Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Darth_Revan #8599 üzenetére
Pedig elvileg semmi különbség nincs az EU és nem EU tudása között... csak a szigorúbb környezeti és egyéb előírásoknak megfelelően van gyártva (ill az anyaghasználata).
Szerintem valamit benéztél...
Ugyanaz a hangchip, erősítő stb stb. Minden ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Darth_Revan
veterán
válasz FollowTheORI #8601 üzenetére
"Please understand that different product may design with different features. GA-Z170X-Gaming 7-EU (rev. 1.0) had confirmed released without Dolby / DTS features, if you need the function of S/PDIF 5.1 channel, you need to purchase the motherboard with the license support of Dolby / DTS; otherwise, you need to purchase the license from vendor directly or other hardware / software solutions. Sorry for the inconvenience."
Tudom, hogy ha van is, akkor minimalis a kulonbseg, de direkt azert vettem itt, mert itt elvileg nem az EU modellt arultak
De ha ez nem lenne akkor meg ott van, hogy Asus-al ellentetben ez nem hajlando a memoriaimat xmp profillal kezelni
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Darth_Revan #8602 üzenetére
Hihetetlen hogy erre külön rá kell kérdezni... erről sehol semmi info.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
MasterMark
titán
Üdv
Hány napig tartják a rendelést? Sehol nem találom a weboldalon.
Switch Tax
-
gali777
őstag
Garanciában mennyit szoktak ülni a dolgokon? Bent van gariban videókártyám, aminek az egyik hűtője nem megy. Ez nem egy hosszadalmas, sok tesztelést igénylő, nehezen reprodukálható hiba Gondolom is, hogy nem ez a sok idő, hanem a javítás / csere lefightolása, de mégis van valami esélyem, hogy még az idén visszakapom? Múlt hét szombattól van náluk a kártya.
[ Szerkesztve ]
-
HoriBali
csendes tag
Melyik futárszolgálat szállítja ki a csomagot?
-
Jégkokó
veterán
Van egy geforce 650 Ti videókártyám amit az iponba vettem 2 éve és sajna meghalt az egyik ventije. Megjavítják, vagy pedig kicserélik egy másikra?
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
Jégkokó
veterán
válasz gali777 #8612 üzenetére
Már kifutott kártya, szóval olyat nem tudnának már adni, ha jól sejtem akkor a 750Ti van abban az árkategóriában mint az enyém volt 2 éve.De ha a ventit meg tudják csinálni az se baj, mert meg vagyok vele elégedve.
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Első negatív élményt szereztem az iPon-ról, és tanácsért fordultam ide. Csütörtökön rendeltem, és pénteken hoztam el a boltból egy Thrustmaster Hotas X joystickot. Sajna van vele pár problémám, a legtöbb mondjuk lehet, hogy pusztán a szériára jellemző, nekem nem annyira tetsző dolog, de a lényeg, hogy nem működik az egyik gomb. Most azt nem tudom, hogy a gariztatásnak mi a menete? A XIII. kerületi boltba kell vinnem, ha jól sejtem!? Kell előtte szólni nekik, vagy csak beviszem és kész. Illetve az érdekelne, hogy mire számítsak? Adnak esetleg egyből másikat (bár ebben nem nagyon reménykedem), vagy megvizsgálják, aztán majd értesítenek valamikor, hogy kapok újat, és menjek érte. Közben meg eltelik ki tudja pár nap!? Mert ha ez a módja, akkor inkább jogomnál fogva elállok a vásárlástól, aztán veszek máshol azonnal.
-
04ahgy
nagyúr
válasz Gabesz87 #8614 üzenetére
Nem lát bele az iPon sem a csomagba, elhiheted, hogy nem neked volt félretéve egy direkt hibás joystick. Tehát ezt egyelőre a Thrustmaster számlájára lehet negatív élményként írni...
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
ACE-
addikt
válasz Gabesz87 #8614 üzenetére
Ha kell hamar a cucc, és nem gond hogy csak később kapod vissza a pénzt, akkor állj el, és vegyél máshol másikat. Vagy szintén Ipon-tól rendelj egy másikat, de még mielőtt elállsz... és akkor tuti másikat kapsz. És nem lehet hogy szoftveres gondja van a Joy-nak?
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
Gabesz87
veterán
Én nem állítottam, hogy az ipon tehet róla. Nyilván peches voltam, és kifogtam egy hibásat. Máshol is előfordulhatott volna...csak kicsit dühít a dolog, ennyi.
(#8616) ACE-
Nem szoftveres. A control panelben végignyomogatva a gombokat, mind jó, felvillan az adott szám, kivéve azt az egyet. Ill. játékban sem tudom beállítani, nem érzékeli, hiába nyomkodom. Meg más a nyomásérzete is, mint a többinek. Nem kattan, mint némelyik gomb, ill. semmi ellenállást nem érzek, ahogy nyomom.[ Szerkesztve ]
-
gali777
őstag
Megérdeklődtem már, hogy mi újság a kártyámmal, már egy hónapja ott van lassan, jó mondjuk az ünnepek is közrejátszanak, nem kicsit
Ezt kaptam válaszban:
"A termék jelenleg bevizsgálás alatt van a beszállítónál, további információ jelenleg nem áll rendelkezésre. Amennyiben hibásnak találják, javítják illetve ha nem javítható kicserélik Önnek. Ennek átfutási ideje általában 15 munkanap szokott lenni kézhezvételtől, de igyekszünk ezt az időt lehetőségeink szerint csökkenteni. ..."Itt a 15 munkanap kézhezvételtől, az arra vonatkozik amikor az ipon kézhez kapta a futártól a kártyát vagy onnantól, hogy a beszállító átvette? Nekem ez nem teljesen egyértelmű
-
Gabesz87
veterán
Na visszavittem az iponba a hibás Hotas X joyt. Visszakértem a pénzt, bár nem tudtam, hogy nem egyből fizetik vissza. Nem emlékszem, hogy mit mondott a faszi, hogy a számlán szereplő fizetési határidő (01.25) előtt, vagy után kell menni a pénzért!?
-
-
Jégkokó
veterán
Tegnap adtam le a videókártyát, remélem hamar meg lesz.
-
-
Jégkokó
veterán
És te milyen kártyát kaptál?Az amit leadtál milyen volt?
-
Jégkokó
veterán
-
GeneraL_XTX
veterán
Üdv!
Ma vásároltam az ipon-nál és elég furcsa dolgot tapasztaltam amit eddig nem kellett: rá kellett írnom a személyi számomat az ő számla példányukra.
Kérdésem, hogy másoknál is ez a sztenderd eljárás? És ugye ez nem azt jelenti amire gondolok, hogy innentől a gariztatáshoz már személyi is kell? Mert az a használt eladásnál háát elég kellemetlen lenne....
-
Biznisz Elek
senior tag
válasz GeneraL_XTX #8628 üzenetére
Előre fizettél vagy a helyszínen?
▂▃▅▇█▓ eladó domain nevek - bizniszelek.hu ▓█▇▅▃▂
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz Biznisz Elek #8629 üzenetére
Előtte, bankkártyával.
-
Biznisz Elek
senior tag
válasz GeneraL_XTX #8630 üzenetére
Szerintem akkor csak ezert. Ha gond lennne akkor tudjak ki vitte el a kifizetett arut.
▂▃▅▇█▓ eladó domain nevek - bizniszelek.hu ▓█▇▅▃▂
-
nonsen5e
addikt
válasz Gabesz87 #8621 üzenetére
Szerintem egyszerre voltunk még a szervizben.
Én egy videokártyát vittem vissza épp (másodszor).---
Kíváncsi vagyok mi lesz azzal. 5 nap után írtak, hogy a "garanciális ügyintézése befejeződött", aztán vissza akarták adni ugyanúgy a kártyát, mert, hogy ők nem találtak benne hibát.
Ha másodjára is visszadobják, hogy nem jött elő a hiba, addigra pont le fog járni a garancia (holnap utánig tart)... Amennyiben így lejár a garancia, hogy náluk van, majd végül azt mondják, hogy semmi baja, ezért a szervizben töltött idő is levonódik a garanciából, akkor ha a garancia lejárta után (amikor majd visszaadják) elviszem egy független szakszervizbe, ahol esetlegesen megállapítják, hogy ez márpedig rossz, lehet-e az iPont felelősségre vonni azért, mert "direkt húzták az időt, hogy lejárjon a garancia"?
Sajnálom a keserű hangvételemet, de eddig SOHA EGY SZERVIZZEL sem volt jó tapasztalatom.
D4: hunPH, nonsense#2596
-
h1mpi
félisten
válasz GeneraL_XTX #8628 üzenetére
Én nem írtam volna rá, személyes adat és ellenkezik a hatályos törvényekkel. Maximum a bemutatását kérhetik a bankkártya mellé.
Fully electric lifestyle!
-
bul07
nagyúr
Pick Pack Pont-os átvételnél is elkérik a személyit számát ráírják a papírra , ha nem adod oda nincs csomag
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Hintalow
senior tag
Én is mindenhol előre fizetek kártyával, nem szeretem a kp-t.
Ilyenkor bárki odaállhat, és bemondásra viheti a cuccot.
Az már valószínűleg törvényes lenne, ha azt mondanák, hogy csak a fizetés megtörténtét / rendelés elkészültét tanúsító visszaigazolás ellenében adják ki a cuccot, mondjuk nyomtatva.
Hát kösz, inkább a személyi szám.Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
bul07
nagyúr
Azért van olyan áruház ahol a rendelés szám se olyan titkos
Homár Euronics( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
félisten
Én is megszívtam a garit. December 4.-én átvettek egy ASROCK 985GM-GS3 FX deszkát tőlem garanciálisba, most jött vissza (gali777, ez neked lehet hasznos info...), hogy a hiba bevizsgálás során nem jelentkezett.
Az alaplap egy évig működött probléma nélkül egy Athlon X2 255 procival. Azt produkálja, hogy akár a SATA, akár az IDE csatin keresztül rákapcsolt merevlemezkezeléstől elhasal. Live USB-vel pöpecül működik, ha onnan próbálsz meg mondjuk egy vinyó felszín tesztet, elhasal. Másik táp, másik memória, másik vinyó (SATA és IDE), másik dVGA kipróbálva, hibajelenség fentáll mindegyik esetben. Az integrált alaplapi VGA artifactokat tol.
Saját tippem az alaplap (a CPU-t nem tudtam másik deszkában leellenőrizni, de működésben megdöglött CPU-t nem nagyon láttam még (megfőttet és lesarkazott már igen, itt azonban egyik sem áll fent)). Visszaérkezése után összeszereltem (hiszek a mesékben), SATA-s Win 8.1-es HDD rádug, természetesen már a bejelentkezési képernyőig nem jut el. Biztosra megyek, Win 8.1 újrainstall, fájlok másolása közben elhasal.
Azt hiszem innentől kezdve az Ipon kiesett, mint potenciális beszerzési forrás...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
Mint említettem, a CPU-n kívül minden tesztelve volt más komponensel.
Táp, RAM, dVGA, HDD (mint írtam, még IDE csatissal is teszteltem), a hibajelenség ugyan az mindegyik esetben.Ha én vagyok a hülye, be szoktam ismerni, de rákérdeztem az azonnali alaplapos topicban (hsz link), három válasz érkezett (egy, kettő, három), mind az alaplap, illetve az északi híd hibáját említette.
A Garancia rendezés papíron a Megjegyzésben a következők vannak feltüntetve:
Bios 1.50 -> 1.70, memtest 64h OK (fotó), W10 inst OK (igp), W10 rebooter 1200 sec 10 pass OK (fotó)
Szerinted akkor merre van a féligazság? Meghalhatott a CPU?
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
Ha szemetel az IGP is, az azért elég gyanús. Amúgy én gariztattam már CPU-t, ráadásul IBM szerverben levő xeont, és ott se szokott annyira lesarkazás meg overclock lenni, ráadásul ez hűtött DC-ben volt Szóval lehetséges ez simán, de tény, hogy nagyon ritka. Próbálj bootolni usb-ről egy live rendszert, és hajtsd meg kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Mint írtam, Live USB-ről pöpecül működik, de hogy nehogy bárki rám vethessen, hogy csak egy alulképzett troll lennék a témában, tessék, USB Live -> Falcon 4 Ultimate Boot CD alól SuperPi és PC Wizard System Test Stability párhuzamosan több, mint 20 percig futtatva (megj.: dVGA mellett), szóval a CPU hibát én kizárnám:
IGP teszt, villódzó kék és fekete csíkok, vibráló kép - magyarul artifactokat produkál (megj.: a Falcon 4 Ultimate Bood CD-t nem tudtam IGP-vel elindítani, újraindult a gép, vagy fekete képernyővel lefagyott, Win 10 ugyancsak újraindul boot közben, ez a következő kép miatt érdekes):
Végezetül Win 10 indítási kísérlet dVGA-val, SATA HDD-ről, érdemes a hibaüzit megnézni (elérhetettlen boot eszköz):
Én sok mindent elhiszek, de ez esetben félek nem vagyok a témában fogalmatlan, nyafogós ügyfél, aki a hibátlan terméket akarná legariztatni - magyarul azt vonom kétségbe, hogy az Ipon-nál normálisan letesztelték...
[ Szerkesztve ]
-
nonsen5e
addikt
Lehet akkor nekem sok volt kicsit az LSD, és azért látok színes csíkokat.
(iPon szerint kutya baja a kártyának)Olyasmit lehet persze megfog a szerviz, hogy kontaktos a kábel, és nem ad hangot a fejhallgató, de ha már bonyolultabb a hiba eredete, akkor nem feltétlen jeleskednek a szervizek (úgy általában sem).
D4: hunPH, nonsense#2596
-
félisten
Videómemória hiba. De pont ezt írja ő is. Beadta gariba, aztán visszadobták, hogy nem tapasztaltak rendellenes működést, nincs indok a garira.
Én egyébként most azon gondolkozom, hogy érdemes-e küzdeni az alaplap ügyében a fogyasztóvédelemmel. Igazából már így is sokkal több időmet áldoztam rá, mint amit megérdemel, de rohadtul dühít, hogy egy egyértelműen hibás deszkát visszadobnak a gariztatásból azzal, hogy semmi baja...
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Építő/felújító topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest