Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- World of Tanks - MMO
- Assetto Corsa Competizione
- Battlefield 4
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- EAFC 25
- Battlefield 2042
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinkoxid
senior tag
válasz MiklosSaS #29351 üzenetére
költeni már nem szeretnék rá, ha végképp nem jó, akkor maradok a mostani 680-nál.
Körbeszilikonoztam a gumit, majd tesztelem pár napig ha megszáradt.
Mármint nem akarok garasoskodni, de ha már megvettem, akkor addig nem dobom el, amíg van rá esély, hogy normálisan működjön. -
őstag
-
őstag
-
törölt tag
válasz kicsipapucs #29359 üzenetére
Ezek valahol 110 fokig üzemeltethetőek, de ha már vízhűtése van akkor 80 körül érdemes arra is pakolni. Ha alatta marad akkor meg felesleges.
-
dvdbackuper
őstag
Lehet ezzel a pumpával kezdeni valamit, h ne búgjon? Olyan mint egy akváriumi levegőztető
XSPC X2O 750 Dual Bayres/Pump V4
Már leszabályoztam 8 voltra, de még mindig búg, talán levegős lenne?
Egy xspc raystorm prociblokk meg egy univerzális alphacool blokk van rajta, egy 3x140-es radival. 16/10
-
Cyberneko
tag
válasz dvdbackuper #29364 üzenetére
szabalyozd lejebb, szereld gumibakokra, de amugy... ha zug, akkor biztos hogy levegos.
(bar, ahogy most yt-n nezem, ez egy elegge hangos pumpa. :/ ) -
zolee5016
őstag
Hali
Ugye azt mondtátok,hogy a tartály legyen feljebb mint a pumpa...ez nálam kb 3 cm-es különbség
elég?Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
ViZion
félisten
...öööö
Nekem pl egy szinten van. De lehetne lejjebb is. A vízszint számít.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
zolee5016
őstag
Konkrétan ennyi a lejtés.
Szemből így jönne ki a tartály helye.......
Most a VGA csövezése jön.A Vga vége feletti,illetve alatta a 2x8 pin alatt-melletti lyukakon menne ki a cső derékszögben.......
[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
ViZion
félisten
válasz zolee5016 #29369 üzenetére
Nem kell, h feljebb legyen a tartály, de előny. Ez nem azt jelenti, h fentre rakd be, pusztán annyi, ha a tartályban a vízszint magasabb, mint a szivattyú, akkor tutira rá tudod engedni a vizet, nem fogod szárazon kínozni.
Azért is szuper ez a bontható kuplungos cső, mert megnyitom és tudok kiengedni levegőt, pikk-pakk légtelenedik minden.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Komi28
senior tag
Sziasztok!
Egy ASUS M5A97 EVO R2.0 alaplap, Chieftec Bravo BX-01 házba (Ilyen) AMD FX-6300-as procihoz milyen vizes hűtőt ajánlotok? Húzva nem lesz de Bf és egyéb játékok mennének rajta.
Köszi -
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Komi28 #29371 üzenetére
Azt a procit húzás nélkül még egy kompakt is elvinné. Az említett házba pedig nem is megy vele már vágás nélkül. Ez egy több, mint 10 éves design. Nagyon masszín, de se hűtőnek kivágás, se radiátornak hely, se kábeleknek rendezési lehetőség.
Vágás nélkül csak a hátlapi 120-as ventihely van. Vágással ott az egész tető, a tápot meg le lehet rakni alulra a HDD-k helyére.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Grózi
Topikgazda
válasz TESCO-Zsömle #29372 üzenetére
+1,egy 3-4K-s kistorony vagy egy 120-s kompakt bőven elég lenne rá és az el is fér.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
proci985
MODERÁTOR
oldalara elfernek a passziv csovek es a mora. mivel iszonyatosan massziv, ezert anno imadtak moddingra.
mas kerdes, hogy gyakorlatilag a Stacker megjelenesevel hazi fileszerver kivetelevel masnak nem igazan jo mar.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz proci985 #29375 üzenetére
Barkácsolni tökéletes. Piacokon 3-8k környékén lehet már ezeket a régi vasakat kapni. Nézelődtem anno a DX01-es előtt, de egy ház, amibe bele lehetne pakolni egy tripla radit ott kezdődik, hogy 30k. És csak a tetőbe. Ha az elejébe akarod, akkor ez simán 50k.
Azért nem mindegy, hogy elköltesz 50k-t egy házra, vagy elköltesz 5k-t egy házra, 2k-t flex-korongra a maradék 43-at meg betolod a gépbe. Persze csak ha opció a barkácsolás.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
seniman
veterán
válasz TESCO-Zsömle #29376 üzenetére
Jogos,valóban bicskanyitogató ára van egy-két kimondottan "vízbarát" háznak
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
törölt tag
Azt szeretném kérdezni a szakértő urak azon részétől,akiknek nem full VGA hűtésük van, csak a GPU-ra van blokk,hogy a VRM hűtésére mit alkotnak?Rendeltem egy NZXT kraken G10 et,de sajnos a GTX970 emen bal oldalt van a VRM rész.A cuccon lévő venti jobbos, így a semmit fogja hűteni.
Rendeltem még továbbá ezeket a chip coolereket Merlintől:
Kérdés ezek önmagukban elégségesek,vagy barkácsolni kell még ventit is a VRM főlé?
köszönettel.
[ Szerkesztve ]
-
cinkoxid
senior tag
válasz #16729600 #29380 üzenetére
Nem nehéz megcsinálni. A burkolat vga kimeneti rész felőli oldalát 2 csavarral belefúrtam a vga egyik fémes részébe (tieden nem látok olyat), a másik felét meg csak gyorskötözővel rögzítettem, hogy álló állapotban ne lógjon le annyira. Ha nem akarsz faragni, gyorskötözővel biztosan oda tudod fogni
-
Komi28
senior tag
Köszi akkor ezt a vizest hanyagolom, elúszott.....
-
törölt tag
válasz #16729600 #29385 üzenetére
Ja, akkor jó. Akkor tehetsz rá amit akarsz aztán ventivel kicsit fújatni.
Azért nincs rajta gyárilag, mert ennyi fetre ha szétoszlik az a 145W az elmegy borda nélkül is. Régen csak 3-4db volt ugyanekkora teljesítményhez ott viszont mindenképp kellett a borda. Azért ennek se árt. -
Foreverpocok
csendes tag
Sziasztok
Gép építés előtt állok.
Segítségeteket szeretném kérni ház és vízhűtés választásban. Amit néztem házat arról le mondtam mert nem fér bele vízhűtés amit szeretnék. A topic olvasása alapján ezért szeretnék ház választásban is segítséget kérni olyan házat szeretnék amiben kényelmesen elférnek a dolgok .
Ami bele menne
alaplap: asus maximus VII hero
vga: ASUS Poseidon GTX 980 4GB víz hűtéses bele van építve Később szeretnék még egy ilyen kártyát ezért olyan hűtést szeretnék ami majd elbírja alapból a másik kártyát is.Processzort és videokártyát hűteném csak
Persze játékra kell és munkára és húzva is lenne. A hogy olvastam minimum két radis rendszert kéne építenem. De kezdő vagyok ezért ti jobban tudjátok ja és még érdekelne milyen vastag csövet és mekkora tartályt vegyek minimum ahogy néztem a pumpából a D5 ös remélem elég lesz.
a házra olyan 50e szánok víz hűtésre még nem tudom 100e fölé nem szeretnék menni és belső rendszert szeretnék.
válaszokat előre köszönöm. -
spanglee001
addikt
válasz Foreverpocok #29390 üzenetére
gyorsan mondva esélytelen újonnan legalábbis
d5 elég lenne? attól nem is igen van erősebb
nem muszály 2 radi elé egy mora radi, de az csak házon kívűl fér el, ha házon belűl szeretnéd akkor bizony kell 2 db radi igen.
a procit nem írtad milyen lenne.
13/10 bőven elég mindenhová és az a legelterjedtebb, ahhoz jobban találni minden hozzá, és nem lesz olyan gondod, hogy nem fér el a 2 csati egymás mellett
tartályt akkorát veszel amekkorát akarsz lényegtelen a mérete, de olyat vegyél ami nem csobogós tehát van rajta több ki/bemenet amit használhatsz és el tudod úgy helyezni hogy jó legyen.
A házról annyit, hogy régen nézegettem én is, hogy melyik lenne jó amiben elférnék 6 számjegyű volt az ára
Ha van helyed és egy kis kreativitásod csinálj házat magadnak, ez pl nem volt 15k és 0 tapasztalattal álltam neki. [link] faanyag méretrevágva 7000 karbonfólia 3300 vandálbiztos bekapcs és resetgomb amikben benne a power és hdd led 4000ft, plusz egy kukázott alaplapi tálca, ebben elférsz bőven nagyon túl méreteztem, de legalább kényelmesen tudom takarítani/ szerelgetni.
tehát pumpa 35k
2 radi 70k
proci blokk 30k
csövek fittingek 25k
tartály 20k
persze van ettől olcsóbb is, meg használtabb is de ha 2 db 980 poseidont megvettél, ne locsolócsővel rakd össze a rendszert. és akkor még nem is raktál leeresztő csapot, áramlásmérőt, szűrőt egyéb sallangot ami nem fontos de jó ha van[ Szerkesztve ]
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
hash99
senior tag
válasz spanglee001 #29391 üzenetére
Szerintem a 2 radi 70k enyhén szólva is túlzás... Azért ennyire nem drága. A 980-ok ha jól tudom nem fűtenek nagyon vagyis akár maradhat egy körön a procival bár azért két kártyánál elgondolkodnék a két körön is persze az dupla költség. Az egészet meg lehet úszni olcsóbban pl.: pumpa 25k tartály max. 10k. radik 30-40k. És ez így új árakra értve.
Találd ki milyen ház áll közel a szívedhez. Formára gondolok. Nagy legyen vagy kicsi. Kocka alak vagy téglalap stb... Én személy szerint a kockákat preferálom amik ketté vannak választva középen de ez egyéni preferencia. Sok jó ház van vízre és sok ház van kifejezetten erre tervezve.
Szerintem nézz körül aquatuningon ott leírják hány és mekkora radi fér adott házba. 50k-ért azért már lehet jókat kapni.
[ Szerkesztve ]
-
hash99
senior tag
válasz spanglee001 #29393 üzenetére
Azért 2 db 480 / 60-as radi már kicsit sok szerintem ráadásul az elhelyezése sem egyszerű.
-
Foreverpocok
csendes tag
Köszönöm a válaszokat
a processzorban i7-4790k lenne benne
én egy álló házat szeretnék de ahogy nézem több lesz mint 50e hogy bele férjenek amit szeretnék .
még arra lennék kíváncsi amit fentebb is írtam hardvereket .Hogy ezek a radik elég lennének a hűtésre
egy: Alphacool NexXxoS ST45 Full Copper 240mm vagy egy st30
egy: Alphacool NexXxoS XT45 Full Copper 360mmnem tudtok olyan házakat gyáriban amibe ezek be férnek kényelmesen
-
spanglee001
addikt
válasz Foreverpocok #29395 üzenetére
nekem a fentebb linkelt radi, terhelés alatt 1500rpm corsair hf ventikkel 60 fokon tartja a nem húzott 4790k-t a 7970 vga 1100/6000 ban 40 fok.
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
Foreverpocok
csendes tag
Értem....
Bocs hogy ennyit kérdezek csak ara lennék még kíváncsi hogy mekkora tartályt nézek 100 ml vagy 500 ml ..stb mekkora lenne elég?
elsönek csak egy Gtx 980 leszben és szerintem procival együtt elbirja egy körrel is .1 2 év mulva akkrok venni másikplusz kártyát.
[ Szerkesztve ]
-
hash99
senior tag
válasz Foreverpocok #29397 üzenetére
a tartály csak a feltöltésnél kell illetve hőtágulás esetleg méretben akkora ami kényelmesen elfér és jól mutat lényegében mind1 mekkora.
-
Foreverpocok
csendes tag
Elsönek csak egy Gtx 980 leszben és szerintem procival együtt elbirja egy körrel is a két radi amit írtam fenteb .1 2 év mulva akarok venni másikplusz kártyát.
-
Foreverpocok
csendes tag
Köszönöm a segitséget .
Találtam két házat szeritem ezek be kényelmesen bele lehet pakolni amit szeretnék.
NZXT Phantom 820
Corsair Graphite 780TSzerintetek is véleményetek ?
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest