Hirdetés
- Tomb Raider IV-VI Remastered teszt
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- EA Sports WRC '23
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- EAFC 25
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
spider80
őstag
válasz
Castpocok #8743 üzenetére
Szerintem ez is lehet a baj: "Össze kötöttem a két "eszközt" hdmi kábellel, a tv menüjében kiválasztottam a számítógép ikont." Régebben (talán most is) volt olyan,hogy ha pc-re van állítva a forrás,akkor letilt a tv menüje bizonyos funkciókat. Szóval a számítógép ikon helyett próbálj valami más kapcsolattípust választani.
-
spider80
őstag
Ebben egyet értek TIT-el
Én is hasonló cipőben jártam (tv mellé kapott BD lejátszó),laptop. Gondolkoztam,hogy veszek lemezeket,kiírkálom,de inkább vettem egy med8er 600-ast. Visz mindent,hálózatról rámásolod a filmeket,stb. kényelmesebb,mint lemezekkel szórakozni. Plusz mivel mozgó alkatrész nincs benne,valószínűleg tovább is fogja bírni mint egy lemezes lejátszó.
-
spider80
őstag
Szia! Így nem fog menni
Csak 3d-s média lejátszóval tudod lejátszani,ami 3d iso-t is lejátszik (pl. Med8er 600-as),vagy rákötöd hdmi-vel a gépet,de ott még sok buktató lehet. Videókártyának HDMI 1.4 kimenettel kell rendelkeznie,plusz erő is kell a lejátszáshoz. Ezenkívül egy power dvd program sem árt. Jelen helyzetben vagy kiírod a lemezeket,vagy half ou, half sbs verziókkal próbálkozol (ezek ugye felezett felbontásúak,de maga a 3d hatás ugyanolyan,mint az iso-knál).
-
spider80
őstag
Pedig sok mindent nem kell állítgatni a tv-n a 3d-hez. Ha pendriveról nézve sem "jön ki" semmi demóknál,és olyan filmeknél,mint az Avatar,sammy nagy kalandja(ahol konkrétan néha 2m-re is kijönnek a halak,ha elég messze ülsz), ezenkívül aktív tv-nél a hozzá adott szemüveg is be van kapcsolva,akkor ott valami nagyon nem okés.
-
spider80
őstag
Dehogy a fényérzékelő miatt. Az nem változtatná másodpercenként többször a fényerőt. Csak dinamikus kontrasztnál csinálja. Ez a 3d dolog is sokaknál abból áll,hogy kijön a képből. Maga a való világ is 3d-s,mégsem megy minden neki az arcodnak a városban. Csak éppen van térérzeted,fel tudod mérni mi milyen messzi van,stb.
-
spider80
őstag
válasz
qpakcovboy #8132 üzenetére
És nem a legnagyobb file-t kell megnyitni a mappából,mert úgy csak 2d lesz. Magát az isot kéne lejátszani kicsomagolás nélkül,mert 2 file-ból áll össze a 3d-s kép.
-
spider80
őstag
válasz
lockdown90 #7783 üzenetére
hdmi 1.4-es kimenetnek kell lenni a videókártyádon. Plusz nem árt egy erősebb 4 magos processzor sem.
-
spider80
őstag
válasz
lockdown90 #7779 üzenetére
De van, 3d képes média lejátszóval,de abból egy normális 43 ezer ft. Vagy számítógépről hdmi kábellel,ha megfelelő a hardver. Amúgy nincs.
-
spider80
őstag
válasz
lockdown90 #7777 üzenetére
Csak a 2d-s bd iso-k mennek így,hogy kiválasztod a legnagyobb file-t. Menü nélkül. 3d-t lejátszani így esélytelen.
-
spider80
őstag
Tudom,hogy ez a legalja,de sajnos a tv-m meg eleve elég jelentős dirty screennel küzd (f6400),így sehogy sem tökéletes a kép. Előbb azt kéne valahogy szervízzel elintéztetni,hátha. Aztán jöhet a minőségi kábel.
Szerk.: a tökéletest arra értettem,hogy nem akadozik,nem esik szét,nincsenek látható képhibák. A képminőség biztos jobb lenne egy profi kábellel.
-
spider80
őstag
Mi nincs leírva? Megfordítva: sehol sincs leírva,hogy lejátssza a BD3D-t. Csak a felezett felbontású mkv 3d filmeket jelenítik meg a tv-k. (halfOU,half SBS). Az igazi BD3d-t csak számítógéppel,vagy média lejátszóval tudod lejátszani a Tv-n valós 3d-ben. Ez tény,el kell fogadni.
Szerk.: plusz ugye lemezről 3d blu-ray lejátszóval,de ez evidens.
-
spider80
őstag
-
spider80
őstag
"a bd 3d-t is lejátsza,ha átkapcsolod". ebből azt szűrtem le,hogy elindítod a bd filmet,de ugye csak 2d-ben indul el,mivel egyik tv lejátszója sem játsza le 3d-ben. És te ezután egy 2d-3d konverziót nyomsz a tévén,és így nézed. Ez így semmit sem ér. Ennyi erővel az RTL klubot is nézheted egész nap 3d-ben,azzal is meg lehet ezt csinálni.
-
spider80
őstag
válasz
lionshamlet #7041 üzenetére
Igen,nem véletlenül írtam a med600-ast. ez az a szint,amivel nem lesz problémád,és ha neten beregisztrálod, 5 év garanciád lesz rá. Simán lejátszik minden mkv-t BD iso-t 3d BD isot,stb.
-
spider80
őstag
válasz
lionshamlet #7036 üzenetére
Ennél többet kell rászánnod 3d képes lejátszónál. Egy med600-as pl 43 ezer ft.
-
spider80
őstag
válasz
lionshamlet #7030 üzenetére
Hát akkor tényleg média lejátszó a megoldás,vagy megelégszel a half ou,sbs verziókkal.
Szerk.: Maga az asztali lejátszó nem játsza le a 3d BD iso-t. Ebből a szempontból teljesen mindegy,hogy külső winchestert kötsz rá,vagy pc-ről megy hálózatban a film.
-
spider80
őstag
válasz
lionshamlet #7027 üzenetére
Power DVD újabb verzióival próbálkozz. És kell hozzá egy HDMI 1.4-et támogató videókártya.
-
spider80
őstag
Amíg a catalyst driverben be nem állítod az overscan-t úgy,hogy a tv-n teljes képernyő legyen,addig nem is lesz jó semmilyen 3d. Ezzel kezd szerintem. Ha a videókártyád nem 1.4-es szabványú,akkor csak a felezett felbontású sbs és ou anyagok fognak menni. Azok bármilyen géppel,lejátszóval elmennek.
-
spider80
őstag
Értem,akkor nem tudom miért duplán másolja fel. Viszont a tv se iso-ban,se szabványos BD struktúrában nem fogja lejátszani a 3d filmeket. Erre továbbra is a 2 lehetséges megoldás van: Vagy BD lejátszón lemezzel (ahogy nálad is megy),vagy tv-re kötött 3d bd iso-t támogató média lejátszóval játszod le a filmeket.
-
spider80
őstag
válasz
#16676096 #6576 üzenetére
Mit értesz asztali lejátszó alatt? Mert az Lg is az,amit írtál,meg szerintem a MED 600 is annak számít. Ha már van géped,akkor megpróbálhatod azt rákötni,mielőtt bármit vennél,de sokan szívnak vele,és megfelelő 1.4-es HDMI kimenetes videókártya kell hozzá,plusz egy elég erős processzor,hogy minden jó legyen. Viszont ha van megfelelő géped,és nem kényelmetlen így használnod,akkor nem feltétlenül kell lejátszót venned.
-
spider80
őstag
válasz
#16676096 #6574 üzenetére
Média lejátszóval a legegyszerűbben. Med600-al pl. 43 ezer körül van. Arra rákötsz egy winchestert,és bármit lejátszik. 5 év garancia van rá,ha beregisztrálod neten.
Szerk: így nem kell kiírni a lemezeket,elég a winchester. De ha ki akarod írni lemezekre a 3d filmeket,azt lehet az lg is lejátsza,nem tudom. Csak nem épp egy költséghatékony megoldás egy csomó lemezt írkálni.
-
spider80
őstag
válasz
peteralbert7 #6513 üzenetére
Nincs,hosszú évek óta média lejátszóval nézek filmet,az meg mindig átváltotta. Pc-ről sosem próbáltam.
-
spider80
őstag
válasz
peteralbert7 #6511 üzenetére
Szinte az összes film 24p-s,úgyhogy az lenne az igazi.
-
spider80
őstag
-
spider80
őstag
Ha bd 3d-t akarsz nézni gépről,akkor nem 2 fél képet fog a tv-re küldeni,hanem 3d-s képet alapból. A Tv-n ebben az esetben nem is kell semmit állítanod,magától aktiválódik a 3d,a tv ki is írja,hogy 3d megjelenítés. Ahogy régebben írták,ehhez a gépen be kell kapcsolni a stereoscopic opciót,és úgy indítani az iso filmet a lejátszó programmal. Ha felezett 3d-s anyagot nézel gépről,arra meg bármelyik lejátszó jó,nem kell semmit állítgatnod,csak elindítod a 2 fél képet,aztán tv-n kiválasztod,hogy függőleges,vagy vizszintes 2 képet látsz,összefűzi,és megy 3d-ben.
-
spider80
őstag
válasz
_Smooth #6112 üzenetére
Ahogy leírtad a jelenséget, 1000%,hogy a jobb-bal kép felcserélése oldaná meg a dolgot a Tv-n. Nem tudom miért nem aktív neked ez a menüpont. (vagy egyetalán nincs is ilyen benne?). Tényleg zavaró,mintha fordított térhatás lenne az egész filmen: a hátul lévő dolgok jönnek előbbre. Ezt nálam 100%-ban javítja a csere. Nem kis mértékben,nem tűrhető szintre hozza,hanem tökéletes lesz.
-
spider80
őstag
válasz
_Smooth #6106 üzenetére
Én is belefutottam ilyenbe pár bd 3d film esetén. a megoldás: Tv menüjében jobb-bal kép felcserélése. Onnantól tökéletes lesz.
szerk: Látom írtad,hogy oldalt nem lehet váltani. Nekem mindig lehet 3d esetén. Bár én média lejátszóról játszom le,de nem hinném,hogy ez számít.
-
spider80
őstag
válasz
vespa crabro #5864 üzenetére
Bizony,az nem ér semmit,hogy 1.4-es HDMI kábellel van összekötve (ugye tulajdonképpen olyan,hogy 1.4-es kábel nem is létezik,csak nagy sebességű kábel,ami jó 1.4-es kimenetekhez. De én még nem láttam olyan HDMI kábelt,ami annyira rossz lett volna,hogy nem megy rajta bármilyen 2D/3D film.)
Ha veszel külső winchestert,és azt kötöd a tévére,akkor ugyan ott leszel,mint most: Menni fognak az mkv 2D-s filmek, talán a 2D-s bluray filmek is (kivéve az iso kiterjesztésűek), menni fognak a Half-ou és Half-sbs felezett felbontású 3D filmek, viszont a 3D bluray filmek semmiképp. Ehhez vagy új videókártya,vagy médialejátszó kell. Viszont gépről 3D lejátszáshoz nem árt egy 4 magos processzor sem.
-
spider80
őstag
válasz
vespa crabro #5855 üzenetére
Egy kérdés: a videókártyádnak 1.4-es HDMI kimenete van,vagy 1.3-as? Szerintem az utóbbi. És így soha nem fognak menni a 3D BD filmek erről a gépről. Semmilyen lejátszóval,trükközve,sehogy. Csak a half ou és half sbs filmek. Legegyszerűbb előbb-utóbb egy média lejátszó ilyen tartalmakhoz.
-
spider80
őstag
válasz
korpicschess #5598 üzenetére
Azok sem jàtszàk le a Bd50-es iso-kat usb-n
-
spider80
őstag
válasz
donceleger8 #5556 üzenetére
Egy jó minőségű,szinte minden igényt kielégítő media player (pl med 600) 43 ezer ft. Hosszú távon ez a jobb megoldás szerintem.
-
spider80
őstag
válasz
radi8tor #5351 üzenetére
És hosszú távon nagyon igaza van. Nekem még csak 2 napja van,de felüdülés a tv beépítettje után kezelni. Nem is csak a kép és hangminőség miatt,hanem azért is,mert egyszerűen mindent visz. Mindegy neki,hogy mkv, BD25, BD50, Iso file,vagy sok file-os BD film, mindent egyből akadás mentesen visz. És végre nem kell mindig a Tv-hez rohangálnom a laptopommal,hogy a rádugott winchesterre másoljak valami filmet,vagy letöröljem róla,amit már láttam,megoldom hálózaton.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- lejátszóprogramok aktiválása azok megvásárlása nélkül
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Facebook és Messenger
- Skype topic
- Tomb Raider IV-VI Remastered teszt
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Windows 11
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Fedezd fel az erőt: GIGABYTE B450 AORUS ELITE v2! Kèszletről azonnal vihető!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest