Új hozzászólás Aktív témák

  • hallari

    tag

    válasz cucka #12274 üzenetére

    1) lezárva

    2)"A már nem létező népeknél akkor mi a helyzet, nekik már nem jutott az isteni gondoskodásból?"
    Oka volt, hogy eltűntek, úgyhogy innen nézve méginkább nagy dolog, hogy megmaradtunk

    3)"Ami ellen fel szeretnék szólalni, az az, amikor a keresztények mártír szerepben tetszelegnek, mert őket is üldözték/üldözik."
    Nem tetszelgésről van szó, hanem a tények elfogadásáról. A katolikus egyház persze túlzásba vitte ezt, pl. nem kaptak elég támogatást itthon, máris keresztényüldözésről beszéltek - erről szó sincs. Viszont a mai korszakban a leginkább üldözött hit a keresztény. Kínában ~100 millió föld alatti hívő van, sokakat bebörtönöztek, megkínoztak, megöltek. Ugyanígy Iránban, Egyiptomban, és valamennyi arab országban. Indiában pár éve egy misszionáriusra a két fiával együtt rágyújtották az autóját. Van egy külön újság is, amelyik csak ilyen esetekkel foglalkozik, talán Mártírok Hangja a neve, de nem biztos. Ez az ördög hozzáállása az evangéliumhoz. Nincs még egy ilyen vallás, amit ennyire üldöznének, mert ebben van a végső igazság.

    4)"Például az a hit, hogy a magyar nép bármiben is különleges"
    Nem állítottam ilyet, azt mondtam, hogy Istennek célja volt és van velünk - de ez a többi nemzetre is igaz, főleg a zsidókra. Akik eltűntek a történelemben azért tűntek el, mert a kánaáni népekhez hasonlóan nem álltak be a célok teljesítésébe, hanem fellázadtak ellene. A zsidókat is ezért űzte el Isten a földjükről. De most, az idők végén egybegyűjti őket, hogy visszajöjjön a Messiás.

    5)"Charles Darwin egy biológiai elméletet talált ki, nem az ateizmust, Marx pedig elsősorban gazdasági kérdésekkel foglalkozott, nem az ateizmussal."
    Ez csak a felszín. Olvass pár kommentet vissza, erősen zöld pont Marxot idézte, hogy a vallás a népek ópiuma. Lenin se véletlenül üldözte a vallást és Sztálin se.
    "Az ateizmus nem ideológia, hanem az istenhit hiánya. Az ateizmus úgy viszonyul a valláshoz, mint a kikapcsolt tévé egy tévécsatornához.
    Sőt, gondolj bele, lényegében minden újszülött ateista. Érdekes, ugye? "
    Nagy tévedés, a felvilágosodás kora óta IGEN NAGY hangsúlyt fektettek a filozófusok a SZISZTEMATIKUS Istentagadásra, magam is beleolvastam ilyen műbe, sütött belőle a negatív, hitetlen, tagadó álláspont. Ja és ez ESZMERENDSZERRÉ van foglalva, úgyhogy ideológia.
    Amúgy Jézus pedig azt mondta:"engedjétek hozzám jönni a gyerekeket". És nem az ateizmusuk miatt, hanem mert GYERMEKI HITTEL tudnak felnézni a szüleikre, tanítóikra, és engedelmeskedni nekik. Tökéletesen az ellentéte igaz annak, amit leírtál. Amúgy elég csak ránézni korunk ifjúságára, mit tett vele ez a nemtörődöm, liberális gondolkodásmód. Ha az a gyermeki hit, bizalom, szeretetvágy, ami a személyiségükbe van kódolva, nincs ápolva, akkor válnak ilyen durva, agresszív, nemtörődöm "állatokká", amire a darwinista gondolkodásmód predesztinálja őket.

    6)"Figy, ezt nagyon határozottan kikérem magamnak. Én egy normális és kedves ember vagyok (vagy legalábbis próbálok az lenni), az egyetlen, ami megkülömböztet egy vallásos embertől, hogy nekem nincs képzeletbeli barátom fenn a mennyben és a gyermeteg ókori legendákat a helyükön kezelem: gyermeteg ókori legendaként."
    A Bibliában ugyan nem szerepel, de azért van egy mondás erre: a pokolba vezető út...

    A "gyermeteg ókori legenda" pedig egy erős és hatalmas Személy, akivel kapcsolatba tudnál lépni, ha akarnál, és aki az életedet meg tudná tartani.

Új hozzászólás Aktív témák