Új hozzászólás Aktív témák

  • hallari

    tag

    válasz cucka #12281 üzenetére

    "A "nincs még egy vallás" részhez javaslom kicsit tanulmányozni a zsidó nép történetét. Hogy ebből hogyan következik az, hogy a kereszténységben van a végső igazság, az számomra rejtély."
    Az Újszövetség az Ószövetség beteljesedése. A páska (vagy pészach) a Messiásra előremutató ünnep, Jézus eljövetele, keresztáldozata és feltámadása pedig az ünnep beteljesítése, ez a végső igazság. És persze az, hogy visszajön ítélni élőket és holtakat.

    "Aha, tehát például a Húsvét-szigetek népére is igaz lenne mindez? Ők lennének azok, akik kihaltak, még mielőtt eljuthatott volna hozzájuk az örömhír.."
    Pál apostol leírja a rómaiakhoz írt levélben, hogy minden ember szívébe be van írva a törvény, így Isten közvetlenül is meg tud ítélni bárkit, nem kell hozzá evangélium sem. Amúgy honnan tudod, hogy nem jutott el hozzájuk? A Krisztus utáni I-II. században egész távoli, ázsiai helyekre is eljutottak misszionáriusok, imán el tudom képzelni, hogy némelyek tettek egy óceániai körutat, csak nem maradt róla feljegyzés.

    "Te nagyon szeretnéd ráhúzni az ateizmusra azt az elképzelést, mint ha valami egységes dolog lenne, mint valami vallás, pedig nem az."
    ELVILEG lehet, hogy nem, de amikor a gyakorlatban találkozom vele és vitatkozom a benne hívőkkel, mindig ugyanazok a sztereotip vádak jönnek elő Istenről, Bibliáról, Jézusról, apostolokról, egyházról, annak történelméről stb., az érvrendszer pedig szintén közös: evolucionizmus, különböző filozófiák, történelmi példák és tagadás minden irányból, nem, nem és nem. Az eszmerendszer és az indokok a legritkább esetben térnek el, hiszen sokkal egyszerűbb egy filozófus által kreált indokot előrántani és bizonygatni, mint saját verzióval állni elő, védeni, csiszolgatni stb. Eddig akivel beszéltem, vitáztam javarészt az iskolai tanulmányaiból kapott evolucionizmusából, egyháztörténelmi ismereteiből ill. más, közkeletű forrásból építkezett, 'exkluzív' ateizmussal még nem futottam össze.
    "Az ateizmus pontosan annyit jelent, amennyi a szó jelentése, és ez sokkal kevesebb, mint amit beleképzelsz."
    Ehhez képest a veled, pszichóval, directtel és erősen zölddel folytatott vitámból lassan egy kisebb könyvet lehetne nyomtatni, úgyhogy nem úgy tűnik, hogy az ateizmus tárháza szegény és kicsi lenne, nem? :P És akkor még nem is említettük a topik többi beszélgetését.

    "Jaja, darwinista állatok, arra vagyunk predesztinálva :D . (Ezt a sok bornírt fasságot most a vita kedvéért írod ide, vagy tényleg így működik a gondolkodásod?)"
    Idézőjelben írtam az állatot, bár látva Hitler, Sztálin és a többi istentelen vezetőt azt kell mondjam, valóban eljuthat az ember egy elállatiasult szintre. És mivel az ember bűnös állapotban születik, ezért ha nincs erkölcsre nevelve, a szeretet, hit nincs kibontva bennük, hanem szabadjára van hagyva, akkor bizony elég csúnya dolgokra lesz képes felnőttkorában. Sőt, még ha jól is van nevelve, de az ateizmus vagy hamis vallások valamelyik ága befészkeli magát a szívébe (ld. Hitler) akkor is. És még az állatnál is rosszabbá válik az ember. Csodálkozom, hogy ez nem egyértelmű a számodra.

    NÉZZ CSAK SZÉT! Amióta a pénz az isten, a hit, a szeretet pedig kihalófélben van az emberek közül, hogy néznek ki a társadalmak?! Mint a farkasok, úgy viselkednek az emberek! Romániában tavaly volt egy baleset, egy terepjáró felborult. Az emberek odamentek és elkezdték lehúzni a még mozgó áldozatokról a bundákat és ékszereket!
    Nekem is volt balesetem, ittasan kijött elém egy sofőr, beleszálltam, 180°-ban megpördültem, kivágódtak a légzsákok, totálkáros lett a kocsi. SENKI NEM ÁLLT MEG, pedig jópáran voltak utánam.
    Tele vannak az emberek közömbösséggel, agresszivitással, szexizmussal és még lehetne sorolni, hát hol élsz te, szatyorban?!?!?!
    A XIX. századi romantikának vége, eljött az aratás ideje, amikoris az ateizmus, önimádat, pénzimádat stb. által vetett magokból kikelő növények termését lehet aratni!!!
    'Csodás' termés várható, bárhová nézel, és ezt te " bornírt fasságok"-nak nevezed?!?!?! :W :W :W

    "(Amúgy jól érzem a fenyegetést, hogy veszélben az életem, amit csak úgy tudok rendbehozni, ha én is elkezdek beszélgetni a saját láthatatlan barátommal a mennyben? :D )"
    Igen.

Új hozzászólás Aktív témák