Új hozzászólás Aktív témák

  • zone

    őstag

    válasz kymco #20133 üzenetére

    Épp ez az, hogy többet kapnék, mint eddig kaptam tőled. Egy kis bizonyíték morzsát, legyen szó bármilyen apróságról, amiről te nem tudhatsz rólam, de a veled kapcsolatban lévő Isten igen. Látom, hogy erre nem vagy képes és kényelmetlenül érint, így nem is feszegetem tovább.

    Tudom, hogy miről szól (az én olvasatomban arról, hogy ne trükközz a tizeddel, az egyház üzenete), a próba lehetőségének ténye miatt említettem meg, nem a próba milyensége miatt.
    Egyáltalán nem olyan óriási csodákat várok, amilyeneket sorolsz. Nem tudom ezt miből gondolod, végig egy apróságról beszéltem.

    Minden az akarata szerint történik, de nem isteni akarat, ha a terrorista lefejezi a szociális munkást, ha gyerekek halnak meg alultápláltság miatt vagy ezreknek tűnik el az otthona katasztrófák során?

    Tehát azok a lányok, akik megfertőződnek, nem a katolikus egyház tanításai miatt fertőződnek meg, mert ha a katolikus egyház tanítása alapján járnának el, akkor ezek az aktusok meg sem valósulnak....
    Feltételezed, hogy minden nő házasság előtti szex miatt fertőződött meg. Hogyne, hogy is felejthettem el, hogy a házasság immunitást ad az AIDS ellen?

    Itt is bevállalta Isten, hogy "elviszi a balhét"... Eltakarította azt, ami miatt nem tudunk kapcsolatba kerülni vele.
    Ahelyett, hogy a jóságos, megbocsájtó Isten szimplán megbocsátana kitalál egy ilyen marhaságot, hogy felcsinál egy szűz nőt, hogy emberi alakja legyen, hogy aztán legyen kit feláldozni saját magának, hogy meghal, de pár nap múlva fel is támad. Biztosan megunta, hogy neki kell felkeresni egyenként az embereket, mint az Ószövetségben. Az Ábrahám előtt élt emberek vajon a pokolra vagy a mennybe kerültek?
    Jézus keresztre feszítése, halála és feltámadása szerintem annyira volt valóságos, mint Piroska és a farkas története.

    Én visszakerestem, és tényleg nem válaszoltál, csak egy "folyt. köv" utalt rá, hogy készültél rá. Ha a bizonyítékod szubjektív, személyes, az nem valódi bizonyíték. Az objektív bizonyíték, ami kiállja a tudomány vizsgálatát, mint pl. a denevér madár, a nyúl kérődző, a bálna hal, a lepra gyógyításához nem kell más, mint két madár, cédrusfa, bíborfonal és izsóp? Nincs a Bibliában semmi, ami meghaladná az azt író emberek tudását. És megint oda lyukadunk ki, hogy nincs bizonyítékod, ugyanúgy nincs, mint bármilyen más vallás követőjének. A szubjektíven elfogadott "bizonyítékod" semmivel sem jobb vagy több, mint más hívőké. Tehát nem érdekel, hogy amiben hiszel az igaz vagy sem, te jól érzed magad így is, de akkor ne mondd, hogy érdekel.

    YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

Új hozzászólás Aktív témák