Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz MageRG #26774 üzenetére

    Luk2 1Azokban a napokban történt, hogy Augusztusz császár rendeletet adott ki, hogy az egész földkerekséget írják össze. 2Ez az első összeírás Quiriniusz, Szíria helytartója alatt volt. 3Mindenki elment a maga városába, hogy összeírják. 4József is fölment Galilea Názáret nevű városából Júdeába, Dávid városába, Betlehembe, mert Dávid házából és nemzetségéből származott, 5hogy összeírják jegyesével, Máriával együtt, aki áldott állapotban volt. 6Ott-tartózkodásuk alatt elérkezett a szülés ideje. 7Mária megszülte elsőszülött fiát, bepólyálta és jászolba fektette, mert nem jutott nekik hely a szálláson.

    Mi nem világos a leírásban, mi a kérdés?

    Cenzus
    "- Augustus a Monumentum Anküranum tanúsága szerint Kr. e. 28, 8, és Kr. u. 14: rendelt el ~t. A 28. évi még a hagyományos, a 8. évi már egy új, az egész birod-ra kiterjesztett ~ volt, mely figyelembe vette az egyes prov-k sajátságait. A Kr. e. 8: végzett ~ volt az a „népszámlálás”, amely miatt Máriának és Józsefnek Názáretből Betlehembe kellett mennie."

    Másrészt:
    41Szülei minden évben fölmentek Jeruzsálembe a húsvét ünnepére. 42Amikor tizenkét éves lett, szintén fölmentek, az ünnepi szokás szerint.
    Fölmerült, hogy "terhesen hogy mentek már el egy ekkora távolságra??"
    Minden évben megtették ezt a távot, és nem egy napi ottartózkodásról van szó, szóval a közlés alapján nem érthető a felháborodás, hogy " a9. hónapban kivitelezhetetlen az út megtétele", miközben nem meghatározott, hogy a 9. hónapban volt Mária, és látható, hogy nem extrém küzdelemről van szó a távolságot tekintve, hanem bevett túratávról.

    [ Szerkesztve ]

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák