Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
GFerr56
aktív tag
válasz pipo112 #7550 üzenetére
Hi!
Majd megnézem, legkorábban holnap, már átneveztem, nem tudom mi volt az eredeti elnevezés, de valahogy úgy totóztam ki, hogy az AIDA-t is néztem (asszem a motherboard), meg a h110i szoftvere is méri, ott is átneveztem, egyébként eddig minden alaplapomon magasabb hőfokot mutatott ez az érték, mint a proci (vga meg követhető). Valahogy így...
Üdv.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
-
chopin42
addikt
Kedves ryzen tulajok! Használ-e itt valaki ilyen ramot:[corsair vengeance lpx 3000 cl15 2x 8 gb kit]
Egy ryzen 1600 mellé fogom betenni. A lap még nincs meg, ez jó áron volt, megvettem, az asus lapok már támogatják. Msi lapokban viszont csak 2800-as és 3200-as ramokat látok. Vajon ott is menni fog? Elvileg a chipek ugyanazok a 3000 és 3200 típuson, csak a jobbakat rakják felülre, vagy pedig nem egyezik a 2 típus? Kérem, hogy lapot is írjon, aki használ ilyet, vagy van tapasztalata! Előre is köszönöm! (leendő alaplapom a következők valamelyike: msi b350 tomahawk, msi b350 pcmate, msi b350 krait gaming, msi b350 gaming pro carbon, asus prime b350 plus, asus strix b350 f, asus prime x370 pro, ártól függ).Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
용 Bob
senior tag
válasz chopin42 #7555 üzenetére
Szia,
info:
Nekem MSI lapom van, igaz az mATX verzió. 2400 Ghz gyári támogatott, 2667-en megy. Ennél magasabb órajelen nem indul.MSI B350M mortar; R5 3600X; AC Liquid Freezer 240; MSI Gtx 1660ti ventus xs OC 6g ; Corsair LPX 16GB 3200@3200 / CL16; Phanteks enthoo pro m; Logitech G203 // Beyer Dynamic DT 770 Pro; Korg DS-DAC-100m
-
sutyi^
senior tag
válasz chopin42 #7555 üzenetére
Nyugodtan vedd meg a szimpatikus MSI deszkát, legrosszabb esetben két hét/egy hónapon belül megjön oda is az 1006-os mikrokod és menni fog a rated órajelén.
Nálam ilyen memória van most egy Giga lapban és a legutolsó AGESA frissítéssel simán megy XMP profillal minden egyéb babrálás nélkül.
[ Szerkesztve ]
-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
chopin42
addikt
Akkor megnyugodtam, júliusig úgy is van idő még bőven
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
oravecz56
aktív tag
Nekem MSI AM4 B350 Tomahawk lapom van 1.2 bios-al tökéletesen működik minden.
Oszika
-
varmi2
nagyúr
Gigabyte GA-AB350-Gaming 3 ezt a lapot választottam, remélem nem fogtam mellé.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
nejad
aktív tag
GTX 980ti-t vagy 1070-et hajt valaki 1600x-el? Mi a tapasztalat vele? Kösz!
-
Cronerator
tag
válasz chopin42 #7563 üzenetére
Öcsémnek b350 Tomahawkja van. A qvl listában szereplő 3200 corsair csak 2933on megy. Nekem is ugyanolyan van csak fehérben. X370 Giga g5 qvl-jében nincs benne, mégis megy gyári 3200on. Júliusra biztosan kijönnek az új biosok és menni fog szinte minden ram minden lapban.
Addig jár a lány a kútra, amíg meg nem ........érkezik.
-
GFerr56
aktív tag
Hay!
Minimum CPU:szobahőmérséklettől 31-32 fokig, ez függ a futó folyamatoktól...a VRM is onnan indul, és szinte azonnal beáll 38-40 fokra. A videókártya 26-28 fok, itt is függ a futtatott alkalmazásoktól, a custom ventillátor beállítástól stb... a memóriát nem néztem még terheletlenül, de szerintem 30 körül lehet.
Üdv.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
-
GFerr56
aktív tag
válasz GFerr56 #7570 üzenetére
...ja, a vízhűtő zaja: pumpa silent módban, kinyitott háznál nagyon fülelve alig lehet hallani, a saját bentillátorok csak nekapcsoláskor zajosak (ilyenkor felpörgeti a rendszer pár másodpercre), alapbeállításon (performance) tényleg van zaj, de egyenként be lehet állítani úgy, ahogy szeretnéd, ilyenkor már teljesen korrekt hangja van.
-
ovics
aktív tag
az mitől lehet hogy néha 1-1 másodpercre megakad a gép? telepítésnél nem vettem észre meg amikor utána használtam, de most hogy hazahoztam itt már meg-meg akad.
-
tibz03
őstag
Sziasztok!
Nem nagyon találtam infót arra vontakozóan, hogy a Ryzen-ekben grafikus vezérlő is van-e, és ha igen, akkor azok milyen teljesítményűek. Konkrétan az 1500X-re lennék kíváncsi, azzal szemezek. Mivel a Ryzen alaplapokon vannak grafikus kimenetek, ezért feltételezem, hogy valamilyen grafikus processzor van bennük, de egy külföldi oldalon ennek az ellenkezőjét írta valaki, pedig fontos lenne tudnom, mert külön videokártyát nem tervezek használni.
Köszi a válaszokat előre is!
-
Cathulhu
addikt
Nincs benne semmilyen GPU, meg letiltva sem. Az alaplapi kivezetesek azert vannak, mert az AM4 egy kozos platform lesz, amibe majd idovel (osszel) jonnek Ryzen APUk, illetve nem ryzen alapu is van mar, csak az halandonak nem kaphato. Azok az APUk majd maximum 4 magosak lesznek, 1 CCX es egy GPU lesz bennuk a jelenlegi 2 CCX-es felallas helyett.
[link]
a link alapjan viszont kicsit elbizonytalanodtam, ezekszerint iden semmikepp se jon Ryzen APU AM4-be, ujabb kihagyott ziccer.[ Szerkesztve ]
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
sutyi^
senior tag
válasz Compika #7576 üzenetére
Egyszerűen? Sehogy. Bonyolultabban P-State OC-val, de ez egyelőre csak a méregdrága X370-es lapokon elérhető legjobb tudomásom szerint.
Feszültséget ugyanúgy visszaveszi, és parkoltatja a magokat, szóval nem egy érvágás idle fogyasztás terén.
-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
oravecz56
aktív tag
Szia
Nálam visszaraktam Bios-ban auto-ra az orajelet volt-ot és AMD Ryzen Master v. MSI Command Center-rel emelem az orajelet és terhelés nélkül leveszi az orajelet a (a megfelelő volt beállitva ugyan itt)voltot csak addig veszi vissza ami a megemelt orajelnek szügséges.
A maximális processzor frekvencia visszaált ami neked most hiányzik.
MSI tomahawk -om van[ Szerkesztve ]
Oszika
-
용 Bob
senior tag
Nekem is volt ilyen problémám, amikor BIOS reset után vissza kellett állítottam a dolgokat. A megoldás egyszerű volt, a BIOS AMD cool n quite opciót engedélyezni kellett újra.
Tehát először fix órajel, ha úgy akarod hajtani és utána a fenti opció enable. Ekkor visszajön a másik két energiagazdálkodási lehetőség Ryzen Balanced-ban.
[ Szerkesztve ]
MSI B350M mortar; R5 3600X; AC Liquid Freezer 240; MSI Gtx 1660ti ventus xs OC 6g ; Corsair LPX 16GB 3200@3200 / CL16; Phanteks enthoo pro m; Logitech G203 // Beyer Dynamic DT 770 Pro; Korg DS-DAC-100m
-
GFerr56
aktív tag
Hay!
Lehet, hogy képzelődöm, de a Ryzen Master-ben miután beállítom a dolgokat (órajel, fesz, vagy profil...), és utána nyomok egy C-t (Cool & Quiet ??), akkor a beállításokat max értéknek veszi...én mindet innen állítok.
-
ovics
aktív tag
srácok, próbáltam tuningolni a ramot, 2993-ra, de fekete képernyő fogadtott, és azóta nem tudok mit csinálni, nem lép sehova. már kivettem az alaplapi elemet is hogy visszaálljon defaultra, de semmi. valami ötlet? :/
-
GFerr56
aktív tag
Hay!
Clear Cmos jumper rövidre zár. Vigyázat: áramtalanítani kell a gépet, még a hálózatról is leválasztod, és vársz legalább egy percet. Olvasd el azért a könyvecskét, én MSI-t vázoltam. Én egy szigetelt nyelű (10000 V) fogóval csináltam, mivel a videókártyára ráfektetve pont a megfelelő magasságba esett, meg nincs is ilyen kis szutyok jumperem. Amennyiben beindul (be kellene), akkor boot menüben keress auto clear Cmos, vagy valami ilyesmi beállítást, ez törli ilyen esetekben (is) a Cmost. RAM próbánál érdemes még a próbák számát is beállítani (alap-5 MSI).
-
Cathulhu
addikt
válasz GFerr56 #7584 üzenetére
Uhh, kicsit tulspirazod a dolgot, vagy 25 eve csinalok ilyesmit, es soha nem komplikaltam meg ennyire
Megvarom mig a gep kikapcsol, aztan egy egyszeru csavarhuzoval rovidre zarom az a ket pint egy 3-4 masodpercre es kesz.[ Szerkesztve ]
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
GFerr56
aktív tag
válasz Cathulhu #7585 üzenetére
Hay!
Ok! Én csak úgy írtam le, ahogy a könyvében van (az áramtalanítós figura), egyszer csináltam eddig egész pályafutásomban. Sok sikert, azért az auto figurát engedélyezd.
-
ovics
aktív tag
köszönöm mindenkinek, sikerült!
még ezzel az auto Cmos dologgal kapcsolatban ilyet találtam : auto CLR_Cmos, gondonol ez lenne az, hát nálam alapból ki van kapcsolva, szóval nem csodálom hogy nem indult el az istenért se
[ Szerkesztve ]
-
RVR400
veterán
Én előbb blőttem az OC Genie-t, bár csak 3.6-ra tolja fel. Utána kikapcsoltam, szorzót felvettem 38-ra, feszültséget levettem 1.3-ra (az OC Genie 1.44-et tol 3.6-ra), majd a Cool And Quiet-et visszakapcsoltam, mivel az OC beállítás alapból kilövi.
3.9-en már 1.4 V-ot kér a proci, 3.8-on meg 1.25-tel már hibázik.
Én csak az Aida Stability tesztjét nyomatom, játékok közben úgyis kiderül, ha nem jó.
-
-
ovics
aktív tag
válasz GFerr56 #7591 üzenetére
szia!
köszönöm a segítségedet! azóta már jól jött hogy jelezted hogy ezt kapcsoljam beRVR400 köszönöm neked is, belőttem én is így 3800-ra, most fut a stabilitás teszt, eddig úgy néz ki hogy bírja, gondolom ha baja van akkor kékhalál vagy valami. neked gyári hűtőd van hozzá? csak mert (lehet hogy én vagyok a vaksi) azt nem látom a cuccoknál. mennyi volt a stabilitás teszt alatt a max hőmérséklet és mennyi idő után?
szerk.: na elszóltam magam, ahogy megírtam egyből kékhalál :/
[ Szerkesztve ]
-
RVR400
veterán
Nekem házilag tákolt víz van rajta, még AM3 lefogatóval (keresztben lehúzva, mert úgy egyezik a furat. ).
A melegedés érdekes kérdés, mert amúgy 72 fokig simán felmegy( 3.9-en talán 74 fok ), de az FX-8350 húzva is ennyin ment, pedig ennek nem kellene ennyire melegednie, ráadásul a CPU blokk már megfogva sincs olyan meleg, mint az FX-nél volt, és a procit alatta oldalról sem érzem annyira melegnek.
Ráadásul érdekes, hogy a stab teszt indításánál rögtön felugrik 42-ről 64-re. Végülis tervezem egy új víz építését, de még rápróbálok majd a gyári hűtővel is.
[ Szerkesztve ]
-
-
Omli85
őstag
válasz Cathulhu #7585 üzenetére
Amelyik lapomon nem volt dedikált cmos reset gomb ott a jumper helyett teljesen jó volt ilyenkor egy kiszuperált reset/power gomb ami be volt kötve a jumper helyett . gép kikapcs gomb 5 secig lenyomva tart majd bekapcs és öröm bódottá .
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
BiP
nagyúr
-
Cronerator
tag
Lassan több mint egy hónapja, hogy használom az új gépet. Visszaolvasva a kommenteket, szerencsésnek mondhatom magam. Első indításnál belőttem 3800ra 1,265V mellett meg a memóriát xmpvel 3200ra. Azóta is tökéletesen megy a rendszer. Egy elég régóta használt win10 rendszerrel megy. Teljesen elégedett vagyok😊.
Addig jár a lány a kútra, amíg meg nem ........érkezik.
-
Sir81
aktív tag
Na ezt figyeljétek, PCX:
"Ez azért baromi nagy eltérés különösen, hogy a tesztben szereplő Ryzen nagyjából egy i5 7500/7600 árszintjén mozog, de processzor teljesítményben még egy lényegesen drágább i7 procit is lenyom.
Persze játékok alatt ez a teljesítmény előny nem fog jelentkezni, hiszen ott főleg a videokártyát eszi a gép, de azért nem árt mögé egy erős processzor sem és az sem mindegy, hogy amikor az Intel 80-100%-on izzad a játékok alatt, addig a Ryzen jóval kisebb leterheltséggel üzemel, hála a több magnak és a fejlett architektúrának.
De hát akkor hol a trükk? A hardcore Intel pártiak most nyilván azt fogják mondani, hogy míg náluk a jégszekrény lényegében egy Intel procira van kötve és amikor az üzemel, akkor nem is fűt, hanem inkább hűt, addig az AMD procik vörös izzásban olvadnak le a pincéig ráadásul a gyárból már eleve hibásan kerülnek ki, vagy két hét után beadják a kulcsot. Ez nyilván mind "színtiszta igazság" és aki ezeket állítja több évtizedes tapasztalattal és több ezer tesztelt processzorral a háta mögött teszi, de mi azért halkan megjegyeznénk, hogy ez az AMD, már nem az az AMD aki korábban volt és most nagyon úgy tűnik, hogy betaláltak a közepébe az új Ryzenekkel. Persze ne legyenek kétségeink, mert ahogy kezd visszaállni a mérleg nyelve és egyre többet ad el az AMD, mert az emberek felismerik, hogy az új Ryzenek jók, úgy valószínáleg az áruk is emelkedni fog, mert bármilyen szomorú is, az AMD is egy profitéhes mamut, aki ha teheti és piaci fölénybe kerül, ugyan olyan pofátlanul fel fogja árazni a termékeit, mint ahogyan az eddigi piacelső intel tette ezt az elmúlt években.
Azt, hogy ez mennyire jók hosszú távon is a Ryzenek, nyilván az idő fogja eldönteni, mi minden esetre bizakodóak vagyunk és ha valaki komoly gépet szeretne összeállítani, bátran vegye számításba az új Ryzen rendszereket, hiszen most nem csak pár százalékot kapunk, mint az egyes Intel generáció váltásoknál szoktunk meg, hanem lényegesen többet, ráadásul több valós fizikai processzormaggal, ami valljuk be így 2017. derekán nem egy rossz dolog."Hmmm szóval nem hogy esni fog az 1600 ára, hanem még drágulni... Király!
-
Sir81
aktív tag
Na ha ennek fényében megnézem hogy mostanság a sima 1600 és az X-es tesója között 2000 forint a különbség alap venti ide vagy oda szerintem rohadt gáz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- NBA és kosárlabda topic
- Felgyorsítaná a futárokat egy okosszemüveggel az Amazon
- iPhone topik
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Íme az új Android Auto!
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest