Hirdetés
Aktív témák
-
ace05
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, a windows 7 et szeretném telepíteni de nem sikerült.Fujitsu Siemens laptopra szeretném rakni.A paraméterei:
2 gb ram
AMD turion(tm) X2 Mobile technology TL-58 1.90ghz 64 bit
150gb winchester
a windows szerintWindows 7 Upgrade Advisor pedig szerint ez:
http://data.hu/get/1838284/Windows-kompatibilitasi_jelentes.htm.htmlNos engem ez agaszt hogy 800 mhz procit és 1.9 gb ramot ismer fel a Windows 7 Upgrade Advisor .Szerintem itt a program volt a hülye ezért elkezdetem telepíteni már ott tartott hogy a fájlokat másolja ám megszakad azzal az üzenetel hogy hibás vagy sérült a fájl. Nos ez azért van mert nem kompatibilis vagy mert rossz a lemez(netről letöltött MSDN).A másik ,hogy a Windows 7 Upgrade Advisor miért csak ennyit ismert fel a gépről?
előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
válasz Csabee. #46399 üzenetére
D:/setup.exe:
- Fájlverzió: 6.1.7600.16385 (win7_rtm.090713-1255)
- Nyelv: angol (egyesült államokbeli)
- Termékverzió: 6.1.7600.16385Nyelv és RTM ebből megvan úgytünik, de azt hogyan tudom meg, hogy 32 vagy 64 bit ?
MOD:
Google: "090713-1255" -x86-ra és x64-re is vannak találatok
"6.1.7600.16385" - szinténJa és a lemez neve (nem változtattam meg, az biztos):
GRMCPRFRER_EN_DVD[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Meg lehet azt valahogy oldani, hogy a media center/player lejátsza a HD/BR lemezeket, vagy mindenképp valami külső progit kell beszerezni?
Everybody lies.
-
atesss
addikt
Hát akkor lehethogy ez lesz a megoldás...
Másnak esetleg valami ötlete ?
Én egyébként XP alól nézem, bár ennek elvileg nem kéne változtatnia, ugyanazt a fájlinformációt írja ki.
Még egy dolog eszembe jutott :
Ez egy P4 (Northwood)-os gép, ami ugye nem tud 64 bitet.
Emlékszem, hogy korábban amikor a 64 bites Vista telepítő DVD-t beraktam ebbe az XP alatt, akkor el sem indult a telepítő ablaka, kiírt valami olyasmit, hogy ez a gép nem támogatja a 64 bitet.
Win7-nél is így lenne vajon ?MOD:
Ez viszont biztos nem Ultimate !
Mivel az nincs fent BME MSDNAA-n...Win7-nél teljesen megszűnt az a gyakorlat, ami Vistánál volt, hogy a telepítő lemez tartalmazta az összes verziót, és telepítés közben akár az Ultimate-et is kiválaszthattad, és fel is telepítette; aztán az más kérdés hogy aktiválni tudtad-e 30 napon belül ?
Itt már semmilyen két verzió közt nincs ilyen "telepítőlemez-átjárás" ?[ Szerkesztve ]
-
csabicska
senior tag
Sziasztok.
Win 7.32 bit-es rendszerem van Hd4850-es v.kártyával.
Korábban rendszeresen használtam xp alatt ue. konfiggal a tv.m Samsung lcd 82cm HDMI-n és most csak a számitógép háttere látszik bármit állitok.
Egyszerüen nincs meg a lejátszott film képe.
Xp-n még most is jó mert ua. az oprendszer is fut még a gépen.
Tehát egyszerre kettő tehát nem hardveres gond.
Mit kellene beállitanom másképp .Egyébbként ATI 9.10 driver van még fenn.
Szeretném élvezni win 7 alatt is a filmeket ne kelljen ujrainditanom xp.re ha filmet akarok nézni.
Vn még Media Cl. Momcinema progamom is ha igy tudtok jobban segíteni.
Remélem tud vki segíteni!!-Galaxy S20 - The best-
-
Atapi
senior tag
válasz csabicska #46408 üzenetére
catalyst control center-ben nézz körül a kijelzők beállitásánál, és állitsd be az asztal klonozását. akkor ugyanazt fogja mutatni az összes kijelződ. (mert szeritnem most valoszinüleg kiterjesztett asztalt használsz, és ebből fakad a gondod, de lehet hogy tévedek...)
-
Lizzard
aktív tag
válasz atesss #46402 üzenetére
Szia!
Nemrég lett meg nekem a x64 és az x86 verzió is. Az x64-nek a lemezcímkéje: GRMCULFRER_EN_DVD, az x86-é pedig: GRMCULXFRER_EN_DVD
Az meg nem baj ha angol mert:
INSTRUCTIONS FOR MULTILANGUAGE SUPPORT:
1. Install Windows 7.
2. Open Windows Update from Start Menu > All Programs.
3. Check the available updates. There will be 32 updates of different languages.
4. Check the box before your language and install update.
5. Congrats! You have installed your language! Enjoy!![ Szerkesztve ]
ASUS M4A785TD-V EVO×AMD Phenom II X2 550BE@X4 B50×AC Freezer 64 PRO×4 GB Mushkin Black DDR3 1600 Kit×2TB Hitachi SATAII×Sapphire HD4870 1GB Silent Efficiency×LG GSA-H12L
-
csabicska
senior tag
win gomb +p -vel sem jó.
Átmegy ugyan a kép de ugyanabban a felbontásban mit a monitor 1280x1024. Ami nem jó.
Az asztal kiterjesztését meg csak muszály mert a klónozással nem jó a felbontás.
Tanácstalan vagyok.
-Galaxy S20 - The best-
-
AtHoS
nagyúr
válasz csabicska #46416 üzenetére
Keresd meg Clemi-t Ő nagy guru ezen a téren
read-only mode on the forum
-
Draken
őstag
sziasztok
ha ma elmegyek erre a bp gameshow-ra és felmutatom a diákom akkor elvileg kapok egy 7est, de milyet, home premium?
-
Genius007
őstag
válasz darál0w #44619 üzenetére
darál0w!
Ugyan ez a probléma nálam is, állítólag a 64bit-es alatt jó (bár én ott is tapasztaltam a laggolást)
Érdekes viszont, hogy ventrilo 3 alatt meg jó, de ugye mi Magyarok nem álltunk még át rá (külföldiek 80%-a már 3-mat használ)Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu
-
Imco
őstag
válasz csabicska #46416 üzenetére
Átérzem a problémádat. Tegnap kb 8 óra alatt sikerült normálisan beállitanom a VGA-t.
A 82 LCD-n kivül mindenem más. Viszont hasonloan kellemeset küzdötem.
Az alap probléma hogy a telepitő végén a mikor el kéne neveznem a gépet, át vált 1920-as felbontásra. Kép nincs, csökkentet mod nem megy mert nincs befejezve a telepités.
Vga ki másik be. Azon van kép és 640x480 4 biten befejezem az installt.
Ezek után kártyám vissza, a HDMI csatit bedugva megtaláltam az asztal nem látszó részét.
Majd követekezett a driver le-fel telepités miközben hol nyujtottam hol klonoztam hol váltogattam a kijelzőket. A végére megjavult, de nem is ez a baj, ha nem hogy gőzőm sincs hogy mitől!!! Miért teszi 1920-ra az install a felbontást és nyújtja meg az asztalt???Üdv! Imco
-
Show mee
csendes tag
Hello!
Nem tudom volt e már téma, de lenne egy kérdésem:
Fel akarom tenni a windows 7et, bootolásnál beállítom h cd/dvd-ről induljon. Indul, a fekete képernyő alatt végigfut 2 csík, és aztán bejön a kék virágos, pillangós háttér. Itt megáll a tudomány, egeret még betölti, de semmi telepítési menüt. Aki tudna segíteni, írjon legyen szives!
Köszi! -
qwertly
addikt
Sziasztok!Van egy zavaró dolog a win7-ben és sajnos nem tudom miért van van,hogy szépen mutattja a tálcán a program ikonját és van,hogy ilyen csúnyán kép.Itt mit kellene állítanom,hogy szépen jelenjen meg az ikonok?
-
csabicska
senior tag
Ugy oldottam meg hogy a Home cinema programban ugy állitottam be hogy:beállítás-kimenet-és ott alul a Display2 választottam ,EVR.egyedi beáll.DX9,alternative vsync,
Most ugy van hogy mikor elinditom a lejátszót akkor a gyorsfájlmegynyitást választom és betallózom,de ugy néz ki a dolog hogy a gépen nem látom ,nem csinálok mást de a tv-n ott van a kép.
Így működik,ha érthető volt.
Persze a ccc-ben a kiterjesztett asztal mód van kiv.
Meg a gépen a hangkimenetet kell átállítanom a HDMI -t alapértelmezettnek majd a film végén vissza a hangszórókat ujra kijelölnöm.
Elég problémás mindez xp-n simán ment.
Csalódás eddig ez a része a Win 7 -es történetnek számomra.
Egyébbként ettől eltekintve szeretem ezt az oprendszert.-Galaxy S20 - The best-
-
moonman
titán
szerintem ott a telepítőlemez lesz hibás.
az 1,9 GB ram valószínűleg a videoram-hoz lecsapott 100 MB körüli érték miatt lesz, a 800 MHz-et pedig a speedstep (illetve AMD-nél powernow!) technológia miatt mutatja, gondolom a mérés pillanatában épp ennyivel ment, nem pörög az folyton 100%-on.
próbáld meg újra letölteni és kiírni, minél lassabb sebességgel.
-
MODERÁTOR
válasz Barthezz2 #46404 üzenetére
Valaki?
qwertly: ilyen nálam is előjött sajnos.. változtasd meg az ikonját. Előfordulhat, hogy ekkor sem jelenik meg, de ha megváltoztattad, utána tedd vissza megint az eredetit restart, és talán akkor már jó lesz. Nekem valahogy így sikerült helyrehozni..
Everybody lies.
-
Core2duo6600
veterán
Mert 2 kijelződ van, és feltételezi, hogy így akarod használni.
Át kell verni, amikor telepítesz csak egy monitor legyen a dvi / rgb (Miniscart) ba dugva.
Amikor nekem 2 moni volt rákötve a gépre, akkor gondolt egyet, és felcserélte a monitorok sorrendjét, nem az volt az elsödleges, amin a bios megjelent.HA úgy telepítettem, hogy csak a szokásos volt bedugva rendben ment minden.
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Orb1337
tag
A mai nap elérkezettnek láttam az időt, hogy frissítsem a rendszerem winXP/ubuntu9.4 párost, win7/ubuntu9.10-re. Win7 fel is települt, de hangot sehogy sem sikerült varázsolnom. Eszközkezelőnél felismeri (Sound Blaster 7.1 SE), valamint beállításoknál is ugrál a hangszintjelző. Olvasgattam a fórumot valamint az első hsz-t, de eddig semmi sem segített.
Ubuntun működik, úgyhogy hardvergondok kilőve.
Valaki tapasztalt hasonlót? -
Imco
őstag
válasz Core2duo6600 #46439 üzenetére
Hi!
Köszi a választ.
Sajna az már a hibaelháritás része amikor a HDMI bent van.
Egyébként csak egy DVI megy. 1360x768 a monitor tudása.
Igy az 1920-as felbontás is teljesen indokolatlan, arrol nem is beszélve, hogy általában a VGA driver telepitése után szokott elérhetővé válni a magasabb felbontás. Ráadásul 2x is megcsinálta. A 2 között x64-et telepitettem és ott nem volt gond. Illetve eddig még másik gépen sem. Már csak azért lovagolok rajta, mert ugyan most jó, de nem tudom hogy mitől javult meg, és ez zavar.Üdv! Imco
-
atesss
addikt
válasz Lizzard #46411 üzenetére
Okés, akkor ez a 32 / 64 bit kérdés is megoldva, köszi mindenkinek a segítséget.
INSTRUCTIONS FOR MULTILANGUAGE SUPPORT:
1. Install Windows 7.
2. Open Windows Update from Start Menu > All Programs.
3. Check the available updates. There will be 32 updates of different languages.
4. Check the box before your language and install update.
5. Congrats! You have installed your language! Enjoy!!Ezt nem igazán értem
Ez így csak Ultimate / Enterprise alatt megy, nem ?Vagy neked már Ultimate / Enterprise van, sikerült valamelyik egyetem / főiskola MSDNAA-járól már azt leszedni, mert végre feltöltötték ?
MOD:
#46440 DJGABI
Ja akkor gondolom ez lesz a megoldás...De ezt fel is tudod telepíteni (/aktiválni) a Professional-os kódoddal ?
Vagy csak a "meg lehet azt oldani" kategória lesz az így ?
Egy MSDNAA-s kóddal hány gépre lehet felrakni amúgy a Win7-et, vagyis hányon tudom majd aktiválni is vele ?
Ebből a szempontból a 32 és a 64 bit külön van, tehát össz. 2x annyi gépen tudnám (felére 32 bitet, felére 64bitet rakva) ?[ Szerkesztve ]
-
fene_vad
senior tag
válasz Core2duo6600 #46438 üzenetére
winxp boot cd-vel toroltem a particiokat, de nem segit
beteszem a win7 dvd-t, szepen vegigmegy a csik, aztan logo, es itt megall az elet...
-
Joe bácsi
őstag
Kb. mikorra várható hozzá Service pack?
Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
-
Csapi007
veterán
Hy
Van itthon két gép, mindkettőn ugyanaz a Win7. Routeren keresztül vannak összekötve. Hálózatot szeretnék.
XP-k közt tökéletesen működött, mikor itt Win7 ott XP volt akkor is, de most sehogy se sikerül.
Egy munkacsoportban vannak, otthoni hálózat mindkettő. Létrehoztam egy otthoni csoportot az egyik gépen, másikon beírom a jelszót de azt írja ki hogy nem lehet az otthoni csoporthoz csatlakozni.
A gépek nem is látják egymást a Windowsban, pingelni se tudják egymást.
Vkinek ötlet, sgeítség?"Csak úgy mondom"
-
bmwsan
senior tag
Sziasztok
A segítségeteket szeretném kérni.
Érdemes-e Windows XP SP2 (32bit)-ről Windows 7-re váltani?
Sebesség tekintetében, lassulna vagy esetleg gyorsulna-e a gép. Főleg játékra használom.
Ha érdemes akkor melyik verzió a legjobb, legmegbízhatóbb?
A konfig amire kellene az op.rendszer:ASUS M2N sLi DeLuxe, AMD AthlonX2 6000+ ~3.0GHz, 4x1Gb Kinmax DDRII 800mHz, Samsung 400GB, Sapphire HD4870 512MB GDDR5, Chieftec GPS450W, Raidmax Sagitta, Creative Inspire T7900, LG L204Ws 20,1" 1680x1050Előre is köszönet.
Üdv.:bmwsan[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Android szakmai topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Rendszergazda topic
- Elektromos autók - motorok