Hirdetés
Aktív témák
-
_Berci_
aktív tag
most komolyan
Nincs vkinek ötlete? már csak azért is, mert mi van ha megnyekken a windows akkor, hogy telepítem ( tegyük fel, h a recovery pt. is megfekszik)Nagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!
-
csibor
addikt
Érdeklődnék unrar x64-re létezik? Régebbi kiadást nem enged telepíteni.
-
atesss
addikt
Üdv !
Egy barátomnak a laptopján (Asus F3S, majdnem két éves) elszállt a Vista bootolása, valószinűleg vírus miatt, és ezt kéne minnél hamarabb működőképessé varázsolnom.
És arra gondoltam, hogy helyreállításként (akár csak ideiglenesen, ha esetleg mégsem tetszene neki, és / vagy sikerülne helyrehozni a Vistát) fel lehetne rakni rá egy Windows 7-et.A SATA mód alapból "Enhanced" -en van (Vistával együtt vette a gépet, azóta nem lett újratelepítve), és nem nagyon merem átállítani Compatible-re, mert akkor lehethogy utána, ha esetleg helyre tudnám hozni a Vista-t, akkor az is lehet, nem bootolna be többet. Legalábbis XP-nél hallottam ilyenről.
Vagy Vistánál már biztos nem tudok ezzel ilyet okozni ?
Mert az XP telepítő ugye az Enhanced SATA mód miatt nem talál vinyót.
A Windows 7-nél ugye már meg van oldva ez a probléma, és az ismertebb Intel driverek benne is vannak ?
Vagy egyáltalán XP-nél ennek a hibának pontosan mi is az oka ?A vinyón alapból valószinűleg egy partíció van csak, mit szólna hozzá a Win7, ha a Vistával közös partícióra telepíteném fel ("másik Windows mappába", legalábbis XP-nél ilyen volt) ?
Mert ugye a rajta lévő adatoknak meg kéne maradnia...Esetleg lehetne azt is, hogy a rejtett partícióról ujrahúzni a gyári Vistát, de azt egyenlőre nem sikerült kitalálni, hogy hogyan tudnám ezt elindítani.
Szerintetek mi lenne a leggyorsabb megoldás, amivel a leggyorsabban működő rendszert tudnék csinálni a gépre, az adatok megtartásával ?
Win7-re azért is gondoltam, mert a driverek többsége benne lenne, és akkor talán nem kéne külön letölteni és telepítgetni azokat is.
Persze pár nap múlva megcsinálhatom "normál" driver telepítéssel is majd ha kell, csak most működjön alapvetően (BT, webkamera, ilyenek nem kellenek, Wifi legyen). -
::Trunks::
senior tag
Sziasztok!
Asrock K7S41GX alaplaphoz kellene hang illetve lan driver a nővérem gépére!
Tudnátok segíteni?Xphez találtam,de az nem jó rá!
Köszi::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
Morden24
nagyúr
válasz atesss #47828 üzenetére
A Windows 7-nél ugye már meg van oldva ez a probléma, és az ismertebb Intel driverek benne is vannak ?
Igen.
Vagy egyáltalán XP-nél ennek a hibának pontosan mi is az oka ?
A driverek hiánya.
nem nagyon merem átállítani Compatible-re
Fentiekből következve nem is kell. Egyébként ezzel Vistán is okozhatsz elszállást, bár inkább a fordítottjával (ha compatible-ből raknád enhanced-ra). Ellenben ha gond is lenne, a visszaállítás megoldja.
Mert ugye a rajta lévő adatoknak meg kéne maradnia...
A rajta lévő adatok meg fognak maradni, hacsak nem formázzátok le a partíciót.
Szerintetek mi lenne a leggyorsabb megoldás, amivel a leggyorsabban működő rendszert tudnék csinálni a gépre, az adatok megtartásával ?
Ha nem megy a Vista, akkor nyilván az, hogy húztok egy új rendszert. Vagy, ha tutira akartok menni, akkor az, hogy a vinyót kiveszitek, és lementitek a dolgokat, utána meg akár formázni is lehet.
Win7-re azért is gondoltam, mert a driverek többsége benne lenne, és akkor talán nem kéne külön letölteni és telepítgetni azokat is.
Igen, ennek van esélye
Sectumsempra - For Enemies
-
-
titán
válasz ::Trunks:: #47829 üzenetére
Ne is keress arra, win7 csak haldoklani fog azon a gepen, maradj xp-nel.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz ::Trunks:: #47829 üzenetére
Ha nem ismeri fel a Win7 alapból ezeket, akkor ne az asrock oldalán hanem a chipset gyártója oldalán nézz szét ott talán hamarabb lesz hozzá win7es driver.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
JoHnni
senior tag
Üdv!!
Fájlmegosztással lenne problémám, xp és 7 között, ami sikerült is, csak xp ről sehogysem tudom elérni a windows 7-en megosztott fájlokat, vmi jogosultsági hiba miatt. Már mindent állítgattam amit csak tudtam, de nem jöttem rá mi lehet a megoldás, vkinek van ötlete?
...:''[*\www.alfaamore.hu/*]'' :...
-
sfdrakex
nagyúr
Kollégámnál 2800+ bartonon 1 giga rammal teljesen jól megy a win7, igaz nem játszik csak netezik, de gondolom a srác nővére is arra használja azzal meg nincs gond. Bár nem írta milyen proci van a lapban mennyi memóriával, kollégámnak én adtam 512 mega ddr-t mert csak 512 volt neki, és meglepődtem hoyg egész ormális sebességen ment úgy is a win7 rajta.
-
virkir
veterán
válasz atesss #47828 üzenetére
Elviekben visszafelé működhet a dolog tehát ha át állítod IDE módra az nem fogja zavarni.
Az Xp-nél azért volt probléma mert nem tartalmazta az AHCI drivereket a telepítő ezért csak IDE módban volt hajlandó települni vagy ha floppyn megadta neki az ember.
Egy partíción nem fog menni 2 rendszer a vistából csinálni fog egy old mappát de az adatokat legtöbbször meghagyja, tehát a dokumentum és egyéb user tartalom megmaradhat.
A legegyszerűbb, hogy bootolsz egy partícionáló programmal vagy live linukszal és lecsípsz a partícióról egy másikat és arra rakod fel a működőképes rendszert vagy mentesz és akkor mehet a reinstall."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
virkir
veterán
Három opció van
Mutassa az ikont és az értesítést
Ne mutassa az ikont és az értesítés
Csak az értesítést mutassa
Ezek közül tudod kiválasztani a neked megfelelőt.
Olyan sajnos nincs, hogy mutassa az ikont de az értesítést ne."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
::Trunks::
senior tag
válasz sfdrakex #47835 üzenetére
Athlon 2000+ 1giga ram,de lehet 512. Régen az én gépem volt,már nem emlékszem,hogy mennyi ram lett bele rakva a végén!ATi 9250-es VGA. Mennie kell a Win7nek!
Természetesen csak netezik rajta,meg ilyen tök alap dolgok...[ Szerkesztve ]
::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
atesss
addikt
válasz virkir #47836 üzenetére
No közben rákerestem Vista helyreállító DVD (/CD)-re, és meg is találtam ami rémlett: [link] és letöltés: [link]
Ezzel mekkora esélye van, hogy helyre tudnám hozni a Vistát ?
Mert persze a vírus ott maradna, aztán kérdés mennyire nehéz lenne leírtani a rendszer alól, amit megfertőzött.
Ha meg nem lenne (egyenlőre legalábbis) elindítva a Vista, hanem csak az új Win7, akkor onnan a másik partíción lévő fájlokat levírusirtózom, és akkor nem nagyon tudna gondot okozni a Win7-el, nem ?Elviekben visszafelé működhet a dolog tehát ha át állítod IDE módra az nem fogja zavarni.
Hát belegondolva XP-t azért inkább mégse raknék már rá, és ez az átállítás ha jól gondolom csak ahhoz kellene.
Tehát Vista-nak, Win7-nek jó lenne a natív SATA is ugye ?Illetve találtam itthon egy Ubuntu Linux DVD-t, amit egy Dell 1545-ös laptophoz adtak, csak nálam maradt (mondjuk úgysem használják hozzá...).
De be is indítottam Live-ba, látja is a fájlokat.
Úgyhogy elvileg innen lehetne is partició managerrel lecsípni, csak meg kéne találnom, hogy hogyan megy ez Linux alatt.
NTFS-t kezelné ez már biztosan minden probléma nélkül ?Ja meg kéne néznem hogy mennyi szabad hely van a vinyón.
MOD:
Hát az a helyzet, hogy nem igazán van hely.
De legalább két partíció van:
VistaOS: 74.5GB-ból 3GB szabad
DATA: 67.7GB-ból 1.3GB szabadBár ha megy a hálózat a Linux alól, akkor akár át tudnék rakni másik gépre cuccokat hogy legyen elég a Win7-nek (mennyi kell, hogy kényelmesen elférjen - Prof vagy Ultimate ? ), aztán az majd ki lesz írva DVD-re vagy eldönti mi legyen vele (filmek pl. biztos vannak rajta).
[ Szerkesztve ]
-
sfdrakex
nagyúr
válasz < CyberBob > #47845 üzenetére
Viszont nem ingyenes.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz atesss #47846 üzenetére
Sajnos én se használok linuxot, csak már többször olvastam ezt ajánlották, nézz be ubuntu topicba és szedj le egyet a weboldalukról, nyilván nem tud virus definiciokat frissiteni cdre, de gondolom van rá megoldás, egyébként xpből is van live változat. Meg többi windowsból is lehet készíteni.
-
hoby36
senior tag
Hellotok!Mitől lehet vagy mit állítsak át,mert pár nap után elvesznek a beírt jelszavak a böngészőbet.?
A logikában semmi sem véletlen!
-
atesss
addikt
válasz sfdrakex #47848 üzenetére
No azóta már le is töltöttem az Ubuntura egy Avast-ot, Wifi simán ment, frissítette is a definitiont, azóta futtatom is.
Csak az Avast regisztrációjával kellett egy kicsit bajlódnom, meg az angol bill. miatt is, pl. nem találtam a "@" -ot.Már csak az a kérdés, hogy egy Linuxos vírusirtó megtalálja a Windows-os vírusokat ?
Amúgy nagyon tetszik hogy minden ment simán, még a BT is.
Lehet már nem is Win7-et rakom fel majd először ha újrarakom a gépet, hanem az Ubuntut.
Aktív témák
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest