Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz kilozsul #10804 üzenetére

    A kereszténység nem a cselekedetekről szól. Pontosabban a kegyelem, az kegyelem, nem lehet cselekedetekkel pótolni. De a hit nem pusztán az, hogy elhiszem, amit mondanak, hanem az, hogy hiszek Jézus Krisztusban.
    Ez az alapvetés.
    A másikat pedig egy képpel tudom szemléltetni. Ha két hajótörötthöz odaér egy helikopter, és ledob egy-egy karabineres kötelet. Az egyik ráköti magára, megmenekül. A másik azt mondja, hogy inkább kiúszik a tenger közepéről egyedül. A teljesítménye értékelhető, de elveszik a második személy.. Ez igazságtalan? Az menekül meg, aki a legkevesebbet tette?
    Az menekül meg, aki hallgatott arra, aki megmenthette őt.
    Sokkal igazságosabbnak tartom, hogy a kegyelem nem teljesítmény függő. Így mindenki részesülhet kegyelemben, nem csak az elit.
    És az, aki Jézusban hitre jut új teremtés. Ismerek volt alkoholistákat, akik nem csak letették a piát Jézus szavára, hanem teljesen, alapjaiban megváltozott az életük... az egyik ilyen ember ma a gyülekezetünk egyik fő vezetője... a gyülekezetünk gondnoka... az életemet is rá merném bízni.... A megtért embert Isten óriási hatalommal elkezdi formálni.
    És olyan jó, hogy még a bitó előtt is van lehetőség változni...
    A kereszténység az Istennel való kapcsolatról szól. A bűn másképp fogalmazva: Istentől való elszakítottságot jelent; a hit pedig élő kapcsolatot Vele.
    És a hit következményei azok a gyümölcsök, amit m sokszor a kegyelem feltételének tekintünk, a cselekedeteink.

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák