Új hozzászólás Aktív témák

  • paatrick

    őstag

    A vezércsel / The Queen's gambit (2020)

    Na ebbe is csak a hype miatt kezdtem bele, és nem is ért fel az elvárásokhoz. Szerencsére csak 7 rész, bár az 5-6-nál már így is küzdöttem.
    A legnagyobb hibája szerintem hogy a sakknak semmi szerepe nincs az egész sorozatban. Simán kicserélhetem pókerre, vagy bármilyen sportra amiben egyedül vagy. Semmit nem ad hozzá a történethez, semmit nem is mesélnek róla, csak bedobálják hogy "ez ilyen nyitás, ez meg olyan".
    Engem csak megerősített abban hogy a sakk kb a legélvezhetetlenebb sport még a profi játékosok számára is. Ha bemagolod az összes variációt akkor nyersz. Ennyi. Semmi köze nincs az ügyességhez, blöffhöz, intuícióhoz.
    Én azt hittem ha már az a címe hogy Queen's gambit, és kb a királynő a legértékesebb figura, akkor valami olyan fordulatra fog kimenni az egész amit addig még senki nem csinált.
    A lány sztorija se volt túl izgalmas. Mármint oké félárva, anyuka kicsit bolond volt de ennyi. Ha most hasonlítom egy DiCaprio-s Kapj el ha tudsz!-hoz ott 2 óra alatt több mélységet sikerült adni a karakternek.
    És a vezércsel 8,6 imdb-n, a Kapj el ha tudsz! meg 8,1. Kackackac.

    És mivel a sakkból semmit nem mutattak meg, a végén a katarzis is elmarad, amit már a készítők is érezhettek hogy gáz van, mert ott már nem is mutatták a játék állását csak hogy pakolásszák ide-oda a bábukat...

    6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

Új hozzászólás Aktív témák