Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
tipuka
addikt
srácok!
néztem még az M-Audio BX5 D2 (azt online tudom megrendelni 55.500-rt) mellé vetélytársat az MM-ben, de szakmailag kérnék hozzáhasonlítást, különbséget/megegyezést, stb-t, az 5 év gari meg nagyon megfogott! illetve ezeket is elég e rádugni a sz.gépre e a hangkártya mellé, nem kell hozzá erősítő?
a 2 típus. YAMAHA NS-333 BL 55k és a JAMO S604 60k 5 év garival (előbbi nem tudom hány év garis) köszönöm előre is a bő levegő vételű hsz-eket a teljesség igényével, mert fontos a véleményetek.nem akarok külön erősítős dolgot, nem akarok hifi topikba menni, és csak újonnan, és csak magyarországi boltból, nem jó a szlovákiából meg innen onnan hozatott cucc, csak, ha 27%-al olcsóbb...
[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz tipuka #17301 üzenetére
Nagyon rövid guglizással ki tudod deríteni hogy melyik aktív és melyik passzív. Rákeresel a hangfalra és nézel róla képeket. Ha a hátulján van hangerőszabályzó vagy 220-as áramcsatinak hely akkor aktív ha nincs akkor passzív Ha passzív akkor általában csak sima hangfalcsati van rajta (2 vagy 4 db attól függően, hogy biampolható-e).
-
Chappy
tag
Heló!
Már nagyon közel vagyok a hangfal megvételéhez, árban és minőségben a Genious SP HF 1250B és 1255A között vacilállok. Egyetlenegy forrást találtam az archívumban (#15962), ami szerint a 1255A jobb. Ahogy láttam a 1255A pár ezerrel drágább. Melyiket érdemes megvennem, melyik a jobb? (Főleg metálra és rockra valamint filmre kell). Esetleg van más széria amit érdemes nézni (Creative T10 nem tetszett, T20 meg túl drága).
Köszi előre is a válaszokat!
-
apuc
őstag
Hali,a segítségeteket kérném.
Edifier 2.0 vagy 2.1-es hangfalakat vennék, de nem találok sehol..a keret 25-30-35 ezer, PC-hez, film-zene-játék kombóra.
Ki mit és HOL javasolja megvenni?
-
trufa12
addikt
Sziasztok, eladtam a kis modecomom
hangkártyát veszek asus xonar dx et-
kérdés vegyem meg akkor a 120 u t
vagy a hf60 atvagy esetleg tudtok mást 30-40 között
néztem a hecules dj monitort hangfalat, de nem igen lehet már kapni 1 helyen találtam 40 ért ami talán onnan beszerezhető
arról esetleg vélemény?
mert elég kis hangszóró van benne, viszont össze rakását tekintve elég profinak tűnik
vagy más hasonló termék esetleg van ? tudnátok adni pár linket?mert hosszú távra vásárolnék .
Amit szeretnék hallani, jó közepek, magasak, és mellé azért némileg jó mély...
de 2.1e t nem szeretnék mert azzal együtt jár hogy a mély nem az igazi plusz akkor már a 2 hangszóróból is ki spórolnak mindent és úgyis csak 1 egybe folyós kaka lesz .ezt a 3 at találtam így hirtelenjébe, vagy pedig maradjak a 120u nál?
[ Szerkesztve ]
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
Rover623
félisten
válasz trufa12 #17310 üzenetére
Amit szeretnék hallani, jó közepek, magasak, és mellé azért némileg jó mély...
Elég laza speckó!
Ez talán megteszi/megtenné!primus inter pares
-
Haart
addikt
válasz Rover623 #17313 üzenetére
Nem tudom miért erőlteti mindneki ezt az R1900T II-t. Sztem semmivel sem tud többet mint bármelyik másik. Nekem volt, és halvány gyenge a mélye. 5" mélyközépből nem igen fog mély jönni Az otthoni Genius sp-hf 2000X-em elpicsázza basszusban. Aláírom az Edifier minősége jó, de nem ettől lesz jó hangja. Egyszerűen nem értem ezt az Edifier istenítés.
A miheztartás végett jelenleg egy Modecom MC-HF60-at használok, de még megvan a jóöreg 2000X-em is.[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Nem tudom, hogy mi nálad a jó hang definíciója, de a 2000X messze áll tőle az én szótáram szerint... populáris, de nem ettől lesz jó. Akkor már inkább az 1250x-et írtad volna, de az is alul marad akár az 1600-al, akár az 1900-al szemben
Persze a mélyek mennyiségét illetően nem nehéz "elpicsázni" őket, de nincs rá szükség.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Haart
addikt
válasz dudika10 #17317 üzenetére
Nem figyeltél úgy nézem, én a mélyről beszéltem jelen pillanatban csak. Természetesen van ezeknél jobb konfiguráció, de legalább itt egy olyan beszél aki hallotta ezen hangfalakat. Nem csak a levegőbe beszélek.
Nekem egyáltalán nem hozott semmi újat az 1900. Úgyhogy nálam pályafutása hamar véget ért.
A másik dolog ellenben hogy én sokat nézek HD filmet, és oda elkél a jó basszus, még ha egy kicsit a magasakból elveszítesz ezen hangfalak miatt.
Ez mellett komolyzenéhez az 1600 és 1900 is jó lehet.
De persze ez az én szubjektív véleményem.[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Majd 1 évig volt itthon 1600, és összességében legalább 4 évet töltött itthon 1250X, ami a 2000X-nél legalább 1 kategóriával jobb.
Tudom miért találod jobbnak a 2000X basszusát, de az csalás és ámítás.
Ekkora driver és doboz mellett nem lehet olyan mélyeket létrehozni, amilyenek kellenének. Azok a dobozok, amiket rosszabbnak találsz mélyben, pont azok, amelyek nem próbálják meg ezt a hiányosságot eltakarni azzal, hogy rendesen emelnek ott, ahol még tudnak.(#17319) trufa12: ha igazi mélyeket akarsz, akkor ki kell érte fizetned azt a párszázezer forintot, amiért már tényleg kapsz rendes mélyeket...
Ennyi pénzért vagy elfogadja az ember, hogy ez nem megy és választ egy jó minőségű hangfalat, vagy választ egy olyat, amiben "több a basszus" (amivel természetesen együtt jár az, hogy a minőség sokkal rosszabb...).[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Haart
addikt
válasz dudika10 #17320 üzenetére
Ne érts félre ettől függetlenül jónak tartom mindkét edifier hangfalat, csak nekem kevés, és sajnos én az a típusú ember vagyok akit jobban idegesít ha nincs mély, mint az hogy kevésbé van közép. Az említett filmnézési mániám miatt.
Tehát nálam elsődlegesen a mély a mérvadó, ha dübörögni szeretnék és utána jön a közép és a magas.
Ettől függetlenül vagy épp e miatt, akit nem igényes a mélyre, inkább a közép és magas érdekli minőségben az edifiert vegyen.
Én speciel arra várok hogy legyen egy olyan hangfal ami minden téren erős, sajnos a piacon még ilyen nincs De addig is én inkább a mélyeket preferálom a másik kettővel szemben.
Ráadásul most nekem is hiányzik a közép, mély+magas van viszont a közepe nagyon gyenge a hangoknak, de én már visszafelé nem váltok[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
"Én speciel arra várok hogy legyen egy olyan hangfal ami minden téren erős, sajnos a piacon még ilyen nincs"
Már hogyne lenne. Csak megkérik az árát. Amúgy az aki a "mélyre igényes", annak hidegrázása van a 2000X féle mélytől. Nem bántásból írom, csak a miheztartás végett. Zeneileg az Edifier jobb mint a 2000X vagy az 1800A. Nem is értem, hogy a Genius hogy léphetett vissza ekkorákat az 1250X óta.
-
Haart
addikt
válasz AMDFan #17323 üzenetére
Akkor úgy mondom PC-s aktív hangfal. Az egyik mezőnyben jobb a mély, kevesebb a többi. A másik mezőnye a hangfalaknak meg mélyben hiányzik. És ezt most nem a 10-20k közötti hangfalakra értem, hanem a felette lévőkre.
Edifier zeneileg lehet jó viszont én speciel nem erre használom a hangfalat
De ha gondolod mondj nekem egy olyan hangfalat ami aktív, jó mély van benne valamint közép és magas is.[ Szerkesztve ]
-
B1T3
addikt
A Modecom MC-HF60-ról ejtesz pár szót, hogy hogy szuperál (vagy nem szuperál) zenékkel (és hogy milyeneket hallgattál/hallgatsz rajta)? Tudom, szubjektív, hogy Te hogyan ítéled meg, amit nyújt, de nem igazán olvastam még errefelé róla, és szimplán kíváncsi lennék, hogyan teljesít a 8"-es hangkeltője.
-
Haart
addikt
Viszonylag jó hangja van, nyilván ekkora hangfalból már kicsit hiányzik a közép. Viszont cserébe jó mély van. Nincs valami csúcs hangkártyám, egy ALC1150-el tolom ami egy Z87-es lapban van.
Nem fényévekkel jobb mint egy Edifier, inkább másban jó. Én főleg filmnézésre használom, ezért a mélyek kellenek. Illetve elektronikus zene kedvelő vagyok. Aki a jobban szereti a dübörgést mint a tiszta közepeket az ilyet is vehet pl egy Edifier helyett. -
L0cky
csendes tag
Üdv!
Melyiket ajánljátok jobban, Edifier M1380 vs Edifier C2?
[ Szerkesztve ]
-
nelsonmanian
senior tag
válasz nelsonmanian #17300 üzenetére
?
-
tipuka
addikt
válasz AMDFan #17331 üzenetére
Én 49.500 ft-rt látok. Vagy ez az nem az ?
Nagyon tetszik első blikkre, a 5,25"-ös mélyre kíváncsi lennék!!
Amúgy milyen frekvenciaátvitelt érdemes néznem kb.? ennek a Mackinek: 50 Hz - 20 kHz, míg egy BX5-nek 56 Hz - 22 kHz, így nem tudok papíron melyik jobb elméletileg ebben a dologban.[ Szerkesztve ]
-
Haart
addikt
A lényeg hogy 50k körül nem lehet normális hangfalat venni úgy néz ki
100k környékén meg már tényleg érdemes egy erősítő+hangfalpár kombó.
Konklúzió hogy nincs jó választás -
Goatman
aktív tag
Hello!
Kicsit OFF, de remélem tud valaki segíteni. Hozzám került egy Logitech Z313, amelynek levágták a 2 hangszóróját a jack csatlakozós kábelről. Nem tudja valaki, lehet ezeket valahonnan pótolni, vagy be lehet szerezni másmilyen, ehhez a rendszerhez megfelelő hangszórókat, amik nem igényelnek külső tápellátást és ugyanígy jackkel beköthetők?
Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
92 pirospont a régi Hardveraprón: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Goatman
-
AMDFan
addikt
Ez egy sztereotipia, hogy 100k környékén már érdemes erősítő+hangfalas komponens rendszert építeni. Sajnos ez rögződött az emberekbe, de gyakorlatilag ha sztereóban gondolkozol, akkor felesleges kínlódni velük. Bármilyen minőségben is szeretnél zenét hallgatni, az aktív rendszerek léteznek minden árkategóriában. Alapvetően stúdiófelhasználásra tervezik, de egyre inkább terjednek az otthonokban is. A házimozi más tészta még.
-
apuc
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Videoteszt A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Ukrajnai háború
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- alza vélemények - tapasztalatok
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macska topik
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Napelem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs