Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Faby
senior tag
válasz Jenne #128325 üzenetére
Erre mondta a csajszi, hogy ha a szerződéssel vagyok, akkor 1 évre biztosított, hogy nem emelnek árat...és ez nekem biztosíték...
Ez addig volt igaz, míg be nem vezették az éves díjkorrekciót (nem díjemelés, még véletlenül sem!).
Most már akkor is emelhetnek, infláció követő mértékben, ha érvényes hűséged van.
Szóval, ha nem is hazudott, de nem tájékoztatott megfelelően az ügyintéző.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
petakpa1
őstag
Ugyan nem Voda téma, de talán van itt olyan aki már belefutott ilyenbe, netán jogi hátterét is ismeri.
Kérdés röviden: vezetékes internetszolgáltatásnak kötelező eleme az, hogy szolgáltató publikus (nem NATolt) ip címen biztosítsa a szolgáltatást?
Probléma háttere:
Faterom egy vidéki kisvárosban monopolhelyzetben lévő kis internetszolgáltatóval szerződött 3-4 évvel ezelőtt internetszolgáltatásra. Van egy webkamerája, amely a kertet figyeli, és annak távolról való eléréséhez szükség volt publikus ip címre. Ezért írtam mailt a szolgáltatónak, hogy vegyenek ki a NAT-ból és biztosítsanak publikus ip címet. Ezt néhány nap alatt meg is tették, és azóta prímán működik a szolgáltatás. (GPON technológia egyébként).
Ma fateromat felhívta a szolgáltató ügyfélszolgálata, hogy mostantól a havidíjon felül +3500,-Ft-ot kell fizetnie havonta a fix/publikus!? ip címért. Sajnos fater nem érti, hogy fix/publikus között mi a különbség, így nem is tujda, hogy ügyfélszolgálatos melyiket mondta, de szerinte az ügyfélszolgálatos se állt a helyzet magaslatán.
Kérdés hosszan: vezetékes internetszolgáláltatás esetén kötelező-e szolgáltatónak publikus ip címen szolgáltatnia? Van esetleg erre valamiféle jogszabály vagy kötelezően alkalmazandó NMHH rendelkezés? Ha igen hol találom ezt?
Ha nincs ilyen akkor gondolom, hogy a szolgáltató és az előfizető között hatályos szerződéshez kapcoslódó ÁSZF-ben kellene lennie arra rendelkezésnke, hogy publikus vagy NAT-olt ip címen szolgáltat a szolgáltató?
Ha korábban nem volt ilyen, de időközben ÁSZF-be betett egy ilyet szolgáltató, akkor most jogdszerűen kér + díjat a publikus ip-ért? ÁSZF változtatásról nem kellett volna szólnia? (Az is lehet, hogy megtette, csak faternek ugye nem tűnt fel az apróbetű a havi számla végén...)
Hangsúlyozom csak publikus ip címre van szükségünk nem fixre. Az ip cím esetleges változása a router dyndns funkciója miatt nem probléma .[ Szerkesztve ]
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
F-ECT$
titán
válasz kabelmania27 #128318 üzenetére
Köszi a választ, mivel sem a nettel, sem egyik másik csatornával sincs gond, így én is arra gondolok, hogy nem nálam van a hiba. Gondoltam hátha másnak is van gyereke, és neki is feltűnt ez, ezért is írtam be
Dive ever, work never.
-
mani8106
junior tag
válasz petakpa1 #128352 üzenetére
Nem kötelező. Fix Ip-t (Voda esetében) lakossági előfizető nem is igényelhet viszont azt bármikor kérheti h vegyék ki a NAT mögül ingyé. Hát a helyi monopolhelyzetben lévő kiskirályok sem tehetnek azért meg mindent szerződéskötéskor az aszfhez igazodni kell. Publikus ipv4-ert nem hiszem h 3500 felszámitananak sanszos h nem sok lövése volt a kezelőnek azért mondjuk a biztonság kedvéért rákérdeznek hogy is van ez.
Hol volt Gondor, mikor Nyugatvég elesett? - Ember akkor jöttünk ki a templomból
-
petakpa1
őstag
válasz gduck #128353 üzenetére
Köszi. Átnyálaztam az ÁSZFjüket. Amikor még szerződtünk nem volt szó arról, hogy publikus ip-ért külön díjat kérnek.
2021.06.30-án megváltoztatták az ÁSZF-et, és azóta benne van, hogyha valaki dinamikusan változó publikus ip címet szeretne, akkor azért külön fizetni kell a csomagdíj felett.
Azt még nem tudom, hogy a 2021. június körüli számlákon értesítettek-e minket erről a változásról.
Szerintetek van értelme NMHH-nál próbálkozni, hogy az éves során szolgáltató fizetőssé tett egy olyan szolgáltatást, ami akkor amikor még szerződtünk ingyenes volt, illetve semmi nem erről volt ÁSZF-jében?
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
petakpa1
őstag
válasz mani8106 #128355 üzenetére
Igen, közben az is kiderült, hogy fix ip-t akartak bruttó 3500,-Ft ért rásózni faterra.
Dinamikusan változó, de publikus ip cím csak +1000,-Ft.
Évi szinten ez mondjuk ezért +12 ezer, ennyi miatt már lehet, hogy érdemes lenne NMHH-nál próbálkozni.
Viszont ha e ellenséges lépésünk miatt szolgáltató rendes felmondással felmondja a szerződést, akkor lehet, hogy még rosszabbul járunk, mert a most értékesített új csomagjaik havi díja drágább mint amennyit fater még most is fizet a régi csomagja után.
A +1000,-Ft-ot a publikus IP-ért meg a régi és új csomagok havidíján felül is ki kell fizetni a mostani ÁSZF szerint."... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
Ledi
aktív tag
válasz zzola #128328 üzenetére
Jelzem rosszabb lett a rendszer mint volt.
Lemaradtam egy műsorról gondoltam visszanézem. Hiába nyomok a visszanezo gombra erre lefagy a Vodabox. Ezt 3x eljátszotta.
Majd magától újraindult és ezt írta ki:
Most 4x áramtalanítom a boxot és utána is csak az élő adás használható.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz petakpa1 #128356 üzenetére
Nem ügyvédként: Hacsak faterod nincs 2 éves hűségben ami legalább az új díjszabás érvénybe lépése előtt (Mielőtt fizetős lett a publikus és fix IP) kezdődött és az ügyfelek valamilyen módon értesítve lettek az ÁSZF változásról (Azért elég nagy balfasznak kell lennie egy távközlési cégnek, hogy pont ezt felejtsék el, szóval erősen kétlem) akkor ebben nincsen semmi törvényellenes.
De amúgy van Jogász topik is az oldalon, bepróbálkoznék ott is
[ Szerkesztve ]
-
Rage47
veterán
válasz Fox Mulder #128349 üzenetére
Tegnap délelőtt elment a netem egy rövid időre és most ejszaka sem volt, jelzett a NAS. Szóval igenis vannak gondok.
-
bounty123
őstag
Nagyon vicces, ma felhívott egy Voda marketinges azzal a szöveggel, hogy mivel bejelöltem, hogy ne keressenek a termékeik marketingjével, ezért most megkeresnek, hogy mivel bejelöltem, ezért előbb megkérdezi, hogy hajlandó vagyok-e meghallgatni a marketingjüket.
[ Szerkesztve ]
-
vigyory71
tag
válasz Rage47 #128361 üzenetére
Ma délelőtt is 10 körül, és most 3/4 2-kor is megszakadt a kapcsolatom a külvilággal. Határozottan rebootolt a CB, de érdekes módon a logjában nincs benne hogy restartolt volna a CB, csak egy-egy
SYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync
hibaüzenet Critical kategóriában. És ezeket követően néhány ilyenkor szokásos bejegyzés. De a Reboot-rol méla kuss.
Viszont az ezzel járó 4-5 perces kiesés is látható volt, és a CB reboot folyamata is a LED-eken. -
aktív tag
válasz kabelmania27 #128368 üzenetére
Azóta megérdeklődtem a közös képviselőnél, nem szolgáltat a Vodafone az épületben, szóval nem tudom a közmű oldalán, miért szerepel a behúzott kábel. Az meg, hogy azért szerepel a címem a Vodafone címkeresőben és teszik elérhetővé a szolgáltatás megrendelését, mert a Voda profilomban szerepel, mint lakcím egy kész vicc (Mivel több ajtószám és egyes emeletek is hiányoznak a címen a címkeresőből, csak emiatt dobja ki a címem szerintem)
Mindegy, lesz végül Telekom. Mint kiderült van gigabites net, csak külön kell kérni telefonon, mert az oldalon csak a rézkábeles opciókat hozza ki Ezeknek is nagyszerű rendszerük van mondhatom.
[ Szerkesztve ]
-
morhoon
csendes tag
Sziasztok!
10 évig stabil Voda (ex UPC) netem hónapokkal ezelőtt elkezdett nagyon instabil lenni, óránként többször kimarad 10-15 ping. 500-as net, CH7465VF modem, bridge módban, mögötte egy ASUS RT-AC88U. Modem csere, új kábelezés már megvolt. (Nem írom le a több hónapos őrületet.) Szerelő szerint a jelszint rendben van.
Amire a héten rájöttem, hogy ha nem megy a torrent kliens (qBittorrent), akkor nem jelentkezik a probléma. Egy napig legalábbis csak pár veszett csomagom volt úgy. Már 100-ra csökkentettem az aktív connenction-ök számát, de így is előjön a probléma egy idő után, akkor is, ha nincs letöltés, a feltöltés pedig 50KiB/s-re van korlátozva.
Van ötletetek, merre tovább? Ez így használhatatlan.
Köszi Srácok!
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz morhoon #128370 üzenetére
Üdv!
Kimenő titkosítást állítsd erölteve-re, ha nem javul korlátozd a feltöltési sebességet, ha úgy sem javul akkor a letöltési sebességet is korlátozd háta stabilabb lesz.
Ha megírod, hogy milyenek a modem jelszint értékek meg tudjuk írni, hogy rendben vannak-e az értékek. Amennyiben megírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax kábel és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség.[ Szerkesztve ]
-
vigyory71
tag
válasz kabelmania27 #128367 üzenetére
-
vigyory71
tag
válasz kabelmania27 #128376 üzenetére
Nem, alapvetően minden rendben van, ezeket már végigmatekoztam.
Határozottan rebootolt a modem mindkét esetben, de nem igazán értettem, hogy miért.
Se előtte nem csinált ilyet, se azóta.
25 napos Uptime-ot írt a routerem, hogy azóta hibátlan internet kapcsolata volt előtte. Igaz, hogy akkor egy hónapja volt egy hete, amikor minden reggel 7-kor újraindult kb. 5-6 napon keresztül. Akkor frissült is rajta firmware, gondolom ezen gályázott abban az időszakban, de aztán jó volt tegnapig minden gebasz nélkül.
Hozta az 510-515Mb/s lefelé irányt 22,5-24Mb/s felfelé irányt hiba nélkül.
Azóta is amúgy hiba nélkül dolgozik. -
Voice24
őstag
Hali!
Április 17-én rendeltem meg a netet és a tévét a Vodától telefonon, telekomos optikás területen. A rendeléskor azt mondta a hölgy, hogy 90 napot ír be teljesítési időnek, de mivel nálam be van minden kötve, csak az eszközöket kell a kábelek végén lecserélni, szerinte maximum két héten belül megtörténhet a dolog. Nos, 9 nap után kijött egy telekomos szerelő, úgymond bekötni az optikát, holott tudták, hogy be van kötve. Azért bejött, egy műszerrel kimérte a bejövő kábel végét a modemnél, lefotózta és el is ment (kb. 1 perc). Na, mondom, most már bármelyik nap jöhet a vodás szaki az eszközökkel.
Erre ma délelőtt jött egy sms, hogy május 23-án(!) délelőtt fog megtörténni a bekötés.
Általánosnak mondható ez a "sietség" a vodánál, hogy egy ilyen bonyolult művelet is több mint egy hónapot vesz igénybe? Még szerencse, hogy nem mondtam vissza idejekorán a telekomot. -
zzola
titán
Májusban ismét lesz analóg TV lekapcsolás BP-en, részletek később.
-
Voice24
őstag
válasz zzola #128380 üzenetére
Nincs gond, annyit kérdeztem, hogy általános-e. Ugyanis eddig nem ehhez voltam szokva, az évek során volt pár szolgáltatóváltásom illetve megrendelésem, de 90 napos határidőről most hallottam először, a jellemző átfutási idő az egy-két hét volt. Ennyire tolonganak az új ügyfelek a Vodánál, vagy ennyire nincs kapacitás a bekötésekre?
Amúgy leírtam, hogy a 90 nap hivatalos határidő ellenére a csaj max két hetet ígért... -
-=Jam=-
őstag
válasz morhoon #128370 üzenetére
Ezzel én is sokáig szenvedtem, semmi nem segített. Ha a PC-n fut a qbittorrent, akkor mindig előjön ez a probléma. Ha a NAS-on futtatom, akkor nincs gond szerencsére. Mikor Vodafone-os firmware lett frissítve a routerre azóta ilyen egyébként, korábban egyidőben ment a NAS-on és a PC-n minden probléma nélkül. De ezzel nyilván nem tudod felhívni őket, hogy nem megy a torrent
Másik klienssel mondjuk nem néztem a PC-n, azt esetleg meg lehet próbálni.
-
Manimaci
tag
Sziasztok!
Kaptam egy simkártyát és próbálnám aktiválni, de a honlapon csak a meglévőt mutatja, nem enged újat aktiválni, a My Vodafone meg 2napja azt írja mikor bejelentkeznék, hogy Hoppá, megszakadt a kapcsolat, próbáld később!. Valaki járt így, van megoldás erre? -
nicu71
addikt
Nagyszerű.A Magyar Mozi Tvnél /vodkaboxon ugye ,mert az applikácionál eddig sem volt/tegnap óta eltűnt a visszanéző funkció. Nagyon bánt, mert eléggé rá voltam kattanva,tudom hogy még csak kísérleti adás,de olyan jó,és reklámmentes is .
Ugye ez csak egy pillanatnyi elmezavar?"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
Reyik
kezdő
Sziasztok! A régi Technicolor TC7200 U -s UPC-s modemet valahogy betudom üzemelni? Megkap mindent ip stb csak épp internetkapcsolat nincs.
-
2544AACD
csendes tag
Sziasztok!
Valaki próbálta már a Mediabox távvezérlését Androidról?
Mert az újdonságaik között szerepel ez, mint új funkció.Fogalmam sincs melyik andriod app kell hozzá (nem találom a Vodafone appok között)
Magán a Mediaboxon sem találom ezt a funkciót, hogy beállítsam…
Valakinek sikerült már?
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
kezo0
addikt
válasz 2544AACD #128395 üzenetére
Szia,
ugyanaz a Vodafone TV app kell hozzá, amivel a műsorokat is tudod nézni a mobilodon. Az appban van egy kis távirányító ikon, arra koppintva tudod a mobilodat a box távirányítójaként használni.
Most épp ki van kapcsolva az androidos telóm, így csak az iPadOS appban tudom megmutatni a szóban forgó ikont, ami kicsit máshogy néz ki, de ha jól emlékszem, az ikon ugyanilyen, ezt keresd.
(Ja, és ez egyáltalán nem új funkció…)
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
Azt hogy NAT-olva vagyok-e hogy lehet csekkolni? Egyszer csak megszűnt működni az összes DDNS-em.
Gondoltam megnézem az IPv4-et a modem-en és whatismyip.com-on, de a modem oldalán (CH7465VF) csak IPv6-ot látok (whatismyip pedig azt nem mutat)4 8 15 16 23 42
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest