Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
HiFiHobbi
tag
válasz scott_free #137333 üzenetére
Szia! Megtudod nézni nekem a KAON PG2141N-on van-e PPPoE PT? Megköszönném.
-
-
válasz roger92 #137413 üzenetére
Miért tartanák fel a szolgáltatói szerződést (pl. a BBC-vel), ha mindenkit egységesen a One felé terelnek? Most sem lehet ágálni, hogy jó nekem a Vodafone, nem akarok One-os lenni.
Szerintem a Digiseknek sem lesz opció, hogy választhatnak(Digis marad vagy One-os lesz).
Az is meglepő lenne, hogy One néven mást adnának Digis területen, és mást a Vodáson. Pont ezt a difit szüntetik meg a One-al.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Chrystall
senior tag
Emberek! Egy visszajelzést szeretnék adni egy problémáról amit itt már többször felemlegettem, de megoldás sose lett rá. A dolog lényege tömören:
Volt nekem 10 éves vagy több Wifi modem UPC-től, díjcsomag régi, de jó volt. Vodafonnál ment tovább. Mikor meglett a Smart TV utána nem ment rendesen a net. Elszívta mindentől a sávszélességet Wifi-n (Etherneten nem, azzal ment minden rendesen, tehát nem díjcsomag gond volt). Az itteni javasolt megoldás jobb router és jelerősítő, a Vodafonnál meg jobb díjcsomag meg Super Wifi vagy mi a fene a neve.Na, ebből a nagy katyvaszból lett a végén az, hogy egyszer felhívott minket a Telekom, felajánlott egy olcsóbb díjcsomagot mint ami nekem a 10 éves UPC díjcsomagom volt. Kihoztak hozzá egy mezei modemet. Semmi további jelerősítő az emeleten. Minden patentül megy. TV is Wifiről, nem szívja el a sávszélességet. Ráadásul levehettem a régi Netgear jelerősítőt is az emeleten, mert nincs rá szükség, megy anélkül is fenn a net (a régi UPC modemmel nem ment jól).
-
kezo0
addikt
válasz kezo0 #137351 üzenetére
Mivel én a múlt hétre ígért átállítás meghiúsulása miatt még mindig VTV-s vagyok, de édesanyámnál – akinek viszont csak régebbi boxa meg mediacardja van – sikeres volt a OneTV-re váltás, ezért ahogy ígértem, az ő belépési adataival megpróbáltam és tudtam is kicsit nézegetni, próbálgatni az új rendszert. Legalábbis a webes felületet (www.one-tv.hu), az iOS/iPadOS appot és az Androidon futó appot.
Nos, a tapasztalataim egyértelműen jobbak, mint amire számítottam.
Pozitívumok:
– Szemben a VTV ahány rendszer, annyiféle megjelenésű és működtethetőségű megvalósításaival, örömmel konstatáltam, hogy a OneTV-t minden platformon igyekeztek hasonló felépítésűre és kezelhetőségűre kialakítani: a felület nagyon hasonlóan néz ki az iPaden, a droidos mobilon és a weboldalon is. Főleg ez utóbbi örvendetes, mivel a VTV webes felülete nagyon eltér az appok megjelenésétől, és azokhoz képest küzd néhány hiányossággal – itt ez nincs. A webes felület ugyanazt tudja és nyújtja, mint az appok!
– Az előzőekből következik, hogy végre a webes felületen is van rendes EPG! Ráadásul az EPG-ben nem csak előre, hanem visszafelé is lehet az időben lépkedni, és van műsorvisszanézési lehetőség is – annak ellenére, hogy édesanyámnak a kissé koros Cisco boxán ugyebár már rég megszüntették az interaktív funkciókat, vagyis a boxon nem tud az EPG-ben visszafelé tekerni, sem múltbeli műsorokat visszanézni (6 napra előre viszont bármelyik csatornáról BÁRMIT fel lehet venni, és a felvett műsorok lejátszásában, ide-oda tekerésében sincs semmilyen korlátozás, khm).
– A webes felület teljesen fluid, a kiválasztott csatorna műsorának lejátszása azonnal, akadásmentesen elindul, és utána sem köhög, akad, döcög, fagyogat – szemben a tv.vodafone.hu oldalon tapasztalható állandó bukkanókkal. (Legalábbis az én Windows 11-es, elég erős PC-men a mai napig nem lehet a VTV-s weboldalon normálisan, akadozásmentesen tévézni.)
– Érdekes, mintha azt írták volna, hogy az appban nincs portré mód, de az Androidon futó verzióban van: eleve portré módban indul az alkalmazás, és a TV menüpontot kiválasztva az EPG felett, kis ablakban fut a tévéműsor. A mobilt fekvő helyzetbe forgatva lesz a műsorkép teljes képernyős, landscape helyzetű. (Ez tehát hasonló a VTV androidos appjának működéséhez.)
(Felső kép: Android, alsó kép: iPadOS)Negatívumok:
– Mint látható, a fotók úgy készültek, hogy a mobilommal lefotóztam az iPadet ill. az iPaddel lefotóztam a mobilomat. Ennek oka, hogy a OneTV-s felületeken a tévéműsorokról nem lehet screenshotot készíteni. Vagyis lehet, csak a műsor képének helyén egy fekete téglalap lesz a képernyőfotón… A VTV-s appban szabadon lehetett screenshotokat lőni a műsorokról.
– Kissé tényleg idegesítő (ahogy már más is írta), hogy indításkor akkor is mindig ki kell választani először a profilt, ha abból csak egy van, mert egyetlen személy használja csak az alkalmazást.
– Hiányzik az appokból a lebegőablakos kép-a-képben mód. Ha másik alkalmazásra váltasz a mobilon/tableten, a OneTV a háttérbe kerül és megáll a műsor lejátszása…
– Kéne a portré mód az iOS/iPadOS appba is: sokszor megesik, hogy egy műsor nézése közben (amit természetesen alapvetően landscape módban végzünk) rövid időre mégis álló helyzetbe szeretnénk forgatni az eszközt, mert mondjuk a lakáson, házon belül átvisszük A-ból B-be, és tesszük ezt úgy, hogy közben egy kézzel tartanánk azt, amire a portré mód a kényelmesebb. Jó lenne, ha ilyenkor a képernyő is elfordulna 90 fokot, ahogy ezt számtalan app automatikusan megteszi.
– A Beállítások/Csatornák menüpontban két opció van: „Általános lista” és „Saját listám”. Az utóbbi jelenleg inaktív, nem választható… Talán majd, egyszer sikerül ezt is működőképesre belefejleszteni az appba.Most hirtelen ennyit szedtem össze, ezek az első benyomásaim. Kiváncsi vagyok, mikor hajtják végre az én – egyelőre meghiúsult – átállításomat is, hogy lássam, a VTV boxokon hogyan muzsikál a OneTV.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
rgeorge
addikt
válasz kezo0 #137416 üzenetére
Én még annyi változást írnék hozzá, hogy VTV appban lehetett nagyítani a fekvő teljes képernyős lejátszás képét, hogy az kitöltse a teljes képernyőt, OneTV appban ez nincs. Ez ill. a lebegő ablak mód hiányzik leginkább.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
kezo0
addikt
válasz gduck #137418 üzenetére
Apropó, tekerés. Utálom, hogy előre-hátra fixen 20 mp-es lépésekben lehet csak ugrálni a műsorokban (ha nem a csúszkát akarjuk húzogatni, amivel elég nehéz pontosan pozícionálni). Az Eurosporton pl. többnyire 3 perces egy reklámblokk a kerékpár-közvetítésekben, ezt a VTV-ben 6 db koppintással tudtam átugrani, mert ott 30 mp egy ugrás előre (és ha jól emlékszem 10 mp hátra). A 6 db sem volt kevés, de ezentúl majd 9 koppintással tudok 3 percnyit ugrani… És ugye nem kell elmagyarázni, hogy miért butaság ugyanannyi időt beállítani a hátrafelé ugráshoz, mint az előre irányban történőhöz: direkt nehezíteni szeretnék a pontos(abb) navigálást?
(Most azt hagyjuk is, hogy már a Cisco boxon is egyedileg be lehetett állítani a menüben, hogy hány mp-es ugrás legyen hozzárendelve a távirányító balra ill. jobbra nyíl gombjaihoz…)Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
vlevi
nagyúr
TV-re nem telepíthető, én már néztem.
Remélem valamikor elkészül.
Tulajdonképp az lenne a tuti megoldás, ha minden okostévé platformra (tizen, webos, droid, ... ) meglenne az app, és, ha jól és működne, akkor az akár feleslegessé is tehetné a koax kábelt, és a CI+ kártyát.
Tudom, álomvilágban élek -
-
tomp
félisten
Tegnap néztem a Forma-1-et Caston és sokkal szebb volt a képe mint korábban a VodkaTV-n.
-
kezo0
addikt
válasz Toth_Jani #137428 üzenetére
Az iPaden futó appban nincs castolási lehetőség, meg sem jelenik a cast ikonja.
Az androidos telón futó appban elvileg van cast opció, csakhogy nem talál egyetlen eszközt sem, amire lehetne castolni… (YouTube-ot rendszeresen castolok, azt át lehet küldeni a tévére, a FireStickre, de akár a VTV (Sagemcom) boxra is mehetne, ezeket mind látja a YouTube app.)Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
anglergab
addikt
DVB-C és OTT OneTV mediaboxok összehasonlítása (mindkettő 1.18.1-0 szoftververzión):
DVB-C: ex UPC digitális koax kábel TV
OTT: internet alapú TV (új generációs IPTV)
Hibrid box: bizonyos esetben DVB-C, máskor OTT használata egy box esetén
Hibrid hálózat: saját területen DVB-C, azon kívül OTT használata (nagyker, GPON)- a működés, sebesség nagyrészt azonos
- nem tapasztaltam, hogy az OTT lassabb, a DVB-C gyorsabb lenne, de vannak eltérések
- DVB-C esetén van Csatornalista > Csatornakeresés opció a Beállítások között, OTT esetén nincs
- DVB-C esetén 6 db OTT TV és 3 db OTT rádió csatorna van, a többi DVB-C TV csatorna (hibrid)
- OTT esetén 3 db OTT rádió csatorna van, a többi OTT TV csatorna (csak OTT)
- OTT esetén nincs helyi TV csatorna, teletext és teletext alapú felirat. Ezek csak DVB-C esetén vannak.
- H.264 High Profile@Level 4 videó kodek
- mintha kicsit OTT-n szebb lenne a kép, de a DVB-C-n is nagyon jó a képminőség
- bootloader képernyőn (Voda logó) a boxok 1280x720p 50 Hz jelet adnak ki.
Normál működés (nem bootloader) esetén a boxok 1920x1080p 50 Hz jelet adnak ki (Full HD TV-vel).
Ezek nem változtak a VTV szoftverhez képest és azonosak DVB-C és OTT mód esetén.
- DVB-C esetén a Transport Stream interlaced (50i), ebből a box progresszív HDMI jelet állít elő (50p) (deinterlace-elés).
- OTT esetén a stream eleve progresszív (50p), ezt a boxnak nem kell átalakítania.
Valószínűleg a központ végzi el ilyenkor a deinterlace-elést, ami profibb lehet, mintha a box csinálná. Lehetséges, hogy ennek szerepe van az OTT csatornák kicsivel jobb képminőségében a DVB-C-hez képest, de a különbség nem számottevő, esetleg nagyon nagy TV-n észrevehető.
- OTT csatorna esetén csatornaváltáskor fekete lesz a kép egy pillanatra, DVB-C csatorna esetén kimerevedik a kép egy pillanatra. Ugye a DVB-C mód esetén is van OTT csatorna (6 TV+3 rádió), de OTT mód esetén nincs DVB-C csatorna!
- OTT csatorna esetén csatornaváltáskor a fekete képernyőn karikázás megjelenhet. Ez az IP töltést/bufferelést jelzi.
- A hangerősség DVB-C és OTT mód esetén eltérő (az OTT-n hangosabb volt), illetve egyes csatornák audio kodekjei is (Dolby)
- nagyon kicsit lassabb az OTT esetén a csatornaváltás, de nem számottevő a különbség
- az OTT csatorna elég sok IP adatot fogyaszt.
A műsorvisszanéző és a felvétel funkció DVB-C mód esetén is OTT-t használ. Természetesen a DVB-C csatorna nem használ IP adatot.
Viszont a DVB-C módú box is forgalmaz IP-n: provisioning, licensz ellenőrzés, műsorújság, beleértve műsorújság képek letöltése (tehát ezek miatt kell DVB-C esetén is UTP kábel), 3 db OTT rádió, 6 db OTT TV csatorna, műsorvisszanéző, felvétel, TVoD, SVoD funkciók (nemlineáris tartalmak)
Az OTT módú box ezeken túl az összes élő/lineáris TV csatorna esetén is OTT-t használ.
- mindkét mód esetén működik a távirányító betanítása a TV-hez (Samsunggal próbáltam)
- mind DVB-C, mind OTT esetén hasonlóan jó a képminőség és a működés alapvetően (a fenti kis különbségekkel)[ Szerkesztve ]
-
-
boborján2
aktív tag
-
boborján2
aktív tag
-
cocka
veterán
végre a webes felületen is van rendes EPG!
Eddig is volt, csak a kép alá kellett scrollozni, hogy lásd.
Ráadásul az EPG-ben nem csak előre, hanem visszafelé is lehet az időben lépkedni, és van műsorvisszanézési lehetőség is
A webes felületen ebben sincs különbség.
Kissé tényleg idegesítő (ahogy már más is írta), hogy indításkor akkor is mindig ki kell választani először a profilt, ha abból csak egy van, mert egyetlen személy használja csak az alkalmazást.
Nálam ugyanezt csinálja az RTLplusz weboldal, először is örökké kidob, másrészt a belépés után rögtön a profilt nyomja az arcomba, plusz minden lejátszás előtt megy a hülye jogosultság-ellenőrzés, mintha be se léptem volna.
-
nicu71
addikt
válasz cocka #137441 üzenetére
Az RTLplusz engem csak akkor dob ki ha elérem a limitet a készülékszám terén/kb a mosogèpen is lesz lassan rtl+/annyi hogy rá kell nyomni egy pandafejre, és már megy is.Jogosultságellenőrzés meg még sose volt.
"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
cocka
veterán
válasz anglergab #137432 üzenetére
Normál működés (nem bootloader) esetén a boxok 1920x1080p 50 Hz jelet adnak ki (Full HD TV-vel).
Csak ha jól tippelek nincs felbontásválasztási lehetőség.
- az OTT csatorna elég sok IP adatot fogyaszt.
Ezt már korábban is írtam. Hogy egy pár órás (mittomén 3) TV-zés simán elhasznál 13-14 gigát. (nyilván VTV OTT-ra vonatkozhatott csak)
De ezek is mind igazak a VTV-re is:
Az OTT módú box ezeken túl az összes élő/lineáris TV csatorna esetén is OTT-t használ.
- DVB-C esetén van Csatornalista > Csatornakeresés opció a Beállítások között, OTT esetén nincs
- OTT esetén nincs helyi TV csatorna, teletext és teletext alapú felirat. Ezek csak DVB-C esetén vannak.
A műsorvisszanéző és a felvétel funkció DVB-C mód esetén is OTT-t használ. Természetesen a DVB-C csatorna nem használ IP adatot.
Viszont a DVB-C módú box is forgalmaz IP-n: provisioning, licensz ellenőrzés, műsorújság, beleértve műsorújság képek letöltése (tehát ezek miatt kell DVB-C esetén is UTP kábel), 3 db OTT rádió, 6 db OTT TV csatorna, műsorvisszanéző, felvétel, TVoD, SVoD funkciók (nemlineáris tartalmak)
-
cocka
veterán
válasz nicu71 #137442 üzenetére
Nem figyelted még, hogy belépés után ahányszor rányomsz valaminek a lejátszására, mindig a welcome aloldalra ugrik. (én ezt hívom jogosultság-ellenőrzésnek)
Az 5 eszköz meg nudli, mivel az OS-t nézi, tehát ha egy eszközön két különböző OS-t (nyilván külön-külön) futtatsz, akkor mindkettőt külön eszközöknek veszi. Úgy két ilyen eszköz máris 4. Arról nem beszélve, hogy annak ellenére, hogy folyamatosan kidobál, maga a PC tartósan ott marad. Vagyis tudja, hogy ugyanarról az eszközről van szó, mégis minden alkalommal újra be kell jelentkeznem. Sokkal több értelme lenne MAC cím alapján ellenőrizni, mert az ESZKÖZT és nem OS-t azonosít!
-
kezo0
addikt
válasz cocka #137441 üzenetére
Neeem, olyan típusú, táblázatos elrendezésű EPG, ahol a vízszintes tengelyen az időt, a függőleges tengelyen pedig az egyes csatornákat lehet görgetni, nincs a tv.vodafone.hu-n. Amiről te írsz, az csak az éppen nézett csatorna műsorrendjét mutatja meg az élő műsorkép alatt.
A www.one-tv.hu oldalon viszont az általam írt teljes, táblázatos EPG-ben lehet navigálni balra-jobbra, fel-le, ami pont olyan megjelenésű, mint az appokban vagy a boxokon.Ami az időben visszafelé lépkedést és műsorvisszanézést illeti, én ugye nem a saját, hanem anyám lehetőségeit vizsgáltam az új, OneTV-s webfelületen ill. appokban. Mint írtam, neki csak régi Cisco boxa van, amivel már rég nem lehet időben visszafelé tekerni az EPG-t, és ennek megfelelően műsorvisszanézés sincs. Ezért lepett meg, hogy a webes felületen és az appokban viszont elérhetők neki is ezek a lehetőségek.
Az RTL+-ról nem tudok nyilatkozni, tán összesen ha két-háromszor léptem be eddig életemben abba az alkalmazásba... De tény, hogy a legtöbb streaming-szolgáltatás is úgy működik, hogy indításkor ki kell választani a profilt, amivel használni szeretnéd. Ettől függetlenül lehetne a OneTV beállításaiban egy olyan kapcsoló, hogy indításkor jelenjen meg a profilválasztó képernyő, vagy automatikusan az utoljára használt profil töltődjön be.
-
kezo0
addikt
Upsz, még egy negatívum, amit kifelejtettem, bár írta már más is:
A www.one-tv.hu oldalon NINCS hangerő-szabályzási lehetőség, szemben a tv.vodafone.hu-val! Csak az egész PC (ill. a Windows) általános hangerőbeállítását lehet használni, ami elég suta megoldás. Remélhetőleg nem gondolják, hogy ez így elégséges, és nem marad majd így.
-
kezo0
addikt
válasz cocka #137447 üzenetére
De nyilván jogosult volt, csak ő sosem használta ezeket. Én meg nem próbáltam az ő adataival bejelentkezve kipróbálni ezeket, mivel a saját előfizetésemmel is tudtam ezeket használni.
(Most is csak azért próbálgatom az ő adataival belépve a OneTV-s dolgokat, mert én még nem vagyok átállítva.)Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz kezo0 #137448 üzenetére
Egyébként vicces a PC-n a Chrome két egymás melletti fülén, párhuzamosan nézni ugyanazt a tévéműsort – de az egyik fülön a VTV, a másikon a OneTV oldalán.
Amit megfigyeltem:
– a VTV pár másodperccel előrébb jár a lejátszásban;
– a Chrome szerint a VTV-s oldal memória-fogyasztása 150-250 MB között ingadozik, a OneTV-s oldalé 250-350 MB között.
Nem mintha ezekből bármi érdemleges következne, csak mint érdekesség írom ide.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
pkaresz
őstag
Sziasztok!
A mai nappal átlt nálunk is a One szolgáltatás. otthon még Cisco. és Kaon beltérik vannak, nem tudom ezeket miként érinti, dolgozom, majd ha hazaértem megnézem.
A telefonon a VTV már nem működik. iPhonon megy, androidon nem, 10 es droid van a telefonon.
Érdekes, mikor, miként fog menni droidon?Köszi!
Üdv: Karesz
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest