Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
anglergab
addikt
válasz Voice24 #136700 üzenetére
Szerintem az általad tapasztalt bugok abból fakadnak, hogy nagyker területen vagy, az OTT/IPTV technológiából. Ezt feltétlenül közöld velük a hibajelentéskor.
Valószínűleg DVB-C-n más (lesz) a működés.
Úgy tűnik, az OTT-sekkel kezdték az átállást, így DVB-C-n (a nagy többség, ex-UPC területek) nincs még tapasztalat.
Szóval az OTT-s tapasztalatokat ne általánosítsuk.
A VodafoneTV is OTT-vel indult anno, csak akkor kezdetben mindenkinek OTT-n ment és később lett az ex-UPC-seknek átkapcsolva a háttérrendszerben DVB-C-re.
Nem azt mondom, hogy a talált bugok rendben vannak, de vagy korábbi szoftverváltozatot kaphattál vagy kevésbé tesztelték OTT technológián. Illetve a 2 médiaboxod szoftververzióit is érdemes megnézni és összehasonlítani, meg persze a hibajelentéshez hozzátenni.[ Szerkesztve ]
-
boborján2
aktív tag
válasz anglergab #136710 üzenetére
korábbi szoftverváltozatot kaphattál vagy kevésbé tesztelték OTT technológián
Engem nem érint egyelőre ...
De ....sszamármeg! Fizető ügyfél mindenki. Mi az hogy kevésbé tesztelték? Ez valami vicc?
A kevésbé tesztelem ,akkor nem adom ki ,mert kevésbé teszteltem.Hozzáteszem, hála a jó égnek!!!! mi családilag megszavaztuk ,hogy ez a hűség kifut és viszlát lineáris tv, remélem senki nem gondolja meg magát! De ettől függetlenül az ilyen nálam kiveri a biztosítékot.
+A fórumtársunk leírja nekik ,hogy ez és ez a hiba, ezek a verebek meg annyira hajlandóak hogy egy ctrlc ctrlv választ visszaküldenek, mert ők távdiagnosztikával megállapították ennek a nyíll egyenes ellenkezőjét. Ez egy vicc. Ha ideér a frissités és elkezdenek ilyenekkel ...patni ,az tuti hogy ebből is ingyen kilépek élő szerződés/hűség alatt ,mint a trékom tv-ből anno. Tisztességesen fizetem a számlát, ezért cserébe tisztességes szolgáltatást elvárok. Ez azt hiszem nem nagy kérés,hiszem semmi extrát nem kérek, csak azt amire szerződtem.
[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
anglergab
addikt
válasz boborján2 #136711 üzenetére
Az előfizetők nagy többsége ex-UPC területen van, azaz DVB-C technológián kapják az adást, nyilván az a fő technológia.
OTT/IPTV technológián (nagyker területen) a médiabox működése, sebessége különösen függ az internetkapcsolattól.
Az sem kizárt, hogy a Telekom hálózata okozza a tapasztalt OneTV bugokat, lassúságot.
Ez unicast stream, kis cache-sel mert élő adás, gondolom itt sok minden okozhat gondot, a peeringtől a QoS-en át a traffic shaping-ig... Ez nem olyan egyszerű, bármi lehet.
Mielőtt általánosítjuk, hogy "bugos a szoftver". -
gduck
addikt
válasz anglergab #136712 üzenetére
Már ne is haragudj, de annak, hogy mi a csatorna forrása, a csatorna rendezéshez, számozáshoz semmi, de semmi közének nem szabadna lennie. Ha igen, akkor ott valami nagyon félre van programozva!
Nem általánosítás, ez szinte minden szoftverrel így van, az első verziók sok bugot tartalmaznak. Így volt ez a VTV-vel is, nem lesz ez másképp a OneTV-vel sem Ha közel vagy a tűzhöz, inkább jelezzed nekik az észrevételeketUI: szinte az első nap kaptam VTV boxot, ex-upc terület és már a kezdetektől DVB-C-n ment
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
válasz glaci #136692 üzenetére
Az átállás csak a VTV mediaboxokat, a VTV webes és a VTV appos elérését érinti (interaktív hozzáférések).
A régebbi médiaboxokat, mediacardot nem (nem interaktív hozzáférések).
Az interaktív azt jelenti, hogy van-e visszirány (azaz internetkapcsolat). A Kaonban már nincs.[ Szerkesztve ]
-
boborján2
aktív tag
válasz anglergab #136712 üzenetére
Két dolgot tudok biztosan állítani ezzel kapcsolatban.
1.
Engem vagy minket ,mint előfizetőt igazából az sem érdekel ha Elon Musk miatt nem működik rendesen. Ha kell hívják ide ,oldják meg, ő dolguk.2.
A két cég egymásra mutogatásban kiemelkedően teljesít.
Ha barmilyen hiba van, akkor a vodafone előszeretettel pattint le ,hogy hát természetesen náluk minden oké,jelzik a telekom felé a hibát.
Ezzel szemben meg pár hete vettem a fáradtságot és odasétáltam az utcában a telekomos emberekhez ,hogy megkérdezzem mi az ő álláspontjuk ezzel kapcsolatban.Jót nevettek az egészen, és azt mondták, hogy nagyon egyszerű. Ők biztosítanak egy szál működő koaxot (úgynevezett sötét vonalat) a házam és a vodafone között. (Értelemszerűen a gerinc az nem koax)
Amikor a le/feltöltési csatornák felépülnek , akkor részükről oké, hogy ezen felül a voda mit ront el az OTT tv streamen , vagy hogy két rövid áramszünet után nem kap a hgw wan ip-t ahhoz nekik semmi közük.Utóbbiról egyébként már hallottam valahol. És a múltkor amikor így jártam (pedig tényleg azt gondoltam hogy 2024ben nincs ilyen)akkor az mondta a 1270 hogy ez egy védelmi mechanuzmus mert azt hiszi a rendszer hogy fel akarják törni. Mondom mi a wtf amit beszél?
Egyszerűen megkértem hogy kapcsolja ki ezt a birkaságot ,mert itt állok a modem előtt két áramszünet után és k..vára senki semmit nem akar feltörni, helyette a család inkabb csak netezne ahogy szokott. Nem tud mit tenni, várjak 1-2 órát és majd jó lesz. Tényleg ennyire birka a rendszer hogy 2 áramszünet a hgw-t bannolja és ezzel senki nem tud mit kezdeni??Ez unicast stream, kis cache-sel mert élő adás, gondolom itt sok minden okozhat gondot, a peeringtől a QoS-en át a traffic shaping-ig... Ez nem olyan egyszerű, bármi lehet.
Mielőtt általánosítjuk, hogy "bugos a szoftver".Mondom a megoldást
Mefogok XY db vodafonos alkalmazottat akik telekom területen is vannak ,odaadok nekik onetv update boxokat és hazaküldöm őket homeofficeba ,hogy menjetet testvéreim és az a dolgotok ,hogy rommá nyomkodjátok, ha bármi bug van arról realtime visszajeleztek.
Kiderítem hol a hiba, és addig csesztetem a saját rendszeremet meg a telekomot meg a bárkit,amíg jó nem lesz. Ha minden zsír ,akkor csinálok egy zárt tesztet pár száz emberrel, ha minden zsír akkor csinálok egy második körös tesztet mégtöbb emberrel, és ha minden zsír, akkor publikusba elkezdeem kiengedem a frissítést mert tudom hogy jó lesz.
Gyanítom ezek közül pár lépcsőfok kimaradt.[ Szerkesztve ]
-
glaci
őstag
válasz anglergab #136715 üzenetére
Hát ez az, hogy b@-nák meg. Jól kiherélték azt a boxot ...
(De ezek szerint akkor az marad továbbra is megfosztva az interaktív funkcióktól és nem áll szándékukban lecserélni, ha már egyszer a használhatóságát olyan jól beszűkítették ...)[ Szerkesztve ]
Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
anglergab
addikt
válasz glaci #136717 üzenetére
A Kaon annyiban tud "többet" mint az interaktív box, hogy nem kell hozzá internetkapcsolat/UTP kábel, van rajta SCART (CRT TV-hez) és van benne kártya. Az interaktív funkciókhoz gondolom már nincs meg a liberty-s háttér/kapcsolat, meg a hardver is elég régi, szóval új/interaktív feature-ök valószínűleg túl lassúak lennének rajta.
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
Már logója és szlogenje is van a Vodafone utódmárkájának
… és akkor most nézzük meg az app logóját (épp ma jött frissítés iOS-re):
Az új szlogenről meg egyből beugrott a laggoló csatornaváltás a boxon…
MINDEN PILLANAT SZÁMÍT. ahha…Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
MiZo1990
aktív tag
válasz kezo0 #136719 üzenetére
Az elmúlt 1-2 hét cikkei közül volt valamelyikben, hogy az app mostani logója nem végleges és a One márka megjelenésével fog az is változni.
(Mondjuk elég fura is volt az az ikon/logó.)Azért meg jár a taps, hogy ennyire semmilyenre sikerült a tényleges logó.
Az albán/montenegrói legalább színes... -
-
cocka
veterán
válasz anglergab #136715 üzenetére
Régi, beépített modemmel rendelkező médiaboxban sincs. Mert gondoskodtak róla, hogy ne legyen. Mondjuk ennél egyszerűbb módszert nem is tudnék elképzelni ahhoz, hogy legyen net egy médiaboxon, hogy a bejövő koaxról kapja a netet a beépített modeme.
Hogy ezt miért kellett kinyírni, a mai napig nem értem, ezeken is működhetnének a vodás interaktív funkciók vagy minimum egy részük.
Ami viszont nagy baromság volt: EPG átírása úgy, hogy még a keresőt is kivették belőle. Az azért eléggé alapvető lenne.
-
cocka
veterán
válasz boborján2 #136716 üzenetére
két rövid áramszünet után nem kap a hgw wan ip-t ahhoz nekik semmi közük.
Valószínűleg igazuk van, mert azt a Vodkafon a mai napig nem ismeri el, hogy bugosak a HGW-ik.
ez egy védelmi mechanuzmus mert azt hiszi a rendszer hogy fel akarják törni.
Hát valami hárító bullshitet ki kell találni ahhoz, hogy az ügyfélnek elaltassák a gyanakvását. És amikor az ügyfél meggyőződése (főleg ha úgy mond félig-meddig power user), hogy nem nála van a hiba, mert ő látja, hogy mi történik, ő tapasztalja a problémák gyakoriságát stb.., akkor jobb híján ki kell találni valamit, ami nem az ügyfelet hibáztatja.
Tényleg ennyire birka a rendszer hogy 2 áramszünet a hgw-t bannolja és ezzel senki nem tud mit kezdeni??
Koax területen a Cisco atomstabil. Itt akkor nincs net csak, ha áramszünet van vagy éppen karbantartanak. (rohadt ritka) Ja és áramszünet után is vissza szokott jönni.
Gyanítom ezek közül pár lépcsőfok kimaradt.
Az a szomorú, hogy ez sokszor banki appoknál is kimarad.
-
cocka
veterán
válasz anglergab #136718 üzenetére
A Pace HD-hoz sem kellett külön internetkapcsolat, mert van beépített modeme, amit az új szoftverrel használhatatlanná tettek. Ebből kifolyólag UTP kábel sem kellett soha, de vicces különben, hogy mindig is volt ethernet portja meg USB portja is, de egyik sem volt használható. Az USB-re még esetleg rá lehetett fogni, hogy szervizcélokat szolgál, de az ethernet port mit szolgál? LOL
SCART-ja ennek is van és van benne kártya is.
A túl lassú érvelés elég gyenge, mert még a büdös életben nem találkoztam gyors szolgáltatói médiaboxszal.
-
gduck
addikt
válasz cocka #136726 üzenetére
UPC-s időkben, a hiper-szuper soktuneres Horizon box helyett kapta "Horizon Light" szoftvererrel a Kaon boxot a régiónk. "Iszonyat" volt amikor kijött, évek allatt viszont egészen használhatóvá vált. Szerintem komplexebb szoftvert már nem bírna el (hiába van LAN portja, azaz "viszirány"), de (bocsi) ez 2024-ben már ne legyen probléma, a CRT TV-k ideje (persze lehet érvelni még 100 évig mellette ) már lejárt. De aki ragaszkodik hozzá, annak ott a Kaon box, simán használható. A jő öreg boxokat meg sajnos kivezették (PHILIPS, CISCO, PACE), mert már nem akarták támogatni és más irányba mentek el. Egyszerű üzleti döntés, nem lehet ellene semmit se tenni.
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
válasz gduck #136727 üzenetére
A régebbi/UPC-s boxok a Liberty Global International (LGI) rendszereit használták még (mint a Wi-Free is), ezért szűntek meg az interaktív funkcióik a leválás után.
A Vodafone Global korszakban is sajnos egyszerűbb/olcsóbb (light) Sagemcom boxot (VTV) kapott a régiónk (Android helyett Linux, nincs benne wifi, kisebb háttértár). A Sagemcom box sokkal jobb mint a Kaon, de már az is 2017-2018-as technológia.Aki a VodafoneTV-n MA205 (app) vagy WA205 (web) hibakódot kap, az azért van mert átmigrálták.
Már csak a OneTV appot és webes elérést tudja használni, a VTV appot és webes elérést már nem.
Ha van VTV médiaboxa, annak pedig le kellett frissülnie OneTV-re. Ha több is van, akkor az összesnek, egyszerre.
Azaz akinek van VTV-je, az az átállásig csak VTV-s, utána pedig csak OneTV-s.[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz anglergab #136728 üzenetére
(Android helyett Linux, nincs benne wifi, kisebb háttértár).
Azzal még nem feltétlen lenne baj, hogy nem Android. Szerintem ez jobb is így, hogy a userek nem tudják saját telepítéseikkel széttrollkodni. A wifi és főleg a dedikált audio port hiánya szerintem már gázabb.
Miféle háttértár? -
boborján2
aktív tag
válasz anglergab #136728 üzenetére
Azért merem feltételezni,hogy a hibakód mellett magyarul is megjelenik egy erre figyelmeztető felirat.
@cocka
Én azért örülnék ha droid lenne, mert őszintén szólva egy mindent tudó kodi ,az emby és a D+ app az nagyon hiányzik a buta tévémhez. Csak ezért kell külön android sticket használnom.[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
-
gduck
addikt
-
anglergab
addikt
válasz gduck #136732 üzenetére
Igen, minden átállásnál leválás van a háttérben a korábbi rendszerekről.
Az átállásnál egy ideig párhuzamosan működik a régi és az új platform, azaz van aki még a régit használja, és van aki már az újat, de nagyon fontos hogy olyan nem lehet aki egyszerre mindkettőt tudná használni, ezért hívják migrálásnak.
Ez egyirányú utca.
Azaz aki VTV-s még, ő csakis VTV-s médiaboxot kaphat, aki OneTV-s már, ő pedig csakis OneTV-s médiaboxot kaphat.
A Sagemcom boxból pedig az interaktív funkciókat nem lehet soha kivenni, mert ez egy interaktív box.
A régi boxoknál a DVB-C volt az alap, és ahhoz jött hozzá a visszirány/IP mint extra (azaz opcionális volt), itt megfordult, azaz az IP az alap és a DVB-C az extra/opcionális. Azaz valójában nem a koax mellé kell plusz egy UTP kábel, hanem az UTP mellé kell plusz egy koax. -
boborján2
aktív tag
válasz cocka #136733 üzenetére
Az emby az ami mindig karbantartott, feliratok ,és forced feliratok , bepakolva , borítók ha kell testre szabva stb... (bár még csak teszt fázisban vagyok vele,de egyelőre jól működik)A kodi meg csak alap skin a random cuccokhoz van ami megnéz és kuka. pl. van olyan tv rip amit valamiért csak a kodi szeret mikro lagg mentesen lejátszani, de szerencsére az ilyen anyag ritka.
Úgy mondanám a kodit ,hogy droidos tv cucc nalam nincs kodi nélkül. Ahogy windows nincs total commander nélkül.
Ezek ha nincsenek telepítve akkor számomra használhatatlanok az eszközök.[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz cocka #136731 üzenetére
A vicc egyébként az, hogy az oldal a "motorháztető" alatt sokkal értelmesebb hibakódokat ír, csak a felületen jönnek ezek a fura hibakódok. Amikor csináltam a VodkaTV kodi addont, akkor szimplán meghagytam a kaltura platform hibaüzeneteit, mert azok sokkal értelmesebbek és olvashatóbbak. Állítólag volt, hogy a belsős dolgozók is úgy jöttek rá egy hiba jelentésére, hogy a VodkaTV kiírta.
Én sem értem a hibakódok szerepét, de biztos a supportnak van egy listája és így könnyebb.
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
anglergab
addikt
válasz gduck #136736 üzenetére
Szerintem ahhoz a Kaon-nak, a többi régi boxnak, mediacardnak ki kéne kopnia, de ez nem valószínű, mert ahol nincs HDMI-s TV és/vagy (technikai) internet, ott csak a Kaon/régi boxok jók. Tehát szerintem végülis az előfizetőkön múlik. De kis túlzással amíg csak egy CRT és/vagy internet nélküli végpont és/vagy mediacard van, addig kell.
Illetve van, ahol van HDMI+internet is, de nem akarnak médiaboxot. Én médiabox párti vagyok (szerintem egyértelműen az a jövő, ha tetszik, ha nem, ez szakmai tény), de ez is érthető, sokaknak medicarddal optimálisabb, több oka is lehet. Bár náluk a TV-s app jó alternatíva lehet. De ha TV vs box a kérdés, akkor egyértelműen inkább box.[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
válasz anglergab #136738 üzenetére
De ha TV vs box a kérdés, akkor egyértelműen inkább box.
Nálam meg pont fordítva, egyértelműen mediacard.
Addig, amíg van rá lehetőség, biztos, hogy nem fogok boxot használni.
Ezért örülök, hogy Digi előfizető vagyok, ott semmi nem kell (még. Aztán kitudja itt a nagy felvásárlások, egyesülések után mi lesz).Nem vagyunk egyformák és ez benne a jó!
A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
boborján2
aktív tag
válasz anglergab #136738 üzenetére
Véleményem szerint a boxnak csak akkor van értelme ,ha az egy olyan központi egység tud lenni pl. a nappaliban , a közös családi térben, ahol apa,anya,gyerekek,esetleg vendégek mai alapvető igényeit ki tudja elégíteni és még ezek mellett alkalmas a lineáris tv-re is.
Egy olyan cucc ami csak a lineáris tv miatt kötelező de mellette csepegtetnek némi egyéb appot,ami vagy megy vagy nem az manapság már régen elbukott irány.
Az ilyen szolgaboxoknak csak a szolgáltatói oldalról van óriási előnye. Pl. logolás , hibajavítás , stb -k miatt.
Ha csak a lineáris tévézést nézzük mediaboxon már ott vége az élménynek hogy 6mp az epg betöltése, meg fel le nyilakkal mire átlakopom a csatornakat a hajam kihullik.[ Szerkesztve ]
-
gduck
addikt
válasz boborján2 #136744 üzenetére
"Egy olyan cucc ami csak a lineáris tv miatt kötelező de mellette csepegtetnek némi egyéb appot"
Hát pedig jók az appok, mert sajnos lassan már semmi nem nézhető vissza, mert szinte már minden csatornának online streaming szolgáltatása van. Emiatt (értelem szerűen) a visszanézést tiltják, nézzed az app-ban! Ebben csak az a szomorú, hogy pl. a TV2-ről szinte semmit nem tudok a VTV boxal visszanézni. Ugyanis 1-2 perc után leveszi a felbontást a TV2 app és élvezhetetlenül homályos lesz lejátszás Böngésző alatt semmi gondja, remélem a OneTV boxon már jól fog működni.
[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
válasz cocka #136726 üzenetére
Ez a beépített modem jó ötlet volt, anno mikor havernál nyomkodtam egy ilyen Pace-t csak néztem, honnan van rajta online funkció hogy se wifi nincs benne, se lan kábel nem volt bedugva
Persze gondolom így egy csomó plusz teher lehetett a CMTS-re még a boxok modeme, de a megoldás jó volt, hogy nem kellett plusz lan kábel a tv-hez.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest