Új hozzászólás Aktív témák

  • szacsee

    nagyúr

    válasz hszilard666 #29604 üzenetére

    Akkor a súlyunk kb egyforma. :DDD
    Egy kérésem lehetne, hogy a VGA csati alatti pci takaró lemez alsó élének magasságát a földtől megmérnéd nekem? (ha Gene V-d van akkor egy slottal feljebb van a VGA-d mint nálam pl. Z77 extreme 4 felső pci-e slot)
    3 monitoros bohócság miatt nem biztos hogy elérnek a kábelek és inkább akkor a házzal együtt rendelek majd VGA-hoz kábelt is. Köszi előre is! :R

    Henk: Köszi! Valami ilyesmi lesz, max annyi hogy kicsit megmerevítem és egy U alakú tartót rábütykölök, ami tartaná a kuplung csati előtti átvezetőt. Ha kivitelezhető, akkor a toldás már a gépház háta mögött lenne, nem a táp felett és a kuplung csati után tudok menni 16/10-es csövekkel.

    Más téma:
    A minap elkalandoztam ITX irányába, de sok értelme nincs, ha kell egy fő gép. Ha pici kompakt dolgot akarok akkor elég húzós ára van (másodlagos konfignak) és nem fogyaszt annyival kevesebbet.
    Meglestem 3db 14cm-es venti + 2db 12cm-es + D5 3-as fokozaton a többi az adatlapomon 75W-ot fogyaszt üresjáratban.
    Szeretném ha néma lenne a gép amikor üresben megy, vagy filmet nézek. Sokan víz mellé nem hűtik a proci mosfetet, nálam mindig megy ott egy venti, mint ahogy a VGA felé is fújja az univerzális blokk miatt.
    Kérdésem az lenne, hogy miképp lehet ezt kivitelezni minél olcsóbban és automatizálva?
    VGA-hoz már berendeltem egy PWM átalakító kábelt, hogy esetleg egy berhelt biossal kis fordulatúra vegyem üresen a VGA ventijét, van itthon PWM elosztóm is amivel akár a proci és a radi ventiket egyszerre tudnám szabályozni. Vész esetére azért vettem 2 hőmérséklet érzékelőt (egy dugós a tartály aljára, vagy radiba, egy apa/anya verziót pedig a processzor blokkra, vagy VGA-ra.... esetleg ha később külső szabályzóval oldanám meg. Asus közép, felső kategóriás lapoknál biosból működik az a funkció, hogy üresjáratban 0 rpm-re lehet levenni a fordulatot, vagy az csak FanXpert 2-vel lehet win alól beállítani?
    Proci965 hsz-ait néztem, nála egy Lamptron van ha jól tudom, de nem tudom pl hogy pl win alól a szenzorok hőmérsékletét lehet-e figyeltetni? NZXT Grid + ezt tudja, viszont a minimum rpm ha jól sejtem 40%. Automatikusan lehet beállítani profilokat cpu és vga hőmérséklet függvényében... ezzel nem kellene alaplapot cserélnem és megoldódna a gondom is csak épp 40% alá nem tud lemenni.
    Mi a véleményetek erről a 0 RPM-es megoldásokról? Hosszú távon életképes.... táp esetén ha félpasszívat vennék nem csökkenti nagyban az élettartamot.... esetleg vga, vagy alaplapnál?
    Válaszokat előre is köszi! :R

Új hozzászólás Aktív témák