Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
ilyen aránnyal mondjuk tényleg megéri. a plazamarketet én egyszer akartam használni, a cucc se jött meg, és a telefont se vették fel két hétig. más később rendelte, pont ebből a topicból, és pár nap alatt megjött neki. non-sense a cucc
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
J97
tag
Van valakinek valami infója arról, hogy a Genius 2000A és 1255A hangfalak meddig mennek le? Kb. hány Hz -ig? Próbáltam keresni de nem igazán leltem sehol. Természetesen a gyári 20 Hz és 55 Hz nem mérvadó, azokat megtaláltam. A tényleges érdekelne!
Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!
-
AMDFan
addikt
Töltsd le a Sinegen nevű programot és hallgasd meg. A hangerőt azért tekerd le előtte egy alacsony-közepes szintre.
Miután rányomsz a Power gombra, a frekvencia csúszkát tudod szépen lefelé húzni, vagy akár a billentyűkkel egyenletesen lefelé vinni. Lényeg hogy folyamatosan fix hangerőn legyen, mert így tudod megállapítani hogy mennyire esik be. Saccra olyan 60Hz-ig mennek le, aztán iszonyatosan beesnek. Lehet, hogy még a 40Hz-et is ki fogja adni, ha elég hangosra feltekered, persze ilyenkor az 1Khz-nél már "vérezni fog" a füled.[ Szerkesztve ]
-
Zoluska
tag
válasz AMDFan #17810 üzenetére
Jó ez a progi, leteszteltem vele a Modecom MC-HF100-asokat. kb. 40-45 Hz környékén halkul el nagyon. Ami meglepett, hogy felfelé csak 16 kHz-ig hallottam a magasat. Nem tudom, hogy ez már a fülem, vagy még a hangfal gyengesége-e. Majd kipróbálom más hangfalon is. Az a tervem, hogy karácsonyra meglepem magam egy pár jó minőségű studiomonitorral, majd akkor kiderül.
-
törölt tag
válasz Zoluska #17812 üzenetére
Ez a doboz biztos nem ad le 40 Hz-t. Az hogy "azt" hallod, az még nem az. Ehhez már leginkább álló hangsugárzó kell. Eleve 20 Hz-ig hallunk hivatalosan (alatta érzünk). Nehogy már egy ócska PC-s doboz (nálam is van ModeCom) 30-ér leadja azt a 40 Hz-t, ami "alig" marad el a 20-tól.Nem szóltam, vitát generál.
[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz #59070464 #17814 üzenetére
Szerintem egy 6,5"-os membrán ekkora dobozban le fogja adni a 45Hz-et. A srác azt írta, hogy 40Hz-en már teljesen elhalkul. Magyarul kb -15dbvel adja le a 40Hz-et. Teljesen reális szerintem. Az már megint egy más kérdés, hogy ha egy doboz mélyre megy az milyen minőségben történik, illetve milyen áron, azaz milyen hatása van a felső-basszusra és középre az, hogy a doboz mélyre van hangolva.
Amúgy pedig szerintem egy fórum lényege az, hogy nyíltan beszéljük akár vitázzunk, normális keretek között. Ezért van a fórum, ebből lehet tanulni. Jobb mint amikor 3 napig nincs hsz, aztán jön valaki aki megkérdezi, hogy mit vegyen 10k-ból, jön a válasz, hogy 1250B, de mér, hát mer, de van 2.1, de neaztvedd stb...
[ Szerkesztve ]
-
Zoluska
tag
A vitagenerálás nem mindig rossz dolog, akár jóra is vezethet.
Ami biztos, hogy a sinegent 40 Hz-re állítva normál, esti filmnézős hangerőn még épp hallani a búgást. Ebből nem tudok más következtetést levonni, mint hogy a hangsugárzó még képes leadni ezt a hangot. Természetesen alátámasztott ellenvéleményt elfogadok. Hogy hol kezd el esni a hangerő, azt korrekten szerintem méréssel lehetne megállípítani. Valószínűleg már kívül vagyunk a gyakran megadott +-3 dB tartományon. 40 Hz alatt már nem szól ilyen hangerőn hallhatóan. 35-nél már rendesen fel kell hangosítani, hogy valamit hallani lehessen.
Bár nem vagyok szakértő, de szerintem 20 és 40 Hz megszólaltatása közt igen nagy különbség van. -
titán
Minden csak hangolás kérdése. Ha a torzítás mértéke nem szempont, egy kis dobozból is ki lehet facsarni akár 20 Hz-et is. Nem kívánom senkinek, hogy ilyet vegyen, de szerencsére nem is készül ilyen doboz. Viszont a 45-50Hz-es 0/-3dB simán kijön egy 6,5"-os dobozból. Persze itt is lesz valamilyen kis mértékű torzítás, ami már nem megy a hallgathatóság rovására. De azért vegyük észre, hogy a 20 Hz és a 45 Hz között több mint egy egész oktáv van. Ugyanakkora a különbség, mint 45 Hz és 100 Hz között.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
J97
tag
válasz AMDFan #17810 üzenetére
Köszi!
2000A Eredmény:
- 3 - 6 KHz kiemel, közötte beesik, 10 KHz körül elhalkul, 14 KHz -nél vége. (Itt megjegyezném, hogy a gyári magas kipurcant, egy SAL magassugárzó helyettesíti.)
- 500 Hz kiemel
- 120 Hz kiemel, 100 Hz beesik
- 80 Hz -től nagyon elhalkul
- kb. 50 Hz -nél van vége de ez már nagyon nagyon halk, így gondolom zenében főleg a 120 Hz kiemelés miatt is nem nagyon érezhető ki.Ez nem valami csúcs gondolom!
1255A -t amint visszaérek az albérletbe kitesztelem.
Lesz lehetőségem meghallgatni kollégám monitor hangfalát. Gyári specifikáció szerint 80 Hz -ig képes lemenni. 100 Hz -nél opcionálisan választható a kiemelés (bass boost) egy kapcsolóval a hátulján. Nagyon kíváncsi leszek rá milyen a két említett geniushoz képest! Már alig várom, hogy elhozza a melóhelyre, így lesz lehetőségem saját forrással saját válogatott zenéimmel szórakozni vele.
Voltam az MM -ben. Tesztelgettem a kitett hangfalakat. Legújabb logi 5.1 csoda, 2.1 csodák csak a próba kedvéért. Hamar le is húztam őket a telóról. Volt még kitéve genius 1800A, nem igazán volt bejövős, 800B, Yamaha 2.0 2 utas, típusát már elfelejtettem most nem googlizom ki. Ami viszont nagyon meglepett az a Creative T10. Állítom a felsorolt 2.0 -k között neki volt a legjobb a hangképe! Kellemes csalódás volt!
Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!
-
freelanced
addikt
Hello! Kicsit bővült a keret. 15 körül milyen alternatívák vannak?
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
freelanced
addikt
válasz freelanced #17822 üzenetére
Illetve az 1250B illetve az 1255B miben különbözik egymástól? Mert vagy 3000 a különbség.
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
aram01
nagyúr
válasz freelanced #17829 üzenetére
semmi
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
törölt tag
A hangszóró méretének növelésével még nem kapsz jobb hangot (inkább fordítva szokott lenni, de közel sem törvényszerű). Ettől függetlenül a drágább lehet jobb, de azt nem a hangszóró méretének növelése fogja hozni. Csak általánosságban tudtam hozzászólni, sajnos nem ismerem azokat a dobozokat.
-
Bodz
nagyúr
válasz AMDFan #17834 üzenetére
Annyit költeni ajándékra? Nem, nem. Volt aktiv 05-öm, az tetszett neki, azért is gondoltam leváltani a Logitech borzalmat.
"Nagyobbat szól" = több, búgósabb mély. Azért volt az idézőjel.
Szóval tök egyértelműen kérdezem akkor, az említett Modecom cuccoknál az árral együtt nő a hangminőség, vagy csak egyre több a mély?
Vagy ne szarakodjak, a D1010 és D1080 mindent visz, a Modecom fasorban sincs?Alternatív megoldásként valami használ doboz + T-Amp? Lehet ez lenne a legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
Bib
őstag
-
Jamcsabi
tag
Sziasztok!
Sajnos nem nagyon értek a hangszórókhoz, ezért szeretnék segítséget kérni.
15 ezer forintból szeretnék egy viszonylag szépen szóló hangrendszert venni. Olvasgattam ezt a fórumot, többen ajánljátok a Genius SP-HF1255B-t, illetve a Modecom SHF56U-t. Sok jó véleményt olvastam a Logitech Z323 2.1-es rendszeréről is.Leginkább elektronikus zene hallgatására használnám, egy viszonylag kicsi (20 m2) szobában lenne elhelyezve.
Mit tanácsoltok? Az említett típusokon kívül más ötletet is szívesen fogadok! -
Jamcsabi
tag
Esetleg az Edifier E3300?
-
PuMbA
titán
válasz freelanced #17849 üzenetére
Power on/off gomb, meg újabb Az 1255 vehető 1250 csiszolásnak
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Videoteszt A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest