Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz kymco #4151 üzenetére

    Gondolkodásmódban nagyon sokat kéne az embereknek változna, ha egy jobb világban szeretnénk élni. Ezt saját magamon is tapasztalom. Bár úgy érzem, sok esetben tudom, mi a helyes, mégsem mindig azt választom. Ez ellen sokan úgy védekeznek, hogy inkább azt gondolják helyes útnak, ami a könnyebb. Így nem lesz belső összeütközésük. Persze ez önbecsapás is, de ezáltal legalább nem kell számolni a lelkiismeret tiltakozásával.

    Az abortuszhoz ott kapcsolódik ez, hogy annál is hasonló önbecsapással igyekszünk könnyíteni a lelki terheinken.

    A keresztény értékrend pedig kifejezetten jól működő rendszer. Abban úgy van kiküszöbölve az abortusz, hogy senki nem szenved. Persze szélsőséges, és nem túl gyakori esetekben így is megjelenhetnek problémák.

    A keresztény család elővigyázatos, mérlegel, és ha mégis nem kívánt terhesség lesz, akkor sincs baj, mert a terhesség számukra nem lehet nem kívánt. Hanem áldás, áldott állapot.

    Vajon más vallások foglalkoznak az abortusszal? A katolikus egyházfőtől sokszor hallottunk kinyilatkoztatásokat, de ezekkel szerintem az a baj, hogy szintén kicsit egyoldalú és parancsoló. Amit valahol meg is értek, de inkább magyarázó-megértőnek kéne lennie, miközben termézetesen elutasítja az abortuszt.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák