Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcat78
őstag
válasz energy4ever #41151 üzenetére
Tudom,sima áramlás jelző.Nekem egy mási változat van
"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
ledgeri
nagyúr
Radifújó ventinél mennyi különbséget adhat egy 1.1 higanymm-es, vs egy 2.2-es venti?
Radiról szívónál is ugyanakkora?// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ledgeri
nagyúr
válasz proci985 #41161 üzenetére
Grafikont tudok olvasni, németet nem... ha van emléked az említett fórumokról, tudnál keresni linket hozzájuk?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ledgeri
nagyúr
Még csak agyalok. Egyébként egy 27-30as lenne az alap, de lehet, hogy több lesz.
A ventik meg a thermaltake riing RGB, vagy az új Corsair HD/SD 120 rgb. Esetleg Fractal design vanalmi.
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Jól emlékszem, hogy a DDC-t oldalrára fordítva is lehet használni? Mintha anno olvastam volna ilyet...?
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
Weareus
addikt
válasz Satyricon #41169 üzenetére
link
Harmadik oldal alja.
Tehát lehet oldalára fordítva is, de nem minden pozícióban.[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
törölt tag
válasz Satyricon #41171 üzenetére
Így lehet. A lényeg, hogy fejtetőn ne, mert akkor lóg a rotor és a levegő is pont a kerámiagömbnél van, ami szárazon elég hamar szétég. Oldalán úgy nem lehet, hogy a csonkok lefele állnak, mert akkor sem légtelenedik rendesen és a gömb szárazon járhat. Mindenhogy máshogy lehet.
-
törölt tag
[link]
Ez WTF, ha jól látom hőcsöves vagy vaporos hűtő, de radiátor felépítésű lamellázatba megy bele?
Hmmmm. Az ötlet elég érdekes, nem is tudom miért nem rukkolt elő vele még senki. -
Fr3eWar
őstag
-
Weareus
addikt
válasz Fr3eWar #41175 üzenetére
Termoszifonosnak írja...
Ej, régebben én kimatekoztam ezt a termoszifon dolgot (nincs külön keringető szivattyú), hanem a meleg víz kitágul és felmegy elven működik. Azért érdekelne a hatékonysága, különös tekintettel az anyagválasztás miatt is. (Még hogy alu..., eh )
Amúgy a kép csalóka, mert ezt csak fektetett elrendezésben lehet használni az tuti...
Meleg (felmenő ág) csöve a legfelső ponton kell legyen, a visszafolyó (hideg) ág legalul.
Talán (sőt biztos) szerencsésebb lenne, ha egy hosszúkás (téglatest alakú) réz radival oldanák meg, amit állítva lehetne beszerelni, lényegesen nagyobb lenne a dT és így az ebből adódó közegmozgató erő is...[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Weareus
addikt
válasz #90933760 #41174 üzenetére
Most nézem csak, hogy te is ezt linkelted. A hűtő közeg mindenesetre érdekes: tetrafluoretán.
Képlet: CH2FCF3. Forráspont: -26,3 °C. Sűrűség: 4,25 kg/m³. Olvadáspont: -103,3 °C. Moláris tömeg: 102,03 g/mol. IUPAC-azonosító: 1,1,1,2-Tetrafluoroethane. Oldószere: Víz.
Kéne túrni tesztet erről a termoszifon hűtésről, így már érdekes lehet a dolog. Vajon mennyire lehet hálás ez az egész "cájg"?Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
seniman
veterán
válasz Weareus #41176 üzenetére
Nem víz van benne,hanem R134a.A termoszifonnal az a baj,hogy magasabb hőmérséklet kell a keringés beindulásához.Ezért nem is nagyon alkalmazták az autóiparban sem.Havernak volt egy kis 80 köbcentis mocija,abban ilyen rendszer volt. Viszont a hűtés hatékonysága emelkedőn már romlik is,tehát valószínű tényleg nem mindegy milyen elrendezésben van a procira helyezve.
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
jones965
Modder
Kedves Barátaim!
Még mielőtt jobban elmérgesedne a helyzet, jobbnak látom beavatkozni. Kérem, hogy szankcionálás előtt tartsuk be a fórum idevonatkozó szabályait. Köszönöm!
-
adatfalo
senior tag
Hello!
Mik az általános tapasztalatok arról, hogy egy körön két tartály is helyet kap? Főleg esztétikai célból szeretném így kialakítani a rendszert (két fekvő EK 250-es tartályról lenne szó). A légtelenítésen kívül okoz más egyéb problémát (D5 pumpám már megvan hozzá, az szerintem elég hozzá).
Előre is köszi a válaszokat.
www.adatfalodesign.hu
-
ViZion
félisten
válasz energy4ever #41189 üzenetére
Mindkettő valameddig lesz feltöltve. közlekedőedények
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
jones965
Modder
válasz adatfalo #41186 üzenetére
Nekem egy korábbi gépemnél volt 2 db tartály, pontosan az általad is említett ok miatt. Mivel sorba voltak kötve, illetve az elhelyezkedésük is szintbélileg különbözött, így a 2. tartály lassan feltöltődött teljesen.
-
Laraxior
titán
válasz jones965 #41193 üzenetére
Láttam már "pár" munkád, kíváncsi lennék, hogy hova kerülnek azok a gépek amik elkészültek?
Megtartod? Bontod őket?"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
fogtunder
nagyúr
sziasztok,
pár napja vettem új VGA-t, egy ASUS Strix GTX 970 személyében és sajnos eléggé zavar a hangja. próbáltam játszani a venti fordukatszámokkal, de ha nem akarom megfőzni, igazán halk sose lesz.
ezért felmerült benne a gondolat, hogy akkor lehet meg kellene építeni életem első vízhűtését. a témához kb. teljesen hülye vagyok, nagyon régen elméleti szinten foglalkoztam vele, de akkoriban még eléggé gyerekcipőben járt ez az egész, kb. minden sufnituning volt.
a ház egy Thermaltake Core V1, alap esetben max 1db 140mm-es radit támogat, de az egyik perforált oldallapot a tetejére átpakolva egy 240-est szerintem be lehetne rakni. hűteni magát a GTX 970-et kellene, illetve egy i5-4440 van most bent, amit idővel talán fejlesztenék egy i7-re. a többi alkatrész mind alacsony fogyasztású, külön hűtés másnak nem kell.
tudnátok erre ajánlani valamit?
I hate morning people. And mornings. And People.
-
ViZion
félisten
válasz fogtunder #41195 üzenetére
Elsőként lap teteje, összefoglaló. 970-re nem tudom volt-e FC blokk, minden képpen kérdezz itt, mielőtt vásárolsz, mert sokféle kártya van.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
fogtunder
nagyúr
válasz ViZion #41196 üzenetére
ok, lehet kissé túl drasztikusan fogalmaztam azzal, hogy teljesen hülye vagyok a témához, a részegségek feladati azért megvannak, illetve átfutottam az összefoglalót is, de azért nem mondanám, hogy ez alapján tudom, hogy mit kellene vennem pl.
FC blokk volt rá több is, ahogy látom ez az, ami még gyártásban van, a varázslónál meg is találtam, pipa. pumpáról szintén van szó konkrét típus tekintetében az összefoglalóban, pipa.
viszont CPU blokkból nem tudom, mi az, ami jó ár/érték arányban és az is egy nagy kérdés, hogy ennek a két egységnek a hűtéséhez mekkora radiátor kellene, hogy még tényleg csendes legyen.
I hate morning people. And mornings. And People.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest