Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Boss81
senior tag
Az a gondom, hogy 1 kötetet hoztam létre, azon vannak az adatok és a média, tehát viszonylag nagy az adatforgalom, és szerintem az nyírta ki őket. De most már mindegy ezzel nem tudok mit csinálni, majd ha megvettem az újakat, akkor újratelepítem a Nas-t, és akkor két kötetet csinálok, és akkor csak az adatkötethez lesz hozzárakva a gyorsítótár. Bár szerintem 2x2 Tb akkor is belefog megad menni.
-
here
tag
Sziasztok.
Ds118-as NASt használok. Most figyelmeztetett, hogy fogy a tárterület. Megcsináltam a szokásos takarítást. Eltávolítottam a torrent file-t és töröltem a kiválasztott elemeket. Mindig így csináltam eddig is, de most nem csökkent a foglalt hely a hdd-n. Maradt a figyelmeztetès, hogy lassan el fogy a hely.
Nem szeretném formázni a meghajtót. 3tb wd red.
Valami ötlet?
Kösz.A google a barátom....az egyetlen....
-
HIJ
őstag
Sziasztok!
Valakinek sikerült már átpakolnia a Download Station -t egy másik kötetre? Sajnos a jó öreg @appstore -os áthelyezéssel nem jönnek a letöltési feladatok. Átraktam és üres lett a lista, majd visszarakva minden a helyén. Gondolom kellene még valamit hozni vele, de nem tudom mit…
-
here
tag
A lomtár volt a ludas. Köszönöm a segítséget.
A google a barátom....az egyetlen....
-
petiwr
senior tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem mivel a mai világban elég "veszélyes" az internet és szeretném megvédeni az otthoni hálózatomat. Az internet DSL-en keresztül jön be TAE-F-ról RJ11-ra Ez megy bele a szolgátatótól adott Wifi Router-be. Onnan tovább NAS, PC, Notebook, TV ezek mind kábelen és a sok Wifi-s eszköz. Azon gondolkoztam hogyan tudnám legjobban megvédeni a NAS-t meg a PC-t? A ruter mögé egy TP-LINK ER605 5 Port Dual/Multiple WAN VPN Router? Az megoldás lenne? -
addikt
válasz petiwr #87312 üzenetére
Azért hülyeség amit írsz,mert ha megakarod vedeni,nincs olyan hogy veszel valamit és meg van védve. A legjobb:
-nincs neten. Akkor meg van védve. Többi megoldás nincs.De lehet még
-millió forintos tűzfal szarul beállítva. Meg attól még úgy sem lesz jól megvédve a NAS PC ha jól is van beállítva. Rizikó ott van a feltörésre.
-olcsó tűzfal szakértelemmel is lehet. Ugyanaz mint frntebb olcsóbbanHa meg olcsó megoldás ugyan ott vagy mint a gyári router. Ha értesz hozzá akkor többnyire érted miért nem tudod megvédeni. Ha nem értesz hozzá akkor meg az a legjobb ha nincs neten. De úgy is netre engeded,akkor meg ha nem értesz hozzá akkor valszeg sose lesz jól megvédve.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz petiwr #87312 üzenetére
Én egy miniPC-t használok routernek (HP T620, a vastagabbik verzió), amin pfSense fut. Ez alapból adja a tűzfalat, és telepíthető rá kiegészítőként pfBlocker NG, ami egy reklámblokkoló, így a teljes hálózatomon van reklám és egyéb oldalak szűrése.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
nagyúr
Sziasztok!
12 TB-os HDD-t keresek 920+-ba.
Seagate Ironwolf, vagy a Skyhawk a jobb? Vagy mindegy?
Van valakinek tapasztalata? Zaj, melegedés?
8 TB-os WD Red Plusokat cserélnék. -
nagyúr
Papíron az Ironwolf van NAS-ba szánva (WD Red analóg), a Skyhawk meg kamerás rendszerbe (WD Purple analóg). Azt sajna nem tudom, hogy ennek a gyakorlatban van-e jelentősége.
#87317 Patice: az Exos X20 nem 7200-as? Vagy a nagyobb vasakba már olyanokat is szoktatok rakni?
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
válasz Patice #87324 üzenetére
X18 18TB SATA-ból csak egyféle van, ugye? Vagy figyelni kell a sorozatszámra?
Alza-ban venném.
Az ugye nem gond, hogy a 4 lemezes NAS-ban csak 2 db HDD lesz?
A konfig mentessel a felhasználók, azok jogosultságai, a megosztások, beállítások visszaállíthatók ugye?
Gondolom a programok beállításai, mint pl. Download Station nem maradnak meg.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz urban racer #87327 üzenetére
Sajnos nekem nincs olyan helységem, ahova el tudnák helyezni egy rack szekrényt...
-
-
nagyúr
válasz Patice #87331 üzenetére
Köszi a segítséget
A gond alatt azt értetem, hogy mondjuk lassabb lesz a raid, vagy meghibásodás miatt jobb, ha több HDD van benne (ez csak ilyen agyalás részemről).Két verziót találtam az Exos 18TB HDD-vől típusszám alapján:
ST18000NM000J - Standard Model FastFormat (512e/4Kn)
ST18000NM001J - SED Model FastFormat (512e/4Kn)Ez a különbség gyakorlatban mit jelent?
-
nagyúr
válasz urban racer #87333 üzenetére
Köszi .
-
Patice
Topikgazda
-
nagyúr
válasz urban racer #87284 üzenetére
X20 18TB sajnos nincs Alza-ban a többi hhelyen pedig csak 3 év garanciát adnak.
-
Protezis
őstag
válasz urban racer #87327 üzenetére
-
nagyúr
válasz urban racer #87343 üzenetére
Köszi Ezt nem is láttam, bár ezzel az üzlettel már volt sajnos rossz tapasztalatom...
-
nagyúr
válasz urban racer #87343 üzenetére
Megrendeltem a Konzolvilágnál (Compker).
-
nagyúr
Sziasztok!
Ha 4 x 8 TB SHR-ről szeretnék 2 x 18 TB SHR-re váltani (NAS ugyanaz lesz), akkor hogyan a legegyszerűbb megcsinálni a váltást, hogy lehetőleg ne kelljen mindent újra beállítani?
9 TB adat van jelenleg a köteten.
Fentebb írtam, hogy én hogy gondolnám, de nem tudom, hogy az jó-e, vagy van annál egyszerűbb.A kötetet érdemes btrfs-re csinálni? Médiaszerver és filecserélő a funkció.
Köszönöm a segítséget .
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Patice #87347 üzenetére
Köszi
Ezt a kimentesz mindent úgy érted, hogy mondjuk egy USB-s dokkolóval csatlakoztatom a NAS-hoz és File Station alatt átmásolom az adatokat? Vagy valami spéci programmal kellene?
Előbbi esetben a programok, userek, jogosultságok, megosztások beállítása manuális feladat lenne? Azt szívesen elkerülném.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Tőzsde és gazdaság
- SSD kibeszélő
- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
- Milyen monitort vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs