Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
IRO21
aktív tag
válasz merqree #86349 üzenetére
Egyébként azt nem értem továbbra sem, ha az "admin" eleve deaktivált, akkor hogy tudtak próbálkozni, miért nem "user not found" az üzenet...
Akkor egyből tudná mindenki, hogy nem érdemes próbálkozni admin nevű felhasználóval. Jobb így!
Biztonsági szempontból nem szokás elárulni, hogy nem létezik az adott user. -
IRO21
aktív tag
válasz merqree #86350 üzenetére
Vagy tartsam meg inkább a certificate-ek miatt?
Bármilyen domain névre kérhetsz ingyenes let's encrypt tanúsítványt közvetlenül a vezérlőpultból.Két nagy előnye azért van a Synologynak a legtöbb ingyenes DDNS-hez képest:
- korlátlan subdomaint kaptál hozzá
- nem kell portot nyitni a tanúsítvány megújításához -
kis.zsolt
tag
válasz merqree #86350 üzenetére
Szia!
Én a mai napig a ChangeIP.com-ot használom. Kicsit fapados, de tizen-éve teszi a dolgát és valóban nulla forintos. Egy próbát szerintem megér.[ Szerkesztve ]
Ne kérdezd: LEGÁLIS!!!
-
-
addikt
Synology is - synology-s címre. Nem mondtam hogy nem lehet, de a router nincs egy router mögött, elérik kívülről is ha kell ehez.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
merqree
őstag
Beállítottam, az összefoglaló alapján a fix local IPket, amik beléphetnek.
Mobilnetre állítottam a tabletet, de a DS Finder így is simán be tudott lépni. Ez így jó vagy sem? -
PedroPascal
senior tag
Sziasztok. Mennyire biztonságos másik nas-ra a biztonsági mentés a fontos adatokról? Az ott tárolt adatokhoz hozzá férhet a másik nas tulaja?
ASUS ROG Scar 17 G733PZ (AMD Ryzen 9 7945HX, NVIDIA GeForce RTX 4080) / SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless, Aerox 5 Wireless / Synology DS923+ / Samsung Galaxy S23 256GB, Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Galaxy Buds2 Pro /
-
IRO21
aktív tag
válasz PedroPascal #86362 üzenetére
A Hyper Backup többverziós mentést lehet jelszóval védeni.
-
PedroPascal
senior tag
Ha a saját nasom tönkre menne akkor az általad említett módon a mentett adathoz hozzá tudnék férni így mondjuk ha a másik nasról Windows-ra mentem le az adataimat után is?
ASUS ROG Scar 17 G733PZ (AMD Ryzen 9 7945HX, NVIDIA GeForce RTX 4080) / SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless, Aerox 5 Wireless / Synology DS923+ / Samsung Galaxy S23 256GB, Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Galaxy Buds2 Pro /
-
merqree
őstag
Szia,
A cél az, hogy kizárólag az itthoni hálózatból lehessen a DSM felületre bejelentkezni.
Ha pl a munkahelyemen vagyok, akkor ne lehessen belépni web böngészőn keresztül, synology.me linken sem.
Amit feltétlenül használni akarok: synology drive, mert ott van a családi megosztásában sok-sok cucc.[ Szerkesztve ]
-
IRO21
aktív tag
válasz PedroPascal #86365 üzenetére
Igen, a Hyper Backup Explorer programmal meg tudod nyitni a mentéseket Windowson is. (Nem csak Windowson, cross platform)
Ne várd meg, hogy szükség legyen a backupra!
A visszaállítást mindig előre ki kell próbálni -
IRO21
aktív tag
válasz merqree #86366 üzenetére
Erre gondoltam.
Ez a beállítás arra való, hogy az itt felsorolt címeket akárhány próbálkozás után sem fogja blokkolni a NAS.Neked szerintem arra van szükséged, hogy külön porton működjön a Synology drive és a DSM, és csak a Drive portot forwardolni a routerben, a DSM-ét nem.
Plusz UPnP ne legyen engedélyezve, mert az magától megnyitja a portokat! -
PedroPascal
senior tag
Köszönöm a jó tanácsot! Nem akarom meg várni ezért érdeklődöm. Jelenleg 4x4TB WD Red plus van a nasban, szünetmentes is van usb-vel nehogy valami hazavágja. A legfontodabb adatok kb 100GB HP-vel mentve van egy külső WD MyBook-ra. Na de egy helyen vannak. Ezért érdeklődtem ha másik nasra mentenék akkor mi a helyzet. Így már világos. Már csak egy partner kell akivel ezt végbe tudnám vinni. Ha itt van olyan akit érdekel akkor írjon rám. Nyílván cserébe én is viszonoznám, hogy nálam is lehet biztonsági mentés. Nonstop megy a nas szünetmentes védi és Gb-s optikai neten van.
-
IRO21
aktív tag
válasz merqree #86370 üzenetére
Most nem tudom kipróbálni, de nézd meg a vezérlőpulton a bejelentkezési portál alkalmazásai között.
Ha ott megjelent a Drive, akkor valószínűleg egyedi portot is tudsz be tudsz állítani hozzá. Már csak az a kérdés, hogy a mobil app is be tud-e azon lépni.Ha nem megy, holnap megnézem.
[ Szerkesztve ]
-
blountex
senior tag
Egy régebbi nas tesztelés alatt van, valakinek ötlete miért nem akar elindulni a letöltés?
6.2.4-es DSM a DS pedig 3.8.16-os verzió számon fut.
BT keresőbe feltöltöttem a legújabb Ncore-Synodevet ami a ".pro"-ra utal, de visszaellenőrzéskor hibát ír ki....
Összevetettem a beállításokat a saját nasom-mal 7.1.x DSM (itt nem is kellett a synodevet telepítenem és a feltöltés is megy), beállítások terén minden stimmel, itt megy is szépen a le-fel töltés, a régin pedig meg se mozdul....
-
blountex
senior tag
válasz Sanyi.mTs #86375 üzenetére
Nem, de mivel zárt oldal és van ilyenre lehetőség ezért megadtam a BT keresésnél, hátha ez a probléna....
IRO21
Innét töltöttem le a synodevet (logout) - ez már a friss verzió nem a. CC oldalra utal
[link]Én mindig letöltöm a torrent fájlt és a DS stationbam a +-jelre kattintva tallózom be.
-
merqree
őstag
Szia IRO21,
Köszönöm az aktív támogatásodat!
Jelenleg nincs semmi sem beállítva:A mobileszközökön úgy van beállítva a Drive, hogy a hosthoz a synology.me -s ddns címet írtam be, és kettősponttal utána a nyitott portot, ami jelenleg a DSM portja, amit itt adtam meg:
szerk: tegnap este manuálisan feltettem a legfrissebb DSM7.2-t, mert automatikusan még mindig nem akart frissülni.
[ Szerkesztve ]
-
IRO21
aktív tag
válasz blountex #86378 üzenetére
Szóval:
Letöltesz egy torrent fájlt kézzel az nCore-ról. Ezt a saját NAS-odon hozzáadod a Download Station-höz és elindul.
Utána ugyanezt a torrent fájlt (nem másik felhasználó nevében letöltöttet!!!) hozzáadod a másik NAS-on és ott nem indul el?
Közben egyéb trackerek meg simán mennek a másik NAS-on is? -
merqree
őstag
Érdekes, hogy a 6690-es portot használja a Synology Drive, de nem találom, ezt hol írhatnám át.
Ez az alkalmazás portál arra való, hogy webböngészővel be tudjak lépni, ezt nem szeretném.
Én az alkalmazást, amit mobileszközre telepítettem, azt szeretném használni nem a default porton.
Akkor nem marad más, mint a telekom routerben, ahol a portforwardok vannak, ott csinálok egy random külső portot és a belsőt meghagyom 6690-nek. -
-
IRO21
aktív tag
válasz merqree #86382 üzenetére
A mobil alkalmazás a doksi szerint nem használja a 6690-es portot, csak az 5000/5001-et. (alapértelmezés szerint)
Kipróbáltad amit írtam és nem ment?
-
-
IRO21
aktív tag
válasz merqree #86387 üzenetére
Na megnéztem, működik ahogy javasoltam.
Tehát az alkalmazásportálon adsz neki egy egyedi portot, majd azt forwardolod a routerben.
A mobilos Synology Drive-ban pedig a domain:egyedi_port-ot adod meg.
Így ha a DSM portját nem forwardolod, akkor az nem érhető el kívülről!A 6690-es portot valószínűleg az asztali kliensek használják, a mobilos app nem.
-
Pocpet
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy ds116 és egy Tp-link A23. Telepítettem a VPN szervert NAS-ra, az L2TP-t engedélyeztem, kulcsokat megadtam. A routerben három (4500,500,1701) portot átirányítottam a NAS-ra. Windowsban létrehoztam egy VPN kapcsolatot a beépített klienssel. A kapcsolódás belülről működik rendesen a NAS belső ip címét megadva. Kívülről azonban sehogy sem sikerül. Próbáltam kiszolgálóként megadni a NAS DDNS címét, valamint az éppen aktuális külső ip címet. Egyikkel sem megy. Ha megnézem egy online port finder-el a nyitva lévő porokat, akkor azt látom, hogy mind a három forwardolt pot zárva van, miközben pl. 5001-es nyitva. A routerben a port átirányításnál a szolgáltatásnak a PPTP van megadva, nem tudom jó-e így, vagy ha nem, akkor mit kellene megadni. A port átirányítás egyben nyitást is jelent, ugye? Egyébként MariaDB-hez külső hozzáférést szeretnék megvalósítani VPN kapcsolaton keresztűl. Köszönöm a segítséget előre is. -
merqree
őstag
-
bisza
tag
Sziasztok! A ds 7.2 telepítése óta olyan üzenetet kapok, hogy 24 órában többször, nem megfelelően állt le a NAS. UPS van hozzá csatolva, azzal nincs baj, viszont tettem bele új ramokat 2x8 gigásakat [link] nem gyári. (6-ot lehetne ugye) A 7.1.1-el semmi gondja nem volt. Most is elindul minden gond nélkül, nincs hibajelzés semmi.
Szerintetek mi lehet a probléma? Tegyem vissza a gyári 2 gigás memóriát? Vagy valami megoldás?
Válaszokat előre köszi.http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=bisza
-
IRO21
aktív tag
válasz Pocpet #86393 üzenetére
Sajnos ha NAT mögött van egy L2TP szerver, akkor minden Windowsos kliensen meg kell csinálni ezt a módosítást. Ez nem Synology specifikus.
Ha a NAT-ot végző routeren tudod fogadni a VPN tunnelt, akkor erre nincs szükség.
Illetve más VPN protokollt is lehet választani, mint pl. OpenVPN. Ott nem kell módosítani a registry-t, csak telepíteni a kliens programot, mert azt alapból nem tudja a Windows. -
krisztiand
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni - van egy DS220+-am, ami elkerült az eddig használt helyről (és router mellől), egy új routerhez. Hogyan tudnám beállítani? Antitalentum vagyok, eddig csak összekötöttem az új router-t UTP-kábellel, semmi más. Köszi!
Krisztián
-
Patice
Topikgazda
válasz krisztiand #86397 üzenetére
A két router hogyan van összekötve?
Ezek Mesh képesek, vagy csak simán bekötöttél egy másikat a NAS miatt?Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Borisz76
veterán
válasz krisztiand #86397 üzenetére
Telepíts egy Synology Assistant programot az adott hálózaton található PC-re vagy laptopra.
Az megkeresi neked a NAS-t és tudsz hozzá csatlakozni.HA mégsem találja, akkor alaphelyzetbe kell hozni a NAS hálózati beállításait....azaz RESET-elni kell. [link]
Ezzel óvatosan mert a 2XRESET ....mindent töröl !Mod :
Saját hálózaton belül helyezed máshová....vagy más ház és hálózat ?
Mert első esetben lehet, hogy a router nincs jól konfigolva....ezért nem találod a NAS-t.Mi , mivel , hogyan is van akkor összekötve ?
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs