Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Viszont ha pl. épp belépek a tömbházba, ahol lakok, és ott erősebb a szomszéd WiFree-je, akkor a telefon felcsatlakozik rá. Majd ha beértem lakásomba ott már a privát WiFi-m jele erősebb, de a WiFree jele még elégséges. Ekkor a telefon nem fog átmenni a privát WiFi-re. Erre próbáltam célozni.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
Lacko87
tag
válasz kabelmania27 #25840 üzenetére
A modem előtt kettő ilyen elosztó van:[link]
Csillapító nincs.
-
CallaoW
tag
Mivel a Wi-free kb 2-3Mbit/s sebességgel megy,szerintem már a társasházba belépve az erősebb otthonira ugrik.De amibe még nem láttam észrevételt:a Skype/Viber stb nem a saját mobiladatforgalmadat fogyasztja illetve kisebb jelentősége lesz,hogy a szolg korlátozza e avagy sem.Persze ehhez az kell,hogy több legyen az akit nem zavar,hogy a meglévő netén felül engedi,azért hogy kaphasson..
-
Georgey117
csendes tag
Valaki kapott már budapestiként wi-free jelszót? Mert a hálózat 7 kerben működik már sok helyen de nincs jelszó..
-
str8
tag
válasz blakey #25801 üzenetére
Nem érted, hogy mire gondoltam.
A Windows, Android, iOS stb. felhasználói felületén 1, azaz egy darab Wi-Free-t fogsz látni (de nem csak te, mindenki): azt amelyiket a legerősebbnek érzékeli az eszközöd. Erre enged csatlakozni.
Amikor viszont megnyitsz egy wifi analizátor programot (pl. inSSIDer), akkor az összes Wi-Free nevű hozzáférési pontot látod, külön-külön(!) MAC címekkel és esetleg egyéb értékekkel. (Pontosan ugyanúgy, mint ha van egy otthoni hálózatod több access pointtal, de azonos SSID-vel és titkosítás adatokkal, mert azok is külön-külön mind megjelennek a wifi analizátor programban a saját MAC címükkel, gyártóval stb.)
A két helyzet merőben különbözik. Az elsővel mindenki fog találkozni, aki használja, próbálgatja a szolgáltatást. A másodikkal csak az, aki ilyen programmal nézelődik.
-
FireShadow
senior tag
Van még valamiféle forgalomkorlát vagy trükközés a nagy forgalmú ügyfelek ellen?
Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl
-
Mate
nagyúr
Nem jellemző.
-
TIT
veterán
Jó fej a upc,elvesz egy csomó analóg adást meg digitálist és beteszi a gold csomagba,hogy fizessünk többet,csakhogy ez egyoldalú szerződésszegés.
-
CallaoW
tag
Milyen digitálist vett el szerinted?Mert tudtommal kb 6-7 db ot berakott az elmúlt 1-2 hónapban.A piacon körbenézve pedig nagyjából talán a digi kivételével iptv-k vannak max 3 box-szal.Egyoldalú szerződésmódosításról nem beszélhetünk,amikor mindegyik telekommunikációs cég ÁSZF -ben van kitétel,hogy a csatornaváltoztatás jogát fenntartja.Ha pedig digitális előfizetésed van akkor tudtommal nem analógra kötöttél szerződést,az a szolgáltató grátisza,hogy a többi tv-re elérhetővé tette.
-
szab.tam
nagyúr
nekem sem tetszik a dolog, hogy kivettek több csatornát az analóg silver-hez képest a digital bronz-ból.
(pl. tv paprika, sport klub, amik átkerülek a + csomagba.)"egyoldalú szerződésszegés"
egyetértek, hogy nem tetszik, mint ahogy nekem sem, de sajnos nem a szerződésszegés az egyoldalú, mivel ez meg sem történt, hanem a jogi tájékozatlanságod egyértelmű.[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
eight
senior tag
Üdv!
Az normális hogy most már csak 3 US megy a négyből a 120-as nettel? (már megint hónapok óta nagyon durván rossz a net )
Köszönöm!
-
Topikgazda
-
paolinho
őstag
Csak érdekességként. Felhívtam a UPC-t, hogy gáz van ezzel az Ubee-vel a lapok betöltögetése okán. Erre azt tanácsolta a tag, hogy váltsak csatornát, ami kevésbé foglalt. Ajánlotta a Wifi Analyzert a teszthez. Eddig a 6-os csatornán voltam, amin vagy még 4-5 felhasználó lógott, most átmentem a 13-asra, és azóta rendben fut a wifi-modem kombó. Így ki is iktattam a Cisco routeremet, és megszüntettem a bridge müzemet is.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Én is ezt írtam.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
bb71
őstag
Netes ÜSZ-on ki tudom deríteni, mennyi hűségidőm van még?
-
bogabi
senior tag
válasz blakey #25827 üzenetére
Ha már volt, akkor bocsesz...
Nálam ugyanez volt a helyzet: Ubee bridge módban, mindkét frekin kikapcsolt WiFi, mégis láttam a Wi-Free SSID-t. 1221-en először elhajtottak, hogy ha bridge módban van a modem és le van tiltva a WiFi, akkor nem mehet rajta a szolgáltatás. Megnéztem még1x, nehogy hülyeséget mondjak a telefonba, de nem tévedtem. Ezután megint 1221, ahol aztán kapcsoltak "informatikushoz". Na ott már mondta a manusz, hogy ez teljesen független a modem beállításaitól, tehát ha konkrétan nem kéred a tiltást, akkor műxik, akármit is állítasz te be a modemen. Legalább is az Ubee-n ez a helyzet. Miután kértem a Wi-Free letiltását, ezután kiküldtek egy frissítést a modemre, amin újraindulás után már nem megy a szolgáltatás. Annyit mondott még a csóka, hogy ha kérem a tiltást, akkor a WiFi rész egyáltalán nem fog működni (nem csak a Wi-Free) - na ezen el lehet megint gondolkodni....
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
DS39
nagyúr
válasz bogabi #25873 üzenetére
ha kérem a tiltást, akkor a WiFi rész egyáltalán nem fog működni (nem csak a Wi-Free) - na ezen el lehet megint gondolkodni....
érdekes, a honlapon csak annyit írnak, hogy te sem használhatod tiltás esetén más által biztosított Wi-Free-t.
kíváncsi leszek a tapasztalatokra, azoktól akik már kérték a tiltást, hogy valóban nem lehet-e majd használni a saját WiFi-t sem.[ Szerkesztve ]
-
bogabi
senior tag
Igen, ez - ha tényleg így van - akkor elég érdekes... Nekem nem számít, mert eddig is saját eszközzel oldottam meg a wifit, így nem okoz problémát, hogy nem megy az Ubee wifi része...
@vg: lehet, hogy ez is benne van a pakliban...
[ Szerkesztve ]
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
Csabusman18
tag
Ma kaptam emailt én is, de kivárom a fejleményeket. Meg van a routerem, ha kell akkor visszakötöm.
-
DS39
nagyúr
közben fejlemény: a wifi led-em folyamatos villogása nem hardver hiba!
az admin felületen az újonnan megjelenő Guest Network beállításait módosítottam (DHCP Server ki- vagy bekapcsolása) után megszűnik a villogás.
viszont vicces, ha kikapcsolom a modemet, majd vissza, ezen beállítás ugyan megmarad, viszont újra elkezd villogni a led. ha megint módosítom a beállítást (állapottól függetlenül), megint abbamarad a villogás.[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
Jött jelszó nekem is az Atalanta modemem mellé. Hozzám nem tudom, hogy akarnak csatlakozni.
-
Mate
nagyúr
De jó, hozzám már csatlakozott valaki, én viszont nem kapok jelszót: D
-
v.attis
őstag
Üdv!
Most kaptam 3 beltérit, DRC7111 típusúakat. Digital bronze csomag.
1.) Egy-egy tévén elmegy minden, vagy majdnem minden csatorna, ki írja, hogy nem vagyok jogosult. Adok egy csatorna keresést, akkor visszajönnek, egy időre.
2.) Hiányoznak csatornák szám szerint, tehát pl a 49 után jön az 51.Mondta a szerelő, hogy szóljak, ha nem jó, de nem akarok azonnal lúzernek tűnni. Mi van ezzel a rendszerrel? Ez mindig ilyen lesz?
-
Csabusman18
tag
Lett egy új menüpont a modem beállításoknál: WIFI4ALL
-
kaszaf
aktív tag
válasz kabelmania27 #25885 üzenetére
Vigyázok is rá. Bár lehet, hogy a korábban írt sebesség csökkenős problémámnak ő az okozója és csere lesz.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Tudna valaki médiacard-ra új frekvencia táblát adni?(Miskolc) Ugyanis upc honlapon lévőn van 594-es frekvencia azon viszont nem jön semmi.
-
horush
addikt
Felhívtam a UPC-t, mert kaptam jelszót, viszont nem tudtam csatlakozni. Mondta, hogy mivel a sajátomra próbáltam (mást nem látok innen), ezért nem tudtam csatlakozni, elvileg le van tiltva, hogy ne keveredjen össze a rendes wifivel, hanem alapértelmezetten arra csatlakozzon az eszköz. Mondjuk ez így egy jó dolog, nem fog a teló összevissza csatlakozgatni a 2 hálózat között.
-
Belba
őstag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni hozzáértőktől...
- CISCO EPC3212 UPC-modemem van... (TV, telefon, internet megy róla)
- TP-LINK WDR3600 Gigabit router (3 asztali géphez vezetéken, telefonokhoz wifin)Látom a UPC új Wi-Free szolgáltatását, ami nagyon jónak tűnik... :-)
Kérdésem :
1./ A Wi-Free használatához le kell cserélnem a modemünket wifi-modemre?... (Nem elég csak a hozzáférési jelszó?)....
2./ Milyen wifi-modemeket ad a UPC?... Érdemes valamelyik jobb típusra hajtani, vagy tökmindegy?...
3./ A wifi-modemmel fölöslegessé válik a wifi-routerünk?...
4./ Mik a tapasztalatok a UPC Wi-Free szolgáltatással kapcsolatban?... Lemondható a T-mobil mobilinternet előfizetés, vagy még ne siessünk vele?...
< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
DS39
nagyúr
4./ Mik a tapasztalatok a UPC Wi-Free szolgáltatással kapcsolatban?... Lemondható a T-mobil mobilinternet előfizetés, vagy még ne siessünk vele?...
még csak most indult.
ha akarsz buszon, metrón netezni, akkor ne mondd le, mert ott nem lesz wifree.fezlergabor: HWSW-n olvastam egy cikket pár hónapja, hogy a UPC folyamatosan cseréli le az ügyfeleinél a modemet, wifisre, szóval lehet nem is kell kérni, egyszer csak cserélnek "hivatalból".
[ Szerkesztve ]
-
Belba
őstag
válasz kabelmania27 #25891 üzenetére
Igen, én is vacillálok, nem szeretnék két szék közt a pad alá esni...
Viszont jó lenne használni a Wi-Free-t...
Ezt a saját modememtől és routeremtől függetlenül is tudjuk majd használni???...Tegnap beszéltem telefonon a UPC műszaki szakemberével, és ő azt mondta, hogy ezután fokozatosan mindenkinél le fogják cserélni a régi modemeket ilyen wifi-modemekre!... Az új bekötéseket már egy ideje ilyennel csinálják...
< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
-
DS39
nagyúr
Már regisztrált a My UPC-be?
Azon UPC kábel- vagy mobilinternet ügyfeleinknek, akik 2014. november 5-én már My UPC regisztrációval rendelkeztek, legkésőbb november 16-áig automatikusan elküldjük a UPC Wi-Free jelszavukat e-mailben.
amúgy nem akkora nagy találmány ez, hogy messiásként kelljen várni. csak lakóházak közelében használhatod. ha kiülsz egy téren egy padra, kénytelen leszel mobilnettel internetezni.
[ Szerkesztve ]
-
Belba
őstag
válasz kabelmania27 #25895 üzenetére
Köszi, kabelmania27!...
Akkor nem cserélem le a modemet!...Mit lehet tudni erről az "ubee" wifi-modemről (ha jönnek majd központilag lecserélni)?...
Nagyon vacak?... Ne hagyjam lecserélni a Cisco modememet?...
(Nem találok róla leírást a UPC oldalon)< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
Treck
aktív tag
Nah, az en TC-embe is megerkezett ez a wi-free, de ahogy nezem, nincs aktivalva / bekapcsolva, legalabbis ezek:
- Community Wi-Fi SSID,
- Community Wi-Fi Status,
- Number of devices connected to Community Wi-Fi,mind uressek. Uj menupont nincs nalam, vagy csak nem latom, mert eppen bridge modban van a TC, illetve a wifi is ki van kapcsolva. Azert gondolom, hogy nincs bekapcsolva, aktivalva, mert ugyan erzekelek 3-4 UPC Wi-Free SSID-t, de mindegyiket mas-mas iranybol, es nem eppen nagy erosseggel.
Jelszo meg nem erkezett e-mailben.
[ Szerkesztve ]
http://google.treck.hu
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Revolut
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Házimozi belépő szinten
- Hisense LCD és LED TV-k
- Szólánc.
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Politika
- További aktív témák...
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
- PlayStation 4 Pro CUH-7116B - 2db kontroller - 5db játék
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
- SONY WH-1000XM3 vezeték nélküli, zajszűrős fejhallgató - HIBÁTLAN ÁLLAPOT
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs