Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hemaka
nagyúr
üdv
Abban kérnék segítséget, hogy a @EaDir mappa állandóan megjelenik a mappákban. De azt vettem észre, csak akkor ha a saját accommal töltök fel a szerverre fotókat, rendesen bejelentkezve webes felületen. Ha csak simán php oldalon http userral töltök fel, akkor nincs ilyen probléma.
Hol lehetne ezt kikapcsolni, hogy ne generálja le állandóan ezt a mappát, amibe ha jól látom képek thumbnailjei vannak. (synofile_ésaképneve.jpg) -
Alc
tag
Sziasztok!
Nálam is bekerült a DS423+-ba még plusz 16Gb memória (köszönet a linkért stigma-nak ). Ég és föld a különbség a rendszer működésében. Gyorsan bejön minden, nem gondolkodik annyit mint előtte a 2Gb-al.
Nem is értem, ennyi pénzért miért nem minimum 6Gb-al adják ezeket (tudom, van 6Gb-os verzió jóval drágábban)?!Lenne egy kérdésem: ha cserélni akarom a meghajtókat akkor, az simán megoldható?
Jelenleg ezek vannak benne:
1. 1Tb
2. 2Tb
3. 6Tb
4. 6Tb
Fájlrendszer: Btrfs
RAID típus: Synology Hybrid RAID (SHR) (Adatvédelem 1 meghajtós hibatűrés esetén)
Teljes kapacitás: 8,2TbAz első kettőt cserélném idővel, két külön alkalommal, ugyanígy 6Tb-ra.
Mi ennek a pontos menete? Nem kell semmit lementenem róla?
Simán a meghajtók listázásánál kijelölöm a 2. meghajtót majd meghajtó deaktíválása, kiveszem, majd mehet bele a 6Tb-os? Automatikusan bővíti is majd a tárhelyet?
Később ugyanez az 1. meghajtóval is? -
boborján2
aktív tag
Nem is értem, ennyi pénzért miért nem minimum 6Gb-al adják ezeket (tudom, van 6Gb-os verzió jóval drágábban)?!
A válasz teljesen egyszerű.
Ha csak (mondok egy számot) 20dollárral több az anyagköltség és eladnak belőle 10.000 darabot. Akkor az 200.000 ezer dollár profit kiesés.A 6gb gyárilag meg azért sokkal drágább mert a halandó munkásember megoldja olcsóbban ,utólagos ramokkal, de egy cég nem fogja ezt tenni, lazán kifizeti a 6gb modellt és kész.
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
Scsa
csendes tag
Sziasztok, nekem egesy jol mukodott, viszont kb egy ket hete no match found, vagy operation failed hibauzenetet kapok. Nekem meg az 1.3 as ncore.dlm van meg, esetleg valaki el tudna kuldeni a legfrissebbet. Ha nem ez a gond akkor mi lehet?
Koszonom, Istvan -
iwu
addikt
Hali!
Kalapáltam synology nason doccerben egy java minecraft szervert, de összezuhant az egyik update után és crash-el a tároló.
A player adatok megvannak már. Meg tudná valaki mondani, hogy a világ adatait melyik file tárolja, hogy azt is átrakhassam?
(a minecraft fórumba is betettem a kérdést, nem tudom, hol offabb )
köszi!
iwuajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
Jajj de "jó", hogy már itt is megjelent a fakenews fogalma, és ugyanúgy butaságot beszél aki használja ezt a szót.
Tetszik tudni a gyártó hivatalos oldalán található adatlap az official és nem fake. Tehát hivatalosan annyit kezel, ennyivel van letesztelve, ennyivel garantálják a működését.
Ennyi erővel az összes CPU/RAM specifikáció is "fakenews", hiszen bizonyos körülmények között tudnak nagyobb órajelen is működni.Az, hogy belemegy a nagyobb kapacitású modul, és működik is azzal, az nem garantált. A gyártó jófejségére van bízva. Bármikor kiadhatnak egy új fw-t, ami megtiltja a hivatalosnál nagyobb kapacitású modul használatát, ahogy a DSM7 megjelenésével ellehetetlenítette az USB wifi modulok működését.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
rlazol
veterán
Sziasztok,
DS 213J készülékem van, általában hálózati meghajtóként csatlakoztatom Win7, 10 rendszerekhez. Minden szuperül működik, kivéve, ha az én telefonomról osztok meg NETet. Azzal nem megy. Ugyanazon a gépen a párom által megosztott NET-tel simán megy. T-com os vagyok.
Mi lehet az ok, mit tudok tenni?köszönöm
LaciAz orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
Borisz76
veterán
válasz rlazol #87563 üzenetére
Ez kicsit nekem zavaros....
Ki a net szolgáltató?
Milyen eszközt adott ?
Ugye kábellel van a routerre dugva a NAS ?Esetleg egy móricka rajzot mellékelhetnél, hogy milyen eszközök és hogyan vannak összekötve...
Mert akkor lehet megértem a "telefonról osztok netet" részt is.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Almás telefon.
Szeretném használni a DS videót.
Sajnos kodek hiányra panaszkodik.
Feltelepítettem a telefonra a vlc playert de semmi változás nincs.
Ti hogyan használjátok almás telefonon a ds videót film nézésre?
Vagy milyen más ingyenes megoldást tudnátok ajánlani?Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
hódmaci
senior tag
válasz felho001 #87566 üzenetére
Hogyan építed fel illetve hogyan kell felépíteni a nassal a távoli kapcsolatot hogy ez a lejátszó működjön?
A dsvideó pont ezért tetszene mert beütöm a nevet / jelszót és szinte semmit nem kell mókolnom a nassal. Feláll a kapcsolat és készHölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
Dragon27
senior tag
DS 723+ ha nincs valami a termékkompatibilitási listán pontosan HDD és a ram érdekelne
Seagate IronWolf Pro 16TB pontosan ST16000NE000 később lehet ebből probléma DSM frissítés után? vagy marad a ST12000VN0008
Nem szerepel a listán, de jól működő Ram 8GB ECC -
PedroPascal
senior tag
válasz hódmaci #87565 üzenetére
Valamikor tavaly év végén vettem DS923+ nast. Samsung tv-n szinte mindent vitt a DS Video. Néhány frissítés már volt a nas szoftvereken de régóta szinte semmit nem játszik le a DS Video, azokat sem amiket régebben vitt. Én Plex és Emby-t használok. Ezekkel minden megy gond nélkül. Nem iPhone-om van hanem Galaxy S23 de szerintem ezek vannak IPhone-on is.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Scar 17 G733PZ (AMD Ryzen 9 7945HX, NVIDIA GeForce RTX 4080) / SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless, Aerox 5 Wireless / Synology DS923+ / Samsung Galaxy S23 256GB, Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Galaxy Buds2 Pro /
-
Borisz76
veterán
válasz Dragon27 #87568 üzenetére
HDD-ből "mindent" megesznek a NAS-ok !
Hiába nincs a komatibilitási listán....
Különbség a hangban és a hőtermelésben lesz mert a lemezek nem egyformák.
[Milyen belső merevlemezt vegyek ? fórumban segítenek.]
Figyelni kell, hogy SMR vagy CMR a lemez !
De általánosan elmodható, hogy az SMR-es vinyókat kerülni kell.....pláne ha több lemez kerülne egy adott RAID tömb-be.
Memóriát pedig az eredeti memóriának a specifikációi alapján érdemes nézni.....tehát ugyanazt a frekvenciát - sebességet - tudja és ugyanakkora legyen a feszültsége is.
Itt érdemes online vásárolni , majd kipróbálni a modult / modulokat.
Mert ha mégsem jó, akkor 14 napon belül el lehet állni a vásárlástól.
Magánszemélynek....Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Taylor1235
csendes tag
Sziasztok, elég uj nekem a NAS dolog, ne haragudjatok, ha nagy hülyeséget kérdezek.
Azt szeretném tudni, hogy tudja-e a rendszer, hogy a NAS-ról 4k filmet nézzek, egy laptopon a lakás másik végében wifi-n kapcsolódva.
Nem ez az alapvető cél, de reméltem menni fog, de nem.
Az eszközök:
Synology ds224+, nem tudom van-e jelentősége de Ironwolf pro 4tb van benne, router Tp-Link AX95. Nyilván felmerül a kérdés, hogy mennyire messze, milyen a jel stb.
Tök jó a jel, csatorna sincs tele. Ha másolom a filmet percek alatt átszalad.
A gép macbook air 15" a lejátszó vlc player. -
Multibit
nagyúr
válasz Taylor1235 #87571 üzenetére
Wifi-vel soha nem mehetsz biztosra. Sok mindentől függ a sebessége, stabilitása. Sajnos kísérletezned kell! Ha sehogy se jön össze (mert mondjuk sok fal van a router és a notebook között), akkor több eszközt kell bevetned. Ez nem NAS probléma.
-
Patice
Topikgazda
Mi az ami nem megy? A lejátszás akadozik?
VLC sem egy műremek, más alternatíva után néznék.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Multibit
nagyúr
Ha már MacBook, vegyél rá egy Infuse Pro-t!
-
gotz
tag
Sziasztok,
folyamatosan kapom NAS-tól az e-mailt, hogy I/O és UNC hibás két lemez, csináljak bővített tesztet. Sajnos egyik lemezen se fut le, 90%-nál megáll mindkettőnél. A lemezekről csináltam biztonsági mentést, cseréjük ütemezve - de jó lenne tudni, hogy mi is áll a háttérben.
-
Én évek óta az IINA-t használom.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Ano
senior tag
-
Sanyi.mTs
addikt
ha nulláról építed fel, akkor semmi különös, csak a szokásos (nagy másolt adatmennyiségnél belassulhat)
ha viszont hibás lesz az egyik HDD, akkor lesz az igazi szívás. hogy átszinkronizálja az adatokat a jó lemezről, rengeteg írás szükséges az újon, ilyenkor biztos be fog lassulni a HDD (az smr technológia miatt) és emiatt akár a raid/shr tömb újraépítése is meghiúsulhat. -
kalapacsolok
senior tag
Köszi a tippeket, leírom, hogy oldódott meg. Bármit csináltam, nem tudtam a NAS-ra csatlakozni.
Beleraktam egy másik vinyót, arra feltelepült minden újra, ment. Ez követően beraktam a régi vinyót, azt is elérte, telepítette vagy 1 óráig, aztán most minden jó. Megint megy a NAS, adatok megvannak. Rejtély, hogy mi lehetett és miért nem ment. köszi a segítséget! -
rlazol
veterán
válasz Borisz76 #87564 üzenetére
Bocsi.
Otthon full vezetékes minden. T-com Router=> belső Router=>NAS és szg. Hálózati meghajtóként csatlakoztatva minden fasza.
Ha elmegyek otthonról a munkahelyemen bármelyik gépről hálózati meghajtóként csatlakoztatva minden fasza.
Ha elkérem a párom laptopját, az ottani WiFi-re hálózati meghajtóként csatlakoztatva minden fasza.Ugyanazon a laptopon a Balatonon ha az én telefonról osztok mobilnetet (Samsung A3 (2016), Android 7.0; T-COM) az internet megy, HTTPS-en keresztül elérem a NAS-t, hálózati meghajtóként NEM.
Ugyanott, ugyanazon a laptopról a párom oszt mobilnetet (Xiaomi RedmiNote11 Pro, Vodafone) oszt mobilnetet, akkor megy a hálózati meghajtó is.Vagyis csak akkor nem működik a hálózati meghajtóként csatlakozás, ha az én mobilnetem megosztásán keresztül történne.
Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
Declare
őstag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget, mert nincs olyan sok időm ezzel most babrálni, de baromira bosszant:
1,5-2 évvel ezelőtt vettem a DS920+ nasomat. Beállítottam mindent szépen, működött is, de most pár hete észrevettem, hogy a beállított, böngészős belépésem nem működik. Semmit nem változtattam semmin azóta elvileg. Elvileg ugye így ment a böngészőből:
http://[nevem].synology.me:[portom]/#/signin => ez volt. Most ez nem megy. A NAS-ba ha belépek a quickconnecttel, akkor üzenetben látok több olyat, hogy az "xy ip címet a NAS blokkolta a következőn keresztül: SMB."
Tud ebben valaki gyors iránymutatással segíteni, merre keressem a hibát? A szoftvert mindig frissítgettem a NAS-on, de se új hardwer, se semmi nem jött otthon a rendszerbe. A NAS fix íp-n fut, nem közvetlenül van a routerbe dugva, hanem egy másikon keresztül, de eddig mondom ment minden rendesen. Routereket is újraindítottam meg minden....nem tudom mi változott, vagy állítódhatott el -
Multibit
nagyúr
válasz Taylor1235 #87586 üzenetére
Miközben filmet játszol le, mi terheli még a wifi-t? Nálam csak AC AP-k vannak, mégis akadásmentes a lejátszás iPad-eken Infuse Pro-val.
-
Gardaai
senior tag
Mindegyik Inteles NAS ajánlott opció ARM helyett?
DS214-et cserélnék, láttam ennél öregebb, de Inteles verziókat. Megérné a csere?↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
huan
őstag
Sziasztok,
Hogyan lehet a legegyszerűbben biztonsági mentést készíteni egy futó virtuális gépről?(windows)
Ütemezett feladattal (leállítja, exportálja, elindítja) megoldható? Hogyan?
Köszi -
lange04
csendes tag
válasz Dragon27 #87568 üzenetére
én ilyen ramot vettem 723-ba :
https://www.compuram.de/it/memorie-ram/synology/nas/diskstation/serie/ds723/16gb-dual-channel-memory-kit-2x-d4es01-8g-11e12.htm
Persze erre is dobta az üzenetet, hogy nem kompatibilis, de probléma nélkül megy....
Biztosan van olcsóbb megoldás is.....[ Szerkesztve ]
-
Gardaai
senior tag
válasz Sanyi.mTs #87593 üzenetére
Sajnos a Samsung 2021-ben még nem jutott odáig, hogy a csúcs TV-be belerakja a DTS támogatást, ezért a NAS-nak konvertálni kell az ilyen filmeket. Ami az esetek többségében még 4K-nál is megy neki, de arra a pár esetre jó lenne, ha nem B opcióval kéne "szenvedni". Ez a fő indok amiért váltanék. (Lejátszót nem szeretnék a NAS és a TV közé!)
A többi funkció és sebesség bőven elég. Támogatás nem is feltétlen lényeges számomra (új funkciók), biztonsági azért nem hátrány ha van.
Kizárólag azért lett NAS, hogy ne a gépben legyen 4x2 TB HDD és onnan osszam meg hálózati mappaként a dolgokat.
Mi az a minimum ami képes lenne erre a feladatra (konvertálás kicsivel combosabban mint a DS214)?↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
Borisz76
veterán
válasz Gardaai #87596 üzenetére
Az a legjobb ha nincs semmiféle transzkódolás !
Tehát egy teljesen belépő szintű NAS is jó....mint forrás HA a lejátszó ismer mindenféle kép/hang kodeket és feliratokat !
Az, hogy a TV-ken a mai napig csak Fast Ethernet ( 10/100 ) csatlakozó van .....
Vagy , hogy a pár évvel ezelőtti DTS hangsáv még támogatott volt és egy szoftveres frissítés alatt szépen kivették belőle....
Nos mindkettő bicskanyitogató hozzáállás !
Ezért érdemes a TV-re csak mint "kijelzőre" gondolni....
Tehát kell egy lejátszó :
- PC
- HTPC
- Androidos kütyü
- Asztali akármilyen box
Ha mindenképp ragaszkodsz a külső lejátszó mentes világhoz, akkor olyan nas , amiben a legerősebb CPU dolgozik.
Az a baj, hogy CPU "erő" szerint nem lehet listázni.
[link]Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest