Új hozzászólás Aktív témák

  • MageRG

    addikt

    válasz Miklós315 #25831 üzenetére

    Szóval megint a "hány-poszton-belül-tudod-felhúzni-magad" játékot játsszuk...
    Miért sértegetsz, miért megint a személyemet támadod, nem az érveket?

    Nem értem miért hozod fel a tudományos kutatások eredményeit. Nem ezzel volt bajom, hanem hogy a teológia eleve ezt egy előre kialakított álláspont mellett érvelésre használja. Nem a rendelkezésre álló bizonyítékokat követi, és abból következtet valamire.
    Nem értem miért gondolod, hogy a teológia sokkal meggyőzőbb 1000 oldalon, mint 10 percben. Ez ugyanaz az érvelés, mint amit az imámok is elmondanak: ha olvastad volna a Koránt, akkor muszlim lennél.
    Nem értem miért ásod elő a filozófiát, amikor természettudományos kérdésekről volt szó: ami le van írva a Bibliában, megtörtént-e (vagy hogyan történhetett), és milyen bizonyítékaink vannak rá.
    Nem értem miért követeled, hogy cáfoljam meg az adott vallást, amikor a legtöbb állítása cáfolhatatlan. Cáfolható állításokat illetően (régészeti/történelmi tények) meg felkapod a vizet. Egyébként ehhez nem kell filozófusnak lenni.
    Nem értem miért kifogásolod a hivatkozott anyagokat, ha utána sem nézel. A felhozott érvek általad is nagyra tartott filozófusoktól származnak (mint Bertrand Russel és Graham Oppy) és az másodlagos hogy populáris formátumban adják elő.
    Ha érdekel szívesen elmondom hogyan alakult az életem a vallást tekintve, de egyébként felesleges spekulálnod.

    "What is bravery, without a dash of recklessness!"

Új hozzászólás Aktív témák