Új hozzászólás Aktív témák

  • Tomacko

    senior tag

    válasz lezso6 #33811 üzenetére

    Persze, füle válogatja, hogy mit hall meg valaki. Nekem egy Magnat dobozpárom van passzív kivitel, az aktíc dologokat próbálom kerülni (HTPC-n mindig csak passzív dobozok vannak külső erősítővel) ez 35 Hz-től szól elvileg. De ugye tudjuk, hogy amit írnak meg a valóság sokszor eltérhetnek és nem a user javára a legtöbbször. Az elméleti számokat meg inkább hagyjuk békén. Tényleg nem velük hallgatjuk a zenét :)

    Nem tudom ki mennyire ismeri szereti a rock,metál zenéket, egy tényt leszögeznék a műfajjal kapcsolatban, pusztán a tévhitet elkerülendően. Alapvetően a klasszikusnak mondott rock zenében valóban a közepek dominálnak a magasakkal, azonban a mai világban a műfaj sokkal keményebb lett, durvább karcosabb feszesebb lett a hangzás, a hangszerek mélyebbre hangoltak, és nagyon sok akusztikus hangszerrel valamint rengeteg féle samplerel és egyéb hangeffekttel lett, vagy lehet megszínezni a zenét. Ezen változókkal is számolva, hallgatva a ma rock-metál zenéit azt kell elfogadni ténynek, hogy egységesen kér minden hangtartományból magának, ma már nem lehet azt mondani, hogy főleg a mélyek dominálnak, mondom ezt úgy, hogy a kedvenc hangszereim a cselló és a basszusgitár.

    Szóval ezeket tudva, ismerve kell úgy keresni hangdobozokat, hogy legyen bennük dinamika, és dög ezen műfajhoz, hogy "éljen" az a zene. Szóval nem árt ha kellő gyorsasággal bírnak a dobozban a hangsugárzók, hogy meg legyen a pontosságuk is. Sokan élnek abban a tévhitben, hogy ehez a műfajhoz nem kell nagy ráfordítást tenni időben és pénzben, mert olyan amilyen. Na ez a gondolat rossz és téves. Hogy ez a műfaj is úgy szólaljon meg ahogy kell neki és várja az ember ahoz bizony mélyre menő és gyors, dinamikus dobozok kellenek, persze ez mellett szükséges ugyanúgy arányaiban jó közép és magas átvitel is, mert mint írtam egyáltalán nem a V karakter vagy mély túltengés jellemzi ma már a műfajt a sokrétűsége miatt. Ami jól állhat az talán egy közép kiemelés vagy inkább a középnek is az alja kiemelése. De ez is mint minden csak izlés kérdése.

    Amúgy a fül tanítható, és tanul is ha fogékony valaki a zenehallgatásra. :)

    Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

Új hozzászólás Aktív témák