Új hozzászólás Aktív témák

  • Daneeka

    senior tag

    Tovább folytattam alámerülésem a magyar IPA világába:

    Dunakanyar IPA: nekem ez nem IPA de eliszogatni elég jó, kvázi viccből vettem meg látván a műanyag dobozát de nem rossz, eléggé hasonlít a Keserű Mézhez. Halálom az ilyen dizájn egyébként.
    Benne van a magyar "kisüzemi íz(hiba)", lehet ezért is emlékeztet a Keserű Mézre. Ahogy melegszik egyre erőteljesebb ez az íz, a vége felé visszavonnék inkább minden pozitívba hajló dolgot amit írtam. Látszik rajta, hogy akartak valami jobb testet csinálni a sörnek festő meg egyéb malátákkal miközben nem is biztos, hogy szükség van rájuk, inkább komlót hajigáltam volna még az üstbe.

    Bigfoot 2222: hozza ez is a kisüzemi ízt mintha ugyanott főznék ezeket de itt már érezni, hogy a forralás utolsó 15 percében/végén is hajigáltak be jobb adag komlót, IBU-ja is magasabb kicsit mint az előzőnek és szárazkomlózva is volt úgyhogy elnyomják a komlók ezt az ízt. Ettöl függetlenül legfeljebb 2-3 magyar IPA-t (grabancok, sötét bunkó, popcorn, talán távoli galaxis bár 3-ból 1x volt jó) ittam ami jobb volt ennél. (tőlük kostoltam mindent amúgy, szerintem minden másik hibás volt úgyhogy nem érdemes róluk írni)

    1-2 hete végig ittam minden IPA-t csapról a csakajósörben, hogy a végén rájöjjek, hogy a Cocoa Psycho izlett a legjobban. Kár hogy ilyen melegben nincs sok kedvem imp. stoutokat iszogatni.

    Ja meg főztem pár sört mostanában, egyiket kostoltam palackozásnál, ilyen állati citrusos nyári IPA-t akartam, egy egy malátás (pale ale malt/us 2row) citra/wai-iti komlós sör, elég sok komlóval az utolsó 10 percben, (némileg több íz/illat komló mint a Pliny The Elderben de kevesebb keserítő komlóval) nem csak az illata még az íze is citrusos lett, emlékeztet a Dreher Summer Momentre csak rendes alapanyagokból. Melegbe jó lesz.
    Mostmár ha úgy látom, hogy rendbe lesznek a dolgok pár hét palack erjedés után is akkor elkezdek lefőzni pár komolyabb dolgot aztán pár hónap múlva megkostolhatjuk őket páran, olyan dolgokat akarok vinni amik miatt érdemes megmozdulni persze ha úgy látom, hogy még nem az igazi akkor sztornó.

Új hozzászólás Aktív témák