Új hozzászólás Aktív témák

  • lao ce

    aktív tag

    válasz D1Rect #13907 üzenetére

    amit irok az nem vallasos allaspont.

    manapsag nem divat ovni, vagy szaporitani barmilyen erteket ami nem a sajatod.

    ebbol kovetkezoen manapsag nem divat "nevelni" gyereket. sot, ciki raszolni. a gyerek nem szamit mit csinal, jelentektelen csak egy nuisance es (legalabbis itt ahol en vagyok) alig varjak hogy kirughassak oket 18 evesen. ezert vannak a masok idegeire meno ordito kolkok a repulogepen, a szomszedodban vagy akarhol is (es persze ebbol nevelodik a kovetkezo en-en-en-en tipusu generacio). a tokom tele van - persze nem a gyerekekkel - hanem a modern liberalisnak alcazott nemtorodom bunkokkal akiknek csak a dugashoz van eszuk de hogy nevelest (erteket) adjanak a kolkeiknek ahhoz mar faradtak. vagy tul-ideologizaltak. vagy egyszeruen ostobak.

    nomost a taslas nem feltetlenul szukseges a gyerekneveleshez. senkinek sem orom az ilyesmi, de csak es kizarolag elvbol/divatbol/meggyozodesbol elvetni szerintem helytelen - pont ugy mint barmi mast is mellesleg. el tudok kepzelni es at is eltem olyan szituaciot amikor egy fules figyelemfelkelto es teny-alatamaszto hatasa sokkal tobbet er mint barmilyen magyarazat. vannak dolgok amiket sem idegennek, sem egyetlen csaladtagomnak nem engedek meg, sot a sajat gyerekemnek sem. ha nem lehet lebeszelni valakit akkor le kell allitani. ez teny. de ettol meg mindenki normalis, civilizalt ember marad.

    vegezetul: az egesz kerdes fel van fujva. eloveszik az elkorcsosult peldakat es utana mindenkinek probaljak eloirni mit szabad es mit nem mert van par beteg aki hulyere veri otthon az asszonyt es a kolkot, de ezeket nehezebb elkapni es dilihazba zarni mint a normalisakat szivatni. ez van manapsag, ezert sziv mindenki monjduk a repuloteren is. no, megint a repulo. ki gondolna hogy az atyai pofonrol ketszer is a repulo jut eszembe.

    [ Szerkesztve ]

    nicht kompot

Új hozzászólás Aktív témák