Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
-
Laraxior
titán
Jajamm, zöld volt
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
spanglee001
addikt
válasz zolee5016 #40298 üzenetére
csak a vga van vizezve? hogyhogy fogyik a folyadék, nálam amikor fogyott annyi hogy a tartályon látszott annak szivárgás volt az oka hálistennek bevált nálam a desztvíz alkohol kombó egyelőre miután hónapokig szívtam az aquatuningos és az ek koolanttal is
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
zolee5016
őstag
válasz spanglee001 #40304 üzenetére
Igen csak a vga vizes..szerintem mivel a nap egy részében napfény éri a gépet konkrétan a belsejét ez is rátehet a párolgásra,mert nedvességet még nem találtam a gépen belül,
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz Laraxior #40299 üzenetére
Nekem nem volt gondom még ilyennel egyszer sem. Régen desztillált víz +g48 kombót használtam, most meg Aquacomputer DP Ultra-t. Használtam a piros szinüt meg most a szintelent is, egyik sem változtatott szint 1-2 év használat után sem, a piros kicsit megfogta a csöveket, de a hütökre nem rakódott le. Nálam csak réz alkatrészek vannak a vízzel kapcsolatban.
-
spanglee001
addikt
válasz zolee5016 #40305 üzenetére
ez egy zárt rendszer itt ha párolog is az lecsapódik és visszakerül a rendszerben, én is így voltam vele, hogy elpárolog mert néha néha 2-3centet rá kellett önteni, míg végül egyre jobban fogyott de nem látszott semmi majd végül a kicsapódott szárazanyag (a színezett víz miatt) elárulta, hogy az áramlásmérő volt a ludas
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz #90933760 #40311 üzenetére
CPUhutoknel jellemzoen 12es felfogatas van es arra talaltak ki.
TY140 egyebkent van itthon ketto, 1300on tandemben suru lamellas bordan hoztak az 1900as SFlexet, joval halkabban. es 300rpm az aljuk. egyebkent vastagsagra se szabvanyosag, 26.5 szelesek.
(#40282) Ghoula : en azt hittem az elozo iteracioddal kb tele lett a hazad... wow. szep volt. ket koron en is gondolkodok (CPU megy vissza 120x45re egy DCP2.2vel, VGAk kapnak meg egy 120x60ast), de egyszeruen annyira bonyolult lenne meg a lenyegesen nagyobb NZXT 630ban is, hogy inkabb kihagytam.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Bakus
tag
válasz TESCO-Zsömle #40316 üzenetére
Nincs ebben semmi se túlméretezve van egy XSPC AX360-as és egy Phobya G-Changer 480-as radi, egyenlőre csak pushban. Valóígaz régebben volt még egy VGA de sajnos szegényke egy picit nedves lett és nem akart már többet dolgozni
"A víz örök, de a gép változik"
-
Omli85
őstag
Elismerésem, nagyon korrekt lett
(#40316) TESCO-Zsömle : Egy víz sose lehet elég túlméretezett
Nálam is így van, cserébe ha úgy van elvan passzívban is h264 kódolás közben is még ha nem is szándékosan kapcsolom le a ventiket akkor is xD.[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Leon77
őstag
Nagyon tetszik.
Azt a nyílást mivel vágtad ki, hogy ilyen egyenes lett és nem lett cakkos a széle? Dekopírral szerintem nem lehet ilyet...vagy igen? Esetleg mini körfűrésszel?
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
Laraxior
titán
válasz ViZion #40308 üzenetére
Most építek újat, majd kiderül ebben meddig marad tiszta a víz. Egyedüli régi blokkom ami maradt egy Zalman blokk, a GPUra azt teszem, sajnos nem szétszedhető, így nem tudom mi lehet a belsejében.
Áztassam be valamibe, hogy kitisztuljon? Vagy csak engedjem rá a szivattyút, hogy átmossa?Látom a kolléga szekrény PCjében is ezeket a merev csöveket. Tetszenek. Ezek, hogy működnek? Hogyan hajítják, méretre, hogy darabolódnak? Miből van az anyaga?
[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
törölt tag
válasz Laraxior #40323 üzenetére
Az a Zalman blokk több mint valószínű, hogy alu. Nincs ráírva a típusa? Ha az a nagyon régi akkor meg minden ok megvan rá hogy cseréld, nagyon kaksik azok.
Merev csövekből kétféle van, a sima akril és az újabb PETG, ezekkel könnyebb dolgozni elvileg. Hajlítani hőlégfúvóval kell vagy lehet egyenes és a kanyarokban csatlakozók, spéci csatlakozó is kell hozzájuk. Nem olcsó, de szép az biztos.
[ Szerkesztve ]
-
Leon77
őstag
válasz Laraxior #40323 üzenetére
youtube-on számtalan videót találsz róla. Én eddig csak rézzel dolgoztam, de nemsokára nekem is átlátszó lesz minden. Van petg is, meg akril is. A petg-vel sokkal könnyebb dolgozni, cserébe rettenetesen drága.
Akrilt itt vehetsz olcsón: [link]
Én már vettem, de még nem használtam, de nemsokára jön az építés, és majd akkor.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
Laraxior
titán
válasz #90933760 #40324 üzenetére
Ez az a link szerint, illetve a google szerint szétszedhető. Mondjuk nem tudom mivel lehetne lecsavarni, mert ez már jó pár éve rajta van, szétszedve sosem volt
-
-
Leon77
őstag
válasz topaz45 #40328 üzenetére
Ha vágtál már bútorlapot dekopírral, akkor biztosan tapasztaltad, hogy cakkos lesz a széle, akkor is, ha vezetősínt használsz mellé, akkor is (bár kisebb mértékben) ha fordított lapot, esetleg fémhez való finom fogazatú fűrészlapot használsz.
Dremellel nem lehet vágni, mert nem tudja átvágni az 1,8 centis bútorlapot, a hozzá kapható mini körfűrész pedig csak 6mm mélységig vág. pontosabban van hozzá egy csiga alakú vágó, de az inkább csak kör kivágására szolgál, egyenes nem igen lehet vele vágni bútorlapban.
Ezért érdekel, hogy csinálta meg ilyen szépre.
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
Reggel nézem a gépet, miért pörögnek magas fordulaton a ventik. CPU 57 fok.
Na mondom feladatkezelő, mi eszi a proci.
2% terhelés....
Hát csak nem megállt a pumpa....
dehogy nem...@adridabri:
EK-DCP 4.0 a delikvens.
[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Létezik vízhűtés csőre valami törés gátló?
Van egy Corsair H80i kompakt vizem, és egy pici, 10literes, lapos itx házba szerelném be.
Szépen el is férne, de sajnos a radiátorból fixen felfelé álló csövek eléggé megtörnek, ha rá rakom a gépház tetejét.
Az igazán jó az lenne, ha 90 fokos könyökök lennének beszerelve a radiátorba, de mivel egy kompakt hűtésről beszélünk, nem tudom hogy ezt mennyire lehetne megoldani?(#40319) Leon77 : Vezető mellett felső maróval símán megoldható.
[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Laraxior
titán
válasz Pöttön #40332 üzenetére
Szerintem azon a helyen még nem, a csőre léteznek merevítők, vagy amik nem engedik törni, de az még nagyon a radi közelében van. Egyedül a blokkon mozgathatóak a csövek. (Nekem H90 van a GPUn)
-
Ghoula
senior tag
válasz proci985 #40314 üzenetére
Köszi szépen, én is azt hittem, de sikerült... Mondjuk ezt a csövezés esztitákája bukta, de nem is hajtok EISA design díjra
Ha lesz időm, majd kitesztelgetem, beállítom a ventik vezérlését, de eddig tetszik.
DCP4 baromi erős, 5V-on simán elég, bár azt még csak félve, viszont 2 pumpát simán sorba tudom kötni és akkor ez a gond is letudva. 7V-on a kis pumpa nem nyekteti a tápot, de mindkettő 7V-on már triggereli a védelmet és nem kapcsol be.Tervben volt egy FW181 beszerlése alulra, azzal nyertem volna értékes mm-eket, de ne higgyetek nekik, marhára nem super silent, olyan motorhangja van, egyedül elnyomta a másik 3 ventit a gépben. Sajnos hasonló tapaszatlat van a TY147-el is. Ami jó ventivel találkoztam személyesen az pl. a Phanteks SP és XP széria, tápba is ezért került egy 140es SP a gyári 135-ös helyére, mert a hírekkel/tesztekkel ellentétben egyáltalán nem halk a V850.
Fentre FN-181 került, egész kellemes hangja van még full sebességen is, de szerintem idle le fogom szabályozni. Kicsit morgósabb hangja van mint az EK-nak ami alul és a fenti radin van, de nem olyan vészes.
Hátsó venti ,GF140szintén a nem értem (hűtőborda) kategóriában van, pedig nagyon halk, és ahhoz képest elég jól tolja a levegőt, még radin keresztül is. Mint látható, építettem neki egy régi venti keretből adaptert , így radiátorra is fel tudom fogatni, illetve távtartó miatt a hangja is jobb. Kár hogy nincs belőle normál felfogatású verzió, de ahogy nézem, FDB verzió már van. -
mrbig25
őstag
válasz Pöttön #40332 üzenetére
Fix csonkok vannak a radin, szóval azokat nem tudod lecserélni.
A radiátor vastagságából és a házad magasságából kiindulva nem biztos, hogy a törésgátló nálad sokat segítene.
Még mindig azt mondom, amit a legutóbb leírtam Neked.
Bontsd meg a kompakt vizet és vegyél hozzá egy másik radit meg 90°-os csatikat.Arra már szerintem lassan te is rájöttél, hogy nem igazán lesz olyan kompakt víz a házadba, ami gyárilag kompromisszum nélkül tökéletesen passzolni fog...szóval ha kitartasz mellette, akkor valamit mókolni kellesz a vizen.
...
-
Pöttön
őstag
válasz mrbig25 #40335 üzenetére
Igen, most már tényleg kezdem belátni, hogy másképp nem igen fog működni a dolog...
Vagy veszek egy gyári Corsair H55-öt, aminek csak 27 mm vastag a radija, és akkor lenne hely a vízhűtés csőnek "görbülni" (de ez cserébe nem túl acélos megoldás, mondhatnám, hogy épp hogy csak lehűtené a 4790k-mat), vagy az van amit mondtál is, csak ebben az esetben bukom a garanciát a h80i-m re...A H80i-nek a csöve passzolna szerinted a 2db 8mm-es 90fokos könyökkel?
-
mrbig25
őstag
válasz Pöttön #40336 üzenetére
Sajnos még nem volt ilyen kompakt vizem...de egy gyors guglizás után azt találtam, hogy 14,3mm a külső átmérője. Ezzel az adattal és ezzel a képpel én azt saccolnám, hogy 8-9mm környéke a belső átmérő.
De kérdezz rá a topikjában...hátha valaki már lemérte.
Egyébként egy ilyesmi radihoz 90°-os csati se kellene mondjuk...ha hosszban van ennyi helyed.
[ Szerkesztve ]
...
-
Pöttön
őstag
válasz mrbig25 #40337 üzenetére
Sajnos se hosszban, se szélességben nincs ennyi helyem.
Hosszban max 154mm, szélességben meg max 120mm kellene hogy legyen, ezért is nem jó az említett radiátor.Esetleg valami extra pici, tényleg nagyon pici tartályt tudtok mondani, (mert szabad hely már nem igen van a gépházban), mert így tartály nélkül nem nagyon merem megbontani a kompakt rendszert, mert tudtommal ezeknél nagyon fontos a légmentesség, különben gyorsan kinyiffan a pumpa...
[ Szerkesztve ]
-
topaz45
tag
válasz Leon77 #40329 üzenetére
Igen,ezeket én is olvastam az interneten,a gépek műszaki leírásánál.
Nem vágtam,mert a dekopír nem ilyen vágásra van tervezve.
Asztalosok sok gyakorlattal meg tudják csinálni,de nem arra való.
A vezető sínnek semmi köze ,hogy a széle cakkosodik.
Tudom,hogy csinálják,hogy ne szakítsa a fóliát a fűrész.
Meg mitől lett ilyen egyenes azt is..
De,ha te is böngészed az asztalos topikot,te is tudni fogod.
De egyszerűbb,ha lapszabásszal csináltatod.A "Dremel" hozzászólást nem írtam.
Üdv. topaz45
-
Pöttön
őstag
válasz abridabri #40339 üzenetére
Gondolkoztam már rajt, de az meg végképp a hordozhatóság rovására menne szerintem.
Erről a házról van szó:Vagy csinálni neki egy speciális tartó talpat, ami magába foglalná a radiátort + tartályt, pumpát.
így csak a magassága nőne meg a háznak, minden halk, és hűvös lehetne, de a szállíthatósága a gépnek megint csak necces lenne....[ Szerkesztve ]
-
Bakus
tag
válasz Leon77 #40319 üzenetére
A helyes megfejtés a marógép, csak azzal lehet ilyen szépen megcsinálni. Egy jó tanács ha nincs marógéped akkor abban a vonalban aholvágsz dekopírral előtte karcold meg kb 1mm mélyen szikével sokkal kevésbé fogja kitépni a lapot.
[ Szerkesztve ]
"A víz örök, de a gép változik"
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Mit tud ez az áramlásmérő? Koolance INS-FM17N
Mit is mér ez pontosan? A belső forgórész RPM-ét, vagy a vízszállítást mili, vagy literben?
/Ezen kívül tud még valamit?
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
törölt tag
válasz Satyricon #40349 üzenetére
Ez magában semmit, ha jól látom kell hozzá ez a bizbasz is. [link]
És ezzel fog RPM-et mutatni elvileg. Azt pedig átszámolod egy képlettel l/h-ba ami a gyártó oldalán elvileg ki van írva.
Nem szoktunk ilyenekkel szarakodni, az Aquacomputer nyomás alapú USB-s kütyüje ezerszer jobb ebben.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Kupon kunyeráló
- Külpolitika
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Newton harmadik törvénye
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest