Új hozzászólás Aktív témák

  • yogibear

    addikt

    válasz giigz #77159 üzenetére

    Az engedéllyel rendelkező fogadóirodáknál szerzett jövedelem után nem kell adót fizetni

    Nem számít jövedelemnek a jogszerűen szervezett, az Szjtv. 16. §-a alapján engedélyhez nem kötött sorsolásos játékból, a sorsjátékból, a játékkaszinóból, a bukmékeri rendszerű fogadásból, a lóversenyfogadásból, bingójátékból, a kártyateremben szervezett kártyajátékból, valamint a távszerencsejátékból származó nyeremény.

    Nincs engedély, van adó

    Ha olyan szolgáltatótól származik a nyeremény, amely nem felel meg a törvényi rendelkezéseknek, tehát nem rendelkezik adóhatósági engedéllyel, vagy a nyeremény a módosítást megelőző időszakból származik, akkor az Szja. törvény 16. §-a szerint adóköteles. A játékos köteles az adót (16 %), valamint az egészségügyi hozzájárulást (EHO - 27 %) a negyedévet követő hónap 12. napjáig bevallani és megfizetni.

    A NAV megtalál

    A Nemzeti Adó- és Vámhivatal eljárást kezdeményezhet az adózóval szemben, ha nem vallja be jövedelmét. Az adóhatóság Kiválasztási Osztályának azok kerülhetnek a látókörébe vagyonosodással kapcsolatosan, akik láthatóan tehetősebben élnek (drága autó, nyaralás), mint amennyi a bevallásukban szereplő jövedelem alapján reális, vagyis kevesebbet vallanak be jövedelemként, mint amennyit az életvitelük, jövedelmi és vagyoni viszonyaik mutatnak.

    :P

    [ Szerkesztve ]

    „Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”

Új hozzászólás Aktív témák