha viszont erre a tap mintegy 30-40W-ot tesz ra, akkor kb annyi lesz a kulonbseg, hogy mondjuk 64 vagy 68 fok, azaz total folosleges porszivokent hajtani.
-
HSM
félisten
válasz Cathulhu #7538 üzenetére
Nem felesleges, mert ha porszívóként hajtod, van esély, hogy előbb utóbb kiszivattyúzza a házból a szaunát, még mielőtt megfőne a táp bele. Plusz a meleg levegőből többet kell átmozgatni a tápon, hogy ugyanazt a hűtőhatást elérd (magyarul hogy ne süljön meg). Nem véletlen írom, hogy jó okkal süvít, ha már messze vagyunk az üzemi körülményektől.
[ Szerkesztve ]
-
tag
a freezer33 van nálam is, 1800x-et hűt. Simán fel tudtam szerelni fatality gaming k4-re úgy, hogy hátrafelé fújja a levegőt. szerintem máshogy nem is tudtam volna.
Egyébként ez a freezer 33 még egy 1600x-re OK, de 1800x-nek már kevés. Úgyhogy ha valaki ilyet venne 8 magos cpu-ra és hajtja is a CPU-t folyamatosan, ne ezt a hűtőt vegye.[ Szerkesztve ]
-
apa111
aktív tag
Böngészés egy két háttérben futó progi mellett ami máskor is megy 38c fok eddig 33-35c fok volt .A szoba 28,5 fok tetőtér .Mást még nem néztem nem volt idöm játszani vagy valami 16 szálat futtató tevékenységre. De azért maradt a 4ghz . Viszont a kicsi gépét vissza raktam asus oc-ra 3,8 ghz övé elég szépen melegedet a légkavaró mellett neki nincs játék viz.Most jó igy nála is És nálad hogy alakulnak a hőfokok?
-
Tengo
aktív tag
Nálam 32-56, de egy komoly 360-as radit raktam rá meg EK Evo blokkot, szóval nem a kompakt kategória. IBT alatt is megfogja 61 fokon. Úgy látszik a terhelés elején a vékonyabb radi a nyerő, de teljes terhelésen a vastag nagy rézradi meghálálja a befektetést. 800-ig pörögnek fel csak a ventik, gyakorlatilag csak suttog, pedig itt van a fejemtől 30 centire. Már csak a videkártyát hallom, majd az is cserélve lesz, VEGA után valamire.
-
IstvánLászló
senior tag
A 38 celsius-fok van nálam és eddig 33-35 celsius-fok..A szobámban nálam is 29 celsius-fok van.Az Fx 8300 most is 4ghz-en fut.Játékközben most mértem hogy proci 50 és 55 celsius-fok a mért maximum.
Grat a Ryzen tulajoknak és köszönöm a teszteket és munkátokat is.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
Márk
senior tag
Nálam a hálókártyát és a hangkártyát csont nélkül felismerte a Win10, jól is működnek, ezért szerintem nem szükségesek az Asus-féle driverek.
Én konkrétan csak az AMD honlapjáról tettem fel a chipset drivert oszt csókolom.
[ Szerkesztve ]
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
GFerr56
aktív tag
Hali!
Nos, tegnap volt időm hajtani a gépet. A szobában is 24-25 fok volt, tulképp egész nap ment egy új játékkal (1080p, minden max., 140-150 fps), a processzort 3,7 GHz / 1.250 V-on járattam, a videókártyán minimálisat húztam, feszültség emelés nélkül. HWinfo-val mértem. A következő hőfokok jöttek ki: CPU átlag 39 fok (max.43), VRM átlag 48 fok (max. 50), GPU átlag 53 fok (max. 56), a RAM-ok terhelés alatt 40 fokosak voltak. A hűtésem még nem tökéletes, pull-ra szereltem a ventiket, de a még jobb szellőzés miatt átszerelem push-ra.
Üdv.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Politika
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- NBA és kosárlabda topic
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest