Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Anfänger

    őstag

    válasz MageRG #26400 üzenetére

    Nem Istennek kellene döntenie. Neki csak annyit kellene tenni, hogy ellát a megfelelő elmével és a megfelelő információval.
    El látott. Ott van az Igéje. Sokan mégcsak kézbe sem veszik és Istenre hárítják a saját felelősségüket,és Istent hibáztatják,hogy nem tesz semmit.
    Ő megtette a legjobbat amit sokan el sem tudunk képzelni. A Fiát adta értünk,feláldozta,hogy aki Őbenne hisz el ne vesszen,hanem örök élete legyen. De mi azt a kis önrészt nem vagyunk hajlandóak megtenni, hogy tanulmányozzuk az Igét,( mert nem érdekel az igazság,hiszen fáradni kell érte )ehelyett Őt hibáztatjuk.

    Mert akkor ebből ésszerűen őt választanám.
    Akkor miért nem teszed?
    Minden meg van hozzá,már csak egyedül te kellesz hozzá.

    Ha meg ez nincs meg, akkor ésszerű hogy nem választom, hiszen nem látom hogy Ő lenne a helyes választás.
    De meg van.... :K

    Hiszen te magad írtad, hogy amíg meg nem tér az ember, nem megfelelő az elméje erre az igazságra.
    De arra viszont az emberi testies elme is bőségesen elég,hogy azt eldöntsük, hogy meg akarjuk ismerni az Igazságot. Ezért kutakodunk,olvasunk koránt, bagavad gítát,miegymást,bibliát és az igazság megismerése megtérésre fog ösztönözni. Mert szabaddá tesz.... Sok mindenünket képes szabaddá tenni, például az elmét a hamis tanításoktól,a hazugságtól. Szabaddá tehet bennünket a különböző függőségektől,a mohóságtól,italozástól,dohányzástól,beképzeltségtől,önzőségtől,önimádattól,kényszeres hazudozásból,egótól,félelemtől,halálfélelemtöl,gyávaságtól,pornófüggőségböl,sátánizmustól,önmagunktól...stb stb sorolhatnánk. Csak az Isteni Igazság képes erre. Ha nem keressük,nem feltétlenül találjuk meg.

    Viszont ha nem megfelelő, akkor hogy dönthetne valaki ésszerűen a megtérés mellett?

    A testi elmével például dönthetünk úgy,hogy elhisszük amit Isten Igéje mond,és annak olvasása és megértése következménye nagy valószínűséggel megtérés lesz. Vagy dönthetünk pl. úgy, hogy keressük az Istent és az Ő Igazságát és kutatunk és imádkozunk minden nap,azért,hogy mutassa meg, hogyan és hol találunk az igazságra.

    Te nem ítélsz el senkit, mégis ugyanezt a logikát alkalmazod, nem? Aki nem ért veled egyet, az mindenképp téved.

    Isten Igéjét tartom Igaznak,számomra az abszolút igazság. Amit abból megértettem,azt próbálom tovább adni. De lehet köztünk megértésbeli különbség.

    Mit gondolsz, lehetséges hogy Isten létezik, de a kereszténység mégsem igaz?

    Nagyon sok keresztény áltanítás van.
    Isten miatt keresztény az ember,és nem a világ gondolkodása szerinti keresztény a keresztény. Ezt úgy értem,hogy aki nincs újjászületve Istentől és nincs benne Jézus Krisztus Szelleme,az hiába mondja és gondolja magát kereszténynek,az megcsalja saját magát.
    Akiben nincs meg Jézus Krisztus Szelleme,az nem az Övé.
    Tehát a sátáné,mert nincs ezen a kettőn kívül más.
    Ezt az Ige mondja és én elhiszem.
    Neked is és nekem is az a legjobb,ha az Igével értünk egyet.
    Ha velem nem értesz egyet,akkor az Igét tanulmányozd és az Isten ki fogja jelenteni neked az igazságot. Ne hagyatkozz másra Rám se,mert nem lehetsz benne biztos,hogy hiteles amit mondok,addig ameddig meg nem győződsz arról,hogy igaz,vagy valótlan.Nem én vagyok ebben fontos,hanem te és Isten és az,hogy a kettőtök közti kapcsolat létrejöjjön vagy helyreálljon.

    Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

Új hozzászólás Aktív témák