-
GAMEPOD.hu
A PlayStation-t a Sony 1994-ben mutatta be, és hatalmas sikert aratott a géppel, több mint 100 millió gépet adtak el. A fő ficsőr az a CD-k használata volt. Akkoriban a fő adathordozó a ROM-kazetta volt, amibe a Nintendo 64-nek bele is tört a foga. Sok modellfrissítésen esett át, az első gépeknek az FMV videókkal voltak bajai. Képkockakihagyással, és akadozva való lejátszása az olvasóegység kopása miatt. (amit később orvosoltak SCPH-5500-tól felfele). Emellett túlmelegedési bajai is voltak.amit később orvosoltak (SCPH-5500-tól felfele).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adam0717
csendes tag
válasz vargalex #9095 üzenetére
Köszi hogy pontosítottál, elég felületesen írok néha
My in-use PlayStation® consoles (40 in total): PlayStation® SCPH-1002: FreePSXBoot | PlayStation®2 SCPH-39004: FMCB 1.8 - OPL + ESR - 250 GB IDE HDD, SCPH-75004 Silver: Matrix Infinity FW 1.93 | PlayStation®3 CECHH04#1: OFW, CECHH04#2: CFW 4.90 Evilnat | PlayStation®Portable PSP-1004: CFW
-
arty
veterán
válasz vargalex #8852 üzenetére
- az eth lehet nem bugos
- a te opl verziód nem bugos
- de most h mondod ezt az ethernetet....... basszus, a fat gépeket csak timexrisis/stb firewire lanra tartogattam, tehát AKÁR tudhatnék ETH-ról isot nyomatnién EGY mindenre jó megoldást akartam, de lassan akkor lenne egy negyedik, slimen pl használhatatlan setup wow.... (mert ugye opl-smb esetén nincs netes jáccás, jól tudom, ugye? az pedig "kötelező" elvárás, nálam)
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
-
-
Faterkam
addikt
válasz vargalex #8317 üzenetére
Én ezt tudom, de nekem kb. 25m lankábel kellene körbe a szobába, ennyit nem ér! Meg nekem a Slim mellett van egy Fat is, abba meg hdd
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
arty
veterán
válasz vargalex #7947 üzenetére
magamból indulhattam ki, nekem kb 1 byte helyem van a mcbootos kártyámon az a 8MB semmire se elég.... ha csak 1db opl van rajta, akkor gondolom oké (de nekem kompatibilitás miatt opl-bl is kettő van fenn, emellett 3 ulaunchelf, 2 féle dvd lejátszó, ps1 loader, stb stb)
#7948 ρσгτσ
na igen, a választék a másik nagy gond egy jó ps3-al "kiválthatnád" a ps1-2-3-at bár lehet a ps1-2-d sincs elöl, akkor ez nem megoldás...."ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Weareus
addikt
válasz vargalex #7428 üzenetére
Kompozitra csak próbakötés volt (ps2), hibátlanul ment...
ps3/4 hdmi .
Az én tv-m nagyobb és fullHD. A másik HD-ready, bármit is jelent, gondolom 720p-t, de a ps2 még ekkora felbontást sem tud, szvsz. Mindegy, ha megjön az átalakító és lesz kép, az már win.[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Weareus
addikt
válasz vargalex #7419 üzenetére
Köszi és a többieknek is. Megrendelve.
Ugye az egyik általam linkelt képen van egy olyan tv, amin van az a hármas bemenet, de azon én ps3-azom és ps4-ezem, úgyhogy muszáj voltam beújítani ezt a kis átalakítót mert a lurkó kapott egy ps2-őt (örökölt) és nem akarok trónfosztott lenni.
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
szpal17
őstag
válasz vargalex #7421 üzenetére
vargalex, ρσгτσ
Milyen TV-t vettetek ha szabad kérdeznem? Van PS1, PS2, lesz Super Nintendo, de a mostani TV-ken 2 HDMi és csókolom...+ egy sima HDReady-s TV-n amin van még Scart meg komponens nagyon mosott és csúnya a régi konzolok képe.
Egy ideje nézegetem, hogy melyik lenne jó választás, de nem tudtam választani. -
addikt
válasz vargalex #7421 üzenetére
Azt tudom, nem is arra írtam. Én is azon gondolkoztam egy darabig, hogy milyen átalakítási lehetőségek vannak. Elsősorban dobozokon, konvertereken, adaptereken.
Nem sokkal jöttem volna ki olcsóbban, ha minden konzolhoz veszek egyet.
Szerk.:
Nem arra a szimpla kis HMDI adapterre gondolok, amit itt sokan vettek.[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
addikt
válasz vargalex #7419 üzenetére
+ vargalex:
Jah igen, még ez is. Kompozit átalakítást én annyira nem érzem megfelelőnek. Leginkább a képminőség, és a sok hulladék konverter miatt.
Komponens átalakítóval meg nincs tapasztalatom.
Én inkább vettem külön erre a célra egy TV -t, ami persze nem túl költséghatékony megoldás...de nekem több retro konzolom is van. Fél tucat típus kipróbálása után egy VA paneles Sony mellett ragadtam le. Komponens bemenetet és kábelt használok.
Más lehetőség hiányában én is konvertert használnék.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz vargalex #7412 üzenetére
2-3 éve még a felső kategóriában is volt komponens. Csak ugye azok már kifutottak. A legtöbb helyen általában 2019 környékén.
Vannak amúgy most is ismertebb boltokban FHD TV -k, viszonylag kisebb méretben komponenssel. Ami jellemzően 2019-2020 modellek. Néztem azokat is...személyesen végig kellett néznem a boltokat, mert össze-vissza írták az infókat.
Ráadásul az a vicc, hogy a bolti eladók több mint 90 százalékának lövése nincs arról a két szóról, hogy komponens és kompozit. Szóval kiforgattam egy csomó polcon lévő TV -t.
Aztán végülis úgy voltam vele, hogy új TV -nél egyszerűen nem éri meg kompromisszumot kötni. Egyrészt más jellegű tartalomfogyasztás kárára menne. Másrészt meg árban nem éri meg, ha tényleg szeretnék mellette minőségibb megjelenítőt is, meg egyéb fontosabb paramétert.
Tehát vagy marad az, hogy HDMI -n megoldom a dolgot. Vagy nézek használtan egy jó minőségű 80 cm körüli TV -t, amin van komponens, kompozit és HDMI is. Mivel több korábbi konzolról van szó. PS2, Xbox Classic, Xbox 360. Utóbbi gyárilag HDMI -vel összeköthető.
Több próbálkozás után úgy érzem retróra 80 cm körül van az ideális méret. Már a távolság miatt is.
[ Szerkesztve ]
-
válasz vargalex #7161 üzenetére
A gyerkőceidnek megmutattad és megtapasztalták hogy öreg játék nem rossz játék.
Nálunk a nagyszülők mindkét oldalrol marhaságnak tartják ezeket a “ mai konzol/pc játékokat.
Gyerekként sokmindent kaptam,de ilyen konzolokat meg rá játékokat úgy kellett kikönyörögni meg összegyűjtenem rá a pénzt.Az én kislányom imádja ha játszok ezeken a konzolokon,pedig még 4,5 éves.
Unokaöcsém 11 évesen szintén meg van őrülve érte,de neki a régi játékok nem igazán jönnek be mert azokkal nem játszik egyik haverja sem,az iskolába nem erről megy a bájcsevegés hanem mondjuk a Fortniterol.[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
-
Sentimp
csendes tag
válasz vargalex #6552 üzenetére
Jó ez a fórum, jó tanácsokat adnak a hozzáértők, de a tanácsok csak rész segitségek! Nem lehetne esetleg egy komplett leirást a hálózati összekötésről-beállitásokról ami működik is feltenni egy hozzáértőtől? Vagy egy olyan leirásra mutató linket ami nem hibás...Azután már elég egy egy jótanács is...
-
Sentimp
csendes tag
válasz vargalex #6534 üzenetére
Ez érdekesen hangzik, ugyanis nagy próbálgatásom közepette néhányszor kiirt valami ilyen szöveget: cannot connect smbserver...utána olvasok)) Köszi a tippet))
taki neked is köszi a segitőkészséget)) amiket linkeltél igy vannak beállitva, ezért is vagyok tanácstalan, de most ennek az smb manuális visszakapcsolásnak utánanézek)) majd jelzem mit sikerül találnom/csinálnom)) legalább mások okulására...))
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a warez!
- Path of Exile 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Autós topik
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- Nők, nőügyek (18+)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről