Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz CharlieDrop #110452 üzenetére
Benne van a településed a listában? Ha nem titok akkor írd le. Jelenleg is van tőlük szolgáltatásod? Vagy ezt a 30 Mb/s-et a weboldal alapján írod?
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
CharlieDrop
veterán
válasz DJ. Ru$y #110453 üzenetére
Most albiból kellene átmenni másikban és cím alapján keresek a T-nél. Jó lenne ha tudnám vinni az ezres netem, de ha más nem, akkor legalább 100 jó lenne ha maradna.
ja. Nem titok Bp. Csepel, Ady Endre út 10 ahol van egy lehetséges keró
[ Szerkesztve ]
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
sajby
senior tag
"A megadott címen elérhető lesz az extragyors, 2000 Mbit/s internetünk! "
El sem hiszem,hogy kb 10 év max 6megás internet után végre Ózdon is leváltják a rezet
-
tobias40
veterán
válasz perfegor17 #110456 üzenetére
Ez melyik település ha megkérdezhetem?
Válasz jöhet PÜ-ben is.. -
DJ. Ru$y
félisten
válasz CharlieDrop #110454 üzenetére
Azt elolvastad, hogy az a "30-as csomag" valójában közel sem biztos, hogy annyi? 100 Mb/s a csomag maximális sebessége, ez függ a hurokhossztól, a gerincen lévő többi előfizető számától stb. Ha kérsz IPTV-t és van szabad érpár, akkor dupla érpárral közel a 2x-es sebesség, de 1.5x-es inkább elérhető.
-
mentic18
aktív tag
válasz DJ. Ru$y #110461 üzenetére
na igen. Pannonhalmára átvittem az otthoni csomagomat ( 100 mb net, közepes csomag tv, alap telefon) és mondták h itt csak az 50 mega lesz meg. Nos itt a 30 is alig van meg dupla érpárral, zte alap router ami a 10 méter kört nem tölti ki. Most hogy rákötöttem egy tplinkes routert, elér a wifi, megvan a 30 megás sebesség. De enyhén átverve érzem magam, amikor az 50 megát se tudja, nemhogy a 100-at. Ez a 30 szinte semmire sem elég, főleg ha a tv is megy. Tudom, a garantált sebesség felett nem lehet hibát jelezni meg reklamálni, de amikor a szomszédban megy a 100 megás net, akkor azért elgondolkodom.
Samsung Galaxy A53 5G
-
szemesi69
addikt
válasz kisapa #110467 üzenetére
Rosszul írtam a műholdas szeptember eleje óta van, megnéztem a szerződést, azóta volt pár rendes vihar itt nálunk, a szemben lévő szomszédnak több mint 10 éve van és náluk se volt szakadás viharban, viszont a vidanetnél kábelen viharba volt kockásodás rendesen. Volt időm személyes tapasztalatot gyűjteni váltás előtt konkrétan 10 méter közelben lakó szomszédtól Itt a címemen a telekom nem tud iptévét adni csak műholdast, az internet jön csak kábelen, azt meg a vidanet kábelén adják, mint többségi tulajdonos. Az internettel sose volt gondom, pár éve itt az utcában teljes kábel és erősítő cserék voltak, csak a vezetékes tévé volt pocsék.
Xiaomi redmi note 12 pro
-
MDanny
senior tag
Remélhetőleg lesz magyar hangsáv a History2-n, a History-n magyar felvezetővel megy a Jurassic Fight Club ajánlója. Lehet van összefüggés.
Xiaomi 11 Lite 5G NE 8/128GB EEA (Yettel VoLTE + Vodafone VoLTE), POCO F3 8/256GB EEA (Telekom VoWiFi); DIGI 1000/300 FTTH, Telekom 250/10 ED3 + Telekom TV M, Direct One Plus HD TV
-
perfegor17
senior tag
Leadtam hibára a netet megint mert megint nem volt netem csak modem újraindítás után. hívás után fél órával jött is a szerelő ki is cserélte a modemet. 4x adtam le de most jutottak el oda hogy lehet modemet kéne cserélni xD
-
BBéci
legenda
válasz DJ. Ru$y #110461 üzenetére
Az érpárokról jut eszembe: amikor szomszédomnál ügyködött a szerelő, azt mondta, nem kell másik 60 méteres kábelt behúzni az én netemhez, az egy bennlévőről leosztva mindkettőnknek meglesz a névleges sebesség.
Elfogadjam, vagy húzassak még egy madzagot? Nehezen férne be a föld alatt és a ház falában futó gégecsőbe, el kellene távolítani belőle a UPC telefon vezetékét, de annak élnie kell számhordozás megtörténtéig.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
leviske
veterán
Sziasztok!
Ha személyesen történik az újabb IPTV box rendelése, akkor kaphat kézhez az adott illető, vagy mindenképp utólag szállítják?
-
muveszur
addikt
Sziasztok,
Digi áremelés után nagyon gondolkozok, hogy váltok Telekom internetre és IP TV-re. Tudnátok kérlek benne segíteni, hogy milyen beltéri eszközökre van szükség a TV-hez?
Jelenleg az előszobába jön be a Digi optika, gondolom ide fog behúzni a telekom is. Innentől a falban Koax és Ethernet kábel jön be, ami jó lenne, ha megmaradna.
Köszönöm a segítséget!
-
tobias40
veterán
válasz muveszur #110479 üzenetére
Ad a telekom egy routert amibe megy az optika kábel.(telekom optika van nálatok?)
Kapsz hozzá egy STB-t ami tudja a hd-t,ez benne van az árban.Ha több kell fizetni kell érte.
Ez a STB megy a telekomos routerbe és a STB-ről mész a tv-be hdmi-n vagy amit tud a tv-d.
Remélem mindent jól írtam...És az internet is nyilván ebből a roterből megy alapból,ha nem raksz mögé saját routert.
Olvass vissza sok minden tapasztalat le van írva. -
DJ. Ru$y
félisten
válasz muveszur #110479 üzenetére
A Telekom húzhat be, optikát, koaxot vagy rézérpárt, attól függ melyiken szolgáltat nálad.
Behúzza a három közül az egyik kábelt oda, ahova szeretnéd, ha kell beljebb is viszik, mint az előszoba. Ott letesznek egy HGW-t vagy ONT-ot, majd onnan minden TV-hez, ahol IPTV-t akarsz egyesével kellene UTP-t húzni és közvetlen a szolgáltatói eszközre kötni. (Ezt azért javaslom, hogy a későbbiekben még véletlenül se mondhassák, hogy a te eszközöddel van probléma, ha bármilyen hibát tapasztalsz IPTV-n.) Az UTP másik felére leteszik a saját beltérijüket amit nem tudsz megvenni, az első díja benne van a TV szolgáltatásban alapból (vagyis ingyen van) a második és harmadik pedig 870 Ft/hó/db.
-
-
seger
addikt
Koax 1000/25. Hullámzik, sokszor megakad a net. Yt videó megál... egyszercsak elindul...
Jelszintek elvileg rendben..
Sebesség mérés elindul 160 -at mér. Van hogy elindul 700-on és lemegy 200-ra.Épp hibabejelentésbe vagyok. Várakozok munkatársra.
Mi lehet a hiba?
Gondolom jelszontek miatt elhajtanak...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz seger #110484 üzenetére
Sajnos egy rádiós rendszert így üzemeltetni ahogy a T teszi nemigen lehet. A legérzékenyebb legtöbb szakértelmet igénylő hálózat, ha lehet kerülöm mint a tüzet.
Nem jelszintet veszel hanem szolgáltatást! Ne törődj a szintekkel, ha a szolgáltatás rendben lesz majd akkor hajthatnak el.
-
muveszur
addikt
válasz DJ. Ru$y #110482 üzenetére
Szia DJ. Ru$y és tobias40,
Köszönöm a gyors segítséget. Ezek szerint az IP TV csak UTP-n érhető el, ez lehet hogy bajos lesz Két kérdés foglalkoztat nagyon:
- Megoldható-e STB nélkül a dolog? Jelenleg Diginél visszaadtam a Set Top Box-t, annyira jó nélküle, 1 távirányító kell csak.
- Illetve nyílván cél lenne, hogy ne kelljen felesleges lakásfelújításba kezdeni. Megoldható-e, hogy lepakolja a Telekom a cuccát előszobában, onnantól a saját UTP kábelem bejön minden a nappaliba, ahol pedig router menne rá, valamint a TV?
Attól félek, ez így nem megy, csak ha lenne 2 UTP kábel.Köszi!
-
törölt tag
válasz muveszur #110486 üzenetére
Meg lehet oldani úgy is, hogy az előszobából csak egy UTP kábel megy a nappaliba. Nem annyira egyszerű, eszközöket kell venni, VLAN-okat kell használni, én is így csinálom, így bármely végponton ahová kábel megy lehet TV és internet kapcsolat is egy időben.
Mivel a Telekom IPTV-t használ a STB nem hagyható el.
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz muveszur #110486 üzenetére
A többiek megadták nagyjából a választ a kérdésedre.
Nem oldható meg, mivel ez nem DVB-C alapú, hanem IP alapú forgalom ezért IPTV, erre egyelőre nincs egységes platform, hogy a TV-kbe dugott UTP-n keresztül kezelje. (Van rá kezdeményezés, vagy idén fogják szabványosítani ilyesmi.) Szóval egyelőre kell a STB, aminek a távirányítójára rá tudod állítani a TV ki-be kapcsolást meg talán a hangerőt. Ergo itt is egy táv lesz csak.
Ha IGMP képes a router keresztül viheted rajta, de amint probléma lesz az IPTV-vel a te eszközödre fognak mutogatni, és azt fogják mondani, hogy az okozza a problémát. Ha kirángatod a koaxot nem tudsz behúzni a helyére még egy UTP-t? Ez nem felújítás semmi, x méter kábel csere, nettó fél óra, ha jól kötöd össze őket, akkor a koax-szal be tudod húzni az UTP-t. Én ezt csinálnám.
-
Imy
veterán
telekom TV és internet szolgáltatást szeretnék az új lakásba ahol lakni fugunk.
"Net Plusz díjcsomag esetén: 30Mbit/s kínált letöltés, 1Mbit/s garantált letöltés, 5Mbit/s kínált feltöltés, 0,25Mbit/s garantált feltöltés."
Ha jól tudom, ez nem optika. Más szolgáltató is lenne, de az árai kedvezőtlenebbek, de durván 2.5e-el lenne az drágább. Cserébe nagyobb net, de rosszabb TV szolgáltatás.
A TV ilyen esetben milyen megoldással van megoldva? -
lszlogal
senior tag
De nem is koax. A régi telefonkábelen, ADSL2+-t vagy VDSL2-t fognak neked szolgáltatni. Ha szerencséd van, akkor a hurokhosszod nem több mint 3-400m, és VDSL2 technológián szolgáltatnak, így elérheted akár a 80Mbps letöltési sebességet is. Ha nincs szerencséd, akkor csak a kínált sávszélességet, vagy az alatt fogsz kapni. Ez a bekötés után fog kiderülni. De nyilván függ a kötésektől, és még néhány dologtól is, ne vedd készpénznek azt amit mondok.
Továbbá az IPTV csökkenti a használható sávszéled, egy SD stream 1-2Mbps-el, egy HD strean 8-10Mbps-el.
DSL-re semmiféleképpen nem tennék IPTV-t, oda SAT TV-t rendelnék (már ha egyáltalán lehet még, telefonon meg kell érdeklődni).
De ha van más, és ha ár-érték arányban jobb, akkor válaszd azt.
[ Szerkesztve ]
-
-
muveszur
addikt
válasz kisapa #110492 üzenetére
Hmm.... annyi rosszat írtok a TV részére, hogy ez lényegesen rosszabbnak tűnik, mint ami most van. A CI kártya valóban nem gyors, de csak 2 csatornához szükséges, a többi megy nélküle is a Digi szerint.
Igazából a telekom a magenta csomag miatt lenne nagyon vonzó, sokkal jobb mobilos ajánlatot ad, ha van két otthoni csomagod.
Az sem feltétlenül lenne baj, ha maradna TV-nek a Digi, az internet + telefon pedig telekom.
Árban még így is sokkal bentebb vagyok. -
-
Imy
veterán
válasz st3v3np3t3r #110498 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest