Hirdetés
Aktív témák
-
luciferk
senior tag
UAC csak egy nyűg? [Elbukott a Windows 7 a gyors vírusteszten]
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
-
AirBooms
addikt
Ez tényleg vicc! Úgy látom, szinte mindenkinek a vinyóját értékeli elég alacsonyan a win7. Tényleg nem értem, ha egy 80 gigás Raptor 5.9 pontot kap, akkor mi a bánat kap nála 7.9-et??? (Különben is, miért éppen ez a gyönyörűen kerek, vizuálisan is szépen kinéző 7.9-es érték jelenti a maximumot? Ezt hogy ötlötték ki az MS-nél???)
Amúgy a többi is nevetséges. A VGA-m 900/1000 Mhz-es alapórajeleken (HD4890 OC) 6.0 pontot kapott. 950/1100-ra húzva már 7,6-ot! Vicc!
Persze az is kiábrándító, hogy egy 4 Ghz-es i7 nem kapja meg a maximális pontszámot, míg a 6 GB 1600-as ramok igen (holott ettől nem nehéz többet és gyorsabbat pakolni egy gépbe). -
D@ni88
addikt
hali, olyan gondom lenne hogy pár napja csontra fagy a vwin7 x64
kb 1 hete került fel a 9.10es ati driver, 4770es kártya. lehet hogy ezzel van a gond. főleg flash-t tartalmazó oldalaknál hal le...
vagy lehet hogy az a gond hogy feltettem a Yamicsoft.Windows.7.Manager-t? és az írtott ki olyat amit nem kéne? -
AirBooms
addikt
Nem, nem menőzni akartam ezzel az egésszel, csak nagyjából ismerem, hogy pl. Laudának is milyen konfigja van, s tényleg nem értem, hogy mi értelme van ennek a pontozásnak azon kívül, hogy frusztrációt okozzon a usernek... Amúgy nem probléma ez az egész, bár a merevlemezkezelésre esetleg adhat valaki tippet, hátha lehet még ebből többet kihozni (raid építése nélkül).
-
AirBooms
addikt
válasz D@ni88 #47312 üzenetére
Amúgy tényleg, telepítés után mekkorára terpeszkedik mondjuk egy win7 Pro64? Ezt csak azért kérdem, mert nálam a 74 gigából jelenleg már csak 27 giga szabad a C partíción, viszont ide csak a rendszerhez szükséges dolgokon kívül csak egy-két apróságot telepítettem. Az egész telepítésnek még nincs egy hete, s máris ekkora helyet foglal a win7. Szóval nekem egy 40 gigás SSD elég kicsinek tűnik hosszú távon...
-
pzstm
titán
válasz AirBooms #47311 üzenetére
nem nagyon kell nézni/foglalkozni vle.....
meg még pár évig Win7 fog menni...mi lesz a 2-3 év múlva megjelenő csúcskonfigokkal? azokra milyen pontot fog adni?(Amúgy az én 500GB-os WD notivinyómat is 5,9-re értékelte )
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Morden24
nagyúr
válasz AirBooms #47308 üzenetére
Na akkor:
1. az ATI driver szar. Nekem a szintén OC szintén 4890-re a 9.9-es driverrel 7.6-os értékelést adott. A 9.10-essel 6.0-át, és ilyen nem először fordult elő.
2. A vincsesztereknél a méret is számít. Azért pontozza le többek között, mert 80 gigás. Vegyél egy 300 gigás Raptort, de lehet az sem lesz 7.9-es.
Egyébként nem értem, mi a rinya az egész WEI-n. És amúgy meg mit olyan nehéz felfogni azon, hogy adott esetben jelenleg semmi nem tudja elérni a 7,9-et, mert az fenn van tartva az 5000-es ATi-knak meg a 300Mb/s-es SSD-knek?
A másik meg, bár ez csak magánvélemény: ilyen gépekkel szálljatok már le a szaros benchmark progikról. Húzzatok játszani 300fps-el, vagy rendereljetek fél óra alatt komplett rajzfilmsorozatot, használjátok azt a kurva gépet.
Most őszintén, mennyit javít a felhasználói élményen, ha nem 5,9 hanem 7,6? Ha valakinek ettől jobb a szex, akkor azt tényleg tudom sajnálni.Sectumsempra - For Enemies
-
Zscca
tag
Mondhatni jól müxik a Windows 7 nálam,de csak mondhatni. Most is estére itt maradt a gép
és ez fogad egy újraindulás utánWindows was recovered from an unexpected shutdown..
Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Locale ID: 1038 -
pzstm
titán
Detail infókat esetleg a hibaleírásról? illetve, hogy melyik fájl okozta...
szerk.: jjaaaaa, hogy yamicsoft is fent van???
Hát lehet szépen valami nem igazán megfelelő dolgot "optimalizált" ha már lefuttattad
Tessék szépen uninstallálni. Semmi szükség nincs rá[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Morden24
nagyúr
válasz D@ni88 #47309 üzenetére
Azt a Yamicsoftos vackot kapard le a gépről. Ha tweakelni akarsz, akkor tweakelj regisrty-ből, vagy egyéb belső módon, ne egy ilyen trehány szar ártsa bele magát a rendszerbe.
Egyébként nekem is dobott egy BSOD-ot ATi driverre hivatkozva, és nekem is a 9.10 van fent. Ilyen a 8.12-9.2 időszak óta egyszer nem fordult elő (akkor is max. driver crash és desktop recovered szöveg), úgyhogy az is lehet, hogy ez a mostani driver nincsen teljesen a toppon.
Amúgy nem moDERn, hanem moRDEn
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
D@ni88
addikt
válasz Morden24 #47321 üzenetére
én nem tweakelni akarok, én ki akarom törölni a registryből a régi nem törölt bejegyzéseket.
azóta pl nem 1,5 perc alatt bootol be a win. amióta lefutattam 45másodperc alatt használható a win7em, úgy hogy el is tűnik a NOD logó, azután meg már bármire kattintok behozza. -
AirBooms
addikt
válasz Morden24 #47317 üzenetére
Nincs rinya. Fórum van. Ahol szokás kérdezni. Meg válaszolni. Ez van.
Meg az is van, hogy az ember megvette egy rakás pénzért először a gépét, aztán a hétvégén a win7-et, aztán telepítés után el akarják vele hitetni, hogy úgy elavult az egész vas, ahogy van.
Különben meg nem játékra használom a gépem, és akár hiszed, akár nem, de még egy szaros bench progit sem néztem, mióta fenn van a win7 és nem is érdekel. Ismétlem, csak kérdezek. Mert azt hittem, többek közöt ezért van ez a topik (is).
A szex meg hogy jön ide? Csak mert azzal nagyon nem lehet együtt emlegetni a windowst, meg a PC-t, meg az ilyeneket... -
pzstm
titán
Leesett hogy az nem Neked van...csak még korán van... (Kávé meg még nem volt)
Eseménynaplóban utána tudsz nézni...amúgy mikor feljött a hibaüzenet, lefelé mutató kis nyilacskára kellett volna kattintaniiPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Morden24
nagyúr
válasz AirBooms #47323 üzenetére
Meg az is van, hogy az ember megvette egy rakás pénzért először a gépét, aztán a hétvégén a win7-et, aztán telepítés után el akarják vele hitetni, hogy úgy elavult az egész vas, ahogy van.
Nem tudom, én az elavultságot azzal mérem, hogy a szoftverek, amiket használok, hogyan futnak a kezem alatt, és abszolút nem tud még minimálisan sem foglalkoztatni, hogy akármilyen benchmark, legyen az akár maga a Windows, milyen osztályzatot ad a gépemre.
És nem a kérdezéssel van baj, hanem azzal a kétségbeesett és felháborodott hangnemmel, amiben ez megkérdezésre kerül - ebből én valahogy arra következtettem, hogy ezt a kérdező tényleges problémának, lényeges kérdésnek tartja, amin viszont tényleg vagy röhögni, vagy kiakadni tudok.Sectumsempra - For Enemies
-
Morden24
nagyúr
válasz D@ni88 #47322 üzenetére
én nem tweakelni akarok, én ki akarom törölni a registryből a régi nem törölt bejegyzéseket.
Azt meg hagyd a francba. Egyébként ha nem használja, akkor nem lassít semmit, a közhülyeséggel ellentétben.
Registry piszkálásra akkor van szükség, ha valami annyira beleszemetel, hogy a Win még az adott app letakarítása után is valami hivatkozáson rugózik, társít nemlétező dologgal vagy egyéb ilyesmi.Az lehet, hogy 45mp alatt bootol a win 90mp helyett, de ha ez neked megéri a stabilitást, megbízható működést, akkor menj bootversenyre
Nem mellesleg a boot leginkább startup appokon múlik, amiket minden trükközös szemét nélkül is állíthatsz egy egyszerű msconfig ablakból.
[ Szerkesztve ]
-
AirBooms
addikt
válasz Morden24 #47327 üzenetére
Hát, ha hiszed, ha nem: nem vagyok sem kétségbe esett, sem felháborodott. Ezekből már kinőttem, illetve sikerült annyi tapasztalatot szereznem (már a korom miatt is), hogy egyik sem jellemző rám. A fórum pedig már csak ilyen, a leírt betűk nem feltétlenül azt az érzelmi állapotot tükrözik, amit az olvasó feltételez. De ezt egy PH! kedvencének már tudnia kéne...
Amúgy köszi a válaszokat, s kérlek, ne vegyél semmit sem személyeskedésnek! Továbbra is számítok a segítségedre és a többiekére is! Ez a probléma meg valóban nem idegesít, nem valódi probléma, csak láttam, hogy másoknak is feltűnt ez a dolog. Szerintem ezzel zárjuk is le! Még egyszer köszi!
-
-
mephi666
nagyúr
nem akarok visszaolvasni majd 50ezer kommentet, de napok óta szívok a win7-tel... 7600-s 32bites build van fenn és elkezdett döglődni... múlt héten tettem fel és most hétfőig kő stabil volt, akkor tettem egy tunert a gépbe, az is jól megy meg minden... 5-6órán át nonstop használtam, közben msn, firefox, stb... semmi baj nem volt... kedden reggel elkezdett szórakozni (kimozgósodhatott a sata kábel a tuner berakása közben, amit kicseréltem és megint minden frankón ment nonstop estig...) tegnap reggel benyomtam a gépet 5kor... délután 4körül még semmi nem volt, ment minden, ahogy hagytam... fél 6körül meg bsod... msn ment, böngésző meg a tuner szoftverje... hang kiakadt és crash.. utána pár órával később megint... meg az msn is megszakajtotta magát vagy fél tucatszor... nyomtam neki egy regclean-t, mert talált egy rakat hibás bejegyzést és úgy látom munkahelyről, hogy kb 5:00 óta nonstop megy gond nélkül... neten nézelődtem, hogy elég gyakori ez a jelenség, de itt is megkérdezném, hogy aki összefutott vele, annak mi volt a jó megoldás? (vagy fél éven át használtam előtte a 7100as buildet és azzal az égvilágon semmi baj nem volt... talán kékhalált sem láttam... szeretek nosztalgiázni, de ennyire azért mégsem... már épp kezdtem elfelejteni a kékhalált a win95/98-as időkből...)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Morden24
nagyúr
válasz AirBooms #47331 üzenetére
Nem akartam személyeskedni ofkorsz, csak már többször olyan kontextusban került elő ez a marhaság, hogy már tényleg kicsit idegesítő, amikor n+1 alkalom után is valaki meg akarja magyarázni, hogy a Raptorjának mindenképpen jár a 7.9, mert az szerinte őőőberjóóó és nincs is annál faszább.
Csak finom poénért: nekem 64Gb-s SSD-re ad 5.9-et a WEI
Még egyszer sorry, ha túlreagáltam volna
-
Zscca
tag
Kattintottam én arra,de nem írt ki semmi extrát csak a szokásosat amiit ha rákeresek googleban másnak is kiírt már.
BCCode: 116
BCP1: 84D45120
BCP2: 93617260
BCP3: 00000000
BCP4: 00000002
OS Version: 6_1_7100
Service Pack: 0_0
Product: 256_1Amúgy nekem is 15 gigát eszik a Seven x86-om van fent..
Nyomjak egy memtestet? De full új a gép 1 hónapos sincs valahol azt írják hogy ilyen mem hibánál fordulhat elő,de még egyszer sem csinált ilyet eddig.
[ Szerkesztve ]
-
-
Morden24
nagyúr
válasz Csabee. #47337 üzenetére
Nekem az x64-es HP csak 13,5 giga
Egyébként pzstm Windows mappát mondott, nem partíciót. Abban nincsen benne a fotosop.Nem szoktam törölni semmit, kivéve a temp mappákat.
Egyébként annak, aki WM-es telefont használ, vagy legalábbis Windows Media Playerrel szinkronizál: file-átalakításnál csinál szinkronizációs file-okat, amiket meg is tart, és elég szép helyet tud foglalni, ha sokat szarakodunk vele. Ezt egy disc cleanuppal (nem, ez nem egy 3rd party varázsprogram, hanem a merevlemez tulajdonságaiból érhető el) orvosolható.
Nem csak neked szól, Csabee
[ Szerkesztve ]
-
-
mephi666
nagyúr
válasz virkir #47340 üzenetére
jah, de néztem utána folyamatosan és stabil volt... egyik nap jó, másik nap nem aztán jött az omlás... egyébként múltkor vga-driver cserékkel jól kinyírtam az előző wint... hiába takarítottam oda-vissza a drivereket, az újakkal játék közben időnként hasonló bsod volt... vagy csak egyszerűen kidobott... valahogy a régebbi build stabilabb volt... nem csodálkoznék, ha jönne valami service pack gyorsan a win7-hez, mert én is azt tapasztaltam, mint sokan: verziószám növekedésével instabilabbak lettek a verziók
ma megnézem, hogy a regclean elég volt-e, de még1 bsod és akkor megy vissza a régi verzió, ami stabil...#47345: jogos... akkor ha nincs más: marad a 7100-as build kb fél éves vezérlőkkel... az legalább kő stabil... mellesleg néztem teszteredményeket és talán 1% a gyorsulás új driverrel...
a problémára visszatérve meg: hw-s hiba teljesen kizárva... minden elemet oda-vissza terheltem huzamosabb ideig és semmi gond nem volt... akkor már elég meleg levegőt fújt a 8centis a házból, de stabil volt a rendszer... most odaraktam a kezem halálkor és langyos volt... túlmelegedés is kizárva...[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
RootRulez
félisten
Valaki futtatott már SEUS-t (Sony Ericsson Update Service) Win7x64-en? Én feltettem, elindítottam, de mikor csatlakoztattam a telefont, kép=színes krisz-krasszok -> kékhalál. Most XP-ből próbálkozok
═════════════════════════════════════════
-
Morden24
nagyúr
válasz mephi666 #47343 üzenetére
Nem okoskodásból, de ha a driverek kinyírták a Windows-t, akkor valszeg nem a Windows hibája, hanem a drivereké
Egyébként ahogyan nemrég írtam, az új Ati driverrel én is "szívok" (én sem gyakran látok BSOD-ot), pedig nem tegnap kezdtem a végleges Wint használni.
[ Szerkesztve ]
-
AirBooms
addikt
válasz D@ni88 #47333 üzenetére
Köszi, a C:\Users\Felhasználóneved\AppData\Local\Temp\ (szemét) tényleg közel 10 gigányi szeméttel volt tele... Sajnos az XP után még nem sikerült 5 nap alatt kiismerni a win7-et, ezért jöttem ide kérdezni, s ez valóban jó tippnek bizonyult!
Még egyszer köszi!
Morden24: Semmi gáz és még egyszer köszi neked is, te is sokat segítettél!
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- PC játékok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest