Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoluska
tag
válasz SUPERBIKEMEN #16250 üzenetére
Ezért nem szeretem a hátsó reflexes kialakítást, mert kell mögötte a hely, hogy szépen szóljon. Sajnos nincs tapasztalatom az ilyen kiküszöbölésében. Tesóm Mission hangfalaihoz gyárilag jár a reflexbe való szivacsdugó, viszont az erősen lefojtja a mélyeket. Talán ha az egyik falra tennél valami hangelnyelőt, az segíthetne. Azt szokták mondani, legolcsóbb a 10x10 tojástartó.
-
balpis
őstag
válasz trufa12 #16249 üzenetére
nem igazán metálhoz lesz, érzésem szerint inkább Neoton meg mindenféle világzene. Esetleg kis Tankcsapda
De lehet, hogy kicserélem a 1255a-t és a HF32 lesz az enyém. Majd meghallgatom.
de köszi!notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
trufa12
addikt
válasz balpis #16252 üzenetére
neotonhoz is kiváló .
tankcsapda rock !: )jó hogy említetted a neotont hallgatok már évától is valamit
van 1 érdekes minősége de azért elég türhetően szól ... .
bár flac után nem az igazi
[ Szerkesztve ]
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
balpis
őstag
válasz trufa12 #16253 üzenetére
ja, rock persze, csak te metalt írtál
De majd eldönti a leányzó, melyiket szeretné. De szerintem neki ebben az esetben inkább a méret lesz a lényeg, és a kisebbet (1255a) szeretné majd3-4 éve véletlen pont beestünk egy Neoton koncertre a Tisza partján, ahol haverokkal voltunk. Na, sajnos eléggé megöregedtek... Főleg Éva elég csalódás komoly nagymama korúan, ebből látja az ember, ő is mennyire öregszik.
[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
HUAFBANDITA
tag
Sziasztok!
Sajna amit kinéztem egyre drágább, és drágább, talán ha egyszer lesz pénzem rá, megveszem! Most viszont már kell valami, csakis zenehallgatásra! Hangkártya+Hangfal kombó 2.0 2.1 (szeretem a mély hangokat) Amit hirtelen kinéztem az a modecom 120U vs. Microlab solo 7c, 2.1-ben az Edifier 730D tetszik, csak az meg rohadt drága! Hangkártyában mi a minimum ezeknek? Elég egy Xonar DG? Köszi!
-
SUPERBIKEMEN
csendes tag
Sziasztok edifier r1600t plus és ModeCom MC-SHF80U
Közül melyiket tartjátok jobbnak, esetleg előnyök és hátrányok egymáshoz képest? (az edifier már megvan)[ Szerkesztve ]
Azért mert drága nem lesz jó.
-
R.U.Z.S.I
tag
[link] Valaki hallgatott már ilyet?
-
Ochocinco46
aktív tag
Sziasztok!
A korábban vásárolt Logitech z323-masomat most a macbook-ommal használom és eléggé zavaró az alap búgása ha be van kapcsolva és főleg, ha fel van véve a mély. Az előző notimmal is volt neki, de talán nem ekkora. Meg lehet ezt valahogy oldani, vagy ez normális.?
-
puramuk
csendes tag
Sziasztok!
Költöztem és sürgősen kéne vmi hangfal, 2.1-es.
Amiket nézegettem eddig:
Logitech Z3
Logitech Z323
Logitech X-230
Genius SW-G 2.1 1250
Genius SW-HF 2.1 1205Ezek kb. egy árkategóriában vannak. Van vmi lényeges különbség közöttük, vagy ez már szubjektív történet?
Esetleg mást tudtok ajánlani? Zenehallgatásra használnám leginkább..Előre is köszi...
-
-
puramuk
csendes tag
válasz Zoli133 #16264 üzenetére
Nehéz ez. Relatíve képben vagyok hangtechnikailag, csak most le vagyok égve, ezért szűkös a keresztmetszet.
Nem tudom, pár hete egy barátomnál hallgattuk vmelyik kisebb Genelec stúdió hangfalat, de metal zenénél számomra nagyon gyengén szólt. Hiányzott belőle az erő, amit a mély ad. A minőséggel persze nem volt gond...
Kíváncsi lennék, hogy a Mode Com HF32 max bass-al hogyan szól... Nagyon sok jót olvasok róla, ahhoz képest, hogy mennyibe kerül. Tudsz vmi üzletet esetleg Pesten, ahol ki lehetne próbálni? -
kain24
csendes tag
Sziasztok!!
Átmenetileg kéne vmi, max 15 e Ft-ig. Nézegettem, olvasgatom, amiket írtok ide a fórumba és a Mode Com 32-es hangfal, ami szimpatikus.
Viszont lenne egy beteg kérdésem. Van egy régi Videoton erősítőm, két hangfallal, amik vmikor (kb 8 éve) még felújítva is voltak. Szóval azon filóztam, hogy ezek még mindig jobb hangminőséggel bírnak, mint ez a 15 ezres kategória. Persze javítsatok ki, ha tévedek, a videoton-t se hallgattam már vagy 4 éve. De szerintem így van. 3 utas hangfal, mély is jön belőle, szóval szerintem jó az.
Na de a kérdésem: lehetséges ezekhez a hangfalakhoz egy újabb erősítőt venni táviránytóval (ez lenne a lényeg) szintén max 15 ezres határig. Össze lehet kötni őket vhogy? Megérné a fáradságot? Vagy hagyjam a pi@ába és vegyek Mode Com-ot? -
harry
veterán
válasz puramuk #16265 üzenetére
Vedd meg, ennyiert jobb nincs igazan, ha meg nem tetszik vagy kesobb lesz meg penzed, meg el is tudod adni jo aron. Vagy eleve keress vmi hasznaltat.
Mondjuk nem igazan ertem metalnal miert pont a mely a legfontosabb... Vennel egy gagyi 2.1et, tuti hazavagna az egesz hangzast, akkor mar inkabb egy sztereo kevesebb, de szebb mellyel - a tobbi teren meg egyertelmuen jobb.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
puramuk
csendes tag
A metálhoz kell a mély. Általában elég szarul szólnak a metál albumok úgy alapban, dinamika problémák stb. és egy jobb hangfalon ez sokkal inkább kijön. Viszont a mély kicsit "összerántja" pozitív értelemben az egész zenét. Mély nélkül kb. csak azt hallanám, hogy mennyire szarul szól egy egy album.
Azt meg tudja vki mondani, hogy mi a különbség Modecom 24 és 32 között a 8W-on kívül? A 24-es klasszisokkal jobban néz ki. De ha vki azt mondja, hogy a 32-esen biztosan több lesz a mély akár egy hajszállal is, azt veszem meg. Egyébként köszönöm, hogy lebeszéltek a 2.1-es szettekről, alapban valszeg azt vettem volna. -
Roliiii
aktív tag
ModeCom MC-SHF80U tulaj lettem, első észrevételek:
-Közel ülőket zavarható enyhe alapzaj
-ki, bekapcsolásnál szokásos furcsa hangokEzeket leszámítva nagyon szépen betölti a szobát és nagyon szép hangja van, akit a fenti dolgok nem zavarnak annak jó vétel nagyon.
http://www.ted.com/talks/shawn_achor_the_happy_secret_to_better_work
-
Roliiii
aktív tag
genius5050 Z2300 Z523 Z4 volt eddig (logitech) Xonar Dx-el hajtom, szóval nem a hangkártya alapzaja. Valahogy élet telibbnek mondanám, először a cintányérok tűntek fel, hogy jé vannak Mélye is tud ütni ha feltekered a hangerőt, bár az csak 1 próba erejéig volt(áldott szomszédok). Ajánlható kategória, erősítőre kicsit adhattak volna jobban is ennyi pénzért, de ez van.
Képen látszik, hogy a jobb hangfalba a subcsőn átnézve ott egy bazinagy tekercs.
[ Szerkesztve ]
-
Roliiii
aktív tag
válasz trufa12 #16277 üzenetére
Hát az ide már nem fért volna el Még Gránitlapot akarok vágatni alá és egy jó darabig nem nyúlok hozzá. Fura csatit néztem a hátulján a 4 pineset, lehet rendelni ebay en szal nem para ha megtörik, eleinte féltem kicsit, hogy pótolhatatlan lesz.
Amúgy a rossz minőségű felvételeknél a csunya c betűnél képes betorzítani.(sorozat)
Előlapot direkt vettem le mert nagy hangerőn berezgettSimán koffein hogy ne aludjak el tanulás közbe, meg szeretem a teát
[ Szerkesztve ]
-
Zoluska
tag
válasz Roliiii #16274 üzenetére
Ez furcsa, nekem elég kevés az alapzaja, normál hangerőn nem hallható, pedig egy HP laptoppal van hajtva. Persze a zenét leállítva, és csumára tekerve súg egy kicsit, de ez szerintem normális, főleg ilyen ár esetén. Én ki-bekapcsoláskor mindig leveszem a hangerőt, így semmi hangja nincs. Enélkül még nem is próbáltam, mert megszokásból mindig így szoktam. A mélyekhez tényleg nem árt egy kis hangerő. Úgy vettem észre, hogy bejáratással ez javult valamennyit.
-
harry
veterán
Visszatérve eme korábbi elképzelésemre, lehet esetemben egy fej/fülhallgató lenne a jó megoldás. Kutya miatt üvöltetni nem lehet úgysem (pedig néha szeretném), és adott áron ebből jobbat kapok, mint hangfalból (amiből van egy 1255a, ha mégis szeretném azt használni).
Mielőtt felkeresném az adott topikokat gondoltam megkérdem, az itteni szakik mit ajánlanak? Fül- vagy fejhallgató? Márka, kialakítás, egyebek? Nem szeretem, ha nyomja a fülem, és lehet jó lenne már a telefonos fülest is leváltani, így a hallójáratba illeszkedők tetszenek, elsőre. Árban passz, 10-20k között, metál zenére leginkább.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
törölt tag
válasz Bitpalace #16199 üzenetére
Az enyém is igencsak búg. TV mellett használom, szóval használat közben nem zavar. Viszont nem szoktam kikapcsolni és amikor elmegyek mellette, vagy körülötte csinálok valamit, akkor igen csak zavar. Ilyenkor kénytelen vagyok kikapcsolni. Legközelebb pedig elkényelmesedve kelek fel a fotelből, hogy ja igen, azért nincs hang. Szóval kényelmetlen és zavaró ez a búgás. Én majd valamikor bevállalom az R1900-t, aztán PC vonalon nincs tovább (utána már csak a belépő régi használt hifi lenne az érdemli lépcső, de azt nem akarok).
-
Land
veterán
Üdv!
Pár hete kérdeztem itt a fórumban, hogy 10k-ig mely 2.1-es számít jó vételnek. Akkor azt a választ kaptam, hogy inkább 2.0-ban gondolkodjak. Újra felmerült a kérdés. LCD TV-hez keresek a nappaliban 10k-ig sztereó hangfalat. Gondolom ezek hangereje mér elegendő egy 20 nm-es szobához. Kérdésem az lenne, hogy a basszust mennyire tudják ezek a 2 csatornás hangfalak kipréselni magukból?
Illetve szeretnék kérni 1-2 jobb hangfaltípust. Köszönöm!Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
harry
veterán
Genius 1255a ha találsz, vagy Modecom 24, 32.
Basszus van, ami biztos kevesebbnek fog érződni, más kérdés, hogy ez alapvetően lehet előny is... ráadásul amennyi van, az szebben is fog szólni, nem dörmög meg dübörög. De egy 2.1 után biztos kevésnek fog érződni, de idővel rájössz, hogy ez így kiegyensúlyozottabb, és megtanulod értékelni mellette a többi csatornát is (már, ha valami olcsóbb 2.1ről váltasz).Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Land
veterán
Modecom újonnan sem vészes árú. Ezen a videón a basszus elég fura: link
Vagy ez jónak számít? Van egyértelmű előnye a 32-esnek a 24-sel szemben?
A Genius 1-2 helyen még elvileg kapható. Picivel ajánlottabb, mint a Modecom?
Amúgy ha belövöm hátul a hangerőt a MC-on, elvileg a TV távirányítójával ugyanúgy lehet állítani a hangot, nem? Mint pl PC-n.Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
törölt tag
Nem számít jónak és a valóságban sem ilyen (eleve f*s a "zene", ami jó esetben eléri a 96 kbit/s-es bitrátát). Nekem egy 2 RCA - 1 jack kábellel van rákötve a TV fejhallgató kimenetére. Ez esetben lehet szabályozni a TV távirányítójával, én is így csinálom. Ha a TV 2 RCA kimenetére kötöd rá, ott fix a hangerő, nem tudod távirányítóval szabályozni.
Mod: az SP-HF 1800A borzalmas, messze kerülendő. E mellett ronda is.
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
TV kimenetet meg kell nézni, ha van valami hangfalad / fülesed, mert pl. fejhallgató kimenetet valószínűleg fogod tudni állítani, de TV típusonként is eltérhet.
Hangfalakkal kapcsolatban, tehát Genius 1255a, és Modecom (24, 32, amiket eddig hallottam):
- Nyilván kinézetben más a kettő, ez elég szubjektív
- Kezelőszerv elöl van a Geniuson, MC-n hátul
- Geniuson van elöl füles kimenet, és szintén elején vonalbemenet - MC-nál kimenet nincs, és bár szintén két bemenet van, mindkettő hátul, rca
- MC-nál csíptetős a hangfalátvezető kábel, Geniusnál a hangfalban rögzített, másik vége RCA (tehát vagy hosszabbítót veszel, vagy szétszereled, ami amúgy nem bonyolult, de macera, ha nem megfelelő/rövid a gyári)
- Kábelhosszt lehet megnézni, elég-e vagy cserélni kell majd.
- Alapzaj szerintem nincs igazán Geniusnál, talán Modecomoknál írták Vagy legalábbis a 24-es, meg valamelyik nagyobb kapcsán rémlik, gondolom valamilyen szinten van mindnél
- A Geniusnál a rádióhullámok zavarhatnak be, mondjuk ez is érdekes, mert főleg az én telefonommal jön elő, másikkal nem annyira (ha a hangfal közelében van és valamilyen hálózati aktivitás van, akkor zúg, pittyeg, ahogy azt már biztos mindenki hallotta). Modecomnál nem tudom, előjönne-e, de mondom telefontól is függhet.
- Geniusnál nagyon feltekert basszus és hangerő mellett (azért ez nem normál használat) a csatlakozóknál (jack aljzatok, tápkábel, potméterek, stb) lévő kis részeken enyhén hallhatóan sípol a levegő. Simán feltételezem, hogy a MC-nál is így van. Ha szétszereled, és kiöntöd valamivel a csatlakozókat, ez megszűnhet, csak óvatosan, szerintem nem éri meg ezzel vesződni, normál zenélés mellett nem jön elő
- Geniusnál vannak más, szintén ajánlott, régebbi modellek is, de ahogy lassan a 1255a-t, ezeket sem kapni boltban, de használtan lehet vadászni, konkrét típust én nem tudok, de többen többször írtak róluk már. Az 1800-as nem ilyen. Az új 1250b-ről volt itt egy-két vélemény, annyira nem dicsérték.Igazából ezek mind apróságok, amik ilyen áron elmennek, meg igazából nem is annyira zavaró normál használat mellett, főleg, hogy a hangminőség (ennyi pénzért) teljesen rendben van. De ha nagyon nincs más szempont, dönthetsz ezek alapján is.
Nekem jelenleg 1255a-van, ezzel kapcsolatos véleményem saját tapasztalat, a MC-okról az itt olvasottak alapján tudok csak nyilatkozni, azokat még sajnos nem hallottam, de voltak itt már páran, akik össze tudták hasonlítani, ha minden igaz, ezért is kerültek egy kategóriába. Ja és teszt: [link][ Szerkesztve ]
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Zoluska
tag
válasz Roliiii #16276 üzenetére
Közérdekűként megosztom: Roliii kérdezte, hogy közelről sem hallok-e zajt az SHF80U-ból. Valóban, kb. 30 cm-ről hallható, hogy van egy hangerőtől független állandó súgása. Annyira nem vészes, mert eddig észre sem vettem, pedig már pár hete hallgatom. Igaz, teljesen síri csend sincs itt, mert a környező üzemekből némi ipari háttérzaj bejön.
-
deja vu
addikt
Még jó, hogy nem vettem modecom-ot, edinél ilyen szopóka nincsen szerencsére. Pedig az shf80 árából kijön az r1900t.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
-
Chrys_
addikt
Hi
Vettem egy Creative Inspire S2 Wireless 2.1-t. Sajnos ha a boxon állítom a hangerőt, akkor a Windows fő hangerejét állítja, nem pedig saját hangerőt. Ezért a programokban is állítani kell a hangerőt (vagy a keverőpulton) a finom beállítás érdekében. Windows 8 esetén tableten pedig még rosszabb a helyzet, mert ott problémásabb a pult elérése. Ha egy SGS3 (Android) telefonnal van párosítva, akkor nincs ilyen gond, nem állítja át a telefon hangerőbeállítását.
Ez egy általános működés a wireless cuccoknál, vagy egyedi tulajdonság?
-
mcs
veterán
Sziasztok!
A Logitech Z323ról olvastam, hogy lehet szabályozni rajta a fejhallgató hangerejét. Csak szabályoz, vagy esetleg erősít is?
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Videoteszt A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest