Új hozzászólás Aktív témák

  • hallari

    tag

    válasz D1Rect #12253 üzenetére

    Figyelembe vettem. Pont ez az egyik lényeges elem: ha biztosan látod, hogy valaki mekkora hibát követ el (pl. fatálisat), akkor ha okos vagy, TANULSZ a hibájából és nem csinálod utána. Ugyanez a helyzet pozitív oldalon is, bár ott többnyire elég egy felfelé ívelő sikersztori, ld. a klasszikus amerikai álom, aminek eredetileg bibliai gyökerei voltak.
    Társadalmilag is akkor tesszük a legjobban, ha nem a sikertelen diktatúrák sorát szaporítjuk, hanem a jól működő demokráciákét, ahová el is indultunk ~20 éve.

    "Szerintem nézz utána egy kicsit a kereszténység terjedésének, a hatalmi harcoknak, a szétszakadásoknak."
    Tisztában vagyok velük, de ezekben több volt a politikai elem, mint a hitéleti. Van egy hiánypótló könyv, a címe "Zarándok Gyülekezet". Ez nagyjából az elmúlt kétezer év hiteles gyülekezeteit veszi számba - bizony nem voltak túl sokan, és többnyire a hivatalos kereszténység is támadta őket (pl. montanisták, husziták, kvékerek, wesleyánusok).

    A Júdás evangéliuma meg egy közönséges ellenpropagandista könyv, kb. mint a Sion bölcseinek jegyzőkönyve. TELJESEN ellentmond az addigi evangéliumoknak, cinikus hamisítvány az egész. Mondjuk éppen ezért nem csodálom, hogy te csak ezt hiszed el. :P

Új hozzászólás Aktív témák