Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz MageRG #25558 üzenetére

    Nem indulatból írtam (pont ezért telt el jókora idő a két komment között:
    tiéd: 2022-07-02 16:25:53
    enyém: 2022-07-03 12:22:21), hanem már tényleg nem tudom hová tenni ezt a szürreális párhuzamosságot...

    Ez volt a kommentem (Lezso-felé, offban, mellékzöngeként megjegyezve): #25537 Miklós315, amire te ezt reagáltad: #25545 MageRG.
    Tartalmilag összefoglalva a kettőt:
    1. én:
    "a hit-/vallás-ellenes ateista rezsimek a történelemben (jakobinus, bolsevik-szovjet), amelyek deklarálták, hogy el akarják törölni a hitet/vallást, valamiért mégsem azt tették, hogy betiltották és üresen hagyták a helyét (megszüntetve így mindennemű hit-/vallási mozzanatot), hanem betiltás után minden vallásos mozzanat (pl. keresztelő, Karácsony, stb.) helyére jogszerűen/legalizáltan betették a saját értelmezésű pótlékukat (pl. névadó, fenyőünnep, stb.), ami logikailag megkérdőjelezi az állításukat, ebből fakadóan (logikailag) hiteltelenekké váltak ezügyben (is) (ti. következetlenek vagy hazugok, mert az állításukkal szemben mégis fenntartanak egy pótvallást, melyet immáron ők felügyelnek saját céllal, illetve állításukkal szemben nem tudják kiiktatni az emberben megbújó materializmusnál többre vágyó mozzanatot, melyre állításuk szerint nincs is szükség, nem elidegeníthetetlen része az embernek, csak "mesterségesen generált idomítási célú intézményi kamudrog").

    2. te:
    "az egyházak/hitek összevissza nyúlnak mindenhonnan, ezért a new-age mozgalmaknak is szabad"

    Baszki, mintha azt mondtam volna (egyébként másvalakinek), hogy "miért esik az eső?", amire te beszólsz, hogy "kösz, nem vagyok éhes", ami mega-wtf mozzanat (tök szürreális-értelmezhetetlen, mert NINCS KÖZE HOZZÁ).

    Ez a bajom. Mert ez nettó terelés, nem párbeszéd, nem kommunikáció, hanem párhuzamos zajkeltés - és amúgy módszeresen tettenérhető. És nem értem, mire jó ez...? Miért?
    Ez tehát a #25557 oka, lényege: "miért?"

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák