Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz #45997568 #7152 üzenetére
A legkevésbé sem kötözködő szándékkal írtam, csupán a nyilvánvaló visszásságokra próbáltam viccesen felhívni a figyelmet...
Főleg nem akartam kötekedni, mivel maximálisan egyetértek a fórumtárssal a villám és túlfeszültség védelem fontosságában. Csupán sajnos nem ennyire egyszerű egy komolyabb védelem kiépítése.
[ Szerkesztve ]
-
Disque
aktív tag
Szerintem maradjunk annyiban, hogy igen vannak eszközök, amivel ki lehet védeni a villám okozta túlfeszültséget, a technológia rendelkezésre áll, de a régi építésű házak, lakótelepi lakások nagy részében még a földelő hálózat megléte sem biztos, ha van is nem képes elvezetni biztonságosan egy villám okozta túlfeszültséget, a potenciálkiegyenlítő rendszerről meg szerintem nem is hallott az emberek többsége. Maga a túlfeszültségvédelem csak egy része egy komplett jól működő rendszernek, amit hiába építesz be a hálózatodba egymagában csodára nem képes.
-
Yany
addikt
Ez engem érdekel, mivel munkára is használom a gépem. Offban, vagy privátban megírnátok nekem azt a minimál szettet, ami már véd a bajos esetek túlnyomó részében? Semmi túllövés, semmi extrém kiadás, csak olyasmire gondolok, mint a spéci elosztók, vagy akármi. Nagyon megköszönnék a témában egy kis infót. Kb. egy lista kéne, hogy mit vegyek, hova tegyem.
Mégegyszer:
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Sir81
aktív tag
Sziasztok!
Gondolkodtam egy I5 7600K-n de ide irányítottak és most már egy Ryzen R5 1600-on gondolkodom.
Mit gondoltok evvel az alaplappal jó páros lenne?https://www.msi.com/Motherboard/B350-PC-MATE.html#productFeature-section
-
Leon77
őstag
Szia!
A villámmal általában nem a túlfeszültség a baj, hiszen a villám nem házba csap be, hanem a villámhárítóba.
Ha valóban az elektromos hálózatba csapna be véletlenül, akkor minden leolvadna és nem csak néhány gép menne tönkre.
A villámmal az a nagy baj, hogy hatalmas statikus töltést hordoz maga körül amit a cmos áramkörök nem igazán tolerálnak és jellemzően modemek és hálózati eszközök mennek tönkre villám miatt (mivel a lan kábel és a telefonkábel nagyszerűen tudja továbbítani a statikus lökést), míg túlfeszültség esetén a tápok robbannak jellemzően.
Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy, ha kihúzod a tápkábelt viharban, de a lan kábelt bent hagyod, simán tönkre mehet az alaplapon az integrált hálókártya (velem is történt már)
Ha vihar van és parázol, mindent ki kell húzni a gépből. De egyébként a biztosítót pont erre találták fel.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
Envo_
aktív tag
ha egyszer becsap baszhatod az egészet, az esetek 90%-ában lesz sérülés, nem a kárt kell minimalizálni, meg így úgy csökkenteni, hanem ki kell húzni és nem lesz ahova eljusson a mulatság
az meg hogy van rá tökéletes védelem, és be kell tenni, pont ugyan az, mint azt mondani: mindenkinek csak és kizárólag i7-et szabad venni, mert abban minden benne van (az emberek nagyobb részének még sincs)
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
A villámcsapás dologhoz szólnék offban: nekem a 8 éve vadi újan vásárolt asus p5q deluxom egyik hálókártyáját vágta tönkre a vihar, de úgy, hogy nem is nálunk volt! Természetesen a netszolgáltató volt a hibás, a poén az egészben, hogy a kábelük 3 kártyát nyírt ki: a fent taglalt gépet megelőző (pár hézzel az új gép előtt) hálókártyája eldurrant használat közben, délután, fényes nappal, jó időben. Kértem szomszédomtól egy hálókártyát, azzal ment. 2 napra rá az is kidurrant, mondom mi a p.csa. Új gép megvéve, 3 napja nyúztam, éjjel pukkanás a házból...(alaplapi lan). Mondom király, most nyírta ki a gépem a szolgáltató, szerencsére az alaplapon semmi nyoma nincs a dolognak, szimplán nem működik az egyik lan, a másikkal azóta is gond nélkül üzemel . Persze szolgáltatót váltottunk(lilamobil, most pedig digi+vrm ) ezekkel semmi probléma nincs, persze ha 2 napra elmegyünk otthonról, mindent kihúzok
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
tag
na beüzemeltem az 1800x-et. Durva. Egyelőre nincs tuning, minden default-on (auto-ban) van.
12 szálas AVX-et használó progival néztem, hogy alapból minden mag 3.7g-n megy, 1.28VCore mellett. 65 fok volt eddig a max egy freezer 33-al, dupla ventillátoral.
A 4x16g ram is a modulok specifikációja szerinti paraméterekkel megy, 2400-on cl15-ön. Semmit nem kellett állítanom, egyből megindult minden.
A win10-el van csak bajom, hogy nem tudja magát updatelni...pedig eredeti a windows.
az xfr is működik, láttam 4.1ghzn rövid idejeig 1-2 magot, de ilyenkor 1.5V-t ad neki a rendszer legalábbis a hwinfo szerint.[ Szerkesztve ]
-
ovics
aktív tag
srácok, ez eléggé off de nem tudom hogy hol is kérdezhetném meg.
szóval valakinek volt már dolga az apróról cole86-al?
-
Cole86
senior tag
válasz SECTORnooB #7168 üzenetére
Idegbecsípődéssel megyek külföldre 2 napra, szóval ahogy mondani szokták, hallottról vagy jót vagy semmit..
ovics : Viccet félre téve nyugodtan írj rám ha bármilyen kérdésed lenne, szerdától állok rendelkezésre.)
[ Szerkesztve ]
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
arnoldito
senior tag
Cole86 nagyon korrekt srác, én voltam nála is, egy vga-val egy 390 gigával, azt hittem rossz, mondta vigyem fel, berakta a gépébe, és nála ment. A Windows 10 szórakozott velem, de ebből nem csinált problémát és rögtön mondta, ha rossz a kari, ott van a sarokba vagy 5 és ad egyet, de nem volt rossz.
-
apa111
aktív tag
Amit irtam jó tanácsként segitő szándékkal tettem nem okoskodni akartam, de egy egyszerű elosztóval is megoldhatod ami nem kerül cori7 árában ezt már talán mások is leirták,a többit amit ilyen egyszerüen leirtam nyilván nem olyan egyszerü mintha egy szakit kérdezel.Viszont ha van rá cash akkor egy lakástüzet is el tudod háritani/ elektronikai szempontból/ Mindenkinek egyéni mérlegelés.Viszont a héten gyönyörű idő lesz, most már váltsunk vissza ebbe tartozó RIZSÁKRA fel tedtem egy" hsz "ezelött egy kérdést erre jó lett volna kapni választ mert lehet jön a kövi risza és jó lenne a maxot ki hozni belöle,nem mintha bajom lenne az ASUS b350 -el,de ha abban csak 3200 megy a ram az x-es meg 4000 az jobb Na kedves fórumtársak a kérdés az lenne az AGESA biós 1.006 ha jól tudom ami ki fog jönni juni végén az csak az x-es lapokon fogja 4000mhz ram támogatást vagy a b350 is fogja tudni??? És még egy kérdésem lenne akinek van r1600-a irna egy összegző tapasztalatot egy két szintetikus teszttel alátámasztva/nekem jó a szintetikus is ebbül is le tudom vonni magamnak amire kell/ Hállás lennék Na és szép napot mindenkinek
-
sutyi^
senior tag
GigByte-nál kint vannak az AGESA 1006-os BETA BIOS-ok.
http://forum.gigabyte.us/thread/886/am4-beta-bios-thread
Akinek van hozzá kanala tesztelje.
-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
ovics
aktív tag
válasz SECTORnooB #7168 üzenetére
még nem vettem tőle semmit, csak hát próbálnék fogni itt ott a dolgokon és mivel nem ismerem ezért kérdezgetek de köszi mindenkinek az infót, már írok is neki
-
BiP
nagyúr
Lövésem sincs.
Én arra tippelek, hogy maga a kód nem korlátozza csak X-es lapra, kérdés, hogy az alaplapgyártók engedélyezni fogják-e. (pl. piaci szegmentálás miatt).
De szerintem nem lesz ilyen megkülönböztetés, így látatlanban azt mondanám, hogy nem tiltják külön, de az alaplapspecifikációs sem biztos, hogy bővítik ennek megfelelően. Szóval lutri.[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
Szerintem hamarosan jönnek az új BIOS-ok, és akkor kiderül.
Ha valamelyik gyártó beteszi a B-s lapokba, akkor úgyis beteszi a spec-be, meg a támogatott memória listáját is frissíti.
Ez nagy ugrás, szóval lesznek most változások, és idővel a weblapokon is megjelennek a részletek.Lesz még következő? Nincs már 3 a családban?
[ Szerkesztve ]
-
HavocS
senior tag
válasz Molyzsa #7176 üzenetére
Ott persze, CPUZ ott mutatja őket. Az AIDA hülyeségeket ír a RAM-ra, azt nem is figyeltem hogy a slotot is rosszul mutatja, de az időzítésekre is 18-18-18-valamit írt miközben 16-16-16 volt ryzen master meg a cpuz szerint is. Lehet az hülyítette meg hogy kikapcsoltam a HPET-t, azelőtt nem rémlik hogy rosszul írta volna.
-
nagyúr
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
apa111
aktív tag
válasz e2170Htlecso #7179 üzenetére
A savage 2800 ram beállitása még a kezdetekről link a vége felé van a hsz.
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz Szeszkazán #7187 üzenetére
bakker. Tök király, hogy ide is bekerül a Ryzen, de egy NAS-ba minek 1700-as?(gondolom leginkább a 16 szál miatt)
Nagyon durva teljesítmény.[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
Vajon mi lehet az oka, hogy a 30k alatti B350 mATX lapokon a hátsó hang kivezetés csak 3 csatlakozós, így alkalmatlanok az 5.1/7.1 hangrendszerek bekötésére? Intel oldalon egy a 20k alatti H110/B150 lapokra igaz. Általában oda van írva, hogy az 5.1/7.1 használatához front panel HD audio csatlakozó kell. Nem is láttam még olyan házat, aminek előre be lehet kötni 3-4 jack dugót.
#tarcsad
-
varmi2
nagyúr
Igazából teljesen felesleges az integrált 5.1 hangkari a lapokon. Akinek szüksége van rá, annak úgy is kevés, vesz magának normális hangkártyát. sztereóban is kevés az összes integrált hangkari. Akinek meg még is elég, annak 5k-s hangfala van, amire mindegy, hogy mit kötsz.
Kb egy szinten van az integrált vga-val. Akinek elég, mert nem játszik, annak mindegy, aki meg játszik, akkor úgy is vesz dedikáltat.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Compika
aktív tag
Sziasztok!
Ha használja valaki ezt a 2 ram típust b350-es lapokkal az írja már meg hogy mennyin mennek.
1. - Corsair Vengeance LPX DDR-4 16GB/3000 KIT (CMK16GX4M2B3000C15)
2. - G.Skill DDR-4 16GB /3000 RipjawsV Red KIT (F4-3000C15D-16GVRB)
Compika felhasználónak 10 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
HavocS
senior tag
Szia, igen, windowsban be van kapcsolva de ugrott a sebesség, cinebench alapon 1069-ről 1134-re szóval tényleg ki van kapcsolva. Ryzen master se sír már miatta úgyhogy nincs gáz, játékok se lagolnak.
Compika: nekem ez a Corsair van, a Gigabyte Gaming 3-mal egyelőre nekem nem sikerült 2666 fölé tornászni, de egyik topictársnak meg 2933-on, mondjuk én túl sokat nem is szenvedtem vele hogy menjen, majd az új BIOS-ban.
-
nagyúr
-
BiP
nagyúr
válasz FollowTheORI #7195 üzenetére
Költői volt a kérdés. Nyilván jól jön a teljesítmény.
-
Yutani
nagyúr
Igazából teljesen felesleges az integrált 5.1 hangkari a lapokon.
Szerinted. Szerintem meg tök jó, hogy van. Ne gondolkodj végletekben, nem csak full "igénytelenek" és full audiofilek használnak számítógépet. Van egy 17k-s Orion 5.1 szettem, ahhoz bőven elég az alaplapi hangkeltő.
(#7197) daa-raa: Igazad van, most jobban utánanéztem.
#tarcsad
-
FeRkE
őstag
Gaming 3-ra feldobtam az F7a-t, most mar elindul a gep 2933-on a 4x8GB 3200-as Corsair LPX-el CMK32GX4M4B3200C16W, Samsung chipes. SOC +0.2V, memoria 1.35V-on, idozitesek 16-18-18-18-36. Stabilitast meg neg neztem, de ugy nez ki van egy kis fejlodes megint - eddig csak 2666-on ment. Jo munkat vegeznek a sracok
[ Szerkesztve ]
-
Sir81
aktív tag
Eddig tartott ryzen 1600 jóság! Ma már 6000 forinttal drágább... Szuper!
Új hozzászólás Aktív témák
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- PlayStation 4
- Milyen processzort vegyek?
- Overwatch 2
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ukrajnai háború
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...