Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Zsírkrétamen #39550 üzenetére
"Maximális áramlási sebesség: 1.500 l / h" azta
-
törölt tag
válasz abridabri #39551 üzenetére
A D5 is ennyit tud pl. Ja igen persze ez az a leírás, ami hibás még azóta is, ez a D5 specifikációja, rosszul írták be.
Aztán ha bekerül egy rendszerbe, marad belőle 150 jobb esetben.Ez a Magicool szivattyú jóval kisebb persze. Valaki mintha vett volna egy ilyet már itt. Elbírni biztos el fogja a rendszert.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
veterán
válasz Zsírkrétamen #39553 üzenetére
Mora melle minek meg egy 240 ?
-
senior tag
-
veterán
válasz Zsírkrétamen #39555 üzenetére
Eladod a 240est ,es a morara mehet 2db 24es halk venti
-
senior tag
válasz abridabri #39557 üzenetére
Nem akarok ventit. Ha halk ha nem, akár mekkora, az hány darab, de akkor se. Inkább növelem a felületet ameddig a terem engedi, de legyen passzív.
Akárhogy is, most a 2db 240-es ventin van össz 6 venti épphogy indulási feszkón, akkor is hallom.
Közel van a gép, mellette alszom, ezért ragaszkodok ennyire hozzá. -
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Zsírkrétamen #39558 üzenetére
Akkora a MO-RA árából vegyél egy acéllemez radiátort. Az elbírja passzívan is a rendszert. Fizikailag is, mert vagy két számítógép elfér rajta kiterítve.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
seniman
veterán
válasz Zsírkrétamen #39558 üzenetére
Nem sok esélyt látok a Mora leküzdésére,Szilárd egy Nova-val szenvedte meg a légtelenítést,pedig annak jóval kisebb az ellenállása
(#39559) TESCO-Zsömle
Dunaferr monszterkúúler?
[ Szerkesztve ]
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz seniman #39560 üzenetére
Ugyanakkor a MO-RA csöves radiátor. Nincsenek benne vagy osztó/gyűjtő kamrák, mint a Novában.
Purmo. Egy átlag 360-as árából kijön egy 90cm magas és 50cm széles dög. Én full-passzív rendszerre gondoltam egy ilyet akasztani. Azért is a 90-es magasság, hogy dolgozzon a felhajtóerő. De nem valószínű, hogy lesz belőle valami. Túlságosan nagy és nehéz lenne, illetve a nyári 30+ fokos szobát se szeretné.
A durva az lenne, ha lehetne kapni az acéllemez radiátorok felépítésével rendelkező alumínium radit. Na az tényleg gyilkolna. Az a baj az AluRad-dal, hogy a felépítése olyan, hogy az egy vicc. Ugyanarra a teljesítmény/méret osztályra lőnek alu és acél anyagú radiátorokkal. Képzelheted mennyivel egyszerűbbek az ALU modellek, hogy ne szárnyalják lényegesen túl az acél modellek teljesítményét... Persze ennek nyilván gyakorlati okai vannak. Az AluRad tagos felépítésű, így tetszőleges hossz érhető el belőle. Az acéllemez radiátorokat -ahogy nevük is mondja- acéllemezekből sajtolják/hegesztik. Kb olyan a különbség mint a csöves és a kamrás radiátorok közt itt a vízhűtéseknél.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #39559 üzenetére
Köszi, inkább kihagyom Ez méretben még elfér, meg jó is lenne, ha vinné a pumpa. Ha esetleg számit, akkor pont a gép mellett lenne, nem kellene a pumpának sokat emelnie.
Na meg, gondolom, ha később jobban állok anyagilag beújítok egy jobb pumpára (ddc or d5), a kérdés, hogy egy darabig (max fél év, bár ja tovább bírja sem baj ) elmegy-e.
(Na meg, a triton pumpája leszabályozva vitte eddig a rendszerem, látszott is rajta, hogy sok áramlás nincs, de nem volt vele bajom. 4000rpm körül már mozgatta rendesen a dolgokat, ha bír annyit az új pumpa, mint a mostani, már örülök.) -
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Zsírkrétamen #39562 üzenetére
Zárt rendszerben amúgy se kell a pumpának "emelnie", mert sehol se kell a gravitáció ellen dolgozni. Az emelési magasság (statikus nyomás) a rendszer ellenállására megy el.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #39563 üzenetére
Oké, ez újdonság volt. Lenne még mit tanulni, csak jelenleg se idöm nincs rá, még a héten döntenem kell valahogy, amig teljesen el nem áztat a Triton
Hol tudnám kiszámolni morástul az ellenállást, hogy birja-e?
Esetleg, ha tényleg csak az 1 mora marad, úgy biztosan elbírná a rendszert? -
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Zsírkrétamen #39564 üzenetére
Sehol. A gyártók nem adnak meg laboreredményeket, az oldalak meg nem csinálnak laborteszteket...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Leon77
őstag
válasz TESCO-Zsömle #39561 üzenetére
Nekem alu radiátoraim vannak, ilyeneket vettem a llakásomba. Az a vicc, hogy számoltam mindent amit kellett, de még ezzel az egyszerű alakkal is nagyon overkill lett, alig van radi, de szinte alig mennek, olyan hatékonyak.
Ilyen ez a drága Bekössem a gépet ?
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #39565 üzenetére
Oké Akkor marad az a lehetőség, hogy megveszem és kipróbálom. Addig csökkentem a Mora melletti radi mennyiséget, ameddig nem lesz jó.
iszilard: Akkor neked volt ilyen pumpád? Nova előtt hány radid volt amivel még elbánt? Hangja mennyire volt a pumpának?
Légtelenítés nálam nem gond, ha a Tritonnal elbántam, ez se lehet nagyobb dió. Úgy is van egy külön gép csak erre, na meg mindenhol átlátszó csövek...Na végülis akár hogy is lesz ma megrendelek mindent (úgy is mire a merilinből megérkezik ) aztán majd eldől. Rosszabb már úgy sem lehet, muszáj mihamarabb felváltani azt az eresztö sz@rt.
Köszi mindenkinek a sehitségért -
hszilard666
veterán
válasz Zsírkrétamen #39568 üzenetére
Igen, az a pumpa csak novával ment.
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
ViZion
félisten
válasz rambustibi #39518 üzenetére
Gratula!
Jó cucc lett Kihajcsae?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Laraxior
titán
Ezzel mi a helyzet? Elég olcsó
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz DigitXT #39572 üzenetére
Egy CPU-ra nem elég? 3 ventit ráteszek, csak keresztülfújja.
Annyira nincs hely a gépben az Alpenföhn K2 miatt, hogy inkább szabadulnék tőle. Blokkom megmaradt régről, a szivattyúm is, csak egy radit kell vennem, meg tartályt.
Se a ramokat nem tudom hűteni, pedig kellene, mert 4 van egymás mellett, meg az alaplapon levő SSD is melegszik..."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Ennek a vízhűtés rácsnak mi a pontos magyar megnevezése?
És lehet ilyet kapni itthon valahol normál, emberi áron, 12cm-es be?
A gépházamon szeretnék kialakítani egy plusz szellőző nyílást, (vízhűtés miatt), és ez pont kapóra jönne...[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz seniman #39574 üzenetére
Mondjuk arra volna megoldás, csak ne akarjon átlátszó csöveket meg plexi blokkot hozzá...
Nálunk a boltban kaphatóak korróziógátló granulátumok meg folyadékok. Van is a pulton egy pitliben víz meg szög, de semmi baja a cuccnak, de nem látsz át a löttyön, mert alapból opálos. Ha minden igaz, 4 éve van ott. Szóval van, amivel megoldható, hogy ne balhézzanak a fémek, csak nem esztétikus a látványa. Bár, egy kis mayhems pastellel keverve...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
DigitXT
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #39577 üzenetére
Na ezt kifejthetnéd, mert ha - idővel most már tényleg? - be
akarom kötni az Aquaductot, "akármilyen" lötyivel nem merem.Neve, ára, ilyesmi: a nem átlátszó, nekem nem számít.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz DigitXT #39578 üzenetére
Mit fejtsek ki? Fűtési rendszerben se egészséges, ha a fémek elkezdik enni egymást. Réz radiátort meg nemigen találsz... Ellenben az összes csap/szelep az.
Öntöttvas radinál nem számít, mert mire 100 kilót elhord, addigra úgyis kicseréled, de egy alant is linkelt, elegáns alumínium radiátort relatíve hamar szét tudna hordani a galvanikus reakció...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
DigitXT
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #39579 üzenetére
Akkó', ha "titkos", írd meg priviben, hogy hol a bolt, és bemegyek érte.
Feltéve, ha nem csak fűtési rendszerekbe jó a cucc, hanem nekem is.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Hali,
fekete tömlőt merre lehet emberi áron venni? 10/8 vagy 11/8 kellene.
[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #39582 üzenetére
Nem is rossz ötlet. Dizájnos kék sávval.
Szóval merre kapok jó áron fekete szilikon csövet?
A 13/10es is jó lehet.[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
topaz45
tag
Hát ez nagyon gyenge!
Üdv. topaz45
-
őstag
Sziasztok!
AIO Vízhűtésről lenne szó, de inkább Ti tudtok segíteni a dologban.
Egy Raijintek Triton-hoz kéne szereznem fittinget, mert költözésnél szerintem ki lett dobva.
Eddig bilincsekkel voltak rögzítve a csövek, mert le cseréltem a gyárit, de most vissza kéne állítanom "gyári" állapotra.
Illetve lassan, de ereszt a pumpa kupakja. Gondolom az egy másik O gyűrűvel megoldódik.
A kérdés az lenne, hogy milyen fitting kéne nekem, és honnan? Ebay is jó, mert nem sürgős a dolog.szerk.: na meg kéne rá cső is...valami átlátszó, ami a gyárihoz hasonlít...
[ Szerkesztve ]
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
gyiku
nagyúr
válasz KonzolKartel #39586 üzenetére
megmered a csonk atmerojet, nezel hozza 1m csovet es 4db fittinget. mondjuk merlinen.
hüllő
-
senior tag
Szia!
Nekem ilyenem van, szóval 13/10-esek a gyári csövek, mindenhol G1-13/10-es csatlakozók vannak. Merlinnél ha jól láttam kapni raijintek csövet, a csatlakozó meg szerintem az aquacomputeres sima szürke hasonlít rá legjobban.
(Vagy ha érdekel, én pont most vágom kukába az egészet, két csatit neg tudok menteni, lehet csövet is. Persze ez most nem hirdetés ) -
TESCO-Zsömle
félisten
válasz TESCO-Zsömle #39389 üzenetére
Küldemény átvéve. Az 1400 RPM-es YateLoon-ok síri csendben vannak 5V-on.
Megvan a 9 könyök és a két 45°, úgyhogy már csak csövet kell keríteni.
Hogy mennyire rám fér a pihenés, arra a legjobb bizonyíték, hogy gyakorlatilag rendeltem 3 csatlakozót egy olyan blokkra, ami már nincs is a gépben... És nem tűnt fel, hogy régiek a tervek...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Leon77
őstag
Nem akarlak elkeseríteni, de a triton típus hibája, hogy a kupak alatt a csatlakozó bemenetnél megreped a plexi és ereszteni kezd. Nézz utána a jelenségnek, ha repedt, gariztassad, ha nincs gar... az szívás, mert a radija alu és pici is, az nem sokat ér....
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
Makesz79
tag
Nincs valakinek elfekvöbe egy 120-as Phobya radija ????
" Rövid az élet, hosszú a sír, mindenki játszon, amennyit bír "
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #39594 üzenetére
Lefűrészelni a radi két oldalából ugye?
-
-
ViZion
félisten
válasz hszilard666 #39598 üzenetére
köh-köh flamer? Ez csak design. A túlmelegedő VRM-re egy venti vagy vizesblokk elég. Sőt, többnyire a túl kicsi gap-pad az oka. Egyszerűen dzsunka gyártók mind, még az Asus is. Többen szétszedtük és szarul odarakott, rövid gap volt csak.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest